Keresés

Részletes keresés

Hülyesamu Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3767
Nem értem ,miért vagytok ilyen szigorúak. Ez, ti hogy milyen sok cég el fog vérezni, tipikus idióta menedzserduma, hogy ők milyen felelősségteljesek meg mittomén(és ezért keresnek ennyit). Ha ennyi cég maradna talpon az Eu piacon, akkor mért van hagyományos légitársaságból annyi, hogy az ember alig győzi átnézni akár a ferihegyi menetrendet is? A fapados vonal ráadásul "dinamikusan bővül". Lesz ott hely bőven másnak is :)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3766
Igen igen. Szerintem a flyingfinn gépei lehetnek ezek... hm hm :)
Előzmény: TescoGazdasagos (3765)
TescoGazdasagos Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3765

 

 

Udv.

Teszko

Előzmény: Törölt nick (3737)
HALKP Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3764
A jelenlegi akciók és árak mellett mindenki csak veszteséges lehet... azon múlik, hogy ki bírja tovább finanszírozni!
Előzmény: Törölt nick (3763)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3763
Az a helyzet, hogy mostmár nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy a Wizz is benne lesz a túlélők között. Elég sokan voltak ma is pl. a járatán, amit láttam. Akár még nullszaldós is lehetett... Ki tudja.
Előzmény: HALKP (3762)
HALKP Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3762
Asszem elkezdődött a vérfürdő... Vajon ki lesz ak övetkező? Szerintem az Easy, a Ryan, az Air Berlin + egy olasz + egy közép-kelet európai lesz a túlélő. Szerintetek?
Előzmény: bodecsabi (3761)
bodecsabi Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3761
Amikor csodbe ment a Volare, akkor a Ryan is hasonlo akciot lepett meg. Nagyon nagyvonalu lepes ez, mindemellett pedig egy oriasi reklamfogas is. Gondoljatok bele, most telen nincsenek annyira tele a jaratok, igy nem is akkora a bevetelkieses. (Bevetelkieses akkor volna, ha az ingyenjegyes utas mas, fizeto utas helyet foglalja el. ha nincs tele a gep, akkor az adott jaraton gyakorlatilag nem kerult semmibe a Sky-nak ez a jotekonysagi akcio) Szoval ez egy nagyon jo kis reklam. Kivancsi vagyok, hogy a Wizz miert nem lepi ugyanezt meg.

Csabi

Előzmény: HALKP (3759)
dzsoszer3 Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3760

Ezelőtt még én anitsky-os is leemelem a kalapom...Figyelemre méltó tett...Nagyon sportszerű....Éljen..minden tiszteletem a sky-é...Gratulálok nekik....Le a kalappal....

 

(na történészek jegyezzétek fel hogy szépeket  mondtam a sky-ról, eddig nem sok ilyen alkalom volt, de ezek után lehet hogy még nagyon sok ilyen lesz...)

Előzmény: HALKP (3759)
HALKP Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3759

A hivatalos sajtóközlemény:

 

 

SkyEurope offers free flights to stranded Air Polonia passengers
05.12.2004


SkyEurope, Central Europe’s first low cost low fare airline with bases in Warsaw, Krakow, Budapest and Vienna-Bratislava, announced today a plan to assist the many thousands passengers disrupted as a result of Air Polonia ceasing operations on Sunday. This plan is the result of an initiative by Mr. Jan Litwiński, President & CEO of Air Polonia, in order to find the best possible solution to re-protect stranded Air Polonia passengers.

SkyEurope significantly contributed to the democratization of air transport in Central and Eastern Europe when it introduced the first low fare flights three years ago. Many passengers in the region have discovered air transport thanks to low cost airlines. SkyEurope’s offer to stranded Air Polonia passengers is therefore aimed at protecting the trust placed by customers in the low cost airline industry.

The network of SkyEurope should allow rebooking of up to 90% of the 53,000 passengers booked on Air Polonia for the remaining winter season (until 26 March 2005):

Air Polonia route ––> SkyEurope route
Warsaw – London Stansted ––> Warsaw – London Stansted
Warsaw – Paris Beauvais ––> Warsaw – Paris Orly
Warsaw – Rome Ciampino ––> Warsaw – Rome Fiumicino
Katowice – London Stansted ––> Krakow – London Stansted
Poznan – London Stansted ––> Warsaw – London Stansted
Gdansk – London Stansted ––> Warsaw – London Stansted
Bydgoszcz – London Stansted ––> Warsaw – London Stansted

SkyEurope has undertaken to offer free flights* to all passengers, booked to travel Air Polonia, on any one of these routes, during the period from 6 December 2004 to 26 March 2005 (limited availability during the peak Christmas period where free seats will not be available as many of SkyEurope’s flights are already sold out). Stranded Air Polonia passengers can make a booking on these routes, from today 5 December 2004 until midnight 20 December 2004, subject to availability by accessing SkyEurope’s website at www.skyeurope.com, and entering a member mode by keying in their Air Polonia booking confirmation. Passengers will be offered a fare of PLN 0.01 and will only be obliged to pay airport taxes and passenger charges for each of the relevant routes. All bookings of these free flights will be on a first come first served basis and are subject to seat availability. Bookings can only be performed over the web site. Passengers who booked through a travel agent are requested to contact their travel agent to perform the rebooking via the web site.

*Free flight = PLN 0.01 fare (only for tax and accounting reasons) but the passenger pays any relevant airport taxes and passenger charges.

“We will do our best to help out stranded Air Polonia passengers and to reunite families and friends in this period before and after Christmas”, said Christian Mandl, SkyEurope’s Chief Executive. “Our offer is directed at the passengers. We have no intention to take over the company Air Polonia Ltd. given the accumulated debts and liabilities. We will however create job opportunities for some of the Air Polonia staff wishing to join SkyEurope in Warsaw or Krakow”.

SkyEurope will soon announce an increase in frequencies on existing routes as well as the launch of new destinations out of Poland.

Előzmény: VAG (3750)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3758
Rendben van. Furcsa mód ilyen nálunk nem nagyon szokott előfordulni ;)
Előzmény: HALKP (3754)
dzsoszer3 Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3757
True, true...
Előzmény: HALKP (3756)
HALKP Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3756

Hát igen, ezért jó ha egy légitársaságnak van saját személyzete a reptéren! Már többször tapasztaltam külföldön is, hogy a handling nem tájékoztatja megfelelően (ha egyáltalán tájékoztatja) az utasokat!

Szerintem nincs értelme tovább lovagolni a járattörléseken! Mint a mellékelt ábra mutatja mindig közbe jöhet valami...

Előzmény: dzsoszer3 (3755)
dzsoszer3 Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3755

 


dzsoszer3 válasz | megnéz | könyvjelző 2004.12.05 09:38:20 (1504)

Egy firss esemény Ferihegyről...Ha címet kéne mondanom:Isten nem ver bottal...

Tegnap az easyjet londoni járatát törölte, mivel a gép valamelyik hajtőműve nem akart londonba menni...Az utasok több órát várakoztak Ferihegyen, úgy hogy senki semmitt nem mondott nekik, végűl a cpt.-t és az F/O-t "kapták el" és azoktól tudták meg hogy mi a helyzet...Szóval mondhatnám hogy remélem most megkapja az easy is,(mondjuk wizzéktől) ,de én nem remélem mert hiába is csak "visszavágás" lenne akkor sem kéne odáig lealacsonyodni...

 

És mielőtt az lenne hogy csak a sajtó fújta ezt így fel, hát nem , saját szememmel láttam.

HALKP Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3754

"5P 320 Paris ORY 07:00 2B Törölve"

Ez a járat csupán 2 és 4-es napokra lett meghirdetve a menetrendben. Az operáció néha más napokra is kiírja FIDSre. De ha már kiírta akkor természtesen nem lehet mit tenni, azt kell kiírni, hogy törölve, pedig a járat be sem volt tervezve! Ők is emberek! Néha ők is tévedhetnek!

Előzmény: Törölt nick (3739)
HALKP Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3753

Az AirPolonia hétfőtől beszünteti működését (a lízing cégek visszaveszik a gépeket), a Sky pedig a szabad helyek függvényében ingyen elviszi a hoppon maradt utasokat Varsóból és Krakkóból?

Szóval mit is érdemel a Sky?

Előzmény: VAG (3750)
HALKP Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3752

Ráadásul az Easy nem állított valótlan tényt, csupán feltett egy kérdést - a honlapján pedig adatot gyűjt a törölt járatokról!

A Wizz törölt járatai pedig nyilván nem szerepelnek a pontossági mutatókban...

Arról nem beszélve, hogy könnyű úgy pontosnak lenni, hogy két gép ott áll folyamatosan a lufi hangárok előtt...

Előzmény: Utas2 (3751)
Utas2 Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3751

Nos, ez a "megérdemelné" duma bizonyára rendkívül autentikus. Kicsit engem a magyar népmesék lelkivilágára emlékeztet. Oda is való....

 

Miért is "érdemelné" meg a Sky jobban a kritikát, mint a Wizz???

 

Ugyanis számomra két, egymástól jelentősen eltérő üzleti filozófiát képviselő fapados cégről van szó. Talán ez neked nem evi, de van ilyen, hiszen sok embernek a gépek eltérő festése jelenti a legnagyobb különbséget.

 

Az easy hírdetése lehet, hogy nem fair (az üzleti életben kevés dolog az, jó reggelt kívánok), de nem tisztességtelen, amennyiben tényadatokra hivatkozik. Talán inkább annak kellene utánanézni, hogy valóban törölt-e ilyen nagy számban járatokat a Wizz, s ha igen, akkor milyen okból.....

 

Itt szeretném megjegyezni, hogy még a hardcore fapadosok indulásakor is előfordultak kereskedelmi ok miatti járattörlések (érts: a járat gazdaságos üzemeltetése alatti utasszám), de ezekről természetesen sokkal nagyobb kuss van minden józan belátással rendelkező cégvezetésben. Tim Jeans, a Ryanair egykori igazgatója utólag elismerte, hogy "nagyon az elején" voltak kereskedelmi ok miatti járattörlések, de ezt a politikát a cég hamar befejezte. Érthető, hiszen az utas bizalma ekkor sokkal jobban megrendül a cégben, mint egy technikás gép miatti járattörlés miatt (persze csak akkor, ha ez utóbbi sem válik túlzottan gyakorivá....)

 

A Sky pontossági mutatói lehet, hogy rosszabbak, mondjuk a Wizz-nél. Már ha elindul a Wizz.....

Előzmény: dzsoszer3 (3742)
VAG Creative Commons License 2004.12.05 0 0 3750
Úgy néz ki, szegény Air Poloniának is annyi... :-(
dzsoszer3 Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3749

Te nem így gondolod???Bár a nevedből ítélve benned is van némi elfogultság...(hál isten hogy nem olvastad a sky 735.öseiről alkotott élaményemet(meg a többiekét):D:D

Előzmény: B735 (3748)
B735 Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3748
Bár talán a Sky meg is érdemelné, minden esetre jobban mint a W!ZZ! No, no. :-|
Előzmény: dzsoszer3 (3742)
dzsoszer3 Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3747
De csak 1 kicsit;)) 
Előzmény: Törölt nick (3743)
dzsoszer3 Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3746
Nem értem kérdésed..Láttam a mai akcióját...Mi 2szer mentünk wizzel...De nem értem ezt miért kérdezed??:)))
Előzmény: _Sirius_ (3745)
_Sirius_ Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3745
Dzsoszer, láttad már a w!zz mai akcióját? ;)) Vagy nektek csak 1 kódotok van?
Előzmény: dzsoszer3 (3742)
aurum1 Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3744
Vagy a Wizz! :)) A sors útjai kifürkészhetetlenek, ez mintha végszóra jött volna. Esetleg a Wizz! titkos ügynökei hiúsíthatták meg bosszúból :))
Előzmény: Törölt nick (3741)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3743
Elfogult vagy Te, az a helyzet.
Előzmény: dzsoszer3 (3742)
dzsoszer3 Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3742

Ááá nem hinném az aztán már tnyleg nagyon kicsinyes húzás lenne hogyha minden olyan légitársaságra rászállna amely töröl egy járatot is...Bár talán a Sky meg is érdemelné, minden esetre jobban mint a W!ZZ!

Előzmény: Törölt nick (3741)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3741
Véletlenül jöhetett össze. A Skyra most akkor rá fog szállni az Easy? :D
Előzmény: dzsoszer3 (3740)
dzsoszer3 Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3740
Ez miért van??
Előzmény: Törölt nick (3739)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.04 0 0 3739
5P 320 Paris ORY 07:00 2B Törölve

MA 590 Vienna 07:35 2A Törölve

MA 880 Timisoara 13:50 2A Törölve

MA 092 New York JFK 14:50 2A Törölve

OS 720 Vienna 15:25 2B Törölve

MA 532 Munich 18:00 2A Törölve

MA 594 Vienna 19:10

Szép. Holnap.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.03 0 0 3738
Sőt mi több, már repülnek is. Svédroszágból, főleg.
Előzmény: Törölt nick (3737)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!