Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81444

Ne főzz újra semmit. A nagy kozmaolajtartalmú pálinkák opálosodnak be a higítástól - egylépcsős technológiánál ez gyakori. (Kétlépcsős főzésnél az első főzés során történik egy kozmaolajszűrés.) Nézd meg, mit ír Snapszmester a fenti linken a kozmaolajról, ill. keress rá a fórumon. Dióhéjban tedd be a pálinkádat mélyhűtőbe, majd a mélyhűtött pálinkát valamin szűd le, esetleg többször egymás után.

 

Az opálosodás csak esztétikai hiba, ha egyébként finom a pálinkád, akkor leginkább ne nyúlj hozzá.

Előzmény: fuxi02 (81442)
barkócza Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81443

Igen, én is úgy érzem, hogy a deflegmáció túl lett fetisizálva az utóbbi pár hétben. Én éppen olyan időszakomat élem, amikor a kis deflegmációt látom jónak. Aztán lehet, hogy később mégis a javítani fogom a deflegmációmat. Ki tudja. :)

 

(Otthon vagy holnap délelőtt?)

Előzmény: snapszmester (81441)
fuxi02 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81442

Sziasztok! Egy kis segtségre lenne szügségem egy lépcsős három tányéros  pálesz főző szerkezet és a velekészített pálesz desztvíz hozzáadása után beszürkül na és lövésem sincs mi a baj és főleg hogy lehet kijavítani. A meglévő anyagot ujra főzöm egylépcsőssel. De mért lesz ilyen az egész?

snapszmester Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81441

Olvasgatva a napok eseményeit, egy kicsit elakadtam.

A jó minőségű gyári egylépcsős készülékek duplafaluak, de biztosan keverősek az egyöntetü felmelegedés és forrás érdekében. Bizosnak kell lennünk abban hogy a nemkívánatos komponensek a forrás megindulásakor teljesen eltávoznak.

Csak egy erős deflegmátor nem eredményezi ezt.

 

Ha kisüsti rendszerrel főzünk ez a feltétel teljesűl.

A kísérletezéssel két dologra kell nagyon vigyázni: ne menjen a minőség és főleg az egészség rovására.

 

 

hevezoli64 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81440

Üdv.

Egy pálinkafőző készülék tuladonosához becsöngettek nemrégiben, hogy hallották van eladó pálinkája, vennének egy litert.

Adtak.

Ezután elvitték a készüléket és az összes pálinkát szerv emberei.

Jogszerűen.

 

 

kovasc Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81439

Nem láttam benne semmit. Akitől vettem nem használta még sose sokáig állt.Belseje még faporos  meg férészporos volt.

Előzmény: snapszmester (81437)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81438

Kedves Pálesztársak ! Áron és én, koccintunk az egészségetekre a " pálinkák bajnokával,a Bajnokok pálinkájával...."))))

Áldott Boldog Karácsonyt minden Topiclakónak !!! Satu

snapszmester Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81437

Talán be van vonva viasszal vagy parafinnal.

Előzmény: kovasc (81436)
kovasc Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81436

Üdv

 

 

Vettem nemrég egy hordót raktam belle szölő pálinkát állítólag tölgy.Egy hónapja van benne most néztem de még nem változott színre semmit izre egy picit. Az lenne a kérdésem mérnem színezte meg még lehet nem tölgy. A kis 5l hordó az már ilyenkór megszínezi.

Feriba51 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81435

Szia fragola.6035!

 

Nekem nagyon tetszik a megoldásod. Szépen elosztja a gőzt és így a léghűtés jobban érvényesül.

Egyetértek templomhegyivel is, hogy ez egy magas alkoholfoku alszeszhez vezet, na persze, hogy le is írtad. Akkor pedig ez az eljárás a kétlépcsősnek már sok lesz.

Tehát marad az egymenetes, amiben teljes mellszélességben támogatlak. Az eredmény szerintem magáért beszél.

Csak így tovább!!!

Jó nedűt!!!!

Előzmény: fragola.6035 (81429)
rézműves1 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81434

...pályinkás jó reggelt....

vf1 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81433

Pálinkás jóreggelt! 

 

A tudás forrása

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/         

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: vf1 (79930)
templomhegyi Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81432

az ne kell rá anélkül is erős lessz az alszeszed

az enyémen nincs" menóra " és mégis erős

jóccakát

Előzmény: fragola.6035 (81431)
fragola.6035 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81431

A csöveimre. 

Előzmény: templomhegyi (81430)
templomhegyi Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81430

mire gondolsz?

Előzmény: fragola.6035 (81429)
fragola.6035 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81429

Egyébként ez annyira jó megoldás, hogy még továbbfejlesztem és Rézművessel megcsináltatom. A fejemben már megvan a rajza.

Előzmény: templomhegyi (81428)
templomhegyi Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81428

Na ez a beszéd :))

Előzmény: fragola.6035 (81427)
fragola.6035 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81427

Az már megvolt az előző kuktáshoz.  

A nyomás csökkentést már megoldottam a vízszint csökkentésével, le tudtam menni közel a nulla fokhoz.  

Szűk 30 liter cukormentes ananászból 7 liter 41 fokos alszesz.

Előzmény: templomhegyi (81426)
templomhegyi Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81426

Még valami

Azért a te hsz-d re irtam ezt mert látom mostanság kezted főleg ezzel a készülékkel ,még össze sem melegedtetek már megbabráltad ,én ezt nem értem de nehogy megharagudj rám ez szörnyü

Biztos lessz aki bátoritani fog de ez tuti hogy nem kell rá

A nagyobb biztonsági szelep nem egészen jó megoldás a gondodra mert a nyomás be vághatja visszafelé az alját,inkább figyelj a cefre sűrűségére hogy meg legyen a megfelelő hőáramlás (a sűrű cefre kérget képez az üst alján)

Ha nagyon megy a nyomás higitsd vagy pillanatra elzárod a gázt és leveszed a sisakot és kiforditot annyira hogy feltudd keverni az alját (a páracső annyit enged)és vissza mehet a gáz 

Előzmény: fragola.6035 (81422)
templomhegyi Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81425

Üdv uraim

Azért ez már nekem egy kicsit erős....jó-jó hogy itt a karácsony de nem lenne egyszerübb egy fát venni

Ez nem való pálinkafőző berendezésre az tuti,meg ezek a kis csövek a nagy csőben meg még talán abban is egy mégkissebb hát nem tudom ? lehet hogy amerikában wiszkit főzni vagy lengyel testvéreinknél vodkára jó de hát mi 

KISÜSTI PÁLINKÁT szeretnénk előállitani.

Kell a pálinkához a jó deflegmáció de ami sok az sok .

Takargatni sem kell már mert legális a dolog .Ezzel a módszerrel nem lehet egymenetben pálinkát főzni ,akár az egész szekrényt is ráhordhatod oda más kell.

Nem akarom senki kisérletező kedvét elvenni ez csak egy vélemény.

Előzmény: fragola.6035 (81405)
sogi01 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81424

Nem lehet érezni . én 48 ra állitottam

Előzmény: Jansy (81416)
vf1 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81423

Alszesz párolásakor a cél a maximális alkohol mennyiség kinyerése, tehát cél a 0 fok.

Tisztázáskor meghatározóak az érzékszervi tapasztalatok.

fragola.6035 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81422

Igazából azért zártam el 20foknál, mert 1,8 baros lefújószelepet tettem rá és nem tudtam tovább melegíteni, csepegett már a szelep. A sisakban a gőz 99°C-os volt. Vennem kell egy 2,5baros szelepet. 

Előzmény: fragola.6035 (81421)
fragola.6035 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81421

Nem tudom. Erősen kompótszagú volt. Nincs nagy gyakorlatom. 

Most tettem fel 30 liter ananászt. Hol zárjam el?

Előzmény: vf1 (81419)
vasbicikli Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81420

Ezekkel a hűtőkkel nem csak deflegmációt (részleges kondenzáltatás), hanem teljes hűtést csinálnak, és a párlat egy részét visszavezetik refluxnak az oszlopra.

Ezek a készülékek tisztaszesz előállítására valók, nem hiszem, hogy jó pálinka főne rajtuk.

Előzmény: pedropolis (81418)
vf1 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81419

Miért zártad el 20 foknál?

Előzmény: fragola.6035 (81415)
pedropolis Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81418

Hát, gondoltam hogy csak valami levet főzhetnek bennük, mert se keveré, se dupla fal nincs.

Egyik-másik még elektromos fűtőszálas is.

Lehet hogy elég durva aromavesztés lenne a magas toronnyal gyümölcspálinkánál?

De a deflegmátoraik egész jónak tűnnek.

Az "aabratek" szóra a gugli elég sokat ad ki.

Előzmény: vasbicikli (81411)
vasbicikli Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81417

A képről úgy láttam, hogy kinn a szabadban nyomod.

Ahhoz képest nem rossz a másfél óra.

 

"47 fokos alszesz"

 

A törölközőszárító megtette a magáét! ;)

Előzmény: fragola.6035 (81415)
Jansy Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81416

Tehát akkor azt mondjátok hogy a narancsnál és mandarinnál nem nagy gáz ha a hély és a hús között a fehér hártya rajta van.

Ez jó akkor mert most hoztak még 6 láda narancsot nekem.Azthiszem most pucolom egy darabig.....

És akkor elveleg ezt a kesernyés ízt nem lehet majd érezni a párlaton ?

Hány fokosra fözzem ?

 

fragola.6035 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 81415

Igen, csak duplafenekű.

felfűtés kb. 1,5 óra. 

 

A 37 liter cukormentes vegyes gy. cefréből 4,2 liter 47 fokos alszesz jött. 20 foknál zártam el a tüzet.  Felfűtéssel egytt 4 óra volt. 

Előzmény: vasbicikli (81414)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!