Keresés

Részletes keresés

alphabetti Creative Commons License 2018.08.12 0 0 11424

Mennyi időtök lesz Nápolyban? Egyébként, elsőre ijesztő város, de vannak nagyon szép részei a belvárosban is.

Előzmény: KPKata1 (11421)
KPKata1 Creative Commons License 2018.08.09 0 0 11423

Köszönöm a válaszod, Valletta esetében eszembe se jutott a Hop on busz ( nem is tudom miért). Mindjárt végigbogarászom az útvonalat :)

Előzmény: Meedea (11422)
Meedea Creative Commons License 2018.08.09 0 0 11422

Szia Kata.

 

Csak Vallettáról tudok infóval szolgálni. Azt nem tudom, hogy mennyi időt áll a hajótok Vallettában, mi anno 10 órát töltöttünk ott.

A kikötőből kiérve megegyeztünk egy taxissal aki elvitt Marsaxlokkba, ahol a tipikus máltai színes csónakok lengedeznek a vizen, itt ebédeltünk és piacoztunk, majd tovább mentünk a Blue Grottohoz, itt néhány fotó erejéig voltunk megállva, majd Mdina következett.. kb 2 órát töltöttünk el sétálással, kávézással,. Végül visszavitt minket Vallettába és az Upper Barakka Gardens parknál vettünk búcsút a sofőrtől. Volt még időnk sétálni, gyönyörködni a városban és a kilátásban.

Azért választottuk a taxit, mert a 10 hónapos törpénkkel utaztunk és kényelmesebb választás volt, de... van hop on hop off busz is, nagyon jó útvonallal, a terminálban van infó pultjuk és a kikötőtől pár perces sétára van a buszmegálló. 8 fős csoporttal jobb megoldás lenne, feltéve, hogy a szigetet is akarjátok látni, nem csak Valletta városát.

Link https://city-sightseeing.com/en/65/malta/68/hop-on-hop-off-malta

 

Jó készülődést és csodás élményeket kívánok nektek!

Előzmény: KPKata1 (11421)
KPKata1 Creative Commons License 2018.08.09 0 0 11421

Sziasztok. Októberben hajóútra indulunk 8 fős csapattal. Savona, Nápoly, Catania, Valetta, Marseille, Barcelona útvonalon. A legnagyobb fejtörést Nápoly okozza, több helyen olvastam, hogy nem igazán szép város, viszont a környéken sok a látnivaló. Szerintetek mi az ami egy napba beleférhet ( úgy, hogy a hajót se késsük le)? Én legszívesebben Caprira mennék, oda hogyan tudunk eljutni, olvastam, hogy van komp és hajó, ezek honnan indulnak, hogy tudunk közlekedni Caprin? Pici sziget, bejárható gyalog is? Valettában mit nézzünk meg? Mit javasoltok? Catániára is várok tippeket, Barcelonában és Marseille-ben már voltunk, ott idegenvezetünk a többieknek :) Minden infót nagyon köszönök.

 

Badó Creative Commons License 2018.08.09 0 0 11420

Szia,

 

Mi is AIDA-val voltunk 10 napos Balti tengeri úton. Szentpéterváron ugyanezzel az utazási irodával voltunk és minden szuper volt.

Mi Gdynia-ban kötöttünk ki és a kikötőben voltak taxi-k akik fix áron fix útvonalakat kínáltak. Mi megállapodtunk egy szimpatikus taxissal (évközben tanárként dolgozott, nyáron taxisként és nagyon jól beszélt angolul). Ő elvitt minket egy nagyon szép templomhoz, Gdansk belvárosába (itt hagyott nekünk annyi időt, hogy kényelmesen végigjártuk a belvárost, ami nagyon szép), aztán  Sopot-ba és vissza a hajóhoz. Nem emlékszem a pontos összegre, de biztos, hogy olcsóbb és kényelmesebb volt így, mintha a hajón fizettünk volna be egy kirándulásra.

Nagyon jó utat és várjuk majd a beszámolót!

Előzmény: SCHF (11419)
SCHF Creative Commons License 2018.08.08 0 0 11419

Sziasztok!

 

Mi is megyünk a Balti tengeri hajóútra, jövő szombaton indulunk, de vasárnap megy a hajónk.

Ez lesz az útvonalunk: Kiel-tengeren-Tallin-Szentpétervár-tengeren-Gdansk-Koppenhága-Kiel.

A hajónk az Aida bella lesz.

Koppenhágában már voltam, a többi kikötőben még nem.

Tallinban egyénileg, gyalogos városnézést tervezünk. Szentpéterváron egy kinti orosz utazási irodával állapodtam meg, kis buszos, privát túrát szerveznek nekünk, ami árban egy picit kedvezőbb, mint a hajón, vagy majdnem annyi, de azért döntöttem inkább ő melletük, mert több mindent megmutatnak nekünk a gyenge egy nap alatt, mint a hajós kirándulás, valamint még az sem egy utolsó szempont, hogy k.b 8 fős autóval visznek minket, nem kell egy egész busznyi emberhez alkalmazkodni. Szentpéterváron nagyon sok a túrista, mindenhol sorban kell állni, még wc-re is nehéz eljutni.

Ez az utazási iroda, teljesen korrekt, egyik ismerősünk is velük utazott, nagyon tetszett nekik, profi idegenvezetőjük volt, aki kiválóan beszélt angolul, míg a hajós kirándulásra befizetők panaszkodtak, hogy nem értették az idegenvezetőt.

De ha megjövünk én is eltudom mondani a tapasztalataikat. 

Ezen a linken lehet őket elérni: https://st-petersburg-tours.ru/

Nagyon jól megvan csinálva a honlapjuk, hajónként be lehet írni, hogy kinek melyik hajója megy arra és arra a napra ajánlják a kirándulásokat.

Túrista vízumot is pár napon belül küldik, teljesen korrektek.

Gdansk-ról szeretnék gyűjteni információt, ezt a kikötési pontot ki hogy oldotta meg? Befizetni itt sem szeretnénk, Gdynia-t ajánlják, hogy oda érdemes elmenni, de elég messze van a kikötőtől.

Valamint még Kiel érdekelne, hogy ott mit érdemes megnézni. Mi itt foglaltunk parkolót, jóval olcsóbbak, mint a hajón: https://www.parken-und-meer.de/

 

Köszi!

 

Galaric Creative Commons License 2018.08.04 0 0 11418

Köszönöm szépen!!!

Előzmény: maritimer (11417)
maritimer Creative Commons License 2018.08.04 0 1 11417

customers@hunameca.com

 

Melindát kell keresni, ő tud magyarul.

Előzmény: Galaric (11416)
Galaric Creative Commons License 2018.08.04 0 0 11416

Sziasztok!

 

Többször volt említve itt a topicon egy amerikai cég akikkel lehet komunikálni magyarul is.

Linkeltétek is. Persze a nagy eszemmel elfelejtettem elmenteni.

Most meg hiába olvastam vissza jó pár oldalt egyszerűen nem találom.

Tudnátok segíteni?

Előre is köszönöm!!!

schiffe Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11415

Köszönöm szépen az információt! :-)

Előzmény: apot (11413)
monik4 Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11414

Sziasztok! 

 

Van itt valaki, aki járt már csatornahajózáson? A Canal du Midi felkeltette az érdeklődésemet. Nulla hajózási tudással :))) 

Szívesen olvasnék tapasztalatokat! 

Köszönöm! 

 

apot Creative Commons License 2018.07.30 0 0 11413

Szia !

 

Abszolút korrekt, megbizható iroda.

Olcsóbbak mint a másik utazási irodák.

Előzmény: schiffe (11412)
schiffe Creative Commons License 2018.07.29 0 0 11412

Sziasztok!

Most én botlottam bele a pozsonyi "gyerehajora.com" iroda gyanúsan alacsony áraiba. Eddig mindenki csak kérdezett róluk; továbbra sincs senkinek tapasztalata velük kapcsolatban?

A megadott utcán a Google Street View 2014-es állapotot mutat, ahol semmi nem utal rájuk, de ez nem jelent semmit. 

firenze3 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 11411

Köszi szépen az emlékeidet! Lassan már hajlok a taxizásra én is, máshol nekünk is bevált .  A szervezett út borzasztó drága és nem is nagyon szeretünk alkalmazkodni egy egész nap, arról nem is beszélve hogy nyelvi probléma is van ,így az idegenvezetés gyakorlatilag felesleges nekünk.  Októberben adják át Casablanca  -ban  az új Marina promenádot a parton, lehet önmagában az is elég lesz abban gyönyörködni. 

Előzmény: tkisgyongyi (11410)
tkisgyongyi Creative Commons License 2018.07.26 0 0 11410

Igaz, hogy 4 éve volt, de szerintem most is találtok ilyen vállalkozó taxist, aki egész napos kirándulást vállal. Ha találtok még 2 embert, akkor igazán nem drága és biztonságos abszolut.Esetleg azóta drágább lett, mi megvártuk, hogy lemenjen a tömeg és a "maradék" taxisokból válogattunk, akiknek akkor már nem nézett kis sok fuvar...

 

"3. nap reggel érkeztünk Casablancába. Mivel itt egész nap állt a hajó kényelmesen megreggeliztünk, utána még napoztunk egyet a fedélzeten és csak délben mentünk ki a hajóról. Talán ez szerencsés választás is volt, mert délelőtt már mindenki kiszállt és csak néhány taxis lézengett a kikötőnél. Sikerült megállapodnunk az egyikkel, hogy 50 euróért elvisz minket egy 3,5 órás városnézésre. A hajónk elég messze állt meg a kikötőben, mondták is útitársaink, hogy tavaly közelebb volt a városhoz. Nem volt sok kedvünk ennyit gyalogolni. Először a II. Hasszánról elnevezett mecsethez mentünk, de sajnos péntek lévén nem lehetett bemenni turistáknak. (Ezt tudtuk sajnos előre)

Út közben megnéztük a Casablanca című filmből ismert Rick kávézóját, már csak nosztalgiából is- hiszen a filmet Hollywoodban forgatták. Utána kivitt minket az Óceán partjára a luxusszállodákhoz. Én még nem láttam az Óceánt és egészen lenyűgözött a hatalmas hullámaival! Sok gyönyörű szállodát és palotát csodálhattunk meg, köztük a Bahrein-i szultánét is. Miközben mentünk folyamatosan magyarázott a sofőr nekünk és bárhol megállt, ahol kértük. Az óratorony mellett vitt a Medinához, ahol kitett bennünket és egy óra múlva visszajött értünk. Sétáltunk kicsit a bazárban, megnéztük a rengeteg árut, a sok fűszert, kézműves termékeket. Nem vásároltunk semmit, de azért jót nézelődtünk. Taxisunk pontosan érkezett vissza értünk és a hajó elejénél tett ki bennünket. Jó ötlet volt ez a taxis-kirándulás."

Előzmény: firenze3 (11409)
firenze3 Creative Commons License 2018.07.25 0 0 11409

sziasztok!

Meséljetek légyszi Casablanca élményekről!  Októberben megyünk és 15 órát fogunk ott tölteni.  Mit vállalhat ott két nő biztonságban?  Akár befizetett msc kirándulás  is szóba kerülhet, bár nem szoktunk, általában egyedül szervezünk,  de itt még nem jártunk és kissé aggódunk a biztonság miatt.  Ki mit nézett meg ott?  Az eddigi élményeket olvastam, de általában régiek, és általánosak.   Ha van valakinek friss élménye , szívesen olvasnám.  Köszi!

tkisgyongyi Creative Commons License 2018.07.15 0 0 11408

Tudja-e valaki, hogy az Izmír-Isztambul megálló nem kerül-e vissza a hajós utazásokba? Addig hezitáltunk, míg nincs oda hajóút...

 

tadri76 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 11407

Kedves emala!

Pár infó még ami a segítségedre(segítségetekre) lehet.

Tallinban mint ahogy írtam rövid sétára van az óváros,nagyon sokan köztük idősebbek is gyalog tették meg.Van shuttle busz is,de az én véleményem hogy felesleges rá befizetni.9:00 kötött ki a hajó 9:15-kor indult az első shuttle busz,az utolsó 13:00-kor,16:15-kor jött vissza.(felnőtt 8,90€,gyerek 5,90€)Tallinban a leghosszabb program amire belehet fizetni 6 órás ebéddel (96€ a felnőtt,70€ a gyerek.)A többi 3-4-órás programok ezek kb.55€ ,a gyerek valamivel kevesebb.

Stockholmtól 60 km-re köt ki a hajó(Nynäshamn),onnan kell valahogy megoldani a bejutást a városba, ha nem szervezett programra fizet be valaki.Mi későn tudtuk meg,hogy vonattal is mehettünk volna,ezért választottuk a Hop-on-os verziót.Stockholmban is a leghosszabb szervezett program 6-órás ebéddel (113€ felnőtt,90€ gyerek)Ebben van a Városháza megtekintése,a Királyi palota,séta az óvárosban ott ebéd és vásárlási lehetőség,utána Vasa múzeum.A többi program 2-3-4-órás,56€-100€-ig(felnőtt)

Szentpéterváron,több 8-9,sőt 10 órás program is van,ezek mind ebéddel.186€(felnőtt)a legdrágább.A 3-3,5-4-órás programokat lehet egymással kombinálni ahogy mi is tettük.(Délelőtt-délután)Sajnos egy nap kevés ehhez a sok látnivalóhoz.Remélem sikerült ezzel a pár mondattal még segítenem,ha még kérdésed van szívesen válaszolok(ha tudok).

 

balab Creative Commons License 2018.07.11 0 2 11406

Mein Schiff - Norvégia 2. rész:

 

Általánosan a következőket tudom mondani Norvégiáról. Az egyik legcsodálatosabb desztináció amelyet valaha láttam. Gyönyörű partvonal, elképesztően változatos domborzat és minden kanyar tartogat látnivalót. Ennek persze ára van, méghozzá nem is kicsi. A drága szó nem jellemzi kellően az ottani árszintet. Azt ajánlom, hogy tervezéskor nagyon alaphangon páronként napi 100-150 euróval számoljon mindenki, ha saját szervezésben szeretne valamit megnézni. Autóbérlés egy napra (Tromso) 110 EUR, kerékpárbérlet 3 órára kb. 30 EUR/kerékpár, autóbuszos 2 órás program 40 EUR/fő stb. Ehhez jönnek még a belépők. Az árak exponenciálisan nőnek észak és/vagy ritkábban lakott területek felé haladva. Geirangerbe, Honningsvagra és Longyearbyenbe történő látogatás esetén javaslom az időben történő foglalást, mivel ezeken a helyeken elég korlátozottak a lehetőségek, a jó ár/érték arányú programok gyorsan betelnek. Az időjárás lehetett volna kegyesebb hozzánk, de a legborultabb esős napokon is megvan az esély rá, hogy egyszer csak a semmiből kiderüljön az ég és negyed órás napsütéssel ajándékozzon meg. Fordítva persze ugyanígy működik.  

 

Első kikötésünk Bergen volt. A kikötő a városközponthoz sétatávolságra fekszik. A kikötő kijárata mellett helyi buszmegállót láttunk, de inkább gyalog mentünk. Az kishajók kikötője mellett álló ikonikus színes házak Bergen kötelező látnivalója, ezen túlhaladva eljutunk a halpiachoz. Persze ez nem igazi halpiac, inkább csak a turistákra van kihegyezve, a választott friss alapanyagokból pillanatok alatt elkészítik az ételt. Ezután a Floibanen felé indultunk amely a város feletti kilátóhoz visz fel. A jegyet előre is meg lehet vásárolni, de sor elég gyorsan halad, kb 10 perc alatt bejutottunk a felvonóig. Bevállalósok gyalog is fel tudnak menni a hegyre, mi az időt sajnáltuk rá. Fent el lehet tölteni 1-2 órát, a pazar kilátás mellett a kecskék szolgáltatnak változatos programmal. A nap többi részében a városban sétáltunk.

Második megálló Geiranger, amely egy hosszú fjord végében fekvő városka, a hely az UNESCO világörökség része. A látvánnyal lehetetlen betelni, a legszebb kilátás Dalsnibbáról és Ornesvingen kilátóról nyílik. Nekünk szerencsénk volt, mert az egy szem mobil mólót a mi hajónk kapta, a másik hajó utasainak tenderes kiszállás jutott. Így miután egyszer már bőrig áztunk, egy gyors átöltözés és ebéd után még volt lehetőségünk a délután fennmaradó részét a városkában tölteni. A kora esti órákban késéssel indultunk tovább, de még megálltunk Hellesyltben, amely ugyanennek a fjordnak egy másik mellékágán van. Itt csak azokat az utasokat vettük fel, akik a hajó által szervezett buszos túrával ide mentek.

Harmadik hely Honningsvag, ahonnan elérhető Európa legészakibb szárazföldi pontja a Nordkapp. A város maga nagyon hangulatos, különös élmény volt este 11 órakor nappali világosságban várost nézni. Itt már az év ebben a szakában nem megy le a nap. Nordkappra legkönnyebben busszal lehet eljutni, a kikötőben számos társaság ajánlata közül lehet válogatni. A Nordkapp környékén nagyszerű sétát lehet tenni, sajnos amikor mi voltunk, akkor olyan hideg szél fújt, hogy majd' levitte a fejünket, ehhez néha még havas esőt is kaptunk. A helyszínen egy nagy épületben kiállítás, bisztró, étterem ajándékbolt jelent menedéket. 

Ezután érkeztünk Longyearbyenbe, amelyet legjobban vártunk. Sajnos itt lemaradtunk a jó lehetőségekről, illetve úgy veszem észre, hogy nem nagyon örülnek arrafelé a tengeri hajók látogatásának. Ezt abból gyanítom, hogy számos programról lehet lecsúszni azért, mert akkor indul amikor pont kikötnek a hajók, tehát esély nincs elérni őket. Mi végül egy hajós kirándulást választottunk előre amely egy másfél órára fekvő szigetekre tartott ahol rozmárokat lehetett megnézni. Ez végül félig-meddig kudarcba fulladt, mert útközben a motoros hajó egyik motorja tönkrement, így egy motorral vissza kellett fordulnunk. Amit odafelé kicsit több, mint egy óra alatt tettünk meg, az visszafelé három és fél órás út lett. Az idegenvezető becsületére legyen mondva, hogy a vert helyzetből megpróbálta kihozni a maximumot, visszafelé pl. nem toronyiránt mentünk, hanem a part mellett, így sok mindent láttunk és a ragyogó napsütés mellett nem tudtunk betelni a távoli hegyek és gleccserek látványával. A hajón szendvicseket, csokit, teát, kávét, üdítőt, sört és pezsgőt kínáltak (benne volt az árban) ez végül jól jött a hosszabbra nyúlt út során. Anélkül, hogy kérni, kérdezni kellett volna, a részvételi díjról azt mondták, hogy visszautalják, ezt 2 napon belül meg is tették. A visszaérkezés után még volt lehetőségünk egy rövid városnézésre. A hajó indulását követően örömmel hallottuk, hogy afféle kapitányi meglepetésként elmegyünk egy gleccserhez, csodálatos élmény volt, hogy az a hatalmas hajó milyen közel tud férkőzni egy öbölben fekvő gleccserhez ami fantasztikus látvány volt.

Következő megállónk Tromso volt. Itt egy autót béreltünk egész napra és találomra elinduljunk. Nagyon nem lehet melléfogni, bármerre indul az ember, lélegzetelállító a táj, végül úgy döntöttünk, hogy egy közeli félszigetet járunk be. Mintegy 150 kilométert autóztunk be, kis forgalmú csendes úton, ahol akartunk megálltunk, jól telt a napunk. Ami érdekes volt, hogy több települést érintettünk, ezen kívül számos egyedülálló házat láttunk, de ebédidő közeledtével éttermet kutattunk, de az egész félszigeten nemhogy étterem, de még közért sem volt. Érdemes legalább vízzel felszerelkezve útnak indulni. 

Ezután következett Trondheim amely nagyon kellemes városka, gyalogosan bejárható látnivalókkal, a csatorna két partján fekvő színes házakkal, az öreg híddal és a lenyűgözően gyönyörű Nidarosi katedrálissal. 

Utolsó megállónk Alesund, a különleges fekvésű, szebbnél szebb szecessziós épületekkel rendelkező város. Kihagyhatatlan program felkapaszkodni a Fjellstua kilátópontra ahonnan pazar kilátás nyílik a városra. Ez a városközpontból közelíthető meg, a kikötőtől kb másfél kilométer távolságban van. Itt több időt el tudtunk volna tölteni, de ez volt a legrövidebb kikötésünk és még a városban is akartunk nézelődni egy keveset.

Innen már egyenesen Kiel felé vettük az irányt és sajnos véget ért az utunk. Annyira sok szépséget láttunk, hogy biztos vagyok benne, Norvégiát ezzel nem zártuk be, legközelebb talán szárazföldön közelítünk. 

 

emala Creative Commons License 2018.07.11 0 0 11405

Kedves tadri76,

Nagyon megörültem a beszámolódnak, mivel mi is ugyanerre az útra készülünk aug.25-től, szintén az MSC Preziosával Az északi utakról pedig valóban kevés a beszámoló.

Koppenhágában már voltunk, Tallinban mi is gyalog tervezzük – de nem tudom, ez mennyire megerőltető, esetleg van-e shuttle busz a kikötő és az óváros között, mivel kis csapatunk már sajnos nem a legfiatalabb. Szentpéterváron főleg a vízum miatt befizetünk egy kirándulásra, de ahogy írtad az árakat, lehet hogy érdemesebb egy egész naposat venni ebéddel együtt.  Az ott töltött időt maximálisan ki szeretnénk használni és nem pedig 4 óra után visszamenni a hajóra.

Viszont Stockholm még mindig kérdőjel, itt is lesz 7 óránk. A királyi palota, a városháza és a Vasa múzeum van tervben, csak még nem tudom, hogy hogyan. Ti miért választottátok a 60km-re levő uticélt?

 

Előzmény: tadri76 (11404)
tadri76 Creative Commons License 2018.07.08 0 1 11404

Sziasztok!

Tegnap reggel kötöttünk ki Kielben az Msc Preziosaval.Kiel-Koppenhága-Stockholm-Tallin-Szentpétervár-Kiel úton voltunk.Itt a fórumon nem sok mindent találtunk ezzel kapcsolatban,ezért szeretnénk megosztani tapasztalatainkat hátha segítünk valakinek.Ez volt a harmadik hajós utunk(első Msc,második Costa)

A kirándulásainkat szeretjük egyénileg megoldani,csoportos városnézésre csak Szentpéterváron fizettünk be,mert egy napra nem láttuk értelmét hogy vízumot igényeljünk.

Első állomásunk Koppenhága volt,itt Hop-on Hop-off (shuttle) busszal jutottunk be a városba 100€ /4 fő(2 felnőtt,2 gyerek).Tivoli vidámparknál volt az első megálló,itt át lehetett szállni a városnézős Hop-on-osra.Mi ezzel és sétálva jártuk be a várost.Egy kör 1,5 óra az 5.megállónál A kis hableány szobra itt átlehet szállni a shuttle buszra ami visszavisz a kikötőbe.

Következő megálló Stockholm ami igazából Nynäshamn ez 60km-re van a várostól.Itt ismét a Hop-on-os busz mellett döntöttünk.175€ (4 fő),kombinált jegy ami hajózásra is jó.

Ezután Tallin következett,itt a kikötőből rövid sétval elérhető az óváros,hangulatos utcákkal,terekkel,Tallin hajdani városfalának bástyája (Kövér Margó )

Negyedik nap tengeren telt.

Szentpéterváron csoportos kirándulásra fizettünk be .Sok variációiból lehetett választani,délelőtti,délutáni,egésznapos,hajózás a Néván stb.Mi egy délelőtti metrós-piacost ,rövid városnézéssel(felnőtt 63€/fő,gyerek 50€/fő)és egy délutáni buszos városnézést (felnőtt 56€/fő,gyerek46€/fő)választottunk.Mindkettő kb.4-4,5 órás volt idegenvezetővel(németül).A délutáni program rövid megállók a látnivalóknál,Szent Izsák -katedrális,Vérző Megváltó templom,Téli palota,Ermitázs,Néva part.Gyerekekkel úgy gondoltuk ez a jó választás .(Ők nem biztos hogy élveznének 2,5 órát az Ermitázsban)A program végén mint a szervezetteknél mindig egy suvenír boltban vásárlási lehetőség.A két program között a hajóra nem tudtunk visszamenni az idő szűkössége miatt.

Utolsó előtti napunk tengeren telt,majd ismét Kiel.

Az első utunk Velence-Bari-Katakolon-(Izmir-Isztambul)itt már nem állnak meg hajók-Dubrovnik-Velence

Második utunk Savona-Marseille-Barcelona-Mallorca-Civitavecchia-La Spezia -Savona

Szívesen megosztjuk ezekkel kapcsolatos tapasztalatainkat is.

Almaaloha Creative Commons License 2018.07.06 0 0 11403

Véleményt kérnék a Gyerehajóra.com weboldalról?

mona-lisa Creative Commons License 2018.07.01 0 0 11402

Szia Reni,

 

Mi nyugati karibi körúton voltunk januárban a Glory-n. 

A negatív kommentekkel ellentétben nekem nagyon tetszett.

Tény hogy a Carnival nem olyan elegáns de nekem pont ez tetszett.

Nagyon kedves a személyzet és ár érték arányban nagyon jó volt minden.

Nem mindenki vágyik arra hogy kiöltözve pezsgőzzön full smikben egy fárasztó kirándulós nap után.

Egy sima kis nyári ruha vagy blúz egy szoknyával elég volt még az elegáns estéken is. Semmi flitter meg estélyi.

Jövőre is tervezünk hajóutat és ismét a Carnivallal szeretnék menni.

Ha van a hajóval kapcsolatban konkrét kérdésed szívesen válaszolok.

4en voltunk és csak 1 kirándulásra fizetett be 1 valaki közölünk. Elégedett volt minden jól ment.

A többi kirándulást magunknak szerveztük. Olcsóbb is volt és garantált volt a szolgáltatás. 

Nem mondom hogy a Carnival saját kirándulásai nem jók, de mindenkinek mások a szempontjai. Nekünk fontos volt pl hogy a búvárkodáson ne legyek kezdők.

Amit előre tanácsolnék hogy ha szeretnél Carnival-os utat foglalni akkor előre foglald le, hogy garantált legyen mert a népszerű utak hamar betelnek és hogy ne kelljen sorba állni  a hajón órákat.

 

 

Előzmény: reni1973 (11367)
lukrecica Creative Commons License 2018.06.28 0 0 11401

https://book.cruisedirect.com/web/cruises/details.aspx?pid=1030094&brn=0.386327638936382af9422a4b71f47c58fd273399b092139122020

 

 

első hajósoknak ajánlom figyelmébe, jó áron van és az útvonal is érdekes

 

Hajóra fel:-)

 

balab Creative Commons License 2018.06.27 -1 2 11400

Üdv! Januári rossz emlékű hajós utunk után kissé félve csaptunk bele a mostani utazásba. Első hajós élményünk MSC-s volt, nagyon jól éreztük magunkat a Musica-n. Sajnos az utolsó MSC-s Seaside-os utunkról ugyanezt nem tudjuk elmondani, csupa negatív emlékem van róla. Mivel régóta szemezünk Norvégiával, ezért legalább a desztináció kiválasztása biztos volt, ezen kívül más társaságot akartunk, ne MSC legyen. Szintén nem akartam nagyobb hajót, az egyik bajom a januári utunkkal az volt, hogy nagyon soknak találtam a 4000+ utast, akkor megfogadtuk, hogy többet nem megyünk nagy hajóra. Ez vezetett minket a Mein Schiff-hez akikkel kimaxoltuk Norvégiát a Spitzbergákra tett kitérővel. A poroszos névadásban egyszerűen Mein Shiff 4-re keresztelt hajóra szálltunk fel június elején a 14 napos útra. A hajó 3 éves, de ezt senki nem mondaná meg, mert minden olyan állapotban van, mintha két hete bocsátották volna vízre. Erről a társaságról annyit kell még tudni, hogy az ár minden kabintípusban tartalmazza a szokásoson felül a teljes italfogyasztást (alkoholos és nem alkoholos italok), a wellness részleg használatát és a kötelező borravalót is. Tény, hogy ezáltal nem a legolcsóbb, viszont a szolgáltatások olyan magas színvonalúak, hogy a legnagyobb rosszindulattal sem lehet fogást keresni rajta. Az egyetlen nehezen kezelhető dolog a menedzsment kommunikációs stratégiája, miszerint a weboldaluk, az applikáció, az e-mailekre történő válaszadásuk szigorúan és kizárólag német nyelven történik, akárcsak a hajón fellelhető információs anyagok (hajóújság, étlap, kiírások stb) is csak németül érhetőek el. Ez kicsit kényelmetlen, mert férjem sajnos már elfelejtette a németet, én meg az alapvető dolgokat tudom csak, viszont angolul beszélek csak ezzel meg nem biztos, hogy sokra megyek. Legalábbis eleinte így gondoltuk. Aztán a hajón ez már nem okozott annyira nagy problémát, mert a személyzet (kivéve persze a német menedzsmentet, pl. étteremben teremfőnök) minden tagja beszélt angolul. Sőt, hiába a fedélzeti nyelv német, egymással angolul beszéltek, kivéve mondjuk két indonézt, ők értelemszerűen anyanyelvükön. Egyértelműen arra bíztatok mindenkit, hogy a német fedélzeti nyelv ne tartson vissza senkit a Mein Schiff-től, még akkor sem, ha nem beszél németül.

Beszállás: Kielből indultunk és ide is érkeztünk vissza. Odáig az utat autóval tettük meg, nagyon korrekt parkolós társaságot találtunk shuttle busz szolgáltatással. A bőröndök külön autóval jöttek utánunk, mire átvergődtünk a regisztráción, már a kabinok előtt vártak minket. 13 órától lehetett beszállni, a regisztrációs procedúra kicsit lassú volt, de németes szervezettséggel folyt. Mikor a hajóra jutottunk felmentünk megnézni a kabinunkat, de azokat csak 15 órától lehetett elfoglalni, így egy ebéddel múlattuk az időt. 

Kabin: balkonos kabint választottunk a legfelső szinten. Fölöttünk medencetér és ágyak voltak, minimálisan hallatszott le zaj amikor a nyugágyakat pakolták, vagy valaki magassarkú cipőben elhaladt a fejünk fölött. A 17 m2-es, az erkély is érezhetően nagyobb, mint a megszokott, a fürdőszoba egyenesen kényelmes. Világos színek használata dominál mindenhol, és patika tisztaság fogadja a vendégeket. Nagyon sok holmit vittünk magunkkal, egyfelől a 14 napos út miatt, másfelől a nyárból a zord hidegbe mentünk, így 3 évszakra kellett tervezni. Ennek dacára mindent kényelmesen el tudtunk helyezni, rengeteg ésszerűen kihasznált hely, ezáltal sok pakolóhely áll rendelkezésre. Részünkről imádtuk, hogy a kabinokban Nespresso kávéfőző van. 

Étel-ital: a Mein Schiffen nincs étkezési időpont, a nyitva tartási időn belül bármikor lehet menni. Az a la carte éttermekben többféle menüből lehetett nap mint nap válogatni. Az állandó kedvenceken kívül úgynevezett mediterrán, vegetáriánus, vagy könnyű és egészséges sorból lehetett válogatni. Ezen kívül volt néhány külön fizetendő tétel, ezeket nem próbáltuk. Az ételek kifejezetten ízletesek voltak, a tányérokon az ételek szépen, gusztusosan kerültek tálalásra. A felhasznált alapanyagok kiváló minőségűek voltak, húsokból a legnemesebb részeket szolgáltak fel, nem találkoztunk mócsingos, ehetetlen, leeső darabokkal. Minden rendkívül szervezetten zajlott, onnantól hogy leültünk, 10 percen belül ital volt előttünk és felvették a rendelést. Külön italos és ételes felszolgálók voltak, mindannyian kedvesek és udvariasak. Szakítva az eddigi hagyományainkkal - miszerint nagy ívben kerültük eddig az önkiszolgáló büfé éttermeket, itt többször is étkeztünk benne, egyszer még vacsorázni is ide mentünk, mert sokkal szebb kilátás volt innen, mint a főéttermekben. Mindig hihetetlen rend volt az étteremben, nem voltak púpozottan megrakott, megtúrt tányérok az asztalon hagyva, ahol már nem ült senki, ott biztosan le volt pakolva, tisztítva az asztal. Hozzá tartozik, hogy mindenki tényleg csak annyit szedett amit el is fogyasztott és ahogy félretolta valaki az üres tányérját vagy poharát, akkor egy percen belül el is vitték a pincérek azt. A kínálatot nehezen tudnám leírni, gyakorlatilag minden volt mi szem-száj ingere. 

Mint már említettem, az italfogyasztás benne van az árban, ezt (is) igen nagyvonalúan kezeli a TUI Cruises. Tényleg csak a nagyon extra dolgokért kellett külön fizetni. Az inclusive italok között minden volt, koktélok, borok, sör, rövidek stb. de ezek nem ilyen-olyan saját márkás, vagy tesco gazdaságos italok, alapanyagok voltak, hanem márkás italok. Rostos üdítő gyanánt is Rauch-ot adtak. Megjegyzem, hogy annak ellenére, hogy "ingyen" volt mindenkinek az ital, egyszer sem láttunk részeg, de még pityókás utast sem, pedig már reggelinél is ki volt téve a pezsgő minden áldott nap mindegyik étteremben. A bárok kellő kapacitással és számban álltak rendelkezésre villámgyors kiszolgálással. Össze nem lehetett hasonlítani hogy a Seaside-on gyakran 30 perc alatt kaptunk egy italt, itt kb. 5 perc alatt. Esténként minden ital mellé valamilyen mogyoró, vagy más sós ropogtatni való érkezett üvegekben. Egy fizetős éttermet próbáltunk, a Surf and Turf-ben utolsó este kiválót ettünk, ezen kívül egy japán és egy francia étterem volt még.

Szórakozás: a 6 és fél ( a fél úgy jött ki, hogy Honningsvagba este 6-ra értünk és másnap hajnalban indultunk tovább) tengeri nap gyorsan elszaladt. Rengeteg program közül lehet válogatni, mi a nyelvi nehézségeink miatt korlátozottan tudtunk részt venni ezeken. Jópofa volt a művészeti sarok ahol akvarell festéstől mozaik készítésig többféle tanfolyam volt, de láttunk Gin meg kávé barista, csokoládé készítő workshopot is. A fitness teremben mindig volt valamilyen szabad eszköz, valamint naponta kb. 6-8 csoportos edzésen lehetett részt venni. Az egyik legnagyszerűbb része a hajónak a wellness és spa részleg volt amit ingyenesen lehetett használni. Mi általában vacsora előtt mentünk, soha nem volt probléma szabad ágyat találni. Bent női/férfi öltöző, zuhanyzó, mellékhelyiség, bio szauna, normál szauna, herbál gőzkabin, sókabin, infrakabinok (ez az egy volt külön fizetős) panoráma pihenőszoba ágyakkal meg egy hűvösebb pihenőszoba fonott fotelekkel. A szauna a német/osztrák rend szerint meztelen terület, persze gondosan mindenki maga alá igazított törölközőkön izzadt. A szauna egyébként egy kb. 15 méteres hosszúkás helyiség volt, egyik oldalán szaunapadokkal, a másik hosszanti oldalán pedig földtől plafonig üveg volt. Elég pazar élményt nyújtott a havas hegycsúcsokat, vagy a messzi horizontot és a hullámzó vizet nézni szaunázás közben. A fenti szinten egy zárt és egy nyitott medence volt valamint néhány jacuzzi. Dobáljatok meg, de nem voltunk színházban....nem vitt rá a lélek, hogy Frank Sinatrat németül hallgassak.

2/1 rész, a folytatással hamarosan jövök.

hlslaszlo Creative Commons License 2018.06.26 0 0 11399

Hello,

En ugy 2 eve voltam az Aidan azon a reszen, igaz kicsit mas utvonalon, mas varosokkal, es nem utaskent, hanem mint fotos. Szentpetervaron napi vizumra van szukseg, mashogy nem lehet kimenni a kikotobol. A legegyszerubb megoldas a hajorol kirandulni menni, mert a kirandulas ticket egyben napi vizum is. Teny, nem olcsok a kirandulasok, de egyenileg sem jon ki olcsobban valoszinuleg. Vizumot venni, utana valami helyi idegenvezeto, plusz a macera. Tehat vagy a hajon maradtak az emberek, vagy buszos kirandulas. Bar 1-2 azert akadt mindig, aki egyenileg szervezte meg.

Előzmény: boat lover (11389)
firenze3 Creative Commons License 2018.06.25 0 0 11398

Ó.  Láttam néhány megtévesztő fotót,  fel sem merült bennem hogy odébb van a homok :)    akkor beérjük az óceánnal, hisz azt sem láttuk még :)   Köszi az infót!

Előzmény: alphabetti (11397)
alphabetti Creative Commons License 2018.06.25 0 0 11397

Szia. Marokkó északi részén nincs igazi sivatag, a homok csak Agadir alatt jelenik meg, addig csak kősivatagot láthatsz. Ha van 15 órátok és bevállaljátok az utazást, akkor Marrakech lehet jó kirándulási célpont.

Előzmény: firenze3 (11396)
firenze3 Creative Commons License 2018.06.25 0 0 11396

Sziasztok!  Ősszel lesz egy casablancai megállónk az Msc Preziosa-val.  A városi látványosságokon túl szeretnénk eljutni egy sivatagi látkép közeléig,  mert azt még nem láttuk.  Viszonylag sok időnk lesz, 15 óra,  de nem tudom belefér e, illetve mekkora távolság vagy milyen lehetőség van erre. Szervezett útra nem akarunk befizetni.  Van valakinek emléke erről?  köszi!

tadri76 Creative Commons License 2018.06.24 0 0 11395

Szentpéterváron az Msc álltal szervezett csoportos

kirándulással néznénk körül,akkor nem kell vízumot igényelnünk itthon úgy tudom.A többinél egyénileg oldanánk meg a városnézéseket.Stockholmban,Koppenhágában nem tudom hogy a kikötőben állnak-e taxik,buszok,ha valakinek van erről infója szívesen veszem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!