The dish actually does not originate from the Hortobágyregion of the Great Hungarian Plain and has nothing to do with Hortobágy. It was originally invented for the 1958 Brussels World Fair. However some Hungarian recipe books already featured a similar recipe in the 1930s. The name of the food is simply a marketing trick.
hajaj, a legtöbb étteremben - érdekes módon Debrecenben is - a feltekert, töltött, két végén bedugott palacsintát bepanírozzák és kisütik, és gyakran tartárral meg valami kommersz körettel tálalják...
Az tudtommal a lengyeleknél is van még. De korrekt paprikás csirke, az sehol máshol. (És arról is rettentően eltorzított receptek keringenek a neten...)
Elso kulinaris racsodalkozasom a magyar konyhara... mikor hallottam a kulombozo etel neveket, amik ugyanazt az etelt jelentettek vendeglokben, otthonokban... mert otthon ilyent nem tapasztaltam, otthon a nevek egyediek voltak... mindenki ugy hivta ahogy eppen akarta, es mindenki mast ertett alatta. Es mi kis orszag vagyunk... :))
:)) Hat ez az... mindenki ugy erzi, hogy miert ne... ami rendben is van. De... amikor valaki megvaltoztatja az osszetetelt, az akkor egy variacio lesz.
Persze, mi az eredeti...
En ugy nottem fel, hogy a gulyasleves nekem nagyon egyszeru etel volt - ahogy az Anyu fozte. Egyszeru es nagyon finom :))
Az Anyu keves fuszert hasznalt, de amit hasznalt attol nagyon izletes lett az etel.
A gulyasleves: hus, hagyma, kumpli, so, paprika, baberlevel, zsir... no es csipetke belefozve.