Keresés

Részletes keresés

katihurghada Creative Commons License 2014.12.30 0 0 2676

Sziasztok!

 

A mi véleményünk szerint is nagy ostobaság volt kihúzni a dugót a külső medencéből.

Tavaly egy hétre mentünk, de az első nap csalódása után már nem mentünk többet, helyette irány az osztrák Lutzmannsdorf.

Nyereséggel nem lehet üzemeltetni a szaunavilágot, de éves szinten az egész bükfürdői komplexumot remélhetőleg igen és akkor a nyereség terhére talán lehetne télen is működtetni a medencét, hiszen sava-borsát az adja.

Előzmény: Pár Pécsről (2667)
ntamas007 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 2675

Sziasztok
Van valakinek tapasztalata a pécsi Xavér Szaunáról?

aranyapám Creative Commons License 2014.12.21 0 0 2674

Sziasztok!

Most értem haza a sárvári Danubius hotelből. Szauna ügyben egy pár tapasztalat:

A SAUNALAND nevő szaunavilág elvileg textilmentes. Kivétel délelőtt és délután 1-1 óra. A szálló több helyén is olvasható - a szauna meztelen jellegét sajnos nem eléggé hangsúlyozó - tájékoztató szerint ebben a 2 órában fürdőruhában is szabad szaunázni. (Én úgy értelmeztem, hogy aki meztelenül akar szaunázni, az ezekben az órákban is megteheti.) 

De mivel Magyarországon vagyunk, a gyakorlat egész mást mutat. A kijelölt időszaktól függetlenül mindig voltak fürdőruhás szaunázók, nemcsak a magyarok, de németül beszélők közül is. A szaunavilág bejáratán mindenki fürdőruhában megy be, esetleg a kényesebbnek ítélt testrészeket törülközőbe vagy lepedőbe csomagolással takarja el.

Benn aztán háromféle variáció létezik:

       1. Leveszi ami rajta van, és rendeltetésszerűen használja a szaunát, gőzfürdőt, stb.

       2. Fürdőruha marad, de a szaunalepedővel úgy bebugyolálja magát, hogy eltakarja a fürdőruhát.

           Látszólag rendesen szaunázik.

       3. A szaunavilágot fürdőruhában használja.

A wellness felügyeletével megbízott alkalmazott mentségére mondom, hogy ő nincs benn állandóan a szaunavilág előterében, ezért nem is tudja, mi történik odabenn. Ezzel együtt nem tartom valószínűnek, hogy bármelyik vendéget felszólítaná alkalomadtán a szauna elhagyására.

Bár nem volt nagy forgalom, de annyit sikerült leszűrni, hogy nemtől és nemzetiségtől függetlenül a 40+, 50+ és 60+ korosztály nagy része az 1. kategóriába tartozik. Fesztelenül, de nem kihívóan járkálnak (járkálunk) ruha nélkül. A fiatalabbak egy része a 2. variáció szerint trükközik, az összes többi a textilesekhez tartozik.

Néhány szó a sárvári szaunavilág szolgáltatásairól. A szálloda semmi szaunaprogramot nem szervez. Ez néhány alkalmazottal folytatott beszélgetéseimből derült ki. Pedig állítólag lenne igény pl. különféle szeánszokra. A szauna területén nincs merülőmedence, jégkása, de hideg vizes vödör sem. Ez utóbbi kettőnek még talán lehetne helyet is szorítani. Az összes hűtési lehetőség két zuhanyfülke nagyátmérőjű zuhanyrózsákkal és skótzuhannyal.

 

Magamról annyit, hogy a 60+ korosztályhoz tartozom, és csak az idén januárban fedeztem fel a textilmentes szaunázás előnyeit a korábban gyakorolt fürdőruháshoz képest. Életkortól függetlenül mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy személyesen tapasztalja meg a ruhátlan szaunázást és a szaunavilágok íly módon élvezett egyéb szolgáltatásait. Megéri legyőzni az emberbe belenevelt szégyenérzetet!

 

Laci

 

Lancelotto Creative Commons License 2014.12.09 0 0 2673

Ezek szerint nem votál még ott. A képeken csak az egyik helyiség látható, de az előtérben is van több nyugágy, így összesen van ebből vagy 25. Lehet étkezni is, akad az előtérben két asztal is székekkel. Van bőven fogas is, ahová az is lepakolhat, akinek átmenetileg nem jutott ágy: addig szaunázhat, vagy beülhet a jakuzziba. Szerintem ezek figyelembe vételével egyszerre 45-50 főt elbír a részleg. Mi vasárnap 20-25-en lehettünk, a nemek aránya kb. 50-50 % volt. Én először voltam itt, de kellemes, kultúrált helynek találtam, ami ráadásul olcsó is.

Előzmény: norbertm (2672)
norbertm Creative Commons License 2014.12.08 0 0 2672

Köszi a jó híreket, mennyire zsúfolt a textilmentes, mert a képeken elég kicsi pihenőt láttam? Pláne hogy karácsony és újév között szeretnék leugrani egy hétvégére…amikor rendszerint mindenkit megihlet a wellness :))

Előzmény: Lancelotto (2670)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2014.12.08 0 0 2671

Várunk mindenkit, aki kedveli Bükfürdő szaunáját. Erényeivel, hibáival, úgy ahogy van.

 

https://www.facebook.com/groups/bukszauna/

Lancelotto Creative Commons License 2014.12.08 0 0 2670

Tegnap ott jártam, a szabadtéri működik, a szeánsz is remek volt, úgyhogy a helyet tudom ajánlani mindenkinek. Amúgy a légkör "osztrákosodik": a pihenőben is meztelen volt a többség.

Előzmény: norbertm (2669)
norbertm Creative Commons License 2014.12.01 0 0 2669

Sziasztok,

Ki járt mostanában Mórahalmon? Mi a helyzet a textilmentesen, működik a szabadtéri szauna, milyenek a felöntesek? Köszi

grafiti Creative Commons License 2014.12.01 0 0 2668

Ha már említettél ,  kedvcsináló egyik kedvencükhöz (lengyel Tátra):

   

 

talán azoknak, akik szeretnék egy egész napos sielés után , izmaikat szaunában, termálban lazítani, így télre fordulva.....  gyönyör a köbön :)

nekünk pl. pont fele távolság Bük-höz viszonyítva , s ha már azt  a fránya melegvizet is kispórolják , 2x meggondolom , hol hagyjam a keservesen összekuporgatott pénzemet :)

"Bolondok egymás után ugrálnak a medencébe, mikor megszólal az igazgató: - Ha még egy napig jók lesztek, vizet is engedek bele! "

 

Komolyra fordítva..... bár  Bük = Alpokalja, ám a medencékböl kitekintve nincs meg az a bizonyos feeling mint pl.itt ....

"Mit nekem te zordon Kárpátoknak 
Fenyvesekkel vadregényes tája! 
Tán csodállak, ámde nem szeretlek, 
S képzetem hegyvölgyedet nem járja."

Előzmény: Pár Pécsről (2667)
Pár Pécsről Creative Commons License 2014.11.30 0 0 2667

Sziasztok!

 

Egy éve írtuk ezt Bükről, csak mivel látjuk, hogy most újra felvetődik, bemásoljuk megint. Azért tesszük mivel nagyon szeretjük/és szeretnénk, ha hagynák szeretni-  szeretnénk igénybe venni teljes körűen akkor is amikor az számunkra a leginkább szép és hangulatos - az ünnepek időszakában télen is. Éppen ezért csak csatlakozni tudunk ebben grafiti lényegre tapintó észrevételéhez! A kinti medence bezárása hihetetlenül nagy otrombaság - szerintünk - ami mindent megkeserít - még akkor is eszébe jut az embernek, amikor éppen nyáron nyitva van.

Ezt írtuk:

 

"Még Bükfürdőhöz hozzászólnánk. - Nekünk nagy kedvencünk. Ebben az országban messze az első, vagy az lehetne. Az osztrák szinthez lehetne mérni. Volt amikor tökéletesnek éreztük, aztán most decemberben megint voltunk. A megszokotthoz képest csalódás volt! Ha nincs pénz a kinti medence fűtésére és ezért azt késő ősszel bezárják, aztán csak majd valamikor tavasszal nyitják újból - az több mint kiábrándító - ott van előtted az átriumban és mégsincs. Rosszabb mintha egyáltalán nem lenne. - Ugyanakkor elkérik ugyanazt a pénzt, mint amikor minden működik. A második ottani napunkon ezért a helyiek tanácsára átmentünk Ausztriába Locsmándra (Lutzmansburg - Sonnenterm). Csak 14 km Büktől. Mindenkinek nagyon ajánlom! - a személyzet jó része is magyar.  Szuper volt - tökéletes - olyan, amilyen Bük is tudna lenni, ha akik ott döntéseket hoznak hagynák. - Tény, hogy drágább - nem kicsivel - mondjuk legalább dupla annyi - viszont a belépő megfizetése után minden további dolog ingyenes, programok, felöntések. (ezek rendszeresek és profik)  

- Szóval féltjük Büköt, mert a leépülés mindig valahol elkezdődik - nagyon nagy kár lenne érte! - Mi azért még menni fogunk - majd ha lesz kinti medence - és reménykedünk, hogy a dolgok jó irányba változnak - ha pedig nem, akkor  spórolunk, megszállunk Bükön és másnap átvisszük megint a kis pénzünket a sógoroknak Locsmándra - ami ott van a szomszédban. "

 

Ezt írtuk egy éve, a helyzet ezek szerint ugyanaz. Ha van itt olyan fórumozó, aki ott egy kicsit is bennfentes és akire csak egy kicsit is hallgatnak Bükön, tegye ezt szóvá! Mi is megírtuk nekik, de válasz természetesen nem érkezett.

 

Előzmény: grafiti (2652)
monik4 Creative Commons License 2014.11.29 0 0 2666

Szia!

 

Igen, eljutottunk és ezúton kérek elnézést, amiért még nem írtam élménybeszámolót...

Maga, az épület gyönyörű szép és teljesen új. A szauna részleg szerintem nem túl nagy, de mivel csütörtökön voltunk nem volt nagy tömeg. Pont "női nap" volt, ezért a benti szaunát csak én használhattam (volna). Ami nagyon hiányzott, hogy bent nincs semmilyen medence, kint bár volt kettő is, de ugyanolyan hőmérsékletűek. A süvítő jeges szélben nem esett jól benne ülni, ehhez nekem hideg volt a vize. A szeánszok jók voltak, de a nagy szauna ellenére rettenetesen zsúfoltan voltunk.

Van egy nagyon jó pihenőszoba, ahol a plafonból lógnak az ágyak, de gondolom ezt a képeken látjátok. Na ebben nagyon jót lehet aludni :) Nagyon sok magyar hangot hallottunk.

A fürdőruhás rész nagyon tetszett. Hatalmas terek, a medence vize pont jó meleg, a csúszda is szuper. 

Összességében nem volt rossz, de nekünk Lutzmannsburg jobban tetszik.

Előzmény: ígyszületünk (2665)
ígyszületünk Creative Commons License 2014.11.27 0 0 2665

Szia!

Kösz az infót!

St. Martinba eljutottatok?

 

Üdv.

 

Előzmény: monik4 (2664)
monik4 Creative Commons License 2014.11.27 0 0 2664

Szia!

 

Én kb. 2 éve voltam ott és hát... a szauna maga, nagyon kicsi, jó, ha 8-10 ember befér kényelmesen. A szeánszot egy fiatal leányzó tartotta, aki vagy meglegyintett valakit a törölközővel vagy rálépett valakire. Az öltözet vegyes volt és mivel voltak jócskán fürdőruhás szaunázok, ezért én is igyekeztem takargatni magam. Hirtelen ennyire emlékszem.

Előzmény: ígyszületünk (2663)
ígyszületünk Creative Commons License 2014.11.27 0 0 2663

Sziasztok!

Van valakinek információja vagy tapasztalata a tiszafüredi Tisza Balneum Hotel szaunájáról, fürdőjéről?

Üdv. minden natur szaunát kedvelőnek.

Pisstuss Creative Commons License 2014.11.24 0 0 2662

Sziasztok!

 

Én is szauna függő vagyok, szeretem is és heti rendszerességgel járok is szaunázni! Ha egy hét kimarad már elég rosszul érzem magam! A szauna mester bajnokságnak hála volt lehetőségem ízelítőt kapni abból milyen is egy igazi szauna szeánsz, milyen az amikor a szaunázás több mint egy szabályozatlan megsülünk-lehűlünk és mindenféle oda nem illő szerekkel bódulunk dolog.

 

Vissza olvasgattam pár oldalt ebben a topicban azután kutatva, hogy hol lehet hazánkban színvonalasan szaunázni. Közben elgondolkodtam azon is, hogy egy olyan országban ahol ennek még nincs igazi kultúrája, lehet e problémák nélkül megvalósítani az igazi szaunaélményt?! Remélem előbb vagy utóbb igen!

 

Örömmel olvastam, hogy a bükfürdői szaunavilág talán a legjobb itthon található komplexum, és ráadásul nemrég ki is próbálhattuk! Pozitív tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak! A hely maga átgondolt, tele jó megoldásokkal, a személyzet odafigyel mindenre, udvariasak, kedvesek, a szaunamesterek profik! Tetszik a sok pihenő alkalmatosság, hogy vannak ivókutak, ki lehet menni a szabadba, van mindenféle atrakció (illatkamra, jégszoba, gőz infra stb.)

 

Két dolgot érdemes szem előtt tartani, az egyik az, hogy egy adott helyen ahova belépőt váltunk el kell fogadni az adott hely szabályait! Ha itt pl. fürdőruha mentes az etikett, akkor ezt így kell tudomásul venni. DE! Ezt lehet és kell is kultúráltan értelmezni! Szükségtelen a céltalan meztelenkedés, hiszen ez nem nudista strand és főleg nem szexklub!

Tehát a szaunában szaunalepedőben illetve arra ülve lehet és kell is megjelenni, a csobbanáshoz nyilván nem kell beöltözni, a hely lehetővé teszi a kinti medence ruhátlan használatát, ami nem feltétlen a szauna kultúra része, de mindenképpen kellemesebb ruha nélkül pihenni egy ilyen helyen. Aki neveltetése vagy szokásai miatt szégyellős, és ezt nem is tudja legyőzni az ne menjen ilyen helyre, senki nem kényszeríti erre. 

 

A másik dolog, hogy az öncélú meztelenkedés az nem ide való, ez jellemzően az idősebb uraknál fordul elő, ők azok akik egy szál lógó semmiben flangálnak a közlekedő helységekben is le -fel, ők azok akik farokkal (már elnézést) a szauna üvegfala felé szétrakott lábakkal pihennek! Itt is érvényes mint mindenhol - kultúráltan a hely elvárásait betartva kell pihenni!

 

Ha egy ilyen helyen megnézik a másikat és nem megbámulják abban sincs semmi, hiszen ezt a strandon is megtapasztaljuk mindannyian. 

 

Azt gondolom a megoldás kulcsa mindig a hely kezében van, ha ők határozottan és udvariasan kezelik a vendégeket, akkor működik a dolog. Egy ilyen nagy forgalmú helyen mint a bükfürdői, talán egyszerűbb a dolog, sok a turista, az időszakosan megjelenő fürdőző, sokkal nehezebb lehet egy kisebb, turistákkal kevésbé megtöltött helyen, ahol mindenki mindenkit ismer, itt még a rutinosabb emberek is szégyenlőssé válhatnak! Itt segíthet a szeparált csobbanó és vagy zuhanyzó!

 

Nekem szimpatikus a debreceni termál szaunavilága is, bár nincs olyan nagy és jó adottságú mint a büki, de rendben van mind a hely, mind a személyzet oldaláról!

 

Jó szaunázást mindenkinek!

 

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.20 0 0 2661

Hali

 

Sziasztok nagyon szeretek szaunázni Magyarhertelend Tamási a kedvencek.  Idén is van Magyar Országos Szauna Bajnokság - III. fordulója  ehhez partner keresek, írjatok nyugodtan a forat@freemail.hu-ra! Bonyhád Szekszárd környékéről autóval rendelkezem .

joc36 Creative Commons License 2014.11.15 -1 0 2660

Sziasztok november 22 én délutánra várok szaunázni vágyókat a Hajdúszoboszlói Béke hotel naturista szaunájába fiuk lányok párok 30 9086395

df301 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 2659

Tegnap jártam az Aquaworldben. Úgy látszik, a péntekek még mindig olyanok, mint ahogy korábban néhányan leírták: szinte mindenki lepedőben vagy fürdőruhában szaunázik, egy kezemen meg tudnám számolni, hány meztelen embert láttam. Volt, aki még a merülőmedencébe is lepedőben ment be :)

habibi85 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 2658

Igen. Van Aquaticum Termálfürdő és Aquaticum Élményfürdő. A termál részen a szaunavilág fürdőruhamentes, az élmény részen fürdőruhás. Korábban az élményfürdő szaunájában tartottuk a fürdőruhamentes programokat, szaunaesteket. Májusban nyílt az új szaunavilág, azóta csak ott tartunk programokat és szaunaesteket is.

A korábbi 15 fős szaunából egy 40 fősbe költöztünk így sokkal kényelmesebbek és kulturáltabbak is lettek a rendezvényeink.

Előzmény: auréliuszf (2656)
MEB Creative Commons License 2014.11.10 0 0 2657

Igen.

Az uj szaunavilag az teljes mertekben fruhamentes, a regi a textiles.

Előzmény: auréliuszf (2656)
auréliuszf Creative Commons License 2014.11.10 0 0 2656

Debrecenben az Aquaticumról van szó?

Előzmény: habibi85 (2655)
habibi85 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 2655

Sziasztok! Magyarhertelend abszolút N besorolás.

Debrecen Termálfürdő Szaunavilág Nk és N.  Nk azért, mert a lepedőt még sokan a kabinban is viselik, de fürdőruha nem fordul elő. A hét minden napjára érvényes a fürdőruhamentesség.

Előzmény: auréliuszf (2654)
auréliuszf Creative Commons License 2014.11.08 0 0 2654

update:

 

Budapest:AquaWorld: Vt

 

Sárvár:

Termál fürdő: Nk                        magyaros lepedőzés jellemző

Danubius Healt  V                       Spa kültér N , beltér 

Sárvár Spirit  V                           csak papíron naturista valójában kulturálatlan vagy vegyes...

 

Hévíz:

Carbona Hévíz élménybeszámolók alapján N

 

 

Bükfürdő:

Termál: N                                 legjobb magyar, de az osztrák színvonalat még ez sem éri el

Greenfield Hotel : V                  erősen vegyes az összkép :)

Danubius Healt SPA N               külön férfi és női

 

Egerszalók: V                              csak a rönk szauna natúr bent nem

 

Mátrahotel V,                               azért V mert kettő van egy natur , natur pihenővel külön helyiségben, és egy ruhás

 

Szentgotthárd termálfürdő: Nk   kicsi a beltér nagyon bezsúfolt, bikinizés lepedőzés megtűrt

 

Debrecen:                                    Aquticum Péntekenként N

 

Sopron:

Hotel Fagus: N                                   

Hotel Lővér: V

Hotel Pannonia: :-------               lehetőség közerkölcsre hivatkozva megszűnt; valójában többségbe kerültek a kelet-magyarországiak (pénz beszél..)                      

Club Vital Sopron panzió: V          szép rönkszaunájuk van dézsa zuhannyal, meztelenség megengedett de csak a szaunában

 

Esztergom: N                                 újra indult

 

Visegrád:  Termálhotel V               azért V mert kettő van egy ruhás és egy natur, de vegyesen 

 

Kehidakustány: Nk                          Magyaros lepedőzés jellemző

 

Magyarhertelend Termál fürdő:      minősítésre vár

 

Lenti strand V                                   honlap alapján , külön Naturral, de erre is várom a visszajelzést

 

Ausztria:

Bad Tatzmannsdorf: N

Stegersbach: N

Lutzmansburg Sonnenterme: N 

Loipersdorf: Therme: N

St. Martins Therme & Lodge: N

 

jelmagyarázat:

N: Naturista

Nk:Kultúrálatlan naturista

V: vegyes

Vt: (éppen hogy csak) tolerált vegyes

A jelmagyarázat a szaunán belüli állapotokra vonatkozik!!!

A pihenőben természetszerűleg a többség be van takarózva. (A gyengébbek kedvéért) 

 

BandeszTipo Creative Commons License 2014.11.08 0 0 2653

Sziasztok!

Hajdúszoboszló Aqua Place szauna világában valóban található textilmentes rész?

Aki járt már a szauna világban vélemények mik a helyről?

grafiti Creative Commons License 2014.11.03 0 0 2652

Kedves Parbaniek !  Mikor Bükk-fürdöt  (pontosabban szauna-világát ) Kelet-Európa legszínvonalasabbjának nevezzük, azért nem árt , ha van valami összehasonlítási alapunk. Bár évente 1x én is utazom  400km , hogy megtapasztaljam kultúrájukat, azért most ajánlanám figyelmedbe a következö hasonló színvonalú ( ha nem jobb, de az már csak nézöpont kérdése )  szaunakomplexeket :

http://www.termabialka.pl

http://www.aquapalace.cz

http://www.tatralandia.sk/atrakcie-a-aktivity/aquapark/tropical-paradise/ 

s hidd el, cseheknél , szlovákoknál, lengyeleknél is vannak helyek, ahol szigorúan betartják-betartatják a szaunázás írt-vagy íratlan szabályait. A hely architektúrája pedig  ízlés dolga !

(ha haverod a PR menedzser, íthatnál nekik, ne zárják be télre szaunavilág udvarán található melegvizes medencét,  s akkor talán én is megszavaznám nekik azt a bizonyos " leg"-et ,addig  marad a lengyel tátra, ahol nem gond a -20 C-ban való üzemeltetés sem )

Előzmény: Törölt nick (2648)
fikuszkukisz7 Creative Commons License 2014.11.02 0 0 2651

én ezért is tiltanám meg a fürdőlepedőbe csavarást

 

Szinte nulla mennyiségű vizet tud felszívni és távozás utána  a padon és a padlón  ott marad a tócsa ami nyilván negyed óra alatt belepárolog a levegőbe.

 

Elégé gusztustalan

 

 

Előzmény: csirihau (2650)
csirihau Creative Commons License 2014.11.01 0 0 2650

Sárvár Danubius  Hotel Spa

 

Eddig idejártunk évente kétszer, de most már gondolkodom rajta. A valahol olvasott  NK besorolás ( nem kulturált) egyre inkább ráillik. A probléma  a magyar és  szláv vendégekkel van. A szauna  textilmentes (elvileg). Ki van jelölve 2x1-1  óra a textileseknek és a nőknek. Ez igen korrekt megoldás lenne, ha betartanák. Simán bement 2 magyar srác a nőknek fenntartott időben, simán bement a textilmentes időben a magyar apuka a 10 éves gyerekkel, aki nem bírta a meleget, s rohangált, amíg rá nem szóltam.  Az elsőre a fürdő őrnek kellett volna ügyelni, a másikra azt a választ kaptam, hogy nincs korhatárhoz kötve (..igen- a csecsemőt is be lehet vinni.."). 

A szauna lepedő vagy törülköző használat pedig minősíthetetlen. A kedves  orosz vendég  elfekszik a felső padon térdtől és válltól kifelé  nincs alatta  semmi, s csöpög a padra. Magára teker  a csípő környékén egy törülközőt,  a lába a padon, szintén csepeg  szanaszét, néha az én szauna  törölközőmre, amíg észre nem veszem. Egy-két  honfitárs lazán bejön  műanyag klottgatyában, törülköző nélkül, de van rajta  óra és vaskos  csuklólánc. Olvasni alig tudhat (valószínűleg nem is akar, s nem is érdekli),  mert a  szauna használat  elég jól ki van plakátolva. 

Nagyon kiakadtam nem is annyira a fürdőruhásokon (őket csak nem lehet megérteni), hanem ezen a kulturálatlan  lepedő-törülköző használaton. Én nem azért akarok szaunába menni, hogy minden unintelligens  társammal  veszekedjek és magyarázzam az elvárt viselkedést.

 

fikuszkukisz7 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 2649

Már pedig szauna illetve a hideg medence után jó ha valaki betakarózik. Ha szaunában valaki az FKKnak akar hódolni nyilván teheti de nem erről szól. És szintén nyilván csak azért normál szaunázó nem fog fürdőruhát felvenni, hogy bemenjen a pezsgőfürdőbe, vagy a zuhanyozóba. És igen ha mindenki meztelenül van akkor lehet elvárás, hogy senki ne vegyen fel fürdőruhát; etikai kérdések miatt is.

És pont etikai problémák miatt én sem szeretem a lepedőbe burkolóztak.

 

 

Előzmény: tbd (2647)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.31 0 0 2648

Korrekt a tájékoztatás amit írtak!

Ez a valóság!

Szerintem Kelet Európa legszínvonalasabb,kulturált szauna világa található Bükfürdőn!

És a látogatok többsége is "jól viselkedik"!

 

Szinte minden évben 1 szer 2 szer ellátogatunk feleségemmel!

Eddig nagyon meg voltunk elégedve a szolgáltatással!

Előzmény: tbd (2645)
tbd Creative Commons License 2014.10.30 0 0 2647

Kinek miről szól. Ahol a szauna területén jakuzzik és élményfürdő is van, amik fürdőruha nélkül használandók az már szerintem FKK. Én nem látom olyan élesen a határt a fürdőruha nélküli szaunázás és az FKK között mint Te. De természetesen aki be akarja takarni magát az takarja be. Tegye úgy ahogy jól érzi magát. A sárvári fürdőt látogató osztrákok nem nagyon takargatták magukat pár éve, mikor én is rendszeresen használtam az ottani szaunát, ezért volt nekem fura amit Ausztriában tapasztaltam.

Előzmény: auréliuszf (2646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!