Keresés

Részletes keresés

flash08 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 252
Az említett ügyvédet nem kérdezted a kötbéres kérdésekkel kapcsolatban?

Amit negatív benyomásokat írsz a lakásodról (konnektorok nincsenek mindenhol felszerelve, a falak újrafestésért kiáltanak (de nagyon durván), áram nincs mindenhol, parketta hullámos és nincs szigetelve, szegőléc pocsék módon van rögzítve és vágva, sok ablak-tok sérült. A loggia meg nem lejt egy százalékot sem kifelé), azok meglehetősen riasztóak. -((
Előzmény: Liquidz (250)
flash08 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 251
Sajnos az ingatlanjog.hu-n nem kapsz azonnal választ a kérdésedre, sőt ha nagyon feltorlódnak a kérdések, 3-4 hét múlva sem biztos, hogy jön válasz. Én mindenesetre úgy értelmezem a választ, hogy a Cordia egyoldalú nyilatkozata a "rendeltetésszerű használatról" nem jelenti a megvalósult teljesítést, ha Te ezt a nyilatkozatot - indokkal - nem fogadod el, és ezt jelzed is.
Előzmény: ZRobi (244)
Liquidz Creative Commons License 2009.10.05 0 0 250
Ügyfélkapcsolatos kollega rebesgette, mostanra annyira módosult, hogy írjam meg az ő hivatalos álláspontjuk feletti igényemet, mer sok idő mindenkivel leülni. Az ő hivatalos álláspontjuk továbbra is az, hogy arra a naptári hónapra kapsz egyhavi kötbért, ami hó elejétől hó végéig teljesen beleesett az ígért dátum és az értesítési időszak közé; törthónapra nem. Tehát május 2-i ígéret esetén a május nem ér, a július szintén nem teljes, így júniusra kapnál kötbért (holott kb 87 napról van szó).
Az én álláspontom minimálisan az, hogy nincs naptári hónaphoz kötve, és törthónapra is érvényes. Az, hogy miért értesítettek ki júli 31-én, már lehet vita tárgya. Megpróbálok minél hamarabb egy választ kikényszeríteni; ha nem megy vagy az nem jó válasz, szerintem ugráljunk... Szerintetek?

A műszaki átadásról: nagyon pozitív hozzáállással mentem oda. A lakás összességében szép és jó, tetszik, meg minden, de nincs még minden kész. Falak kb 5mm, konnektorok/kiállások 3cm pontosan feltéve, nekem még elfogadható. A csempék gyönyörűen feltéve/lepadlózva, fugázás és sziloplaszt majdnem tökéletes. Az ajtók és ajtófélfák gyönyörűek...

Ami negatív: ha műszaki ellenőrrel mentek, az egy óra valószínűleg kevés lesz, ezért előre érdemes közölni... a helyszíni műszaki vezető kollega nincs a helyzet magaslatán.... konnektorok nincsenek mindenhol felszerelve, a falak újrafestésért kiáltanak (de nagyon durván), áram nincs mindenhol, parketta hullámos és nincs szigetelve, szegőléc pocsék módon van rögzítve és vágva, sok ablak-tok sérült. A loggia meg nem lejt egy százalékot sem kifelé. Ez utóbbi kettő elég necces. Ja, a parkolót pont nem lehetett megnézni mivel raktárnak van használva.

Kb 20 hibát gyűjtöttünk össze, ez elég sok egy rendeltetésszerű használatra alkalmas lakáshoz képest. Az ügyvédem már egy festetlen falért is visszadobott ingatlant... Mindenesetre mi elfogadtuk, hogy ne kötözködjünk vagy vágjuk magunk alatt a fát, azzal a feltétellel, hogy okt31-ig elkészülnek a javítások. Persze mindenki döntsön szája íze szerint; simán visszadobható lett volna - csak ki tudja, nem november huszonkilencedikére hívtak volna-e be este hétre egy új műszakira...

Ehhez a dátumhoz azonban be kellett mennünk az irodába és egyeztetnie kellett az ügyfélkapcsolatosnak a főnökökkel, több alkalommal is. Sőt, ott kezdődött, hogy az átadáson nem volt olyan opció a formanyomtatványon, hogy jegyzőkönyvezitek a hibákat és hogy ott voltatok, de nem fogadjátok el az átvételt.... na most erre mit mondjak.

A pozitív hozzáállásom ezen hibák és főleg a hozzáállás miatt mostmár negatívba fordult sajnos :(
Ixion77 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 249
Bár a mi pénztárcáinkhoz képest nagy összegnek tűnik, a korrekt kötbér (3%) normális kifizetése valójában nem érvágás a Cordiának. Egyrészt csak azt jelentené, hogy a kb. 30% haszon helyett csak 27%-a lesz a házon. Másrészt hónapok, évek óta náluk kamatozik a pénzünk egy olyan időszakban, amikor simán a bankba besétálva is 10% feletti kamatokat adtak. Szóval gyakorlatilag így se, úgy se veszít összeget a Cordia, maximum az extra kamatnyereségük csökken. Nem értem hogy miért kicsinyeskednek ezzel a nyilvánvalóan bundázott használatbavételi engedéllyel, és az arra való hivatkozással. Ehelyett a hírnevük érdekében a vevők felháborodását megelőzendő kellett volna előre bejelenteniük, hogy őszinte elnézést kérnek a csúszásért, és természetesen a műszaki átadásig számítják a kötbért.
Én nem akarom elhinni, hogy a felső vezetés olyan szűk látókörű lenne a Cordiánál, hogy 1-3%-nyi (a kamatokon már rég bejött) összegért hagyják hogy a saját ügyfeleik megutálják őket, rossz hírük terjedjen. Rövid távon se éri meg, hosszú távon meg főleg nem.
Előzmény: zero 4 hero (248)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.10.05 0 0 248
Annyiban vitatkoznék, hogy egy önmagára adó, transzparens cégről beszélünk, egy project első fázisában egyszerűen nem éri meg nekik.... szvsz ezért nem harsogott a homár a premier háztól. nyilvánvalóan az alvállalkozói kötbért érvényesíti, veled peren kívül megegyez 50%-on....
ZRobi Creative Commons License 2009.10.05 0 0 247

Ugyan, egy számukra kedvező,aláírt szerződés a maguk kárára módosítanának...??

Nehéz elhinni...

Inkább a nyergesvonatató-csavar :)

Az milyen is? :)

Előzmény: Liquidz (245)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.10.05 0 0 246
Szia, ki rebesgeti?
Liquidz Creative Commons License 2009.10.05 0 0 245
Azt rebesgetik, hogy a szerződés hivatalos szövegétől el fognak térni egyéni megegyezés alapján (financial vezető + HR-es + ügyfél együttes jelenlétével), mert tudják, hogy az nem teljesen korrekt...
Hogy ez pontosan mit jelent (tehát a normál módon, a műszaki átadásról való egyeztetésig kapnánk kötbért az ő eredeti értelmezésük helyett; vagy annál is magasabbat; vagy mindenkinek odatennének egy húszezres nyergesvontató-csavarra felhasználható utalványt) azt nem tudom....

Amúgy tök nem hiszem el, hogy nincs senki az index fórumon a premier házból :(
Előzmény: ZRobi (244)
ZRobi Creative Commons License 2009.10.05 0 0 244

Hello,

 

meg tudod kérni az ingatlanjogászt, hogy a jogiforum.hu-ra írt mondatát fejtse ki bővebben, hogy a többiek is el tudjanak indulni ezen a vonalon(már aki igényt tart a kötbérre,remélem sokan).

Előre is nagyon köszi!

 

Előzmény: flash08 (231)
Liquidz Creative Commons License 2009.10.04 0 0 243
Ja, tényleg 3 éve! Van papucsunk, borunk, karácsonyi cédénk meg törölközőnk is. Már csak lakás kéne :-)
Panaszkodást félretéve: most van portaszolgálatunk, a négy lépcsőházból csak egy bejáratánál tud ott ülni, tehát megoldott ez a forma. Bár nem pontosan értem, miért nem őrnek hívjuk őket, hisz se pizzát nem rendel, se a leveleidet nem fogja átvenni.... Biztonságérzetet ad, betörésről nem tudok az utóbbi 6 évben... persze meglehetősen sokat kell érte fizetni.

A 250Ft/nm nem csak a rendkívüli közösköltségre vonatkozik? Bár gyanítom, hogy a végleges is valami hasonló lesz.

Harmadik kérdés... a szeméttárolók hol kapnak helyet, nem tudjátok? És szelektívre (egy szett per lépcsőház) van hely? Vagy ezt majd a lakógyűléseken?
Előzmény: sweileh (238)
sweileh Creative Commons License 2009.10.04 0 0 242
De igen, volt ott enni, innivaló, reklám papucs, sok ígéret. Akkor még 2008 év végi átadásról beszéltek, amit hamarosan módosítottak 2009 elejére.
Előzmény: Ipari-antidepresszió (240)
Ixion77 Creative Commons License 2009.10.04 0 0 241
2006... Az még a boldog békeidőkben (= a szerződés előtt) volt, amikor még a Cordia egy korrekt, tisztességes cégnek tűnt, segítőkész alkalmazottakkal sok szép ígérettel.
Én sem tudok portaszolgálatról. Szerintem nem is kell, a 250Ft/m2 közös költség is bőven sok.
A kamerára én a garázskapu viszonylatában kérdeztem rá anno, arra azt mondták hogy ott biztosan lesz.
Előzmény: sweileh (239)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2009.10.04 0 0 240
Nem ott osztogattak Cordiás papucsot? :-)
Előzmény: sweileh (239)
sweileh Creative Commons License 2009.10.04 0 0 239
Bocs, rájöttem, hogy ez 2006-ban volt, a Royal Szállóban a Fontana ház bemutatóján. Hihetetlen, hogy már 3 éve agonizálunk.......
sweileh Creative Commons License 2009.10.04 0 0 238
Nekem azt mondták eredetileg, hogy nem lesz portaszolgálat. Egyrészt az egész Corvin sétány be lesz kamerázva és közvetlenül a rendőrségre bekötve, másrészt a házak szerkezete miatt minden lépcsőházhoz kellene egy portás. Sok kis lakás is van a házban amit nem befektetőknek szántak hanem fiatal pároknak, vidéki egyetemistáknak és a portaszolgálat még jobban megemelné a közös költséget. Ez a beszélgetés 2007 októberében volt ha jól emlékszem, azóta megtanultam, hogy nem kell mindent komolyan venni amit mondanak. Azt nem tudom, hogy mi a legújabb koncepció.
Előzmény: Liquidz (236)
dodala Creative Commons License 2009.10.03 0 0 237
Csúnyákat írtál a Cordiáról az Index fórumba, azért nem veheted át....:))
Előzmény: ZRobi (235)
Liquidz Creative Commons License 2009.10.03 0 0 236
Sziasztok!
Két kérdésem lenne...

1) Az le van írva, hogy kamerás rendszer őrzi az épületet, de portaszolgálatról tudtok? Én úgy emlékszem, említették, de a szerződésekben nem találom.

2) A kocsibeállóhelyetek (ha van) méreteiről kaptatok tájékoztatást? A szerződésben benne van egy, tulajdonosi hányad alapján számolt irreálisan alacsony méret (5nm körül). Az alaprajzon nincsenek méretek, de a többi helységből (lift, tárolók, stb) számolva relatíve nagy helyek adódnak (a kisebb parkolók kb 2.6m, a nagyobbak kb 3.4m szélesek).

zero: köszi a listát, így egyszerűbb lesz szerintem felvenni a kapcsolatot mindenkivel.
ZRobi Creative Commons License 2009.10.02 0 0 235

Most hívtak, hogy mégsem engem akartak hívni, még nem vehetem át:(

A t**öm tele van...

Előzmény: ZRobi (234)
ZRobi Creative Commons License 2009.10.02 0 0 234

Szia,

 

ez igazán kedves Tőled, előre is köszönjük szépen!

Üdv

Robi

Előzmény: Kunky (233)
Kunky Creative Commons License 2009.10.02 0 0 233
Sziasztok!

Réka vagyok a Decoceram volt látványtervezője, gondoltam beleolvasok a fórumotokba, de látom mennyi probléma van, és nagyon elvagyok keseredve... :-(
A fürdőszobák nem lettek olyanok, ahogyan közösen megálmodtuk?!
Én sajnos már nem dolgozok a Decoceramnál, mert a Decoceram már nem létezik, helyette egy kiárúsítás lett, de az is hamarosan bezár... ha valaki július óta írt nekem a tervezes@rktuzep.hu email címre levelet, azt sajnos nem tudom elolvasni, de írhattok nekem ide is, vagy a saját email címemre (megadom, ha valaki kéri) és megpróbálok segíteni...
Sok tervet hazahoztam magammal, sokra emlékszem is, ha esetleg lenne valami olyan kérdésetek, amiben segíthetnék, csak írjatok, és megpróbálom.. :-)

üdv és szép napot Mindenkinek!
NRéka
ZRobi Creative Commons License 2009.10.02 0 0 232
Reménysugár!!
Előzmény: flash08 (231)
flash08 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 231
a link-beszúrás nem sikerült, talán most:

link
Előzmény: flash08 (230)
flash08 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 230
Kaptam választ az ezzel a témával kapcsolatban az ingatlanjog.hu oldalon feltett kérdésre:

"Az eladó részéről a teljesítés egyelőre nem valósult meg, az egyoldalú nyilatkozatok ezt nem helyettesítik, így a jogi út indokolt lehet."

kérdés és válasz itt (33781-es kérdés):<a href="http://www.ingatlanjog.hu/index.php?adv=&ev=2009&kateg1=13" target="_blank"></a>
Előzmény: Ixion77 (220)
ZRobi Creative Commons License 2009.10.02 0 0 229

Képzeljétek, hívtak, jövő héten műszaki átadás...de csak 1 órát szánnak erre...nem kevés az??

Nekem július 31.-én járt le a 16 hónapos határidő.

Ill. bocsánat, az ápr. 31 volt, a júliusi dátum a + 3 hónapos csúszást is tartalmazza,amit szerz. szerint igénybe vehettek.

Szóval kíváncsian várom a jövő heti fejleményeket, ha vki már hamarabb átveszi, ossza meg velünk az élményt.

Kellemetes hétvégét kívánok.

Előzmény: zero 4 hero (228)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.10.01 0 0 228

Összeszedtem a fórumba írókból a (szerintem) leendő lakókat, ha egységes fellépést akarunk a kötbér kapcsám, íme:

 

Ixion77
Liquidz
pszab2
ZRobi
zero 4 hero
dodala
pascas
sweileh
gabokat
qandq53
flash08
adamsski
digicat
lez.
fontanafan09
gloster

 

Amúgy a tulajdoni lapon rajta van az összes lakó névvel, címmel, szóval minden lehetséges :-)

Liquidz Creative Commons License 2009.10.01 0 0 227
Állítólag betartják...szerintem meg inkább a felszereltségtől függ inkább.
Egyébként október 11-én írtam alá, szóval a 3 hónappal eltolt, számomra május 12-i időpont óta ketyeg a kötbér.
Előzmény: Ixion77 (225)
pszab2 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 226
Nem is igazán látom miért tartanák be a szerződéssorrendet, főleg ha kötbért nem kell (nem akarnak) fizetni... :s
Előzmény: Ixion77 (225)
Ixion77 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 225
Helló!

Mikori aláírású a szerződésed? Azért érdekel, mert korábban többször is azt mondták nekem, hogy a szerződések sorrendjében lesznek átadva a lakások.

Én nem vagyok benne biztos, hogy senki nem akar elállni a lakástól... Sokan dühösek itt mostanában. Persze ha az eddig hallottakkal ellentétesen mégis úgy döntenének hogy etikus, tisztességes hozzáállást tanúsítanak kötbér ügyben, az bizonyára sokak lelkének segítene kicsit megnyugodni.
Előzmény: Liquidz (222)
pszab2 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 224
Most voltam kint és még az erkélyek biztos nincsenek fent... De persze van loggiás és erkély nélküli lakás is, csak mondom...
Remélhetőleg akkor már novemberre költözhető lesz az épület, hacsak nem ez is egy jogi trükk (pl egy esetleges kötelező időpont miatt). De reméljük nem és már tényleg minden oké lesz! Drukkolok, neked Liquiz hétfőre mindenképp! Kiváncsi leszek!
Előzmény: Liquidz (222)
pszab2 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 223
Halihó!
Én is tudnék neki örülni, ha lehetne valamit kötbér ügyben tenni!! De én még várom mi lesz... De biztos egyszerűbb és gondolom hatásosabb is lenne összefogva intézni...
Előzmény: ZRobi (221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!