Küldene nekem valaki (borítékért, de akár pénzért is) cserébe FEHÉR és/vagy CHOCOLATE Habanero magokat? (Ha esetleg van más, hozzá hasonló, vagy erősebb chili, az is érdekelne!) Címem publikus. KÖSZI! ;)
Valószínűleg a hibrid fogalmát használják kiterjesztett értelemben, és oltvány amit venni lehet. A kínai meg "téved". De a paradicsom szép, egészséges, és jóízű.
"Ha őszi fagyok beálltáig a bogyók nem érnek meg, akkor a termést viselő hajtást (a levelekkel együtt) vágja le és akassza fel a kamrában, az előszobában vagy a konyhában. Itt a bogyók fokozatosan beérnek és akár december közepéig is fogyaszthatók."
vagy
"Azt is megtehetjük, hogy a fagyok közeledtével néhány jól fejlett tövet felszedünk, és szorosan egymás mellé elültetjük őket a kert legvédettebb sarkában, majd fóliával letakarjuk. Ezzel a módszerrel karácsonyig szedhetjük a friss, érett bogyókat."
Két éve jártam úgy, hogy odaadtam ismerősnek a zöld paradicsomokat október elején, hogy úgysem fognak beérni. És a végén az elvitelre sem alkalmas kis paradicsomok is majdnem beértek.
Az a vélemények, hogyha nem zavar/nincs útban, akkor hagyd meg.
Az egyik kis bolondosom virágzik a panel erkélyen, nem is akárhogy. De ugye ezek már nem fognak beérni? Likvidálnám őket, de nagyon nem visz rá a lélek. Érdemes még várni? Esetleg vigyem be a szobába az ablak elé? A fajtát nem ismerem, de nem a balkon pari.
nekem nem lett ennyi parim, de azért aszaltam meg a paprika alakút mert ahhoz sok lett hogy megegyük. Lét is raktam el amennyi kell, és inkább aszaltam a paprika alakút mint kidobjam a többletet. Így legalább elfogyott, sőt aszaltan még több is fogyott volna. :)
Jövőre ebből lesz a legtöbb, mert mindenre ez vált be leginkább. Ez, és a koktél. Azt meg lehet vinni utazásra, étkezésnél 1 szem 1 falat, pont méret, stb. ...
Én sajnálom aszalásra használni a paprika alakút amikor enni az a legfinomabb. Aszalni aszaltam kb 18 nagy tepsivel, ebből 3 tepsinyit ajándékoztam el, a többi üvegben várja a telet, némelyik olajban, némelyik csak szárazon.
Próbáltad már aszalni a paprika alakút? Mennyei pariból legfinomabb még az aszalt is. Most volt először ilyen parim. Könnyű lehúzni a bőrét, hosszában 4-5-6 csíkra vágtam mérettől függően, azt a kevés magját kiszedtem. Sajnos eltevésre nem maradt, pedig 4 nagy szögletes tálcával aszaltam. Hihetetlen finom volt. :)
ÉN mindig tartok Roma VF-et, rendszerint 4 tövet. Nálam kb 120 centis,kiterjedt bokor, jóval korábban érik, mint az SM. Rengeteget terem, sokáig. Enni nekünk nem finom, de salátának, aszalni, sütni, lének jó. Keményhúsú, sok szárazanyaggal, nálam az aszalt paradicsom 90%-a ebből lett. De nem üreges és száraz, mint az SM.
Amióta csak fóliába tartok paradicsomot azóta csak folyton növők vannak. Csak kb. 4 éve fényképezgetek. De keress rá az interneten .Küllemre hasonlít az SM-re.
Nálam a Roma fv 160 cm-en vissza lett csípve hogy ne menjen tovább. Tényleg nem annyira potyogós, viszont nálam ahol teljes napot kaptak a szemek, ott a tetejük sárga maradt. csak levelek alatt lettek a szemek teljesen pirosak.
Elnézést ha bele vau. Roma vf. szerintem jó fajta, fagyokig életben tudtam tartani a bokrot ritkítással. Két emberes mert egyik átöleli a hajtásokat és felfelé megtartja a másik átköti. Bőven terem nem potyog olyan könnyen mint a SM. Viszont a belseje nem üreges. 120-130 centi magasak a bokrok simán.
Jövőre szeretném a támrendszereket babbal-uborkával beültetni, mert évek óta paradicsom volt alattuk, igaz hogy komposztban, de kis szünetet tartanék. Mivel ez a hely a legjobb fekvés szempontjából a támrendszernek, így a futó parik legalább egy részét ki kellene váltani alacsonyabbakkal. Ezért nagyon érdekel ez a Roma. Milyen magasra nő? Mennyiben tér el az SM-től? Szerinted ez is van olyan jó?
Nálam az idén is nagyon jó termése volt a Cleota Pink fajtájú paradicsomnak. A legnagyobb például 883 gr-os lett. Nagyon kedveljük frissen, salátának, de befőzni is szeretem. Ha gondolod, szívesen küldök magot belőle. E-mail címem nyilvános