Keresés

Részletes keresés

pasig Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81820

120 l-s hordó kb 8 m. 15-s rézcső beletekerve.Az az érdekes ,hogy előtte főztem szilvát, és az nem volt kékes.

Előzmény: sogi01 (81819)
sogi01 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81819

A hűtőd milyen?

Előzmény: pasig (81817)
sogi01 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81818

Kérlek ne add fel, szedjél még hozzá! Tudom fájdalmas a szedése de megéri!!!!

Keresgélj, biztos van másholis!   :))        

Most ittam belőle .....  Mennyei!

Ja és nem lekvár:-)

Előzmény: pedropolis (81802)
pasig Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81817

Sziasztok

Sokat tanultam már tőletek, de most kicsit aggódom.Lefőztem ma az első főzet birsemet, és az alszeszem nagy tömegben kicsit kékes(kb 25 liter).Holnap akarom finomítani, nyugtassatok meg, hogy eltűnik a kékes szín.Vagy mit csináljak vele?Biztos volt már szó róla itt a fórumon csak most nem találom a választ, és snapszmester honlapján sem találom a megoldást.

héjja60 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81815

Küldök egy kis hangulatjavítót! 

 

firekiller Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81813

Egy jó almacefréből kár vegyest csinálni, viszont egy rossz jellegtelennek mind 1111.

Finom legvárt lehet csipkebogyóból fözni , de nem merem javasolni, mert megköveznek:)

Előzmény: pedropolis (81802)
firekiller Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81812

Én már tároltam KEG hordóban( állítólag a legszigorúbb élelmiszer előírásnak megfelel) több mint 1 évig  és semmi baj nem volt vele.

 

Előzmény: Ferco55 (81810)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81811

sörre jó?

pálinkára is az lesz!

Előzmény: Ferco55 (81810)
Ferco55 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81810

Pánkás szépjóestét mindenkinek.

 

Snapszmester, Nabiti, és mindenki más fórumos szaktekintély véleményét kérem, azzal kapcsolatban, hogy KEG saválló söröshordó alkalmas e pálinka tartós ( kb 1 év ) tárolására ?

 

Válaszotokat előre is köszönöm .

kupeci Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81809

Szentöltvíz a profi ebben a témában:)

Előzmény: turmix75 (81806)
kupeci Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81808

Bele belekeverheted, de inkább szedj még hozzá!:)))

Előzmény: pedropolis (81802)
csalitos Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81807

   Az a zöldség milyen gyümölcs?  :-(

Előzmény: turmix75 (81806)
turmix75 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81806

Sziasztok cefrézett már v ki közületek sütőtököt?,vagy főztetek eseteleg belőle?milyen volt milyen a hozatala?

comad2 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81805

Akár a kész páleszbe is beleteheted.

Előzmény: pedropolis (81803)
csalitos Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81804

   Meg aztánnék öreganyám monta: Gyere ide te helös gyerök! Ércsük, ugy e?

   Öregapám meg: Ögyön má ide a rosseb (a somogyi), te hüle gyerök!

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: schlumbergerr (81777)
pedropolis Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81803
Vagy inkább fözéskor tegyem az almához, aromakosárba?
Előzmény: pedropolis (81802)
pedropolis Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81802
Húha!
Kémiafakultáció?
Inkább teszek fel egy pálinkás kérdést!
Eddíg 2kg csipkebogyót bírtam szedni.
Ha nem sikerül többet szednem, belekeverhetem a 25 liter almacefrémbe?
Vagy ne pancsoljak?
El nem rontanám, talán.
schlumbergerr Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81801

A reakcióegyenleteket nem hozta át, de itt vannak: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kir%C3%A1lyv%C3%ADz

Előzmény: schlumbergerr (81800)
schlumbergerr Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81800

A Te tudomásod a jó:

 

királyvíz 65 m/m%-os salétromsav és tömény (37 m/m%-os) sósav 1:3 térfogatarányú elegye.

A salétromsav, vagy hétköznapi nevén választóvíz a nemesfémek közül képes feloldani az ezüstöt, de azaranyat és a platinát már nem. Így alkalmas ez utóbbi két értékes fém többi fémtől való hatékony elválasztására. A királyvíz (mintegy „feljavított” salétromsav) viszont már képes az aranyat és a platinát is oldatba vinni. A királyvíz készítésénél az alábbi kémiai reakció játszódik le:

A folyamatban naszcens (atomos állapotú) klór és nitrozil-klorid képződik. Ezek a komponensek támadják meg még a nemesfémeket is és oxidálják a következő reakcióegyenletek szerint:

 

 

Ezt írja a wiki

 

Én tévedtem, bocsánat!

Előzmény: Cipurró (81798)
schlumbergerr Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81799

Nem kénsav: sósav. Mea culpa.

Előzmény: schlumbergerr (81797)
Cipurró Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81798

Királyvíz=1 rész salétromsav+3 rész tömény sósav,tudomásom szerint.

 

Üdv

Előzmény: schlumbergerr (81797)
schlumbergerr Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81797

A királyvízben nincs sósav! Salétromsav és kénsav van benne.

Előzmény: snapszmester (81796)
snapszmester Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81796

És még milyen melegen. De roncsolja is mert ezzel építik be az aktív csoportokat.

A tömény sósav csodákra képes, lásd a királyvizet. Igaz van mellette más is. De hagyjuk a kémiát, a végén kiderül hogy nem is értek hozzá annyira. :-)

Előzmény: Tucso69 (81792)
rézműves1 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81795

...pályinkás jó reggelt...

vf1 Creative Commons License 2013.01.05 0 0 81794

Pálinkás jóreggelt! 

 

A tudás forrása

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/  

 

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Kationcserélő műgyanta használata                 Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: vf1 (81666)
schlumbergerr Creative Commons License 2013.01.04 0 0 81793

Volt az 220 is

persze, de az EU-konform a 230. Évekig tartott, míg elértük mindenütt.  (mindenütt?)

Előzmény: leparlo02 (81790)
Tucso69 Creative Commons License 2013.01.04 0 0 81792

Miért erőlteted ezt a sósavat?

Semmi sem indokolja, teljesen jó a sós vizes regenerálás.

Egyébként nem valószinű, hogy a sósav roncsolná a gyantát, mikor óleummal készítik!

Inkább kozmaolaj kerülhetett a gyanta töltetbe. 

 

Előzmény: Fémkohász (81766)
leparlo02 Creative Commons License 2013.01.04 0 0 81791

Merev !!

Előzmény: leparlo02 (81790)
leparlo02 Creative Commons License 2013.01.04 0 0 81790

Volt az 220 is

 

Előzmény: leparlo02 (81786)
schlumbergerr Creative Commons License 2013.01.04 0 0 81789

Miről, miről... majd megtudod, ha öreg leszel! Addig nem kell törődnöd vele :-))))))))))))

Előzmény: héjja60 (81788)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!