Keresés

Részletes keresés

Ferco55 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81495

Békés , boldog, szeretett teljes karácsonyt kivánok, minden fórumtársnak!

pálinkaüst Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81494

Kellemes és házi pálinkában gazdag karácsonyi ünnepeket minden fórumozónak!

kovasc Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81493

 

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek

kupeci Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81492

Az Évák neve napjára,

 

Éva napja ma vagyon,
Légy boldog, de nagyon.
Lépteidet szerencse kísérje,
Bánat szívedet soha el ne érje.

 

Boldog Karácsonyt Mindenkinek:))))

csalitos Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81491

   Nagy felbuzdulásomba már akartam írni, hogy "nem mindent tud leválasztani". Valóban, a főző (mármint a szerkezet, az üst, páracső, meg más kegytárgyak a kozmás-olajszűrő kivételével) nem tudja leválasztani.

   A másik meghatározó tény a főzés technológiája. Ha nem jól fűtesz, vagy nem érsz rá, vagy közban meccset nézel, ne várj semmi jót.

   Minden jót

   Józsipapa

Ui: Kellemes és békés Karácsonyt kivánok mindenkinek.

 

Előzmény: Feriba51 (81485)
franyo01 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81490

Békés Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek! :)

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81489

:-))

Előzmény: Törölt nick (81488)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81488

Kellemes, békés Karácsonyt kívánok, mindenkinek!

norris53 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81487

zsuzska60 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81486

Áldott, békés ünnepeket kívánok minden kedves kollégának!

Feriba51 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81485

Igen, elég nehéz ráhangolódni egy hengszerre, de most, szerintem Csalitos mondta meg a tutit a 81474-es hozzászólásában. A cefrézés, a gyümölcs dönti el, hogy mennyire lesz opálos (mondom én, akinek nincs tapasztalata e téren - Hála Istennek!!). A főző ezeket a komponenseket nem tudja leválasztani.

Jó nedűt!!!!!!

Előzmény: fuxi02 (81484)
fuxi02 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81484

és most úgy gondolom zárt reflux csapnál kellett volna elvenni az előpárlatot 

Előzmény: fuxi02 (81483)
fuxi02 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81483

pálinkás jónapot! buboréktányér van benne 

Előzmény: snapszmester (81479)
jatti1 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81482

rézműves1 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81481

...pályinkás jó reggelt és áldott karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek...(tali a ZD-n)...

vf1 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81480

Pálinkás jóreggelt! 

 

A tudás forrása

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/         

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

 

Előzmény: vf1 (79930)
snapszmester Creative Commons License 2012.12.24 0 0 81479

És mi van a téglalapban? Buboréktányér vagy valami töltet?

Előzmény: fuxi02 (81475)
vasbicikli Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81478

Nekem ez a stift bevált ilyen célra, nem ráncolja a papírt, nem üt át rajta.

Normál nyomtatópapírt használok.

Előzmény: csiba00 (81477)
csiba00 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81477

Sziasztok!

 

Mivel célszerű felragasztani a pálinkás üvegre a címkéket? Még nem próbáltam, de úgy gondolnám, hogy ha folyékony ragasztót használnék, akkor az átütne a papíron. Egyáltalán érdemes papírra nyomtatni, vagy inkább öntapadós matricákra?

 

 

manta-z Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81476

Én még nagyon kezdő vagyok. Javasolnám, hogy sogi01 útmutatásai alapján járj el. Én amúgy tettem bele 3%-ot.

Előzmény: Jansy (81469)
fuxi02 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81475

Az ehezhasonlót úgy értsd, hogy nem duplafalut csináltam, és az oszlopot nem csöböl készítettem hanem szögletes(téglalap) alakú ja és az oszlop tetején nem vizzes zárású kupak van. Közbe gondolkoztam valoszínü nem jól vettem el az elejét + ugy gondolom apró szerkezeti hibát is csináltam a vissza folyó reflux cső csatlakozásánál. Na de kiderül ha kiigazítom. A meglévőt meg szerintem végig engedem egy tisztázón.

Előzmény: snapszmester (81471)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81474

üdvözlök mindenkit!

 

ugyanez a häromlepcsös oszlop van a Panka nevezetü fözönkhöz de kozmaolajjal eddig meg nemtalälkoztunk!

opälosodäs egyszer volt mert nem forralltuk a csapvizet csak brittäval szürtük,igy 55%-näl kezdett opälosodni.(szöllö-banän)

a forralt es brittäval szürt csapvizznel ez a problema nemvolt!

az eddigi keves tapasztalataink szerint a härom lepcsös ozslop eltünteti az aromäk egyreszet a pärlatbol!

 

rezmüvesnek igaza van! jominösegü gabonapärlatot lehet kesziteni ezzel az oszloppal!

ketszeri lepärläs utän eltünik a gabona jellegzetes erös ize/illata es a pärlat összehasonlithato minösegi märkäkkal is akär!

 

snapszmesternek szerintem ven mär tapasztalata hasolo oszlopos fözökkel!

neki is igazat kell adnom mert 3-4 honapig tartott mire megtanultunk rajta fözni.

 

kellemes karäcsonyni ünnepeket es teli pälinkäspoharat kivänok mindenkinek!

Előzmény: fuxi02 (81470)
csalitos Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81473

   Ne a főződet kárhoztasd az opálosodásét, mert már a cefre érésének folyamatában eldől, hogy mennyi kozmás olaj lesz a cefrében. Az első főzéskor fog eldőlni, hogy milyem lesz a pálinkád. Ha gondosan használod  a kozmás-olajszűrőt, nagy a valószínűsége, hogy elkerülheted az opálosodás. Javitani hűtéssel és többszözi szűréssel lehet, vagy derítéssel.

Előzmény: fuxi02 (81450)
turmix75 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81472

köszönöm a gyors választ!

Előzmény: Feriba51 (81466)
snapszmester Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81471

Ez egy bonyolult berendezés.

Az "ilyet vagy ehhez hasonlót" nem hangzik meggyőzően. A teljesen gyárihoz is komoly gyakorlat kell.

Előzmény: fuxi02 (81470)
fuxi02 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81470

http://www.palinkafozes.com/sites/default/files/PalinkaProf_palinkafozo_utmutato.pdf ilyen vagyis ehezhasonló amit csináltam csak most az abajom nem tudom hogy méretezést rontottam el vagy csak nem jól veszem el az elejét és azértvan benne kozmaolaj mert gondolom attól lesz ilyen.

Előzmény: snapszmester (81468)
Jansy Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81469

És te mit mondasz érdemes cukroznom és főznöm ?

 

Előzmény: manta-z (81452)
snapszmester Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81468

Ez a technológia más. Nagyobb szakértelmet igényel és nem ad jobb eredményt mint a kisüsti. Lásd magad.

A hiba a cefrézésben, elő és utópárlat elvételben lehet. A megoldás: fogyasztásra hígítás, hűtés, szűrés. A nagyok is így csinálják.

 

Előzmény: fuxi02 (81454)
fuxi02 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81467

Maga a párlat nagyon jó illatú érezni rajta a birsalmát. 80 fokos teljesen tiszta áttetsző de mikor elkezdem hígítani beszürkül és ez nekem nem jó + zavar. Maga a főző teljesen saválló anyagból van de van benne egy adag réz töltet katalizátorként. Szóval ezek után nem tudom,hogy mi a baj.

 

Előzmény: vasbicikli (81464)
Feriba51 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 81466

Most egy kicsit visszanéztem és a deflegmáció növelését párolgási hővel, az 59255 hozzászólásomban ecseteltem bővebben, rajzokkal fényképekkel. Ehhez közel még találsz több féle hozzászólást, vitát. Ha nem világos, akkor talán privátban.

Azonban, közben született újabb verzió is. Ha a csepegtetést ki akarod kerülni, akkor végezd el a következő kísérletet:

Tégy az asztalra egy pohár vizet. Mellé egy tányért. Lógass bele egy textília csíkot, aminek a végét a tányérra helyezed. A csík vastagságától függően a pohárból lassabban vagy gyorsabban átvándorol a víz a tányérba. Na ezt is lehet használni a "rongyok" nedvesítésére.

Jó nedűt!!!

Előzmény: turmix75 (81459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!