Keresés

Részletes keresés

BFeri53 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 3275

Kedves illesibolya!

 

Gondolom, nemcsak vérhigítót szedsz, hanem béta blokkolót, koleszterin csökkentőt is. pipacscs nagyon helyesen írta, hogy a te esetedben célszerű pontosan betartani az orvos utasításait. Emellett jó lenne ügyelni az étrendre és a testmozgásra, valamint a lelki-és idegállapotodra is. 

Az étrendet illetően úgy gondolom, jó lenne kevés hús (az is inkább hal), több gabonaféle (zabpehely, köles, hajdina, lenmag), több párolt zöldség, kis gyümölcs, elegendő folyadék. Kevés kenyér, kevés cukor.

A testmozgást illetően a napi sétára gondolok.

A lelki-és idegállapotot illetően jó lenne megtanulni lazítani, lehetőség szerint kerülni  a stresszt. Na és persze a remény. Reménykedjünk, hogy a tudomány nem áll meg. Lesznek olyan gyógyszerek, amelyek hatékonyabbak, kevesebb a mellékhatásuk. A nanotechnológia betör a gyógyszergyártásba. Előbb-utóbb hozzánk is eljut. Külföldön például már kapható olyan gyógyszer, tabletta, amely feloldja az elhalt szöveteket, vérrögöket, az érfalon lerakódott különböző képleteket. Trombovazim a neve, lehet, hogy az orvosod ismeri is.

 

 

 

 

 

Előzmény: illesibolya (3266)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 3274

Kedves szívgyenge!

 

Rosszkor klikkeltél ide.

Tudod, "nem vagyok ideges, fő a nyugalom!..."

 

Üdvözöllek téged is a fórumon.

 

BFeri53

 

Előzmény: szívgyenge (3270)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 3273

Kedves pipacscs!

 

"Azt hittem, végre egy nyugis hely!"

Én cirka 1 éve jöttem erre a fórumra. Én is azt hittem, hogy ez egy nyugis hely, ahol tapasztalatot lehet cserélni, ahol tanácsokkal lehet ellátni az ide látogatót, ahol okosan, érvekkel lehet vitatkozni. Gyorsan kiderült, hogy vannak olyanok, akik nem szeretnek érvelni, hanem durvasággal mondják el a véleményüket. 

Szívgyenge is új itt, ugyanúgy mint te. Talán ő is egy nyugis helyet keresett. Nem szabad elfelejteni, hogy ide valóságos vagy képzelt szívbetegek látogatnak. A szívbetegség egyik gyakori okozója a sok stressz, idegesség. Toleránsabbnak kell lenni. Nem kell senkit sehova küldeni, sehova tenni. Ha nyugodtak maradunk, a fórum is nyugodt lesz. Vigyázni kell, hogy egy kis félreértés, egy kis túlérzékenység nehogy vihart kavarjon. Nincs rá szükség.

Inkább érdemi dolgokról írjál. Milyen érdemi állításokkal nem értesz egyet?

 

PS

Te kérdeztél rólam. Én válaszoltam. Most már tudod, ki vagyok.

 

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (3272)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 3272

 Sok mindennel nem értek egyet az oldalon, de mi a baja a szívgyengének? Én még uj vagyok , TE, vagy ti biztosan már ismeritek!  Mi a f@szt kötekedik ? Szerintem agyilag zokni! Miért nem teszi már valaki oda ahová való!?

Előzmény: BFeri53 (3260)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 3271
 Kezdem azt hinni, hogy rosz időben jöttem , rosz helyre!?  Azt hittem, végre egy nyugis hely! DE, AZT HISZEM , hogy TÉVEDTEM!  DE , ha neked valami nem tetszik, huzzál már el a FR@NCBA!!!  NE  KÖTEKEDJ!
Előzmény: szívgyenge (3270)
szívgyenge Creative Commons License 2009.02.24 0 0 3270

Az egyenlőség lenne Neked előnyös.

Előzmény: szívgyenge (3269)
szívgyenge Creative Commons License 2009.02.24 0 0 3269

Megpróbálok nagyon egyszerű lenni. Figyelj erősen, ne kelljen mégegyszer rákérdezned!

Kérdezted: "KI AZ A  B. FERI 53?"

B.FERI53= nick, mint a pipacscs=nick.

 B.FERI és pipacscs is egyenlő nick-el, de azért B.FERI53 nem egyenlő pipacscs-al. Tudom, Rád nézve ez előnyös lenne, de ezt a lehetőséget valahol elmulasztottad.

Előzmény: Törölt nick (3268)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 3268
EZ egy kis magyarázatra szorul, légy szives!
Előzmény: szívgyenge (3264)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 3267
Eszedbe ne jusson elhagyni! Sőt lehetőleg mindig ugyan abba az időpontba vedd be! Persze , csak ha élni akarsz! A PÁROMNAK IS  bypass műtéte volt, 7 évig élt, de nem szivbajban halt meg!  SOK erőt kívánok!
Előzmény: illesibolya (3266)
illesibolya Creative Commons License 2009.02.24 0 0 3266
Kedves BFeri53! Nekem nincs semmi problémám a beírásaiddal. Szívesen elolvasgatok mindent, ami hasznos lehet. 6 évvel ezelőtt volt V-ös koronária bypass műtétem, tavaly októberben szívkatéter, 2 db ér tágítása újra, stent beültetéssel. Januárban vissza kellett térnem előjegyzéssel újabb 2 db ér tágítására, szintén stent beültetéssel. Nekem az orvosok nem engedik elhagyni a gyógyszereket, sőt a legutóbb azt mondta a műtétet végző doki, hogy életem végéig szükségem lesz a kétféle véghigítóra (Plavix és Aspirin Protect). Nekem nagyon úgy tűnik, hogy szükségem van egy jó orvosra és szerencsére találtam is.
Ez csak az én saját tapasztalatom, de természetesen mindenki más, én nem merem elhagyni a gyógyszereket.
Előzmény: BFeri53 (3263)
szívgyenge Creative Commons License 2009.02.24 0 0 3265

Ez egy nyílt fórum. Mindenki azt ír, amit akar és mindenki eldönti, hogy mit fogad meg belőle. Írd le Te is a saját javaslataid.

 

   Egy műszaki zseni, akinek .....

 

Azon gondolkodj el, ha nem lettek volna műszaki zsenik, akkor még mindig a borbélyok gyógyítanának, természetesen csak akkor, ha egy műszaki zseni tervez, készít neki beretvát, ollót, stb.

Fejleszd jellemed, mert súlyos problémáid vannak.

 

Előzmény: kkmd (3262)
szívgyenge Creative Commons License 2009.02.24 0 0 3264
Egy nick, mint a pipacscs.
Előzmény: Törölt nick (3259)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3263

Kedves kkmd!

 

Örülök, hogy újra itt vagy, de sajnos nem egészségügyi tanácsokkal, hanem más ócsárlásával. Az én tanácsaimat ítéljék meg a fórum látogatói és mindazok, akikhez más úton is eljutok.

 

Nem gondolom, hogy zseni vagyok, egy pár szabadalma és oklevele, MTA díja egy átlagembernek is lehet.

 

Szerinted, és a 60-as években megjelent könyved szerint banálisan egyszerű az élet, csak le kell fogyni 20 kilót, meg kell változtatni az életmódot, és kész, többé nem lesz pitvarfibrilláció.

A valóságban az ember sokszor nemcsak hogy életmódot nem tud váltani, de még arra sincs ideje, hogy elgondolkodjon a kérdésen. Csak hajt éjjel-nappal, hogy eltartsa a családját (beleértve a 3 gyerekét), és a csomó beosztottjának is munkát szerezzen, hogy ők is boldoguljanak valahogy ebben a bolond, pörgős világban. Csak arra futja az idejéből, hogy bekapjon pár tablettát és rohanjon tovább.

A "szar" orvosok abban hibásak, hogy nem figyelmeztettek, hogy az én esetemben nem szükséges ezeknek a gyógyszereknek a szedése (lásd a vonatkozó szakmai protokolt), és ha túlpörgött, fáradt, feszült vagyok, vegyek be egy xanaxot és lazítsak. És el van intézve. Ezzel szemben nyomatták a szívgyógyszereket és ijesztgettek, hogy trombózist kapok, ha abbahagyom a szedésüket.

A "jó" orvos felhívta figyelmememet a szakmai protokolra, és arra, hogy az én esetemben nem szükséges szívgyógyszereket szedni, főleg, mert azok további aritmiákat okoznak (okoztak is).

 

2 éve, amikorra a gyerekek már kirepültek, kicsit több időm lett, hogy magammal foglalkozzak. Szükség is volt rá, mert a concor-nak elviselhetetlenek voltak a mellékhatásai. Nem a fogyástól lettem jobban, hanem attól, hogy csökkentettem, majd abbahagytam a gyógyszerek szedését. Ezután kissé fellélegezve, erőre kapva már képes voltam NORMÁLIS, fizikailag is aktív életet élni. Ésszerűen étkeztem. Lefogytam és a folyamat önfentartóvá vált. Ennyi az egész.

 

"ha a programozásban is ennyire a sikeres és gyors felfogású, nagyon sajnálom a munkaadóját, ez is kidobott pénz, amit neki fizetnek."

Először is nem vagyok programozó, hanem okleveles villamos mérnök vagyok. Csak 35 éves koromig dolgoztam a szakmámban, utána külkereskedelmi vonalon folytattam a pályámat, megszerezvén a felsőfokú külkereskedelmi végzettséget is.

Tizenegynéhány éve nincs munkaadóm, én vagyok a munkaadó.

Természtesen folyamatosan képzem magam, de ez nem erre a fórumra tartozik.

A fórumozás az egyik hobbim. Esténként a munka után így is próbálok lazítani, azért is általában későn írok ide.

 

Kívánom, hogy mindenki találja meg a "jó" orvost, ha igazán szüksége van rá!

 

Előzmény: kkmd (3262)
kkmd Creative Commons License 2009.02.23 0 0 3262

Ő? Egy műszaki zseni, akinek annyi esze nem volt, hogy lefogyjon 20kg-t csak csodálkozott, jé mennyi problémám van és azok a hülye orvosok trendi módszerrekkel trendi gyógyszerekkel traktálnak és én milyen beteg vagyok... ja és aztán mindent azokra a szar orvosokra kent, akik nem hívták fel eléggé a figyelmét arra, hogy először talán életmódváltozás kellene előbb, pedig a csapból is az folyik nem évek óta, évtizedek óta!!! Pl. a  60-as években kiadott " Orvos a családban" is felhívták már a figyelmet a helyes testsúly, étrend stb fontosságára, tehát nem friss keletű a dolog.

 

ha a programozásban is ennyire a sikeres és gyors felfogású, nagyon sajnálom a munkaadóját, ez is kidobott pénz, amit neki fizetnek.

Előzmény: Törölt nick (3259)
gabica67 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 3261
Szia BFeri!
Én 1 hón.szedem a Panangint,mint ahogy irtam napi 1-2 szemet,és ettől is jelentős vált. történt.Biztos kifogom prób. a napi 3×1 is.
Én is érd. sok mindenkitől,kiderült persze,hogy ez egy jó régi gyógyszer,még az én nagyikám is szedte valaha.Na de kit érd.,hiába a új legtrendib,legfelkapottabb ,gyógyszerek ha nekem nem jók.Egyébként mindenkinek magának kell dönteni,mit vállal be.
Mindenkinek szép napot.
Előzmény: BFeri53 (3258)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3260

Szia kedves pipacscs!

 

Én vagyok BFeri53. Tájékozódó laikus, számítógéptervező mérnök, aki már sokmindent átélt, túlélt. 2-szer kerültem szívritmuszavarral (pitvarfibrillációval) kórházba. 10 éven át szedtem klf gyógyszereket, amitől újfajta ritmuszavaraim lettek. Jól megvicceltek az orvosok. Három főorvos is megfenyegetett, hogy meghalok, ha abbahagyom a szedésüket.

Döntöttem, 2 éve nem szedek semmilyen gyógyszert! 

Kontrol vizsgálatra el kell menni évente, ha már egyszer valaki megégette magát. Én is járok évente. Találtam egy olyan dokit, egy negyediket, aki látva a 3 hónap alatt regenerálódott szívemet, rá merte írni a leletemre, hogy nem szükséges gyógyszerek szedése.

 

Kb. 1 évvel ezelőtt írtam be először ide. Akkor kifejtettem részletesen.

 

Senkit nem akarok lebeszélni az életmentő gyógyszerekről.

De azért mindenkinek érdemes utána olvasnia a betegségének (EüM szakmai protokoll, stb.), a lehetséges okoknak, a gyógyszerek mellékhatásának. Itt a fórumon ketten is leírták, hogy a nebilettől pánikrohamaik voltak. Vajon miért? Kételkedem, tehát vagyok! Gondolkodom, tehát vagyok! A doki nem isten! A nővérem 2 éven át szedett kardiológiai vizsgálat nélkül concort. 20 kilót hízott, a sok más mellékhatás mellett. Jó vicc volt a doki részéről? Végül tanácsomra saját kérésére elküldték kardiológushoz, aki ráírta a leletére, hogy nem szükséges szívgyógyszer szedése. Kontrolra ő is jár. 20 kilót fogyott. Jól van.

 

A szervi elváltozás kizárása után, az indokolatlanul szedett gyógyszerek abbahagyása életmód váltással egybekötve javíthatja az életminőséget, az életesélyt. Ez egy lehetőség, de mindent ésszel kell csinálni. A kockázatot mindig a beteg viseli!

 

A ritmuszavarnak a szíven kívül is rengeteg oka lehet (máj, emésztés, gerinc, lelki, ideg, fertőzés, klímaxos és serdülőkori hormonváltozások és anyagcsere zavarok, folyadékmennyiség, makroelem hiány,...). A háziorvos pikk-pakk felírja a béta blokkolót, mert ez a trendi. 3-5 perc alatt nincs ideje kikérdezni a beteget. Talán csinál egy ekg-t, elküldi egy laborvizsgálatra. De nem zárja ki az összes lehetőséget. Talán Pananginnal és életmód váltással kellene próbálkoznia először, nem a béta blokkolókkal? A béta blokkoló eleve nem gyógyszer, csak a tüneteket mérsékli, de nem hosszú távon. De súlyos mellékhatásai lehetnek.

 

A ritmuszavar okát kell megtalálni, de ez nem fér be a 3-5 percbe!

 

Mégegyszer hangsúlyozom, én csak azokhoz szólok, akiknek még nem volt infarktusuk, bypass műtétük, koszorúér tágításuk, stent beültetésük,billentyű műtétjük,pace makerük, ...

Akik még nem tartanak ott, akiknek nincsen súlyos szervi elváltozásuk, akiknek még van reményük teljes életet élni, akiknek ezek a gyógyszerek még nem életmentők!

Akik még akarnak teljes életet élni!

 

Előzmény: Törölt nick (3257)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3259
 Csak azért kérem megint, hátha nem olvas vissza senki! KI AZ A  B. FERI 53?              KÖSZÖNÖM előre is, ha valaki megirná!
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3258

Szia gabica67!

 

A Pananginról:

A betegtájékoztató szerint 3-szor 1-2 szem a szokásos napi adagja felnőtteknek.

Próbáljad ki legalább a 3-szor 1 szemet.

Egy barátom Panangint szedett, hogy ne dőljön ki az ágyban! Nem is hívták Keljfel Jancsinak! Működik!

Manapság nagyon sokan szenvednek ritmuszavaroktól. Sokszor, de nem kizárólag, emögött életmód problémák húzódnak. A sok hajtás, a sok kondizás, izzadás, szaunázás és a nem megfelelő étkezés makroelem és mikroelem hiányt okozhat a szervezetben. A kálcium, nátrium, magnézium, kálium vérplazmaszint normális értékei a szív és az idegek jó elektromos működéséhez elengedhetetlenek.

A kálciummal és a nátriummal nem szokott gond lenni, de a káliummal és a magnéziummal igen.

A magyar nemzeti konyha nem koncentrál mindezekre az anyagokra.

Ebből a megfontolásból is ajánlott ilyenkor télvégén céklát és héjában sült krumplit is enni. A céklában sok a kálium, a krumpliban a magnézium. A gyógyszernél csak jobb! A brokkoli, a banán, a mazsola, az aszalt szilva, az aszalt sárgabarack, a különböző gabonák mind-mind jók a szívre.

 

A doki először próbálkozhatna az életmód korrekciójával, mielőtt a Nebiletet felírná.

Előzmény: gabica67 (3256)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3257
  Sziasztok!    Ki az a B. Feri?   LEGYENSZÍVES irja meg valaki, vagy FERI tájékoztas Te! CSodálkozom, hogy ugy beszéltek, egy ritmus szabályozóról,mintha viccből irná fel a doki! Meg,hogy kiváltom, meg nem váltom !!! Akinek kemény problemája van azt nem értem meg, hogy játszhat ilyenekkel? Még uj vagyok erre felé, de érdekes dolgokat találok!
gabica67 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 3256
Sziasztok.
Mindig olvasgatlak titeket,és bizony sok-sok jó tanáccsal láttok itt el bennünket.
Nekem is ritmuszav. volt.van -és talán lesz is.Voltam én kis orvostol a nagy kardiológusig minden hol.Alapos kivizsgálások,természetesen nem rossz eredmények,de azért gyogyókat kaptam.Amiket szedtem is.Többek között nekem is volt NEBILET is.Hát ez nálam elég rendesen kivágta a biztositékot.Nem,hogy javultam volna ,azt hittem a zárt oszt. fogok kikötni.volt itt pánik,félelelem,nem is tudom mi minden ,de nagyon rossz érzés volt. Aztán én szépen abba hagytam a szedését,és legalább a pánik része kezdett rendeződni.Egy hónapja olvastam BFeritől,hogy milyen jó a PANANGIN.Én azóta ezt szedem és valóban ritk.a ritmuszavarom.napi 1-2 szemet veszek be és egyenlőre most jól vagyok.Próbáljátok ki.
Üdv. Tünet mentes,szép hétvégét!
mezga geza Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3255
Szia

Koszi szepen a megnyugtato valaszt!
Kiprobalom!
Előzmény: BFeri53 (3254)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.19 -1 0 3254

Szia!

 

Ne idegeskedj! Ez extraszisztolénak, a legártalmatlanabb ritmuszavarnak tűnik.

Mindenkinek van ilyen, de sokan észre sem veszik.

Tavasz felé a szervezetben sok vitamin, makroelem, mikroelem fogyóban van. A sötétségből is már elegünk van.

A Panangint próbáljad ki. Ha ideges feszültséget is érzel, akkor inkább a Magne B6-ot. Ne a legkisebb dózissal kezdjed.

Ezek recept nélkül kaphatóak.

Előzmény: mezga geza (3253)
mezga geza Creative Commons License 2009.02.19 0 0 3253
Sziasztok

Kis foku mitralis prolapususom van. Idaig nem sok panaszom volt vele, nagyon ritkan ereztem ritmuszavart bar abban se vagyok biztos, hogy az volt. Olyan kicsit fura erzes, mintha kicsivel tovabb hagyna ki azt ut egy nagyobbat de ezt is a mellkasom bal oldalan erzem.

Az idegesit mostanaban, hogy kb 1 hete felpercenkent percenkent csinalja...normalis ez??

Koszi
mdodger Creative Commons License 2009.02.16 0 0 3252
Sziasztok,

én csak azért írok, mert magas vérnyomással küszködtem. Már több mint 1 hónapja rendben vagyok, a vérnyomásom nagyon ritkán megy 140 fölé. Az utolsó 30 mérésem átlaga 146-ról 136-ra ment le az elmúlt 1 hónapban. Nebilet-et szedtem azelőtt, amitől volt egy pánikbeteg időszakom, a boltba is csak nagy kínok árán tudtam elmenni. Leálltam a gyógyszerről saját felelősségemre, szép lassan javult a közérzetem, de a vérnyomásom még mindig magas volt gyógyszer nélkül.
Köszönöm Bferinek a jótanácsokat és a segítséget, amit nyújtott. Úgy néz ki, hogy tartós javulást sikerült elérni.

BFeri53 Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3251

Szia!

 

Én a Panangint próbálnám ki először.

 

Ha kizárt a pajzsmirigy baj, a vérszegénység, a vér elektrolit összetétel zavar, a tüdő problémák, stb., akkor marad az idegrendszeri hajlam.

Tehetnél néhány egyszerű próbát, megfigyelést, hogy megértsed a jelenséget.

1.) Szapora szívdobogás esetén lélegezz mélyet és tartsad vissza egy kicsit a levegőt.

Figyeljed meg, lassabban dobog-e a szíved.

2.) Szapora szívdobogás esetén nyújtózkodva hajoljál kissé hátra (homorítsál).

Figyeljed meg, lassabban dobog-e a szíved.

3.) Álló, üllő, fekvő testhelyzetben szokott gyakrabban előfordulni?

4.) Nyugodt gyaloglás közben előfordul?

5.) Milyen gyakran fordul elő általában szapora szívdobogoás?

 

A Xanaxról pár szót:

Kevesen tudják, hogy a Xanax hatóanyaga a benzodiazepam család tagja. Az emberi szervezet is előállítja ezeket az anyagokat. Mert szüksége van rájuk. Képzeljed csak el, valamitől ideges lesz az ember, idegi alapon szaporábban kezd verni a szíve. Pár perc múlva, mikor elmúlik a kiváltó inger, valahogy le kell lassítani a szívet. A szervezet ilyenkor képes megnyugtatni magát, többek között a saját benzodiazepam szint növelésével is. A szükség esetén bevett 1-1 szem 0,25 mg-os Xanax erre segít rá egy kicsit. Nekem 2000-ben ajánlotta egy doki. 9 év alatt már sokszor segített. Én csak alkalmakként, szükség esetén szedek be belőle! Működik!

Egyébként tudomásom szerint béta receptor blokkolót (concort) ezzel szemben a szervezetünk nem állít elő! Nincs rá szüksége. Ez nem természetes!

 

 

 

Előzmény: 2800 (3250)
2800 Creative Commons License 2009.02.11 0 0 3250

Szia!

Köszönöm a kimerítő és érthető magyarázatot.
A Magne B6-ot már szedtem régebben, de semmi változást nem tapasztaltam. A Panangint még nem próbáltam.
A vérnyomásom 120-as pulzusnál is normális volt, inkább az állandó erős szívdobogás zavart.
A Concorra még rászokni sem sikerült, mert három nap egymás után be sem szoktam venni:) Az 5 mg-ost szedem felezve, azt még megfelezni talán tudom, de annál kisebbre már valahogy nehezen menne. Gyors megoldásnak hirtelen pulzusemelkedésre a Xanaxot javasolták még, de azt végképp nem szedem. Azt hiszem inkább teszek még egy próbát a magnéziummal, a gyógyszereket kifejezetten nem szívesen szedem ezért aztán hanyagul is.
Köszi még egyszer!
Előzmény: BFeri53 (3249)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 3249

Szia 2800!

 

Azt írod: Őszintén szólva nem tudom, hogy "mezei" MPS-em van -e... A diagnózis ennyi: MPS jelzett MI-vel, hyperkinesis neurocirc. rövid PQ sy.

Tisztázzuk magyar nyelven a titkos írást, amit rólad írtak:

MPS jelzett MI-vel ez annyit tesz, hogy a kéthegyű billentyű egy picit beboltosodik, és néhány csepp vér visszaáramlik a bal kamrából a bal pitvarba.

Egy doki erről azt is mondhatná: Az echolelet semmi különöset nem mutat. Egy kicsit az átlagosnál lazább tartószerkezet miatt egy kis "csepegés" észlelhető a kéthegyü billentyün. Ez lényegtelen. Nyugi! Ez egy mezei MPS!

Az MPS-től független is lehet a következő pár szó:

hyperkinesis neurocirc magyarul, idegi alapon túl izgága a keringésed, szapora a szíved. Ha igaz a diagnózis, akkor ez egy vegetatív idegrendszeri probléma, amit állítólag sikeresen kezelhetnének, ha nagyon akarnák I1 receptor blokkolóval is. Kifejezetten erre az esetekre (vegetatív idegrendszer eredetű keringési problémákra) is ajánlják!

De van itt még valami, olvasom a leleteden:

rövid PQ sy: ez az EKG-ról olvasható le. Ez az elektromos ingerületvezetéseket mutatja. A pitvar átkapcsolása után túl hamar indul be a kamra átkapcsolása. Talán ezért is szaporább a szíved. Már 45 éve ismert, hogy ennek hátterében lehet magnézium hiány is. Magne B6, vagy Panangin szedésével (makroelemek) kezelhető. Talán ezekkel kellett volna próbálkozni és nem a béta blokkolókkal, ami csak elnyomja a tüneteket, de a probléma ottmarad. Ágyúval verébre?

Hidd el, sok esetben segít a Panangin is! Nem trendi, de régi, kipróbált szer. Tuti, hogy hosszú távon sem árt!

 

 

"Ha kihagyom a concort, akkor néhány nap után érzem, hogy egyre szaporább."
Jól jegyezd meg, hogy soha nem szabad a béta blokkoló (concor) szedését hirtelen abbahagyni, mert meglódulhat a szíved (pulzusod szaporább lehet, vérnyomásod nőhet). Csak fokozatosan, három naponta felezve szabad csökkenteni a dózist. Ez a hivatalos, de egy kicsit szét is lehet húzni.

 

 

 


 

 

 

 

Előzmény: 2800 (3247)
illesibolya Creative Commons License 2009.02.10 0 0 3248
Szia cleopatra-nyusz!! Bocs, hogy sokára válaszolok, de nem volt felénk áram és net. Szerntem feltétlenül hallgass a férjedre és menjetek orvoshoz. Kérj beutalót a háziorvosnál és men a Kardiológiára, mert szerintem ezzel nem szabad várni és szerintem nem is fog elmúlni magától. Nekem most hatodik éve volt a nagyműtétem. Ősszel megint jelentkezett a tipikus anginás fájdalom, azonnal mentem a háziorvoshoz, mert tudtam, hogy megint baj lehet. Ő azonnal küldött a szakrendelésre, de előbb EKG-t csinált, meghallgatott. A szakrendelésen aztán kiderült, hogy megint elzáródás van, úgyhogy be kell feküdni katéterezésre. Ez történt október elején, akkor két eret kitágítottak, gyógyszeres stent-et ültettek be és újabb kettőt pedig most jan.14-én tettek rendbe. Menj orvoshoz, ne várj! Várom mielőbbi válaszod és üdvözöllek!
Előzmény: cleopatra-nyusz (3227)
2800 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 3247
Szia!
Őszintén szólva nem tudom, hogy "mezei" MPS-em van -e... A diagnózis ennyi: MPS jelzett MI-vel, hyperkinesis neurocirc. rövid PQ sy. A pulzusom 100-110 felé járt sokszor, ezért mentem orvoshoz. A vérnyomásom általában 100-110/70-80, de mindig ennyi volt.
Az említett mellékhatásokat még nem tapasztaltam... A súlyom normális, rémálmaim biztos, hogy nincsenek, reflux sem jelentkezett. A pulzusom csak néha lódul meg, egyébként elég normális, legalábbis mióta szedem a concort. Ha kihagyom, akkor néhány nap után érzem, hogy egyre szaporább.
Testmozgás, pihenés, munka megvan. Az élet olyan amilyen, senkinek sem könnyű...
Még nem találtam meg azt a módszert, amivel teljesen elhagyhatom a gyógyszert, mert egy idő után kifejezetten idegesít, ahogy érzem a gyors szívverésem, ami gondolom a szívnek sem jó, de egyébként is zavar mindenben.
De azért remélem, hogy nem kell életem végéig szednem, bár a családban jellemzőek a szív és keringési betegségek, a szüleimnél is megvannak. Igaz, őket sem nagyon zavarja ez a mindennapi életükben, engem sem. A lényeg, hogy legyen életem:)
Előzmény: BFeri53 (3246)
BFeri53 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 3246

Szia 2800!

 

Neked egyszerű mezei MPS-ed van?

Mezei MPS-nek nevezem azt az MPS-t, amikor nincsen MR, azaz nincsen mitrális regurguláció. Nem áramlik visszafelé a vér! Ez jó. Azt mondják, hogy a szapora pulzus és a mezei MPS között nincsen ok-okozati kapcsolat. A béta blokkolót nem MPS ellen írják fel, hanem szapora pulzus ellen. A betegnek szapora a pulzusa, erre elmegy a dokihoz, megvizsgálják, és ha véletlenül megtalálják az MPS-t, akkor felkiáltanak, Heuréka! és felírnak egyfajta béta receptor blokkolót , a te esetedben a Concort. Ez lebutítja a szívet (az egész embert!), lelassítja a pulzust és csökkenti a vérnyomást. Ezzel el van végezve! De ennek semmi köze az MPS-hez!

 

Ezt írod:

"Ezzel a betegséggel (MPS) elég sokan gyógyszer nélkül is boldogulnak, inkább az a gond, hogy bármi, ami mindenkinek hat a szívére (mozgás, stressz...), az fokozottan hat nálam is, könnyebben "kiugrik a helyéről"."

Mennyi volt azelőtt a pulzusod? Vérnyomásod? Mi a helyzet a testsúllyal?

A Concor és a béta receptor blokkolók mellékhatásairól:

Ezt már 11 hónapja ide beírtam, összefoglalom neked.

Nekem pitvarfibrillációm volt 44 évesen, 2-szer feküdtem a pityegő alatt.

A harmadik alkalommal lesz ami lesz alapon nem mentem be a kórházba. Nem lett (magától a xanax-tól elmúlt :-))!

Ez kicsit komolyabb a tachicardiánál, vagy a mezei MPS-nél.

10 éven át szedtem 2 féle gyógyszert. Szedtem nátrium csatorna blokkolót és hozzá különféle béta receptor blokkolókat. A béta receptor blokkolókat rendszeresen cserélgették (betaloc, atenobene, concor). 120 kilós testsúlyra napi 5 mg concort írtak fel. Életem végéig kellett volna szednem! A concor közismerten az egyik legerősebb béta blokkoló. A concort 2 évig szedtem, ez vitt rá a döntésre, hogy felhagyjak mindenféle szívgyógyszer szedésével. Amikor a doki a concort felírta, azt mondta, figyeljem a cukrom és a koleszterinem. Készüljek fel, hogy pár év múlva fogok még vérhigítót is szedni! A béta blokkolók és különösen a concor általam tapasztalt mellékhatásai: elhízás (anyagcsere lassulás), koleszterin szint növekedés, húgysav szint növekedés, májfunkció romlás, köhögés, horkolás, reflux, impotencia, alacsony vérnyomás/pulzus (szédelgés), gyengeség, fáradékonyság, ritmuszavar, alvászavar, rémálmok, depresszió. Nem elég ennyi?

A nővérem is szedte a concort 2 éven át, szívidegesség ellen. Nála elhízás, bőreleváltozás, koleszterin szint és húgysav szint emelkedés, rémálom, reflux, depresszió, szédülés jelentkezett. Elhagyta. Életmódot váltott. Normális a testsúlya, jól érzi magát, hálistennek!

 

Egészséges életmód mellett nem kell semmilyen gyógyszert szedni.

Rendbe kell tenni és gondozni kell a lelket és a testet. Nem szabad félni!

Gondolkodás, ésszerű táplálkozás (semmi trendi, buta diéta!), testmozgás, pihenés, munka, öröm,bánat,remény,...

Én gyógyszer helyett az egészséges életmódot ajánlom.

2 éve nem szedek szívgyógyszereket!

120 kilóról lementem 100 kiló alá!

Jól vagyok, hálistennek!

 

A béta receptor blokkolókról általában csak annyit kell tudni, hogy ez a vegetatív szabályzás serkentő oldalát blokkolja, fékezi. Adrenalin, noredranelin receptor blokkoló. HOGY NE UGORJON KI A SZÍVED! Nagyon jól hangzik!

A kérdés, hány éven át kell szedni? Kigyógyítottak már valakit?

Lassít, csökkenti a tónust. A gond csak az, hogy nemcsak a szívre hat, mert béta receptorok mindenfelé vannak bennünk (izmok, belek, agy,zsírszövet,...). Ha zsírban oldódó, mint a concor, akkor bekerül az agyba is, ott is blokkol (rémálmok, depresszió). De a vízben oldódó sem jobb, mert az a vesét nyírja ki!

A fiatal szervezet még erős, talán leküzdi a mellékhatásokat.

(De ismerek egy 23 éves fiút, aki 2 éve szed béta blokkolót. Szánalmas látvány!) 

De az orvosok is írják, hogy hosszú távon előjönnek a mellékhatások!

Hosszú távon akarsz élni?

 

Utána kell járnod, utána kell olvasnod. A te életed.

 

Előzmény: 2800 (3244)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!