Keresés

Részletes keresés

Barba81 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 6741

Igen sima műtétje volt az Amerikai úton,de már a műtét után nemhogy csökkentek volna a panaszai inkább nőttek,úgy fájt a lába,hogy orra bukott.Varga Péter Pál műtötte másodjára,összecsavarozták.

similis Creative Commons License 2010.12.09 0 0 6740

Barba 81@ Előtte sima műtétje volt és az hegesedett?

Malvin @ neked műtét volt ez előtt a kezelés előtt és hegesedés miatt kellett? Melyik részen volt műtét és mennyi mikor?

Előzmény: Barba81 (6739)
Barba81 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 6739

Egyébként az egyik ismerősömnek olyan hegesedése volt,hogy lábra sem tudott állni.Iszonyat erős gyógyszereket kapott,hogy enyhítsék a fájdalmát valahogy.Összeszedték a pénzt 500 ezer forintot és stabilizációs műtétet csináltak rajta.Azóta jól van,sportolt elötte és most is sportol. Van olyan is akinek ez sem jött be.

Barba81 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 6738

Malvin,a heg korától tehát ha hamarabb mész ilyen kezelésre akkor hatásosabb?

Egyébként neked nagy volt a heged?

malvin82 Creative Commons License 2010.12.08 0 1 6737

A Rácz- katéterről: 63000 forint a kanül, a beadandó szerek pedig kb. 15000 forint. A Hylase nevű szert külföldről kell megvásárolni, mert itthon nem kapható. Enzimek és fájdalomcsillapító- szerek keveréke. Kenalogot azt itthon is lehet kapni, az kellett még.

 

3 hete voltam kezelésen a Péterfy kórházban. Pénteken beültették a kanült,  farizomba szúrva és onnan vezették a gerincideghez, a hegesedéshez, enyhe altatásban, röntgenképerősítő alatti műtőasztalon. Beadták a szert(míg aludtam), majd szombaton délelőtt illetve délután jött még két adag gyógyszer, amit a kórtermi ágyban, egy gép segítségével adtak be. Felszívták a fecskendőbe a gyógyszert és azt tették egy adagológépbe, ami szép lassan tolta a folyadékot a kanülön keresztül a gerincemhez. Aztán még pihenés és vasárnap reggel mehettem haza. Reggel pár szóval engedett útnak a doktornő, a felírt győgyszereket tíz napig szedtem és közben vártam a nagy hatást, de ez sajnos nálam nem kovetkezett be. Kontrollra még nem tudtam menni, reumatológusnál jártam ,mert fürdőkórházi kezelést és gyógytornát is javasoltak a kanülös kezelés után. Szóval egyelőre nem tudok dicsekedni a kezelés hatásosságát illetően. A lábam és a derekam továbbra is rendesen fáj. Meglátjuk... A kezelés előtt átadott papír, amin a veszélyekre hívják fel a figyelmet illetve a kezelés várható kimeneteléről tájékoztatnak, le van írva, hogy egyénfüggő az eredményesség. A beteg korától és a heg "korától" is függ.

luci71 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 6735

Nézzétek meg a Péterfy Sándor u.kórház honlapját.

 

"Az osztály keretein belül – dr. Rácz Edit főorvos asszony vezetésével - Fájdalom Ambulancia is működik, amely jelenleg évi 800-1000 beteg komplex kezelését végzi. Ezen kezelések magukba foglalják a minimális invazív technikák alkalmazását, a gyógyszeres és infúziós kezeléseket és fizikoterápiás eljárásokat. Az ambulancia a fájdalomterápia teljes spektrumában, a daganatos fájdalomtól a krónikus mozgásszervi és neurológiai fájdalmakban szenvedőkig, fogad betegeket."

 

Tavaly ugy hallottam,olvastam 63e  volt egy ilyen kezelés.

Előzmény: Barba81 (6731)
similis Creative Commons License 2010.12.08 0 0 6734

Hát pillanatnyilag nincs rá pénzem:(, de majd számolj be mindenképp az mr-ről, meg erről is ha esetleg elmész...

Előzmény: Barba81 (6733)
Barba81 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 6733

Dr Túri és Társa .Beírod a keresőbe és kiadja a telszámot,ha érdekel,valami külföldre sokat kijáró doki csinálja  Bíró Gabriell a neve.Ezt egyébként 3 napig csinálja mármint az enzim bevezetését,utánna 5 gyógytorna is benne van.Sérveket is gyógyítanak vele,ha ezt tudom ezzel kezdem,mert ennek semmi mellékhatása nincs,nem keletkezik heg utánna.

Előzmény: similis (6732)
similis Creative Commons License 2010.12.08 0 0 6732

Hol 220 ezer??? :O

Előzmény: Barba81 (6731)
Barba81 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 6731

Találkoztam ma egy nővel,ott lakik ahol én,szegény elég rossz állapotban van,ahogy láttam,meg mesélte 2x műtötték,meg most a nyakánál is van sérv,hegesedése van,azt mondja ugyan úgy fáj neki a dereka,háta,a lába is,zsibizni is szokott.Olyan mereven ment szegény,alig volt 35 éves.Nem szeretnék a helyében lenni,pedig nekem sem gömbölyű valami,de hétfőn kiderül az Mr-ből.A hegesedésre találtam ezt a Rácz katétert,állítólag ha kismértékű a hegesedés fellehet oldani vele,3 napig egy enzimet fecskendeznek a hegesedéshez,és az feloldja,persze a mértékétől függ,ha kicsi még megoldható,csak húzós nagyon az ára 220 ezer Ft,de a doki megnézi az Mr-t és megmondja ,hogy van-e értelme vagy nem tud segíteni.Valamit kitalálhatnának már ezekre a bajokra,mert ez nagyon durva,hogy örök fájdalommal kell élni egész életünkben.

buksmuks Creative Commons License 2010.12.08 0 0 6730

Sziasztok:)Tegnap elkezdődött a szakszerű gyógytorna...mit mondjak a mütét után már kevésbé volt zavaró a lábzsibbadásom a fájdalmak ,hát most olyan mintha az elején lennék a gyógyulásnak bokáig zsibbad ujra a lábfejem,ég a bőröm mintha leforráztak volna :(remélem ez elmulik...ráadásul ha nincs rajtam a füző(amit még 4 hétig hordani kell függöleges helyzetben,csak a torna miatt vetettek le) sántitok tudom türelem csak már kezdtem jobban érezni magam bizakodtam most meg ez a visszaesés..és rá kellett jönnöm gyenge lettem mint a harmat:)Mindenkinek jobbulást majd beszámolok a további alakulásról:)

katem Creative Commons License 2010.12.07 0 0 6729

Sziasztok. Múlthét szerdán műtöttek meg 5-6 nyaki gerincsérv kiszakadással. 3-5mm-es szakadás, amit a fizikoterápiás kezelésnek köszönhetem. Szombaton hazaengedtek, mert nem lázasodtam be és nem voltak fájdalmaim. A két kiszakadt sérv/porc/ helyet inplantokat kaptam. Most 6 hét nyakmerevítő és hanyattfekvés következik. Bízom benne, hogy ez az utolsó műtét, mert senkinek nem kívánom, hogy a nyakát elvágják, nyelőcső, légcső, aortapakolgatás. Vigyázzatok magatokra. A korteremben ahol feküdtem 4-en voltunk rajtam kívül mindenkit derékban műtöttek. Láttam olyat, hogy három sérv egymás alatt és műtét után mégroszabúl volt a szobatársam mielőtt megműtötték. Senki ne hanyagolja el magát! Torna minden mennyiségben. Mindenkinek jó gyógyulást és egészséget kívánok.

Barba81 Creative Commons License 2010.12.06 0 0 6728

Hát ez nagyon érdekes,reméljük semmi rossz,én is hétfőn megyek mr-re,kiváncsi vagyok mi a helyzet belül,nekem a hátam rosszalkodik a lapockámnál,fentebb, lentebb...,sosem gondoltam hogy ilyen renyhék az izmaim mikor tornáztam elötte,igaz a műtét után fogytam 6 kilót annyira megviselt,ami főleg az izomzatomból ment le.beparáztam 2 hete nekem is nagyon érzékeny lett a lábamban az ideg ahogy bejött ez a rossz idő,tornázásra,mozgatásra,meg feszült reggelente,de most hétvégétől ezek elmúltak szerencsére,most meleg front van :-)bárcsak mindíg ez lenne :-).A hátamat meg majd megedzem még adok neki 2 hónapot :-)

Előzmény: Graver (6727)
Graver Creative Commons License 2010.12.06 0 0 6727

Köszönöm Barba a megnyugtató szavaidat!
Október 14-én műtöttek, és kb. utána 2 héttel kezdtem érezni a bal oldalamat. Ha terhelem, tehát állok, vagy mászkálok, akkor a műtéti sebbel átellemben kezd fájni, illetve a bal farizmomban érzem, meg a combomban, de volt, hogy lesugárzott a bokámig is. Nem olyan erős, mint korábban a másik lábamban volt, de hasonló, enyhébb kivitelben. Annyira azért nem fájt eddig sose, hogy mondjuk fájdalomcsillapító kellett volna, de idegesítő.
A jobb lábam, ami korábban nagyon fájt, olyan, mintha kicserélték volna egy újra, egyáltalán nem fáj.
Én is azzal nyugtattam eddig magam, hogy a korábbi terhelés miatt lehet, illetve eléggé balra dőlve jártam, mert hogy önkéntelenül kíméltem a jobb oldalam, s lehet, most a bal oldali izmoknak ki kell nyúlniuk.
De amit most írt a "sorstárs", az megijesztett kissé, mert neki is a jobb oldala fájt műtét előtt, most meg a bal, és egy újabb MRI mutatta ki, hogy hegesedése van.
Vigyáztam magamra, betartottam, amit mondtak, tornáztam, stb. Viszont két sérvem volt egymás alatt, egy nagyobb és egy kisebb. A nagyobbat műtötték, remélem, nem a másik "kavar be" most.

Előzmény: Barba81 (6726)
Barba81 Creative Commons License 2010.12.06 0 0 6726

Most kérdeztem Graver a gyógytornászomat,ő is azt mondta hogy biztos nem a heg.. ne izgult esetleg egy másik sérv lehetne,de azt nem hiszem mivel gondolom a műtét óta nem csináltál semmi olyat..

Barba81 Creative Commons License 2010.12.06 0 0 6725

Graver,téged mikor műtöttek?Egyébként egy kicsit fura,hogy pont a másik lábad fáj,mert ha heg képződik,akkor nem ott kellene fájjon mint rég,hogy mászik át a heg a másik oldalra mikor nem is ott volt a vágás.Volt már nekem is amikor éreztem a bal lábamban valamit,de az csak ilyen kósza dolog,inkább azért lehetett mert azt terheltem nagyon a műtét elött.Neked rendesen fáj a lábad?

Előzmény: Graver (6724)
Graver Creative Commons License 2010.12.06 0 0 6724

Sziasztok!
Örülök, hogy jobban vagytok! :)
Barba, én többektől hallottam már, hogy sajna a hidegfrontokat megérzik a műtöttek.
Kicsit aggódom most, mert egy másik fórumon írta valaki, akit akkor tájt műtöttek, mikor engem, és neki is a másik oldalon kezdett fájni a lába. Kiderült, hogy heg képződött, és attól.

Előzmény: Törölt nick (6723)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.06 0 0 6723

Szia.Jobb lett az biztos.De szerintem nem 100,még.Annyira nem vészes a fájdalom csak hát....Csütörtökön kell visszamennem kontrolra,majd mondom a dokinak hogy javitsunk még egy kicsit.Csak nem tudom merjek e beadatni még ebből az injekcióból.Remélem te is jobban leszel már.Aztán mehetünk hegyet mászni.:)

Előzmény: Barba81 (6722)
Barba81 Creative Commons License 2010.12.06 0 0 6722

Szióka!Hogy vagy ?Javultál már?Nekem elmúlt a lábamból az a nyilalgatás meg feszülés,úgyhogy valószínű az idő miatt voltak ezek a dolgok,csak az a baj,hogy akkor már mindíg így lesz télen ha jön a nagyon hideg :-( remélem azért nem.De azért 13-án meglesz az Mr mert kiváncsi vagyok így 4 hónap után mit csináltak ott bent.A hátamat erősíteni kell mert az mindennap fáj a műtét óta,most hétvégén nem fájt de nem is csináltam nagyon semmit.Dolgozni meg kell hétköznap :-(.Azt nem értem miért fáj a hátam,mikor nekem sosem fájt a műtét elött???...Szerintetek konditerembe fél év után már lehet menni?Elötte sportoltam,és lehet hiányzik a hátamnak a mozgás,kis cardio nem árthat neki,vagy igen??:-)

Előzmény: Törölt nick (6721)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.04 0 0 6721

Merre vagytok emberkék?:)Mindenki lazul:)

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 6720

De jó is lenne ha ilyen könnyen menne:(

Előzmény: PETYUS (6719)
PETYUS Creative Commons License 2010.12.03 0 0 6719

> Nekem  5 sem hatott.

 

Előjelhiba volt. A mínusz 5 az egyből hat.

;O)

Előzmény: Barba81 (6717)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 6718

Szia.Hatni hat sokkal jobb.Kicsit érzem,de nem vészes.Remélem elmulik.Ha nem hát akkor nem tudom mi lessz.Csütörtökön kell visszamennem,azt mondta ha teljesen tünetmentes leszek nem ad többet.Nem tudom hogy merjek e még egyett beadatni.Mellékhatásokat nem igazán érzek,vagy nem tudom mit kéne éreznem.Mármint hogy mit uszok meg?

Előzmény: Barba81 (6717)
Barba81 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 6717

Ha hat akkor lehet megfogod úszni!!Nekem  5 sem hatott.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 6716

Azért van javulás ettől a szar...ól.Nem fáj a fenekem:)Csak azt nem tudom meddig tart.Ha kimegy a hatás ujra elkezdi mi?Mondjuk ha már fél évig tartana de jó lenne:)Igy el is lennék.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.02 0 0 6715

Szia.:)Nem nem volt vészes,igazad volt:)Hát szaladni nem szaladtam.Szerintem jobb valamennyire.Mikor hat ez a cucc?15orakor adták. Reumatológus főorvos adta be.Azt mondta egy hét mulva menjek vissza.Mondtam neki ám hogy már nem olyan vészes a dolog csak a fenekem fáj hehe.Azt mondta azért adunk egy injekciót :)Huu és meddig tart ennek a hatása?Ha egyáltalán lessz érdembeli hatása?Amugy ha nem javul nagy mértékben,merjek beadatni még egyett??

Előzmény: Graver (6713)
luci71 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 6714

Szia!

Körzeti orvos adta be neked az injekciót?Én úgy tudom nagyobb a hatás gerincbe.Legalábbis nálam érezhető 2-3 nap után,mondjuk az is igaz nem mindig.De ha nem oké akkor kb.3-4 hét múlva Kenalogot kapok rá.Én ortopéd orvosomtól szoktam kapni de gerincbe 1-2 helyre attól függ hogy mennyire fáj.Amit ajánlottak még neked infúziót az sem rossz (Neodolpasse)azt inkább kórházba adják én 5db kaptam utoljára.De akkor nem használt mert nem csak gyulladásom volt hanem elvolt csúszva a csigolyám és pont semmi nem volt neki jó.Helyre tették és utána használt az injekció. 

Remélem azért érezni fogsz javulást.De tény célszerű tovább menni.Én is több helyen jártam,járok.Jelenleg Gellért fürdő nappali kórházába vagyok kezeléseken.

Előzmény: Törölt nick (6712)
Graver Creative Commons License 2010.12.02 0 0 6713

Majd később. Na, ugye nem volt vészes? Remélem, szaladtál hazafelé? :-)

Előzmény: Törölt nick (6712)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.02 0 0 6712

Na beadta ezt a lószérumot a doki.Két helyre adta,derékba meg a fenekhez.Mikor jönnek a mellékhatások???:))

Graver Creative Commons License 2010.12.02 0 0 6711

Popey! Ez jó! XD
Azért a szteroid nem egészséges hosszú távon.

Előzmény: Törölt nick (6707)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!