Köszönöm nagy segítséget kaptam hozzá, anélkül nekem se biztos hogy ilyen lett volna :)
Héjja60:
Rengeteg finom pálinka és étel került a résztvevők elé, mindig van mit tanulni :)
A rádióműsorban (eddigi tapasztalatom szerint) abban igazuk van, hogy nem az igazán finom nedűket előállíttó társaság a többség... max 25-30%-ra saccolnám a magán és bérfőzető személyek számát akiknek téyleg jó pálinkájuk van. A többieknél módszer, szemlélet, igényesség, a megszokástól való eltérésre hajlandóságra és mennyiség beáldosására a minőség javára lenne szükség...és még így is maradnak olyanok akik azt fogják keresni ami még mélyhűtve is rommá égeti az ember belét.
Mindenesetre a házifőzés engedélyezése javította a minőséget, elindított egy most is tartó folyamatot (én így látom), mert már többen mernek róla beszélni (akik azelőtt is főztek), tapasztalatot cserélnek, kérdeznek, és nagyon jókat főznek vagy főzetnek (bérfőzdében, nem otthon)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
...rövid riport a "TZD"-ről, néhány képben.........
......eközben az udvaron......
......és ebéd után......hát röviden ennyi...eredményes és nagyon hasznos volt a "fikázás" (házi verseny) mindenki számára, szerintem ebből megint tanultunk...
...Kupeci uramnak mégegyszer köszönet a rendezésért...(ha valaki nem érezte jól magát, nem az ő hibája volt)...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
. A házi pálinkák ugyanis egyre jobb minőségűek, legalábbis a legutóbbi Kárászi Pálinkaversenyen ezt hangsúlyozta a Bolyhos Lászlót is sorai közt tudható szakmai zsűri.""
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Ha már a műsor összegzéséről van szó, a legfontosabb kijelentés kimaradt, elhangzott, hogy az otthoni főzés engedélyezése javította a pálinka minőségét.
Az agárdi főzdés elismerte, hogy a főzdei pálinkák között ugyanúgy vannak pocsék és jó minőségű pálinkák, mint az otthon főzőknél. Ezzel a véleményével szerintem itt sincs, aki vitába szállna, teljesen korrekt kijelentés.
Annyit tett hozzá még, hogy sajnos viszonylag kevesen törekednek a jó minőségre (én úgy tapasztalom, hogy egyre többen szeretnének valóban jót csinálni) és mélyednek bele a témába, viszont egyes fórumokon igencsak szakmai és önzetlen segítés folyik.
Csak annyi volt a gondom, hogy nem veszik komolyan a fórum munkáját, pedig ebben sok ember önzetlen segítsége van bent ami nem jellemző a mai világban.