Keresés

Részletes keresés

qutja Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27321

Sziasztok! Fúúúúúú, nagyon be vagyok sózva, jövőhét szerdán indulunk, Sun Islandra és Dubaiba! Már csak az időjárást kell elintéznem, hogy jó legyen. Snorkerezéshez vigyek békatalpat, elég nagy csomag!? Meleg cuccot, zárt cipőt, vigyek? Gyógyszerre rovarirtóra, lesz szükség? Most kezdek pakolni, ezért jutott eszembe. Remélem nem sok Orosz lesz!

Benta Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27320

Nagyon várom a beszámolódat!

andi265 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27319

Sziasztok Kedves Fórumozók,

Pénteken érkeztünk meg Bandosról.

Ez volt a 6. szigetem, szóval van összehasonlítási alapom.

Hamarosan pár friss infó, de elöljáróban az időjárásról:

Elméletileg a legjobb időszakban voltunk. 01.27-02.06

de ennyi felhőt még soha nem tapasztaltam ebben az időszakban.

az előrejelzés végig felhőt és vihart jelzett. Meg is ijedtünk....

Ebből annyi jött be, hogy szinte minden nap befelhősödött hosszabb-rövidebb időre, volt 3-4 ötperces eső is.

Valamint sajnos egy teljes nap eső:( De általában azért gyönyörű idő volt.

 

Szóval felesleges nézni az előrejelzéseket. Fogalmuk nincs.

A helyieket kérdezve is annyi volt a válasz, hogy nehéz megmondani :)

 

 

nokedleeee Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27318

Kedves Bea!

 

Még azért is preferálom jobban a kompot, mert azzal talán nyugodtabban lehet közlekedni, párom kicsit tengeri beteg.

Nagyon várom a véleményedet a szigetről. Mi nászútra megyünk és a Crystal Sands hotelbe foglaltam szállást. Sajnos papíron elég csapadékos a június, de akkor lesz az esküvőnk és nem akartunk fél év múlva menni nászútra. Az esőtől félek a legjobban. :/

Pár kérdés:

-tényleg nem lehet bikiniben fürödni? Sokan vannak a parton? Mennyire tiszta?

-sört lehet venni a valamelyik szigeten és áthozni ide?

-mik a főbb programlehetőségek és milyen árak vannak?

-Maléba érdemes szétnézni?

 

Válaszodat előre is köszönöm!

 

Üdv, Győző

Előzmény: Beáta087 (27313)
Benta Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27317

Kis kíváncsiak: Centara Grand Island

moonwalkr Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27316

A thai vezetésből indulunk ki, akkor ez Dusit Thani lehet:)

Előzmény: Attika30 (27315)
Attika30 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27315

Nyilvànosan nem árulod el melyik sziget tetszett annyira? :-) En is kíváncsi vagyok rá :-)

Benta Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27314

Publikus a mailem, írj oda és szívesen válaszolok.

Előzmény: Light and Blue (27312)
Beáta087 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27313

Kedves Győző!

A napokban értem haza Maafushi szigetéről! Eredetileg én is komppal terveztem Maléról a szigetre való érkezést. A kompkikötőben azonban felajánlották a motorcsónakkal történő utazást. A motorcsónak ára 20 USD/ fő volt. A komp valóban csak 2 USD/fő de naponta csak egyszer közlekedik.

Amennyiben további kérdésed van Maafushival kapcsolatban szívesen segítek.

Bea

Előzmény: nokedleeee (27303)
Light and Blue Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27312

Kedves Benta! elárulod mely szigeten voltál ami annyira tetszett neked nektek? Nekünk Filitheyo pont azokért esett ki amiket te leirtál! Mi most megyünk vissza Kuredura Imádjuk! de jövőre Barosra megyünk,ismeröseink szerint csodálatos! és nem vagy missz izé!!!! nagyon jó,hogy ilyen is van a fórumon mint Te! üdv!

Előzmény: Benta (27310)
Light and Blue Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27311

Mi a magunk részéről Soha  többet nem akarunk a Turkish légitársaságával utazni! igen elvittek, túléltük de nagyon kellemetlen volt ,koszos,piszkos , minden szavadat szó szerint tudnám írni!!! azt hittük csak bennünk van a hIba,hát nem !!! azóta mentünk az Emiratessel és mentünk más légitársasággal is! nekünk fapados  Turkish!!! egy ilyen hosszú utazásnál mint a Maldív-szigetek  igenis sok minden nagyon fontos!!!! és inkább fizetek többet,de kérdem én egy induló gépen miért piszkos minden a többiről már ne is beszéljünk!!!!!

Előzmény: Benta (27310)
Benta Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27310

Nemrég jöttünk haza Filitheyo-ról. Hátha valakinek hasznos lesz :) A nyaralás tökéletes volt, imádtuk minden percét, de van néhány apróság, amit megosztanék, hátha segít annak, aki még döntés előtt áll.

 

Repülés: az Austrian jobban bejött, amivel eddig 2x repültünk. Idén Turkish-sel mentünk, hát én többet vártam. Hiába van menü-választásos szuper kártya, ha az első 10-12 sor után már nincs miből választani, mert csak 1 féle étel maradt. Reggel elfogyott a kávé, pedig mi azon a részen ültünk, ahol elkezdték osztani. Ez kellemetlen egy éjszakai repülés után. Az Austrian-nál folyton itattak minket, sose kellett kérni, még éjjel is hordták az innivalókat, amikor meg elvonultak a légikísérők is pihenni, kiraktak mindent, szolgáld ki magad, most nem. Az osztrákoknál tisztaság volt, a wc most oda-vissza is kritikán aluli állapotban volt. Az Austrian-on mindig voltak szabad helyek, a T. tömve volt. Az érintős szórakoztató egységek rosszak voltak, 4-ből 2 nem működött, volt több ülés, amit nem lehetett ledönteni. Ezzel szemben az Austrian felújított gépein ilyen problémák sose voltak. Az meg már egyéni, de nekem az indulás ideje is jobban bejön ott - kora reggel érkezel Male-ra, hamar a szigeten vagy, visszafelé reggel elindulsz, este már a saját ágyadban alhatsz. Most hazafelé szenvedős volt, éjfélkor indultunk vissza. Foglaltunk szobát a reptér szigetén, így ott töltöttük az időt 4-9-ig, most már több szálloda is kínál ilyen lehetőséget. Reggel 10-re itthon voltunk, de az a nap nagyon fárasztó volt, sokára lett este :)

 

Filitheyo: ha nincs összehasonlítási alapod, tökéletes. Lenyűgöző a növényzete, az az igazi trópusi dzsungel, hihetetlen illatokkal. Ideális a mérete, szép a víz élővilága. A bungik kicsit lelakottak, de ezt tudtuk, és nem is ez a lényeg nekem egy ilyen helyen. Az ételek finomak, bár egy hét után kicsit unalmasak. A személyzet nagyon kedves, udvarias, kisfiam egyedüli gyerek volt a szigeten, imádták, mindenki tudta a nevét, igazán megkülönböztetett figyelemben részesült. De óhatatlanul összehasonlítottam a helyet avval a szigettel, ahol tavaly voltunk, és az 5* volt minden tekintetben, ez meg 4*, és nem több. Annyira nehéz megfogalmazni a "hibákat", hogy ne tűnjek hülye missz izének. Nem is hibák, inkább eltérések. Ha itt elfogyott egy étel/fagyi, nem pótolták. A minibárból felszámoltak innivalót, ami ott sem volt. Egyik este próbáltunk netezni, egy órát fizettünk, nem működött, fél órán át próbálkozott a helyi informatikus, mire jó lett. Ezt a fél órát is kifizettették, a semmire. Amikor az ember otthagy xxxx dollárt, akkor ezek annyira kicsinyes dolgok, és az embernek rossz szájíze lesz tőle. Ilyen apró kellemetlenségeink voltak csak, amik nem is befolyásolják az egészet, de mégis kis apró negatívumot vonnak maguk után. Mi teljes panzión voltunk, a reggelinek 9.30-kor vége, a vacsora  meg 19.30-kor kezdődött, szerintem félpanziósok arra ne számítsanak, hogy kibírják a kettő között kaja nélkül. A vendégek német, osztrák, francia nemzetiségűek zömmel, és sok magyar útitársunk is volt. A tavalyi szigeten szinte csak mi voltunk európaiak, a vendégkör távolkeleti emberekből állt, akik egész nap a házaikban kuksoltak, így mindig olyan érzésünk volt, mintha egyedül a miénk lett volna a sziget. Csak az éttermekben találkoztunk másokkal. Ez után Filitheyo "zsúfolt" volt, nem volt az a robinzon-érzés :) Nekünk az AI ellátás jobban bevált tavaly, itt nem érte volna meg anyagilag, de az érzés mégis más, ha nem számolsz a nap végén. A tavalyi szigetünk thai érdekeltségű volt, az ottani személyzet figyelmessége, észrevétlen folyamatos jelenléte, udvariassága, kedvessége felülmúlhatatlan, "gracious Thai hospitality" - ez itt hiányzott, bár itt is nagyon kedvesek voltak velünk. A superior bungiknál nagy hullámok vannak, itt amikor bemegy az ember, kellemetlen az első pár méter, ahol a hullámok a lábadra borítják a korall-törmeléket. A delux bungik előtt nyugodt a víz, simább a bejutás, de sznorizni jobb a superior oldal. Visz az áramlat, úszni sem kell.

 

Összességében: nagyon jó a sziget, nagyon hiányzik. De nem mennék vissza, csak a tavalyi helyünkre. Az viszont annyira magasra tette a lécet, mostani ésszel, hogy ha még egyszer lesz szerencsém Maldívra menni, csak oda megyek!

nyuszka0301 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27309

Sziasztok Kedves Fórumozók! 

 

Visszatértem, hisz egyre inkább közeleg április, a mi utazásunk ideje. :) 

Érdeklődöm : lesz valaki közületek Filitheyon április 21től?

Üdv ; Nyusz 

Meladi Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27308

Sziasztok Maldiv fanok!

 

Én meg új vagyok a témában. Nekünk is sikerült megfertőződünk, bár nekem gyermek kori álmom is volt. Lényeg a lényeg mi is túl vagyok már a foglaláson. Idén augusztusba mi is láthatjuk ezt az álmot. Nem tudom hogy, volt e már valamelyikőtök Ziyaaraiyfushi- in Summer Island Village -ban. Ha van ilyen kérem nem tartsa magában! Szép napot Maldivosok. ;)

MR&MrsSmith Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27307

Szebb, mint a kepeslapokon. Lenyűgöző a természeti környezet, a hangulata a szigetnek pedig páratlan.  Nagyon csodás helyszínt választottatok az esküvőhöz. Sok boldogságot kívánunk! 

Előzmény: Light and Blue (27305)
Pranit Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27306

Ez tényleg szubjektív. Mi most decemberben voltunk Dubaiban 5 napot és böven megtöltöttük programokkal.

Nem igaz, hogy 2 nap elég rá, legalábbis nem, ha nem csak egy rohanást akar az ember, és ha már egyszer ott van, mert lehet többé nem megy mégegyszer, mindent meg akar nézni amit érdemes.

1 napot voltunk Abu-Dhabiban is, érdemes átmenni.

Előzmény: Tojglius (27289)
Light and Blue Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27305

Nagyon jó ,ugye mondtam,hogy nagyon szép Kuredu, mi is mindjárt indulunk vissza az esküvőnkre! :)

Előzmény: MR&MrsSmith (27304)
MR&MrsSmith Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27304

Sziasztok! Mi most érkeztünk meg Kureduról. Fantasztikus volt minden, igazi feltöltődés. Az időjárásról annyit, hogy az előrejelzés szerint szinte egész hétre borult időt és esőt jósoltak. Szerencsére a 7 nap alatt csak egy délután volt kicsit felhősebb az ég a többi napon gyönyörű napsütés volt és 31 fok. 

nokedleeee Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27303

Kedves fórumozók!

 

Segítségeteket szeretném kérni a sziget kiválasztásában.

Olyan szigetet keresek, ahová el lehet jutni komppal is, mert a motorcsónak, hidroplán nekem drága, a komp meg csak pár dollár.

Maafushi szigetét néztem, eddig ez volt a legszimpatikusabb.

 

Másik kérdés, hogy június 16-án érkezünk, milyen időre számítsunk?

 

Üdv, Győző

Sirius74 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 27302

Szia! 

 

Jó időnk volt, bár az érkezés napján eléggé borult volt, a hidroplánból való fényképezés miatt sajnáltuk és az elutazás napján is felhős volt, de ezt leszámítva az egy hétből, amit a szigeten töltöttünk nagyrészt napos volt az idő. Két nap volt, amikor szinte egész nap gyönyörű kék volt az ég. Ki is használtuk a fotózáshoz. Tényleg nem érdemes előre megnézni egyetlen időjárási oldalt sem, mert semmit nem ér. Nagyon gyorsan változik az égkép. Az egyik pillanatban süt a nap két percre rá felhős és fordítva. Én a Maldív előrejelző szolgálat reptéri jelentéseit nézegettem, még az úgy ahogy bejött, de az ilyen onlineweather.com és hasonló oldalakat felejtse el mindenki. 

Előzmény: Zsolt369 (27300)
Magic11 Creative Commons License 2015.02.05 0 0 27301

Beszámolóra én is kiváncsi vagyok, az esetleges következő sziget miatt. Főleg, hogy milyen a part, van-e homokzsák, kőgát vagy valami hasonló zavaró dolog.

 

Magic

Előzmény: Sirius74 (27299)
Zsolt369 Creative Commons License 2015.02.05 0 0 27300

Szia!

 

Milyen időtök volt?

Előzmény: Sirius74 (27299)
Sirius74 Creative Commons License 2015.02.05 0 0 27299

Sziasztok!

 

Tegnap érkeztünk haza Vilamandhoo-ról. Ha van kérdésetek írjatok nyugodtan, egy rövid kis beszámolót majd írok.

Képeket is teszek fel.

kszabi23 Creative Commons License 2015.02.05 0 0 27298

Szurkolunk nektek! Nagyon szép időtöltést!

Előzmény: Zsolt369 (27297)
Zsolt369 Creative Commons License 2015.02.04 0 0 27297

Holnap indulunk Medhufushi-ra.

Remélem nem lesz sok eső, most éppen egy viharzóna halad át.

Szurkoljatok! :))

Sborisz Creative Commons License 2015.02.04 0 0 27296

Szia!

#27291 javítva, most!

"További előírás--legalábbis Filitheo-n és Komandoo-n az volt--hogy kell legyen Nitrox vizsgád is. Ez kb. 1 nap( 8 óra??) alatt megszerezhető, ha van alap, vagy kezdő búvárvizsgád.( a Nitrox minősítés azért kell mert a két említett helyen csak (!!!) Nitroxos merülések vannak..szerintem a Maldívon csak ilyen, Nitroxos merülések vannak egyébként mindenütt... hogy mi is az a Nitrox, azt elmondják Nektek részletesen a tanfolyamon vagy találsz itt róla infót:  http://www.neptun.hu/tanfolyam/technikai  )"

( nyilván azért beszéltem hüleségeket, :O)  mert nálunk csak Nitroxos palackok voltak a hajón....

Tehát ElanMorin sima levegővel merült Komandoo-n, azaz lehet Nitrox nélkül is merülni a Maldívon.

Kösz a kiigazítást..

( én várom az élmény beszámolót--Komandoo, Kuredu, Vilamendhoo-- +képeket is...  :)  )

 

:)

 

Előzmény: ElanMorin (27295)
ElanMorin Creative Commons License 2015.02.04 0 0 27295

Szia Sborisz,

 

1 hete merültem Komandoo-n sima levegővel.

Előzmény: Sborisz (27291)
Attika30 Creative Commons License 2015.02.04 0 0 27294

Köszi neked is :)

 

Hát akkor most már végképp nem tudom mikor kellene menni :) Lehet túl sokat is foglalkozok ezzel, kitalálni az időjárást úgysem tudom, akkor meg inkább akkor megyek amikor az árak számomra jobbak. Talán még a február, március a legjobb.

 

Amúgy én itt szoktam még nézelődni, de nem tudom mennyire pontosak az adatok : 

 

http://www.wunderground.com/

 

Itt a Maldív szigeteken 4 helyre lehet rákeresni, én Male-t szoktam nézni, nem hiszem, hogy olyan nagy lenne a különbség Male és a szigetek között vagy lehetséges? Itt leírják minden napra évekre visszamenőleg az időjárás adatokat, hány fok volt, mennyi eső esett....... Csak kérdés pontos-e.

Előzmény: Bandos (27293)
Bandos Creative Commons License 2015.02.03 0 0 27293

Sziasztok,

 

Az időjárás sajnos előre nem kiszámítható, és nem tervezhető.

Nekünk a "legjobb", teljesen eső-, és szélmentes időnk pl. április végén és november elején volt, de augusztusban is voltunk legalább kétszer úgy, hogy 2 hét alatt csak 1-2 rövid zápor volt. A legcsapadékosabb időt viszont 2008 márciusban, a száraz évszak kellős közepén fogtuk ki. (Ekkor a maldívok is meg voltak döbbenve, hogy 10 napon keresztül egyáltalán nem láttuk a napot, és minden nap több alkalommal, hosszú órákat esett.)

 

Csapadék "ügyben" idemásolom újra a 17536-os (2008 jan 4.) hozzászólást, ebből az is látható, hogy pl. 2006 novemberében 569 mm eső volt, egy évvel később, 2007 novemberben pedig csak 42mm. De pl. februárban többszőr is volt "0" csapadék, de volt olyan év is, amikor 230 mm esett.

 

A maldív meteorológiai intézet honlapján korábban évente és havi bontásban is megtalálhatóak voltak a csapadék adatok, de tudtommal most ilyen adat már nem elérhető ezen a honlapon.

 

Bandos

 

 

"A maldív meteorológiai intézet honlapján  http://www.meteorology.gov.mv/  sok más egyéb hasznos és érdekes adat, információ mellett már a 2007-es havonként csapadék adatok is megtalálhatóak.

 

Az alábbi táblázat a 2007 április 3-i 14702-es hozzászólásban már szerepelt a 2007-es adatok nélkül, most kiegészítettem a 2007-es adatokkal is.

Remélem hasznosnak találjátok.

 

Csapadék adatok az utolsó 5 évben, illetve 1994-2003 közötti 10 év átlaga:

 

Hónap    10 év átl.(1994-2003)   2002    2003    2004    2005    2006   2007

 

Január               133                      43        170       3          17       148    19 

Febr.                  60                       230       101      49          0          0      0

Márc                   29                       79         62        5           73        52     22

Ápr.                   151                     181       166      175        16       175   199

Máj.                   228                     172       136      113       159       87    182

Jún.                   171                     145        287      66         16       177   182

Júl.                     208                     180       436      248       158     193    178

Aug.                  159                      235       124      160       130     326    136

Szept.                251                     127       398      283       286     432    268

Okt.                   220                      147       62        361       398     169    330

Nov.                   235                     168       562      301        149     569    42

Dec.                   241                      475       66        249       113      384   233"

 

Előzmény: cyberworms (27290)
Sborisz Creative Commons License 2015.02.03 0 0 27292

 

 

 

 

 

 

Komandoo-n így látszanak a kőgátak a sziget körül...

Előzmény: jimleslie009 (27272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!