hajaj, a legtöbb étteremben - érdekes módon Debrecenben is - a feltekert, töltött, két végén bedugott palacsintát bepanírozzák és kisütik, és gyakran tartárral meg valami kommersz körettel tálalják...
Az tudtommal a lengyeleknél is van még. De korrekt paprikás csirke, az sehol máshol. (És arról is rettentően eltorzított receptek keringenek a neten...)
Elso kulinaris racsodalkozasom a magyar konyhara... mikor hallottam a kulombozo etel neveket, amik ugyanazt az etelt jelentettek vendeglokben, otthonokban... mert otthon ilyent nem tapasztaltam, otthon a nevek egyediek voltak... mindenki ugy hivta ahogy eppen akarta, es mindenki mast ertett alatta. Es mi kis orszag vagyunk... :))
:)) Hat ez az... mindenki ugy erzi, hogy miert ne... ami rendben is van. De... amikor valaki megvaltoztatja az osszetetelt, az akkor egy variacio lesz.
Persze, mi az eredeti...
En ugy nottem fel, hogy a gulyasleves nekem nagyon egyszeru etel volt - ahogy az Anyu fozte. Egyszeru es nagyon finom :))
Az Anyu keves fuszert hasznalt, de amit hasznalt attol nagyon izletes lett az etel.
A gulyasleves: hus, hagyma, kumpli, so, paprika, baberlevel, zsir... no es csipetke belefozve.
Hat igen... van amikor a szonak tobb jelentese van - pl a kánon, amit en nagyon egyoldaluan ismertem.
The term pepperoni is a corruption of peperoni, the plural of peperone, the Italian word for bell pepper. The first reference using pepperoni to refer to a sausage dates to 1919.[3] Throughoutcontinental Europe with the exception of France,peperone is a common word for various types of capsicum, including bell peppers and a small, spicy and often pickled pepper known aspeperoncino or also sometimes peperone piccante peperoncini or banana peppers in the U.S. Unlike in Europe, the English word pepperoni is used as a singularuncountable noun. In Italian the word "peperoncini" mostly refers to hot and spicy peppers or sometimes even to small sweet kinds, while "peperoni" refers only to sweet peppers as the Bell peppers.
Pepperoni is an Italian-American variety of salami(a dry sausage) usually made from curedpork and beef,[1][2] although poultry may also be used. Pepperoni is characteristically soft, slightly smoky, and bright red in color.[3] Thinly sliced pepperoni is a popular pizza topping in American-stylepizzerias,[4] a filling in the Appalachian pepperoni roll, and is used to make some varieties of sub sandwiches.
Én azon csodálkoztam sokáig, hogy az amerikai művekben (mint a Garfield :) folyton valami szörnyen hízlaló kicsapongásként emlegetik a pepperonis pizzát. Elvégre itt a pepperoni egyféle hegyes erős zöldpaprika, annak a feltétként használata csak javítana egy pizza egészségességén... Végül persze leesett a parafatantusz, hogy Amerikában a pepperoni egy kolbászféle.