Max 3 % cukrot tegyél,de ha nem raksz az sem baj...
Év elején én is főztem csak külön ( Narancs, mandarin) Én is csak a héjját szedtem le,a fehér izével nem törődtem. És finom párlat lett belőle(már elfogyott:) )
Nincs új a nap alatt. Először kb. a 60-as években láttam a helyi főzdében. Kapcát, kesztyűt feltörlő rongyokat szárított a főrdés a csöveken. Fater szólt neki h milyen praktikus, aszogya komolyan a tulaj, a pálinka is jobb lesz.
Cefrefözés közben kipróbáltam est a vizesrongyos módszert.
A páracsövet végig betekertem vastagon rongyan. Bevizeztem. 84 fokra visszahült 90-röl.
Eredmény: víztiszta, 70-es párlat.
Utána rongyozás nélkül.
Eredmény: kissé opálos, 45-ös párlat.
A mobilom mindíg rejtjelezve ír:)
Úgy gondoltam, igen. Ha nem is a páracsö teljes hosszára, de talál elég lenne a felére is.
Egy höfokmérövel és egy csappal.
Gondolom, a 80-85fok elég lenne.
..."Ha lesz mit főzni kipróbálom az egyszeri lepárlásos módszert de úgy vettem észre hogy így sokkal több lenne az utópárlatom."
Nem lesz az olyan sok, ha a sisakot és a páracsövet egy kis nedves ruhával hűtöd közben. Amíg eléred az 50 fokos csurgást, le fog jönni a kinyerhető alkohol 75 százaléka (legalább). A többi utópárlat meg megy a következő töltéshez. Tehát ne megy kárba semmi.
A nagy deflegmációt (kiválasztáat) a nagy felületű sisak és a relatív vastag páracső okozza. Szerintem.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Sziasztok forumtársak ! Kérdésem lenne hozzátok Van e valakinek közöttetek egylépcsös fözöjé ha van akkor jélentkezzen lenne egypár kérdés? eszmecsere Elöreis köszönöm!!!!!