Keresés

Részletes keresés

sogormail Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11392

Ulomunka egyertelmuen rontja a szituaciot. Ulve nyomodik a gyomor alulrol. Ezt fokozza a tulsully es a mozgashiany. En is ulomunkat vegzek es nalam egyenes osszefugges van a tulsully (volt vagy 10kg) es sporthianyos eletmod kozott. En futok rendszeresen..

Alvasnal meg bal oldaladon aludj, emelt fejjel, mert anatomiailag ugy tud legkevesbe visszajonni a sav ejszaka.

Előzmény: Adrestia (11389)
sogormail Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11391

Ugy, hogy a refluxnak nem csak felmarodasos esetei vannak ill. nem csak rekeszserves esetei. Ezeknel tenyleg eros a psziches, betegsegtudat behatas ill maga a tunetek nagyreszt inkabb pszichesek. Orvos csak annyit tud megallapitani, hogy nincs felmarodva, kicsit talan piros a gege es ennyi. Legtobbszor nem kinozzak PH meressel az egyent, hanem az egyszeruseg kedveert felirjak a protokoll szerint a ppi-t es hazazavarjak. Pontosabban ki az ellatorendszerbol. Utana ha elbeszelget vmi kuruzsloval, elemegy vmi vajakoshoz, de pusztan csak idovel elmulik, akkor utana jonnek a legendak az epp utoljara hasznalt csodamodszerrol.

Mert sokan azt kepzelik, hogy ha valami egyuttal (elmulik a reflux tunet mikozben valamit hasznalt), akkor ott mindjart van ok es okozati osszefugges. Pedig nem szuksegszeru. Pl. elmultak a reflux tunetei, mikozben epp vmi csodadietat tartott az ember. Ha ilyen psziches jellegu semilyen refluxos volt az illeto, akkor elmult vmitol es nem jon elo ha szerencses. Ha tenyleg van reflux, akkor akar egy tobbeves nyugalmi periodus utan is elojohet ujra, na ilyenkor a csodamodszer mar nem fog hasznalni:) Merthat nem volt osszefugges. (Bar idovel ahogy idosodik az ember, amugy is csokken a gyomorsav termeles, ami segit)

Masreszrol a reflux tunetek kore bovul az orvosi ellatorendszerben. Ertsd, a dokinak kell vmit kezdeni a pacienssel. HA elmesz egy haziorvoshoz, hogy buffentem egy nagyobbat kaja utan, mindjart refluxt kiallt es felirja a ppi-t. Ami egy tok hibas megkozelites szerintem. 12 eve refluxt csak szakorvos diagnosztizalhatott es csak o irhatott fel ppi-t kedvezmennyel. Ma ha elmesz hazidokihoz, mar kapod a diagnozist es a ppi-t. Termeszetesen ezen esetek nagyresze tenyleg csak "kepzelt" reflux. Idezojelbe teve..

 

Előzmény: Adrestia (11390)
Adrestia Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11390

Visszaolvasva egy két bejegyzést, páran azzal érvelnek hogy mások beképzelik a betegséget. Ezt már orvos is mondta nekem, ilyenkor az agyam el tudna durranni, mi az hogy beképzeli valaki a refluxot. Tükrözésen megállapítják fel van maródva. Ezt hogy lehet beképzelni?

Adrestia Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11389

Annyit még hozzátennék hogy az étel feljön, egy másik jelenség, hogy úgy böfögök evés után hogy nem akarok, tehát magától feljön a levegő, ez nem mindig jelentkezik szintén, de egy egészséges embernél ilyen nincs. Mert voltam egészséges is.

 

Én abszolút nem vagyok pszichoszomatikus, rám az ilyesmi nem hat, én nagyon racionális ember vagyok. Nem sokat foglalkozok a betegséggel mert időm se nagyon van rá, de néha jobb néha rosszabb. Amikor hideg vagyok minden rosszabb.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11388

Én annyit tudok mondani, hogy szedj mellé Magne B6 ot és akkor nem lesz gond a magnéziumhiánytól (elvileg) nekem legalábbis ezt ajánlották.

A gyomorpolip ot viszont nem említem mert letoltak már érte, hogy túlparázom a LEHETSÉGES mellékhatásokat, de azért attól énis tartok...

Bár most legutóbb a tükröző főorvosnő azt mondta, hogy a kis gyomorpolipok ha elhagyja az ember a ppi -t visszahúzódnak...

Hát nem igazán hittem el megmondom őszintén.

Előzmény: Adrestia (11386)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11387

Köszönöm a beszámolót. Nekem amikor mentem most tükrözésre 2 hét ppi mentes hetem volt előtte(1 hétig szedtem a quamatel mini -t aztán 1 hét szünet a szövetmintavétel miatt) és a nyelőcsövem elvileg épp nyálkahártyájú volt a doktornő szerint, bár fene tudja egy ilyen képen:

Ezen a képen minden piros akár lehet gyulladt is :)

 

Szóval PPI azért kezdtem el újra szedni (Controloc Magna 40mg délelőtt 1szem naponta) mert talált gyomorgyulladást nálam... amit mondjuk nem hiszek el 100% ban, mert az egyetlen ráutaló jel az az hogy fel vagyok fújódva és kortyog a gyomrom meg böfögök van hogy egész nap de van olyan nap amikor elmarad...

 

Mindegy biztos ami biztos 3 hétig most szedem a bogyót, hogyha van egy kis hiperaemia amit látott akkor javítson rajta.

Utána szeretném elhagyni(egyszer már sikerült).

Alvásgondom nekemis volt amikor estefelé vettem be a PPI -t most hogy délelőtt veszem be jobban alszok.

Nekem étel / sav soha nem jött fel mondjuk a torkomon vagy nem vettem észre.

Előzmény: Adrestia (11385)
Adrestia Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11386

A lényeget kihagytam, ami aggaszt a ppi hosszútáva hatása, mi lesz 20 év múlva. Mert abbahagyni ezt csak akkor tudnám ha a reflux is eltűnne.

Adrestia Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11385

Az én refluxom elég egyszerű, amikor nem szedtem fájt a szegcsont mögött, reggel mindig jobban vagyok estére mindig sokall rosszabb éjszaka a legrosszabb, nem tudok tőle aludni. Vagy csak keveset, előfordult hogy az étel maradék feljött a torkomon. Olyan 3 ig mindig felültem és böfögtem, ahogy oldalra fekszem érzem hogy jön a savam, nehéz az érzést leírni de lehet érezni. A fájdalom elviselhető, az alvásmegvonás sokall rosszabb. A legrosszabb állapotban ülve is fájt elég rendesen, félve a ráktól elkezdtem szedni. A ppi nálam mellékhatást okoz, nyomot leszek tőle, az alvásom szaggatott lesz. Nem teljes értékű, de a fájdalom eltűnik. Minél többet szedek be annál  kevésbé alszok, 40 mg tól semmit se aludnék. És egy érdekes hatása is van a lábamat alvás közben kényszeresen mozgatni kell ez 2 óráig tart kb. Ha nem szedem ez elmúlik. Programozó vagyok sokat ülök nálam ez a baj, de nem hagyhatom abba mert akkor miből élek. Ez alatt az 5 év alatt sokat fejlesztetem a ppi szedésén van egy komplett szabály rendszerem hogy elkerüljem a relfuxot és a súlyos mellékhatásokat is, általában sikerül, de nem mindig. Mivel időközben megszakítom és olyankor más állapotba kerülök, nem vagyok nyomott az agyam jobban jár, de a fájdalom visszajön. Gondoltam megszüntetem lesz ami lesz. 1 hónapig tartott, több hétig erős fájdalom, max 3 óra alvás. A hónap végére volt hogy 3 napig nem aludtam, de a fájdalom eltűnt. Érdekes. A gyógyszert újból el kezdtem szedni és megint jól vagyok. A fő szabályom az egy kisit fájnia kell és akkor alszok is rendesen. Ha a fájdalom eltűnik akkor a gyógyszertől nem alszok, ha viszont jobban fáj akkor a refluxtól. Hát szóval igy jártam én ezzel. Csak műtétben reménykedhetek, de nem tetszenek a műtétek módszerei nekem 99% ékos sikeres műtét kéne.

 

Azt még hozzátenném volt amikor nem programoztam, és nem ültem itthon napi 12 órát. Boltban dolgoztam akkor napi 8 orát álltam vagy mászkáltam a refluxom elpárolgót. De keveset is kerestem.

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11384

Mindkét eljárásnak van előnye. Laporoszkópból gyorsabb a felépülés viszont azt olvastam a feltárásos módszer biztonságosabb kevésbé van esély arra, hogy a környező szervek sérülnek.

gombóc63 a képen az a rekeszsérv ami alá betolta a csövet vagy hátul a dudor? télleg nem értek hozzá.

Előzmény: gombóc63 (11383)
gombóc63 Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11383

A nászuramat most műtik epekővel, húzta-halasztotta, 10 napja fekszik bent, hogy valamennyire rendbe hozzák a műtéthez. Ja....és már nem laparoszkópiás a történet olyan állapotba került. Szóval uccu:-)))

Előzmény: Törölt nick (11366)
gombóc63 Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11382

Egyik szavadat ütöd a másikkal, ha tünetmentes vagy az nem meggyógyulás. Amúgy sem lehet a refluxból meggyógyulni....feltéve ha igazán az van a háttérben.  Nem szállok amúgy vitába, mert tökre igazad van, mindenki járja be a saját útját. Ellenben a reflexológusodnak ha nincs több kapacitása akkor a paciensei nem gyógyultak meg, visszajárnak. Rengeteg orvosnak rengeteg betege van, még sem mondja, hogy menj máshoz, mert tele vagyok. Legalábbis én ezt tapasztaltam, szerencsémre van a hátam mögött egy-két remek szakember. Na a reflexológus hozzáállása nekem fura.  Örülök, hogy te még bekerültél hozzá és jól vagy.

Előzmény: akimármeggyógyult (11381)
akimármeggyógyult Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11381

Aztán meséld már el nekem Kedves sogormail,hogy mit vagy kit reklámozok én? :) Segíteni jöttem fel hozzátok a tapasztalatommal,de látom,hogy nincs rám szükség,hiszen te itt vagy az összes okosságoddal és természetesen a véleményedet alá is tudod támasztani tudományos kutatásokkal,melyeket a reflexológia terén végeztél.. :))) hát bocsi akkor mindenkitől! Nem bántalak,csak sajnállak,méghozzá azért,mert a soraidban egy megkeseredett,hitetlen ember szavait olvasom és tudom,hogy minden egyes gyógyszer beszedése egy újabb szög a koporsóban. Látom,a "placebo"szó nagyon tetszik neked,de tudod..nem szerencsés meggondolatlanul használni! Azt azonban alá írom,hogy ezt a tudományt valóban csak igen kevesen művelik profi szinten,sajnos csak néhányan Európában. :( Viszont abban megegyezhetünk,hogy a gyógyszeres kezelések nagyjából szart sem érnek, max.a mellékhatásai tönkrevágják a még egészséges szerveket is..szomorú! :(

Kedves Mindenki! Reménytelennek látom ezt a vitát,mindenkinek a saját útját kell végigjárnia,de vigyázzatok! Legyetek nyitottak az alternatív gyógyászat és azon belül pedig a REFLEXOLÓGIA iránt,ugyanis nekem -és még sok-sok mindenkinek- ez hozta meg a gyógyulást! Hangsúlyozom,nem képzelt beteg voltam! 

Még annyit,hogy az én gyógyítóm neve és elérhetősége nem publikus,mert megkérdeztem és nem járult hozzá,tekintettel arra,hogy több páciens kezelésére már nincs kapacitása.

Eredményes gyógyulást nektek! ;)

 

Előzmény: sogormail (11373)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11380

Ha megkérlek leírod, hogy mi szokott történni pontosan amikor megpróbálod letenni a PPI t?

Érzed a savat a torkodban vagy ennél durvább?

Előzmény: Adrestia (11375)
sasa58 Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11379

Hát bizony sógornak igaza van, azzal a kiegészítéssel, hogy a placebó hatás komoly segítség lehet, a nem túl súlyos nyavalyák esetén. Sajnos saját magamon is megtapasztaltam néhány komoly természetgyógyásznak aposztrofált ('dr') vajákos tevékenységét, amin most már csak nevetek, bár elég sok pénzt otthagytam.

Előzmény: Rudicska (11377)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11378

Én letojom, hogy melyikőtöknek van igaza, annak örülök csak, hogy jobban vagy! Nekem ez a lényeg.

 

Múltkor igértem képet a rekeszsérvről, gondoltam belinkelem:

 

 

Doktornő szerint kicsi nem kell foglalkozni vele,nem kell műteni, nekem kép alapján nem tűnik mondjuk kicsinek, mit gondoltok ?

Szerintetek emiatt van a gyomorszájtájéki fájdalom vagy inkább az epekőtől? Persze találgatni nem érdemes mégis érdekelnek a vélemények.

Előzmény: Rudicska (11377)
Rudicska Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11377

Tudjatok, jelen helyzetben tolem irhat akarki akarmit, szamomra az a fontos h jelen helyzetben , jol vagyok! Vitazni tutira nem fogok! Mindenki azt gondol amit akar! ;)

sogormail Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11376

Csodakat azok szoktak megtapasztalni akiknek vmi atmeneti reflux, gyomorpanaszaik voltak(vannak). Vegigprobalnak mindent, lszedik a gyogyszert, kozben azert javulnak a felmarodasok. De legtobbszor kell vmifele hitbelei remeny, placebo hatas ami segit eltuntetni a betegsegtudatot es akkor hirtelen "meggyogyulnak". Termeszetesen az utoljara hasznalt modszerrol fogsz anekdotakat es csodakat olvasni. 

Csak a mi igy hirtelen eszembe jut errol a forumrol, a reflexologia (friss:), akupunktura, paleo etrend, vega etrend ( az en voltam meg 12 eve, de evek alatt kiderul, hogy semmit nem er, csak placebo volt), spec kefir, gyogygombak, lelki kezelesek, varazs teak (azert van mukodo is) etc..

 

Ha mar 5 eve szedsz folyamatosan ppi-t akkor keress egy jo gasztros orvost aki vagy tenyleg segit lejonni, ha lehetseges a tuneteid miatt vagy mutet. 

Előzmény: Adrestia (11375)
Adrestia Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11375

Én 5 éve szedek ppi t, leszokni róla nem tudok, de mellékhatásai is vannak sajnos. Kizárt dolognak tartom hogy valaha is meggyógyulok, szóval csak ezért kérdezem ki milyen csodákat tapasztalt, mert ide már az kell.

sogormail Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11374

Arrol nem is beszelve, hogy "ennek a tuneteggyuttesnek" megcsak veletlenul sem ilyen tunetei lennenek, mint nalad.

Ennyit errol a diagnosztikarol..:)

Előzmény: sogormail (11372)
sogormail Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11373

Latom megjott a reklam ember, az osszes szalmabab es hatalmi ervelessel:)

En is szoktam evekig tunetmentes lenni, sot most sem szedek gyogyszert meg a karacsonyi nagy zabalasok utan sem. Szilvanyi rekeszservvel, valodi (nem kepzelt) refluxxal immar 12 eve:) Ehhez nem kell placeboeert fizetni..

Előzmény: akimármeggyógyult (11369)
sogormail Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11372

"begyulladta a majam es a hasnyalmirigyem ja es a vastagbelem! "

 

Vazz, Ezzel az emberek az intenziven szoktak fekudni es nem az indexen irogatni. Ugye nem gondolod komolyan ezt a maszlagot??

Elmesz egy ilyen vajakoshoz, elmond 50fele altalanos tunetet nyavalyat, ebbol megjegyzed azt ami rad kicsit illik es utana jon az anekdotazas. Ez a placebo hatas.. (De ha te a fenti magyarazatot elhitted akkor max eddig is kepzelt refluxos voltal, bocs:) )

(Egyik ismeros panikbetegsegbol epult fel. Buszken meselte. Kerdeztem ki allapitotta meg a panikbetegseget, mert tunetei az nem voltak. Hat az iriszdiagnoszta. Azt mondta kezdodo panikbetegseg amit kezelni kell. Ki kezelt, kerdeztem. Hat az iriszdiagnoszta. Es meggyogyult, mert diagnosztizalta a gyogyulast:) Yess. Mindezt nehany 10e magyar pengoert:) )

Előzmény: Rudicska (11371)
Rudicska Creative Commons License 2015.01.18 0 0 11371

Sziasztok! Pont egy hete irtam, h jelentkezem egy het mulva es leirom a tapasztalataimat! Kovetkezo volt a helyzet! Nem emlitettem az elejen, h nekem az alhasam is fájt bal oldalon es olyan erzes volt, mintha egy kisebb súly lenne ott! Minden vizsgalaton voltam ugye, s mindenhol a refluxot allapitottak meg es a gyomorgyulladast, de senki nem foglalkozott azzal a lenti problemammal! Na akkor kezdem! Mult heten csutortokon voltam a reflexologusnal (gyógyítónál)! Az első 5 percben megkerdezte, h ugye nem eg es nem faj a gyomrod, mondom nem! " pedig en ezt nem mondtam neki, csak h allandoan emelygek" , eltelt megint par perc, s kerdezi, ugye csak ha felallsz, akkor emelyegsz igazan? Mondom igen, pedig ezt sem mondtam neki! A parom is elkisert, es a kezeles vegen ,megmutatta a talpamon, h ennek az egesznek a hattereben az van, h begyulladta a majam es a hasnyalmirigyem ja es a vastagbelem! Szovql ezek egyuttes hatasa hozta letre a savtultangest! Azt mondta, h azonnal hagyjam abba a gyogyszereket, mert ő most elinditotta a szervezet ongyogyito folyamatait! Azon a hetvegen 2 kezelesem volt! A masodik nap mar nem bofogtem fel annyiszor gyomorsavat, mint elotte! Mar 10 napja nem szedek gyogyszert basszus, nem vicc! 2 napja szinte semmi, es ma mar SEMMI BAJOM NEM VOLT! 3 napja joizuen eszek! Reggelente mar egy deka emelygesem sincs! Ez bazki egyszeruen hihetetlen! Ahhh el sem hiszem, h 4 hónap szenvedes utan ez valoban megtortenik! Hihetetlen

Adrestia Creative Commons License 2015.01.18 0 0 11370

Mi ennek a reflexológusnak a neve, akinél meggyógyultál.?

akimármeggyógyult Creative Commons License 2015.01.18 0 0 11369

A Reflexológia segített kigyógyulnom ebből. 5 éve tünetmentes vagyok. Az már más kérdés,hogy Európa hírű kezelőm van, nem valami gyorstalpalón végzett ficsúr.

Előzmény: sogormail (11319)
akimármeggyógyult Creative Commons License 2015.01.18 0 0 11368

Tudod az a szomorú,hogy itt tartanak sokan,ahol Te! Rudicska hozzászólását teljes mértékben alá tudom támasztani,ugyanis nagy valószínűséggel ugyanaz a REFLEXOLÓGUS kezelte őt is,aki engem. Az első kezelés napján letettem a gyógyszert és azóta 5 éve teljesen tünetmentes vagyok!!! Kérem szépen,ez nem "hit" kérdése,ahogy azt te oly kedvesen megfogalmaztad,hanem valódi több évezredes tudomány! Szóval szerintem óvatosan ezekkel a cinikus megjegyzésekkel,mert rudicska hozzászólását jó páran alá tudjuk támasztani! Sok ismerősöm ezzel a módszerrel,ennél a Reflexológusnál gyógyult meg teljesen.

Előzmény: Re:barbara (11322)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.16 0 0 11367

Én most szedem egy 3 hétig a controlocot, mert a tükrözésen láttak egy kis gyulladást a gyomron (ami szerintem tuti nem igaz, mert utóbbi időben SEMMI fűszereset, zsírosat szinte nem eszek, és mindennap szint hétvégéket kivéve gyógyteákat iszom(kamilla, körömvirág, mecsek), és ráadásul a tükrözéses képek is olyan sz*r minőségűek piros és fehér szín van rajta csak és szerintem kicsit sötét...de szedem kicsit a controlocot hátha van...(mondjuk bármit meg tudok enni, nem émelygek szóval érdekesnek találom a dolgot..)

Előzmény: sasa58 (11365)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.16 0 0 11366

Amúgy pont emiatt félek az epehólyagműtéttől, hogy a hátfájásom utána is megmarad...főleg ha rekeszsérv is okozhatja fene tudja.

Feleslegesen nem szívesen kockáztatnám az életemet , mondjuk 20mmes köveim vannak 37 évesen előbbutóbb gondolom úgyis okozna görcsöt vagy komolyabb panaszt...Á franc megeszi az egészet.

Előzmény: sasa58 (11364)
sasa58 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 11365

Én jó egy hónapja nem szedek semmit, csak gyógyteát iszok. Érdekes, hogy az ünnepi nagy zabálásokat is megúsztam gyogyó nélkül, pedig nem fogtam vissza magam. Egyébként én is, ha lehet csak Quamatelt szedek, a PPI-vel nagyon megjártam annal idején (már párszor leírtam).

Előzmény: Törölt nick (11355)
sasa58 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 11364

Nekem szokott fájni a hátam itt-ott, leginkább üléskor, de nem vagyok biztos benne, hogy a rekeszsérvtől. Tele gyomorral viszont nem előnyös előrehajolva ülni (pl.: szánítógép),

Előzmény: Törölt nick (11356)
gombóc63 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 11363

Így van. És amit betartok soha nem eszek sokat és nem fekszem le evés után. Én ma már túl vagyok a vacsorán:-))

Előzmény: Törölt nick (11362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!