Keresés

Részletes keresés

degamma12 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3246

sziasztok!

 

Fogytán a lőszerem, mivel a kirakodó vásár messze van még elkellett mennem lőszert venni.

Anno 2 ezerért vettem egy dobozzal most 150/db ártól majd eret vágtam magamon.

Valakinek infoja van hogy mennyiért mérik a patront?

És hogy lehet hozzá jutni? HELP!

Andor megfogadtam a tanácsod, találtam egy JP4-est gyári dobozába új szerü állapotba, 8000FT-ért

2006-os gyártású 2040 sorozat számú, kiváncsi vagyok,hogy szuperál.

Háll istennek,meg a német húsnak, megbolondult a nép mindenki vágatni akar.

Csak igy nem lesz elég lőszerem.

Üdv.

 

 

 

csampilampi Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3245

Halo !!

 

Ha valaki nálam vágat itthon az azt jelenti 10 + palack ára.

Így korrekt szerintem.

csülök2 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3244

Hello!

 

Épp a 3-6-9-12...hónapos szárítási folyamat elején vagyok...Idekint sajna nincs füstölőm, sonkát is csak haver segítségével tudtam szerezni, de nagyon jól néz ki a téma, a recept innen van:

Szárított sonka házilag

  A Magyar Gasztronómiai Egyesület december 29-én tartja következő hentesáru-kóstolóját, mely alkalommal a hazai virsli kerül a tárgyasztalra. Hentes témában addig is közreadjuk Muskotály Küvé tapasztalatait, melyeket a házilag sonkaszárítás terén szerzett:[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Majd írok, hogy milyen lett.

karijó35 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3243

 Ne érts félre nem gizdáskodni vagy okoskodni akarok meg olyan mélységekig belemenni hogy mikor csomagolod el a húst hidegen vagy melegen aki ilyennel foglalkozik annak ilyen dolgokat tudni kell mert ez szerintem alapvetö amit gondolok hogy munkadij megfelelö legyen nyilván ne azért dolgozzon senki hogy más jóllakjon de tulzásokba se jó esni mert szerintem az hosszú távon nem kifizetödö.

Előzmény: lángölő (3239)
vizizé Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3242

Ez felvet némi kérdést :-)

 

Gondolom egy malaccal bérvágásnál nem cél,hogy 2 napot elszöszölj. Ha meg melegen bezacskózod a húst....Hááát... Nem tudom jó örlet-e.. :-)

 

Előzmény: lángölő (3239)
karijó35 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3241

Tisztelt lángölö az elöttem szoló is leszokta vágni és feldolgozni konyha készre szerintem nem élve adják oda,amit te plusszban ajánlasz a zacskó az szerintem nem ér 50 ft/kg-ot az egy 150-es hizónál 7500 ft pluszt jelent és amibe elcsomagolod annak a zacskónak az ára kb 400 ft el kell dönteni hogy vissza járó elégedett kuncsaftot akarsz vagy csak egyszer eladni ez meg az én véleményem.

Előzmény: lángölő (3239)
attika672 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3240

Hali!

Minimum egy 10-est elkérnék+a gáz ára.

Előzmény: szabolcshentes (3234)
lángölő Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3239

Szerintem add el a szolgáltatást "csomagban".

Vágva, feldolgozva, konyhakészre előkészítve, fóliába (zacskó) csomagolva adod át, neki nem kell semmihez se nyúlnia, csak a fagyasztó ajtajához. Szerintem 200Ft-ot ezért kérj el. (saját vélemény)

Előzmény: szabolcshentes (3234)
karijó35 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3238

Hello én elég sokat szoktam igy vágni én 150 ft/kg -mal szoktam csinálni.

Előzmény: szabolcshentes (3234)
szabolcshentes Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3237

még nem csináltam ilyet szeletelni kell mindent meg hurka kolbász

:)látenshentes Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3236

Hello.

Én,ha teljes feldolg(ebbe a füstőlés is benne van)és hoznak palackot,belet és füszereket akkor 140-150ft per kg!

Előzmény: szabolcshentes (3234)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3235

Precedens?

nem kalkuláltál még ilyet?

Előzmény: szabolcshentes (3234)
szabolcshentes Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3234

hello mindenkinek ma jöttek hozzám hogy itt nálam lekéne vágni egy hízot és nem tudom mennyiért csináljam meg.fűszereket meg belet  is hoznak a gázt nekem kéne adni meg az egyéb dolgokat

alexbpful Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3233

Erre gondoltam én is :)

Előzmény: nagypapi51 (3232)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3232

Ha a tetőre is hegesztesz távtartókatt, nem kell süllyeszteni a rudakat, így szabadon állítható a távolságuk.

Előzmény: alexbpful (3231)
alexbpful Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3231

Szevasz!

 

Még nem füstöltem rajta csak szalonnát, sonkát és csülköt, de igazad van a kolbásszal kapcsolatban. Ott be kell süllyeszteni, vagy a tetőt nem nyomom teljesen rá, mert megtartják a fülek.

Előzmény: :)látenshentes (3230)
:)látenshentes Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3230

Hello!

a rudakra teszed a füstőlni valot ?

ez vékony kolbász esetén problémás lehet mert ha le akarod fedni akkor a fedél ráfekszik a kolbászra és tovább nem is mondom:)

jobban járnál ha besüllyesztenéd a rudakat 10 cm el igy le tudod fedni normálisan.

ez csak saját +látás!

Előzmény: alexbpful (3229)
alexbpful Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3229

 

A felső hordó mindkét fedelét teljesen kivágtam, nem elég kifúrni, mert nem fog eléggé szellőzni.

Az árút felülről rakom be, amit 12-es négyzetvasak tartanak, amik egyszerűen a hordó peremén ülnek. A rudaknak nincs fix helye, mert így szabadon variálható a pozíciójuk.

Ha jó a füstöléshez használt por, saját maga ég nem szükséges tüzet rakni mellé, alá, fölé. Én gáz perzselővel gyújtottam meg a sok kínlódást elkerülendő.

A fedelet szintén lemez fülek tartják a helyükön és mivel a négyzetvasak távolságot tartanak a hordótol itt tud is szellőzni, kellemes enyhe légáramlat keletkezik függőleges irányban.

Ne bonyolult, nagyon olcsó és mint írtam kipróbált, bevált eszköz. A használatával kényelmesen saját ízlés szerint lehet füstölni lényegében bármit(sajt, hal, stb.), csak a füstölő térben kell rögzíteni.

Előzmény: tuutuu (3223)
ZsuR Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3228

Annyira szetetnek jo sultkolbaszt enni - kesziteni... ha segitenetek recepttel, orokre halas lennek!

 

Itt par otlet a fustolohoz, foleg a kicsi meretu cserep tetszik, hiszen nem mindenki keszit sokat, nincs hely tarolni...

 

 

http://consumerist.com/2010/06/make-a-diy-meat-smoker-out-of-some-flower-pots.html

 

 

A kedvencem: Alton Brown fustoloje :))

 

 

Előzmény: ZsuR (3227)
ZsuR Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3227

Kopp-kopp... kaptunk egy ilyen fustolot, meg nem probaltuk ki.  Kellene, de nincs meg merszunk hozza.  Soha nem csinaltunk magunknak kolbasz felet, a Papus szokott segiteni a baratoknak a disznolkodasban, tehat van valami fogalma rola...

 

tuutuu Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3226

Nézd, ha a felső hordón csak likak vannak, meleg füst nem tud lenni az emeleten.

Más kérdés, hogy a füstöt hogyan lehet gerjeszteni ilyen esetben.

Mondom, én láttam olyat ( élőben is), hogy oldalt a földbe ásott gödörben keletkezett a füst, kályhacsőben ment a hordóba.

 

Az működött rendesen.

 

Amúgy meg méretileg alig különbözik a falusi budi méretű/típusú füstölőtől...:}}

Előzmény: Boarhunter (3224)
nagypapi51 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3225

Talán vannak benne terelő lemezek/idomok, amik hűtik a füstöt.

A hordó fala vékony, az is hűthet.

Végső soron halfüstölésre tökéletes :)

Előzmény: Boarhunter (3224)
Boarhunter Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3224

Azért én nem kapkodnám el a koppintást. Meg kellene nézni a kolléga kolbászait egy-két hét múlva. Kicsinek és ezokból túl melegnek tűnik nekem ez a füstölő.

Előzmény: tuutuu (3223)
tuutuu Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3223

Mostmár csak az a kérdés, hogyan alakítottad ki a felaggató rudakat.

Szóval jó lesz a fotó....}}

 

Köszönöm ezt is, jó ötletet adtál, bár van valahol egy füstölésről szóló könyvecském, csak ott oldalról, földalatti csövön át volt vezetve a füst.

Így kényelmesebb, pláne, hogy az én üstházam a hordónál kisebb átmérőjű, simán rá tudom tenni a hordót, csak a fenekét kell jól megfurkálni...

Előzmény: tuutuu (3222)
tuutuu Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3222

Én így is értem ( persze jöhetnek a képek), csak a felsőnek a lecsúszás/ lebillenés elleni védelme nem jutott eszembe, de így leleményes a laposvasakkal.

Előzmény: alexbpful (3221)
alexbpful Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3221

A felső hordó aljára kívülről laposvasból vezetőket hegesztettem, 4darabot ezek tartják a peremeket pontosan egymáson. Az alsó hordó belsejében van körben egy 20x20-as zártszelvény ezzel szélesítettem ki a belső peremet. Mivel mind a két hordó ugyanolyan méretű ezért csak a peremek illesztése volt a feladat a többit elvégzi a gravitáció.

A tető a kivágott hordó fedélből van, amit szintén lemez fülekkel illesztek a helyére. 

Holnap teszek fel képeket a részletekről, mert úgy érthetőbb a dolog.

Lényeges, hogy a hordó már nem mai gyerek, mert van jó állapotú hordóm is csak az olajos még belülről, ezért minimum ki kellene égetni, hogy ne legyen olajszagú a hús tőle. Inkább a rozsdás, de tisztát választottam.

Előzmény: tuutuu (3218)
alexbpful Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3220

A kéményen nem engedek ki füstöt az csak akkor funkcionál, amikor hagyományos üstházként működik, egyébként egy igen speciális kis serpenyővel van lefedve. A füst így a húson keresztül a szerkezet tetején távozik ahol van egy kis rés körbe. Tehát minimális huzatoltatás van csak nem a kéményen. 

Előzmény: attika672 (3217)
tuutuu Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3219

raog= rakod ( pedig nem is ittam...:}}})

Előzmény: tuutuu (3218)
tuutuu Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3218

Na, akkor én kérdezek...

 

Mitől áll meg stabilan a "szekrény", a felső hordó, illetve hogyan raog be áruval?

( Bár gondolom a teteje is levehető.

Szóval az első kérdés az igazi.

Előzmény: alexbpful (3216)
attika672 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3217

Ügyes szerkezet jól kitaláltad.

A kéményt mire használod, ott is engedsz ki füstöt?

Előzmény: alexbpful (3213)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!