Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81613

    Boldog új évet kívánok minden kedves

                      fórum társnak!

 

 

                                                     Ja és a Pálinka legyen veletek :-)

 

 

                                                  

Baracilin Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81612

Köszönöm nagy segítséget kaptam hozzá, anélkül nekem se biztos hogy ilyen lett volna :)

 

Héjja60:

Rengeteg finom pálinka és étel került a résztvevők elé, mindig van mit tanulni :)

 

A rádióműsorban (eddigi tapasztalatom szerint) abban igazuk van, hogy nem az igazán finom nedűket előállíttó társaság a többség... max 25-30%-ra saccolnám a magán és bérfőzető személyek számát akiknek téyleg jó pálinkájuk van. A többieknél módszer, szemlélet, igényesség, a megszokástól való eltérésre hajlandóságra és mennyiség beáldosására a minőség javára lenne szükség...és még így is maradnak olyanok akik azt fogják keresni ami még mélyhűtve is rommá égeti az ember belét.

 

Mindenesetre a házifőzés engedélyezése javította a minőséget, elindított egy most is tartó folyamatot (én így látom), mert már többen mernek róla beszélni (akik azelőtt is főztek), tapasztalatot cserélnek, kérdeznek, és nagyon jókat főznek vagy főzetnek (bérfőzdében, nem otthon)

Előzmény: kupeci (81606)
Gyevi50 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81611

Tisztelt Fórumtársak!

Mindenkinek eredményes Boldog Újévet kívánok!

Előzmény: vf1 (81610)
vf1 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81610

Pálinkás jóreggelt! 

 

A tudás forrása

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/         

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Boldog Új Évet Kívánunk!

Vf1, Hp2

 

Előzmény: vf1 (81599)
barkócza Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81609

De milyen gyönyörű!

Előzmény: Baracilin (81605)
TINTUS Creative Commons License 2012.12.30 0 0 81608

Átnyergeltél egy másik területre ?:)

 

Előzmény: Baracilin (81605)
héjja60 Creative Commons License 2012.12.30 0 0 81607

Sogi 01 megadta az elérhetőséget.

Remélem nagyon sok jó otthon főzőtt pálinkát kostoltatok, ezzel is bizonyítva azt,hogy

nekünk is van keresni valónk a pálinkák minőségét illetően !

Kérek minden részvevőt, nyilatkozzon e témában.

Előzmény: Baracilin (81603)
kupeci Creative Commons License 2012.12.30 0 0 81606

Gratulálok, nem mindenkinek sikerül elsőre!:)

Előzmény: Baracilin (81605)
Baracilin Creative Commons License 2012.12.30 0 0 81605

Immár a 2 pálinka közt fogyasztott sajt is házi:

sogi01 Creative Commons License 2012.12.30 0 0 81604

Pálinkásat!

bár nem  engem kérdeztél...

http://hangtar.radio.hu/share-1-20121228_100526

 

Előzmény: Baracilin (81603)
Baracilin Creative Commons License 2012.12.30 0 0 81603

Pálinkás szép estét imár itthonról! :)

 

Nagyon jó buli volt, Köszönet a szervezésért Kupecinek, már készül a házi sajt is ;)

 

Bujuk:

Míg elvoltam megérkezett a fügepálinka is, már áttöltöttem üvegbe, nagyon finom íze és illata van, mégegyszer köszöet érte! :)

 

Héjja:

Ez a rádióadás valahol visszahallgatható?

Előzmény: héjja60 (81587)
sogi01 Creative Commons License 2012.12.30 0 0 81602

Szia Rézműves!

Fürdős képhez:  Hol hagytad a kalapod? :-)

Előzmény: rézműves1 (81601)
rézműves1 Creative Commons License 2012.12.30 0 0 81601

...rövid riport a "TZD"-ről, néhány képben.........

 

......eközben az udvaron......

 

......és ebéd után......hát röviden ennyi...eredményes és nagyon hasznos volt a "fikázás" (házi verseny) mindenki számára, szerintem ebből megint tanultunk...

 

...Kupeci uramnak mégegyszer köszönet a rendezésért...(ha valaki nem érezte jól magát, nem az ő hibája volt)...

rézműves1 Creative Commons License 2012.12.30 0 0 81600

...pályinkás jó reggelt...

vf1 Creative Commons License 2012.12.30 0 0 81599

Pálinkás jóreggelt! 

 

A tudás forrása

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/         

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Boldog Új Évet Kívánunk!

Vf1, Hp2

 

 

Előzmény: vf1 (79930)
lyuko Creative Commons License 2012.12.30 0 0 81598

Egészségedre!

Előzmény: vasbicikli (81597)
vasbicikli Creative Commons License 2012.12.29 0 0 81597

Én is megtaláltam!

Még volt belőle egy korty :)

Előzmény: lyuko (81595)
norris53 Creative Commons License 2012.12.29 0 0 81596

Pálinkás jó estét !

TZD utáni lábadozás ként egy kis olvasni való :-)

 

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/birsag-jar-erte-megis-sok-hazi-palinka-kerul-forgalomba-476946

 

""

. A házi pálinkák ugyanis egyre jobb minőségűek, legalábbis a legutóbbi Kárászi Pálinkaversenyen ezt hangsúlyozta a Bolyhos Lászlót is sorai közt tudható szakmai zsűri.""

lyuko Creative Commons License 2012.12.29 0 0 81595

Megtaláltam!

 

Van benne réz azért rendesen! :)

 

 

Előzmény: vasbicikli (81043)
vf1 Creative Commons License 2012.12.29 0 0 81594

Pálinkás jóreggelt! 

 

A tudás forrása

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/         

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: vf1 (79930)
héjja60 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 81593

T. Fórumozók !

 

Találtam egy írást !

/Mester ez nekem két lépés ,neked talán egy arasz/

 

Mindenkinek figyelmébe ajánlom !!!!

 

    google:  Bozsik Péter : A pálinka apológiája, avagy a bevezető.

 

                   Én   ezzel  mondok  valamit, azaz

 

                                       B       U        É         K   !!! 

 

 

 

pálinkaüst Creative Commons License 2012.12.28 0 0 81592

Ha már a műsor összegzéséről van szó, a legfontosabb kijelentés kimaradt, elhangzott, hogy az otthoni főzés engedélyezése javította a pálinka minőségét.

pálinkaüst Creative Commons License 2012.12.28 0 0 81591

Az agárdi főzdés elismerte, hogy a főzdei pálinkák között ugyanúgy vannak pocsék és jó minőségű pálinkák, mint az otthon főzőknél. Ezzel a véleményével szerintem itt sincs, aki vitába szállna, teljesen korrekt kijelentés.

Annyit tett hozzá még, hogy sajnos viszonylag kevesen törekednek a jó minőségre (én úgy tapasztalom, hogy egyre többen szeretnének valóban jót csinálni) és mélyednek bele a témába, viszont egyes fórumokon igencsak szakmai és önzetlen segítés folyik.

Előzmény: sogi01 (81578)
schlumbergerr Creative Commons License 2012.12.28 0 0 81590

vagy lyövőre :-) Na most a TZD idelyén minden rendben van. :-)

Előzmény: vf1 (81589)
vf1 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 81589

idén...:)

Előzmény: schlumbergerr (81588)
schlumbergerr Creative Commons License 2012.12.28 0 0 81588

tavaly

héjja60 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 81587

A mai rádió adásban volt szó a fórumról is ,----"szakmai " emberek szóltak róla !

Már ez is valami ! Vagy nem?

Sőt ! Tanfolyamokat is szerveznek !

Szép ez a kettős harcod..........

Előzmény: snapszmester (81585)
sogi01 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 81586

Üdv. Mester! 

Pedig ezt a fórumot nagyon is komolyan kéne venni...

Tavaj kezdtem úghogy kezdő vagyok, de amit tanultam azt Nektek köszönhetem!!!

Ja és,hogy mi lett tavaj óta?:::

 

 

 

 

Ezt csak nem kell kommentálni!

Ui: csak itt tanultam!

 

 

Előzmény: snapszmester (81585)
snapszmester Creative Commons License 2012.12.28 0 0 81585

Rendben, akkor azt kiveséztük.

Csak annyi volt a gondom, hogy nem veszik komolyan a fórum munkáját, pedig ebben sok ember önzetlen segítsége van bent ami nem jellemző a mai világban.

Előzmény: héjja60 (81584)
héjja60 Creative Commons License 2012.12.28 0 0 81584

Valóban jól sikerült munka ! Nekem ez az alap , ebből dolgoztam a nyáron ,és erre alapozok most amikor visszaolvasva bővitem ismereteimet.

Előzmény: hal65 (81583)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!