Keresés

Részletes keresés

hal65 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 81644

Minek Neked ilyen szép mellbimbó? :))

Előzmény: csalitos (81643)
csalitos Creative Commons License 2013.01.01 0 0 81643

   Sokminden! De azokból csak egyet említenék! Nem én vagyok a fotón!  :-((

   BUÉK.

   Józsipapa

Előzmény: Törölt nick (81642)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.01 0 0 81642

ezzel mija baj? :DD

 

Előzmény: schlumbergerr (81640)
schlumbergerr Creative Commons License 2013.01.01 0 0 81641
Előzmény: schlumbergerr (81640)
schlumbergerr Creative Commons License 2013.01.01 0 0 81640

„A tejivás hangsúlyozását kritikus szemmel kell vizsgálni. A kereskedelem 
érdekeltsége, hogy nyomást gyakoroljon az emberekre: ha nem iszik 
tejet, rosszul táplált lesz. A félelem nem helyénvaló. Emberek milliói 
egészségesebbek tejtermékek nélkül; és milliók betegek a tejfogyasztás 
ellenére. Minden szenvedésük ellenére sem gyanakszanak az emberek, 
hogy a tej a bajok okozója… A tej sokféle betegséget, sőt halált is 
okozhat.”  Dr. C. L. Trash 

 

 

Úgyhogy inkább pálinkát! Boldog újévet!

Előzmény: hal65 (81636)
rézműves1 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 81639

...Boldog Új Esztendőt...

 

...a "tejes derítésről" csak annyit, kipróbáltam működik...ne kételkedjetek, higgyetek...

 

...pályinkás jó reggelt...

 

...erre a problémára lehet jó módszer, amit Nabiti-től tanultam (a tejes derítés)...a borászatban

régóta alkalmazott módszer, a különböző anyagokkal való derítés és ez bizonyos esetekben, egyes pálinkahibák javítására is alkalmas...a Sólyom-könyvben is többféle módszer le van írva,

hogyan és mivel kell csinálni...

 

...tejes derítés: csak sovány 1.5%-os tejjel, amiből elég egy kólás (üdítős) palack kupakjával beletenni az opálos páleszba és összerázni...egy-két  nap után minden leül az aljára, amit a tej

"összekapott"...a tiszta részt egyszerű rögtön, óvatosan leönteni és többször vattán átszűrni...

...az alját a sűrűjével kicsit macerásabb, mert a vatta szűrőt az üledék hamar eltömi és emiatt

többször kell a vattát cserélni, de a végeredmény (legalább 3-szori szűrés után), gyönyörű

tiszta, tükrös pálinka...

...ennek ellenére, néha mégis előfordul, hogy hónapok múlva a palack alján, kis fehér "úszkálók"

jelennek meg, de ez a pálinka élvezeti értékét nem befolyásolja...

 

                                                                                  ...jó nedűt...

 

Előzmény: héjja60 (81634)
norris53 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 81638

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK !

vf1 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 81637

Pálinkás jóreggelt! 

 

A tudás forrása

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/         

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Boldog Új Évet Kívánunk!

Vf1, Hp2

 

Előzmény: vf1 (81610)
hal65 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 81636

Nem!

A tej, élet, erő egészség! :))))

BÚÉK!

 

Előzmény: héjja60 (81634)
birogyula Creative Commons License 2013.01.01 0 0 81635

B . U. É. K.  mindenkinek !!!

héjja60 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81634

Tejet adni hozzá ? Atejtől még fehérebb lesz , vagy nem ? 

De tejről beszélni ilyenkor .......

 

B . U. É. K  mindenkinek !!!!

Előzmény: edding1100 (81630)
Babar66 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81633

Ha tudsz, akkor igen...

 

Boldog Újévet Mindenkinek!

 

Előzmény: birogyula (81629)
jatti1 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81632

vf1 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81631

Ha már nem ovasod a fontos linkeket, a regge-linket, akkor olvasd ezt:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=122255882&t=9007484

Előzmény: edding1100 (81630)
edding1100 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81630

Sziasztok!
Most főztük ki az augusztus végén eltett cefrét, (körte) és a kétszeres főzés után, amikor kihigitottuk 50fokra, az egész olyan fehér lett. Ha jól tudom, zsírszegény tejet kell hozzáadni, és utána leszűrni. Valaki tudna nekem segíteni, hogy 1L páleszhoz mennyi tejet kell adni? meg hogy egyeltalán hogyan müködik ez a megoldás?
Előre is köszönöm! 

birogyula Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81629

Sziasztok!

 

Akkor jövőre megint főzhetek 50 liter  86 fokos pálinkát?

Mr.Stratos Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81628

B.U.É.K. minden páleszkollegának ! Jövőre veletek ugyanitt...:)))) Jólét ! Satu

Baracilin Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81627

Boldog Újévet Mindenkinek! :)

sogi01 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81626

gazdabolt

Előzmény: Jansy (81622)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81625

szentöltvíz Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81624

Boldog Új Évet minden fórumozónak!

hal65 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81623

Olasz66-nál minden van a palackozáshoz.

 

Előzmény: Jansy (81622)
Jansy Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81622

Sziasztok !

A palackozáshoz szükséges termékekhez hol jutok hozzá viszonylag olcsón ?

norris53 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81621

Előzmény: Törölt nick (81620)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81620

B.U.É.K

rézműves1 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81619

...a "vattapamacsoknak" nem volt nyoma...a hőmérséklet emelkedésével eltűntek...

...két éve, már én is észrevettem az egyik páleszomban hasonló "cihákat" és gondoltam leszűröm egy finom szűrővel...

...azonban, ahogy átfolyt a szűrőn, el is tünt nyomtalanul, a szűrőben meg nem láttam semmit...

Előzmény: kupeci (81618)
kupeci Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81618

"...otthon már nyoma sem volt..." (ebűl jött jószág ebűl vész el)....:)

Előzmény: rézműves1 (81614)
kovasc Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81617

Köszönöm szépen a segítségeket.

Buék mindenkinek.

Csakaházi Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81616

       Boldog új évet kívánok!

 

foxrudi Creative Commons License 2012.12.31 0 0 81615

BUÉK MINDENKINEK!

    Így tüdőgyulladásból felépülve.

 Most kezdtem főzni a birsem,de nagyon opálos az alszeszem,mint még soha,olyan mint a tej.

  Szerintetek ez normális?Takarított kozmaszűrő,stb,de még az epruvettában a fokolón is látható olajszerű valami.

   Szűrjem mégegyszer alszesz formában hűtve?Mit gondoltok? 3kg napenergia  lett téve 120-as hordóba ,42°-on indult az alszesz.Kiforrás után hidegen lett tárolva.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!