Keresés

Részletes keresés

bujukcekmece Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82034

Hatékonyabb lett, de még ez sem minden esetben kielégítő! A cserszegi törkölyöm brutál ízű aroma bomba, de azért beszürkült, deríteni kellett. Az ottonel muskotály viszont kristály tiszta, ami szintén parfűm. Tegnap seprőt főztem, 50 litert, és vagy 3x öntöttem fel havas vízzel az első kamrát, de a seprő már csak ilyen, állítólag 50-esen is szürke. Majd kiderűl.

Előzmény: héjja60 (81743)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82033

Ne is mondd! A sok hülye csillagász folyton nézegetheti azt az 5 hektár kivit a csillagda lábánál, a fügéről meg szólni sem érdemes, szerintem még pálinkának sem alkalmas!

Előzmény: SándorTiszteletes (82026)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82032

Főleg h idehaza az összes nálunk "új"-nak számító gyümi közül pont a füge a legérzékenyebb a hidegre...

Jó Nedűt!

Előzmény: Feriba51 (82031)
Feriba51 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82031

Nem csak a pálinkafőzésben vannak berögződött tévedések.

Az a vidék nagyon alkalmas a kivitermesztésre, de az elszántság is túlzott egy kicsit. Van nekik tavalyi fügeültetvényük is, amit az idén még kérésre sem mutattak meg. (???)

Jó nedűt!!!

Előzmény: SándorTiszteletes (82026)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82030

Megnéztem a jogszabályt, aszerint:

háztartás: az egy lakásban életvitelszerűen együtt élő, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek közössége.

Ezek után nem kérdés, nálunk tudják rosszul a fináncok.

Előzmény: szilvakukc (82029)
szilvakukc Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82029

Ezt nem nagyon értem! Ha azt mondom, hogy én az asszonnyal a mosókonyhában lakom, a faterék meg a nappaliban, azt elfogadják??!! Ha ezt valami nagyfejű kiszasszerolja, a körzetiket jobban seggberúgják, mint a főzetőt, meg a  főzőt együttvéve!:DD

Előzmény: pálinkaüst (82019)
szilvakukc Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82028

Tökéletes megoldás, sok helyen használják, avar a legjobb, de a széna is. A növényi rész bomlik, így valamelyes hőt termel, mely pont elég ahhoz, hogy megóvja a kérdéses fát. 

Előzmény: SándorTiszteletes (82016)
citrus04 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82027

Van erre szaktopik, de a kivi nem szereti sem a meszes talajt, sem a meszelést, úgy tudom. Ezért inkább árnyékolom.

Előzmény: gergerg (82024)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82026

Kedves Feriba51!

Értem amit írsz, de akkor mivel magyarázod nekem azt, hogy a magas törzsű rózsák "felépítményét" szinte minden esetben úgy javasolja a forgalmazó, hogy télire szalmával bélelt fóliával csomagoljuk be, az esetleges fagykár megelőzése érdekében?!

Itt a nagy hír:

http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20120430-jon-a-magyar-kivi.html

Vagy tudnak valamit, vagy nagyon elszántak, vagy mindkettő:D

 

 

Előzmény: Feriba51 (82020)
citrus04 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82025

Ez szájbarágósabb, és nekem úgy látszik, erre van szükségem. Köszönöm! Elmentettem.

Előzmény: vf1 (82023)
gergerg Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82024

De esetleg meszeléssel, árnyékolással is lehet késleltetni a fakadást.

Előzmény: Feriba51 (82020)
vf1 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82023

Ha a reggel bemásolt linkeket nem is olvasod, kezdetnek ezt az egyet próbáld meg, kettő

A/4-es oldal az összes.

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

Előzmény: citrus04 (82022)
citrus04 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82022

Tehát héjával együtt apritani. De mi az a tápsó? Bármelyik fajélesztő jó bármelyik cefréhez? Köszönöm!

 

Az érdeklődőknek:

Tavaly a húsvéti egyéjszakás hideg után láttam 15-20 éves, kb. 15 cm-es törzses kivit elfagyva, de újrahajtott, csak nem termett. Az én 2 éve ültetett kivimnek nem lett semmi baja. A többiek már megfogalmazták a lényeget, annyit tennék hozzá, hogy télre fel kell kupacolni földdel (csirkézni, ahogy megtudtam:-))), + árnyékolom is, hogy az esetleges nappali napsugár ne olvassza fel a kérgét.

Előzmény: fragola.6035 (81993)
pedropolis Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82021

Szép estét!

 

Ha fahéjat teszek az almacefrébe, átmegy belölle majd a párlatba?

Feriba51 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82020

Kedves SándorTiszteletes!

 

Téged melegít a nagykabátod, mert Te hőt termelsz és a benned levő pálinka (hogy kössük már valahogy a pálinkához is a témát) :-)

A növények nem termelnek hőt, hiába takarod úgy is áthűl egy hosszabb periódus után. Ezért csak hőforrással együtt érdemes takarni. A legegyszerűbb hőforrás a föld kérge, a Föld kisugárzása. Ezért ha sátorszerűen takarod, tehát egy sátorban van a növény (lásd őseink vermeit), akkor talán használ.

Rövidebben nem tudtam összefoglalni.

Jó nedűt!

Előzmény: SándorTiszteletes (82016)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82019

A törvény a "háztartásonként" kifejezést használja. Ezt a mi körzetünkben lévő vámosok úgy értelmezik, ahogy írtam (közös ill. külön kassza), de ezek szerint ebben a kérdésben is máshol más az értelmezés.

Előzmény: ptibike (82015)
vf1 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82018

Lehet pH-t állítani többféle savas anyaggal  a legolcsóbb a kénsavval történő savasság beállítás. Lehet még pH-t állítani citromsavval, foszforsavval, almasavval, ezek a végeredménye hasonló, de mindegyik drágább.

A savasság fokát indikátor papírral vagy pH mérővel ellenőrizzük.

Előzmény: turmix75 (82017)
turmix75 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82017

sziasztok hogyan kell bállitani a ph-t?mivel szoktatok savazni?

SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82016

A fagyok elmúltáig jelenthet megoldást, ha a törzsét becsavarjuk valamivel ( mondjuk tápos-zsákkal lazán, a közét meg szalmával?

Előzmény: Feriba51 (82008)
ptibike Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82015

"akkor gáz." Igen ettől féltem én is, mert semmin nem szabad meglepődni már.

 

Ha az adószámot nézik csak, akkor minden oké.

Köszi az infót.

Előzmény: szilvakukc (82013)
snapszmester Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82014

Szerencsére még csak ott tartanak, hogy minket b... , figyelnünk kellene ki lakik közös lakcímen, mert ezt nem dobja ki a rendszerük csak az azonos adószámot. Sajnos bármikor változhat mert erre van energiájuk.

Előzmény: szilvakukc (82013)
szilvakukc Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82013

Ha ugyanaz a bejelentett lakcímetek, akkor gáz.

Előzmény: ptibike (82003)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82012

Rendben, ha nem olyan nagy mértékű, akkor számolgatok a leírtak szerint, köszönöm szépen!

Előzmény: snapszmester (82011)
snapszmester Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82011

Az összehúzódás nem akkora mértékű hogy a döntésedet érdemben befolyásolná.

Számolást javaslok.

alszesz mennyiség*alszesz fok=eredmény

eredmény/kívánt szeszfok=összes alszesz

összes alszesz-eredmény=hígító víz mennyisége.

 

Előzmény: Törölt nick (82010)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82010

 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Olyan szeszhígítási táblázatra lenne szükségem, ami az összehúzódást is figyelembe veszi, és magas fokú, 45-55 alszesz visszahígítását 20-25 fokra is mutatja.

 A reggeli linken lévő táblázat nagyon jó, de csak 35 fokig mutatja a visszahígítást. Nagyon megkönnyítené a dolgomat egy ilyen táblázat, ha lenne. Köszönöm!

héjja60 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82009

Mindenben igazad van, én is küszködök vele de egyben bízom is a sikerben !

Előzmény: Feriba51 (82008)
Feriba51 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82008

Hát igen, vagyunk egy jó néhányan, akik a kivi termesztésével 4-6 éve próbálkozunk sikertelenül. Ahol sikerül, ott nagyon igénytelen, más helyen pedig valósággal lehetetlen termeszteni. Nem részletezem, de a téli fagytűrése sem a legjobb, ugyanakkor tavasszal a nedvkeringés beindulása után elég egy -2.-3 fokos hideg éjszaka és a kéreg végig reped a törzsén. Legtöbb esetben végzetes sebet képez. Igaz tőről még kihajt.

Próbálkozni kell !!!!! A siker azonban nem garantált:-(((

Jó nedűt!!!!

Előzmény: SándorTiszteletes (82006)
héjja60 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82007

Bocs Citrus, hogy beleszólok.

Igen, a kivi simán bírja a mínusz 20 fokot . Ezt bizonyítja az ország különböző helyein már

évek óta termő kivik. Zalában már termő ültetvény is van.

Pálinka főzésre is alkalmas,----korábban valaki tett fel a képeket bosnyák vagy dalmáciai

főzőkről,--ők főztek kiviből. / Visszakerestem ,de nem találtam meg./

A kivi termesztésről itt olvashattok:

http://www.aprotuti.hu/index.php?oldal=tippek_reszletesen&kategoria=20&tipp=3848&ugras=true#cikkek

Előzmény: SándorTiszteletes (82006)
SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82006

Bírja a kiwi a hazai telet /-20 C-ot?

Előzmény: citrus04 (81985)
ptibike Creative Commons License 2013.01.10 0 0 82005

Köszi a segítséget.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!