Keresés

Részletes keresés

andi265 Creative Commons License 2015.02.10 0 0 27331

Bandos/ 2. rész

 

Szabadidő/szórakozás: minden este van valami program a Sand Bar-ban, élőzene, filmek, klubzene, karaoke, koktél akciók stb. Nem az én világom. Inkább sétáltunk a trópusi kertben vagy néztük az éjszakai tengert, állatokat, csillagokat.

Van fitnessterem, elég kicsi, de használható. Lehet teniszezni, asztaliteniszezni, sokan futnak szigetköröket kora reggeltől. Van gyermekmegőrzés, de erről nem tudok semmit mondani.

 

Személyzet: nagyon kedvesek, mosolyognak, udvariasak, nem éreztem erőltetettnek. A szobánk mindig ragyogó tiszta volt, minden nap friss törölközők, beachtörölközők. Az étteremben oda ülsz, ahova akarsz, így nem ugyanaz a pincéred az egész idő alatt. De így is megismernek, tudják, mit iszol. Gyorsan elvitték a használt tányérokat, nem tudok rosszat mondani a személyzetre itt sem.

 

A medence a sziget közepén található, itt vannak napernyők is, ellentétben a parttal, ott kevés az árnyék. A sokadik napon elég jól jöttek, égett bőrünk pihent kicsit. Hiába használtunk 30-50 faktort, sikerült kis területeken jól megégni. Pl. fejbőr, lábfej, kézfej. Brutális a nap! De hát ez tudjuk. A medencénél is van bár, még enni is lehet. Kedves volt itt is mindenki.

 

A sziget nem körbejárható sajnos, ez nagyon hiányzott. Sok helyen betonfal van a parton. A növényzet dús, sok szép kert, de az utak nekem kicsit elhanyagoltak voltak. Ha csak összegereblyéztek volna, máris jobb lenne az összkép. Máshol ezt megoldják.

A szigeten sok helyen nincs part, ez azt eredményezi, hogy a 2-3 szép részen tömörül mindenki. Ez elette kicsit a maldív-érzést! Nem ezt szoktuk meg. A képeken látszik, hogy rendesen strand-tömegjelenet van a parton. Sajnos…..

A műanyag napozóágyak és székek nem szépek, viszont praktikusak. Be lehet őket vinni a vízbe és úgy nézelődni, pihenni, napozni. Ennek is van tehát jó oldala.

 

Összegzés:

Az igazsághoz tartozik, hogy elég jó áron sikerült ide foglalni, ezért lett ez a sziget most. Egyébként nem ez lenne a favoritom. DE gondoltam, megnézzük és jól tettem. Abszolút hozta, amit vártam, nem voltak elrugaszkodott illúzióim és kellemesen csalódtunk.

A hazaindulás nagyon sikkes volt: reggel 08.15kor elvittek a szigetről. Fél 9kor már a reptéren voltunk. Azonnal lehetett becsekolni, és indulás. Nem kellett órákat várni az esti gépre. Ez az esti indulókra is vonatkozik, láttuk, hogy a késői géphez indulókat csak est 8-9 körül vitték el a szigetről, sötétben is megy a transzferhajó! Így marad egy egész napjuk még, ehhez biztosítanak öltözőt és zuhanyzót!

 

Előnyök:

  • Jó áron lehet foglalni
  • Ételek jók, nekem megütötte a Vilamendhoo szintet
  • Közel a reptérhez, 10 perc után indul a nyaralás, kényelmes volt és a reptér közelsége nem zavaró. Naponta 3-4 nagyobb gépet láttam a fejünk felett, de én szeretem nézni őket, szóval….
  • Kényelmes szoba, szuper ágy, extra halk légkondi. (ezt pl. még Kuredun sem tudták megoldani.!)
  • Wifi ingyenes mindenhol, még a parton is elérhető. Filmet nézni nem lehet vele, de minden egyébre elegendő
  • Kiszolgálás gyors és előzékeny
  • Növényzet (régi sziget, így nagyon dús mindenhol)
  • Nem volt hiányérzetem semmivel, amire számítottam, azt hozta

 

Ami nem volt olyan jó:

  • Kevés szép part, ezért összezsúfolódnak az emberek (néha kellett széket foglalni, sajnos) Sun Island partja pl. ettől sokkal de sokkal szebb! Itt nincs széles, szép beach.
  • Nem körbejárható a sziget
  • A drágább szobáknak is van nagyon csúnya partszakasza! (morcos lettem volna, ha oda foglalok)
  • Sok orosz és kínai vendég, nem a sziget hibája
  • A reef nekem nem jött be, még a korallfalnál sem volt sok élővilág. Pedig nyugodt tenger, napsütés és reggel is voltunk. A partközelben 3 cápánál és pár halnál több nem úszkált. Vilamendhoo/Komandoo szintet meg sem közelíti. Ráját pl. egyet sem láttunk!!!! Pedig az mindenhol van.
  • A szobában nincs nyitott fürdő (sőt, kifejezetten ronda) ez nekem hiányzott kicsit, de lehet nélküle élni. Célnak megfelelt.
  • Volt egy teljesen esős napunk. Reggel 10-től este 7ig folyamatosan esett! Ez elég pech….az a nap kicsit kuka, mert aránylag „hideg” is volt. Nem volt kellemes kijönni a vízből.

 

Nem lett a kedvenc szigetem, van jobb, persze. De ezt tudtuk és mi élveztük így is. A Nap és a Víz ugyanolyan gyönyörű! Semmi nem rontotta el a nyaralást, pihentünk. A sziget egyik csücske nagyon szeles volt, itt tarajos hullámok voltak, nagyon jó volt ugrálni, lebegni benne!

Itthon havazott és mínuszok voltak, mi pedig a paradicsomban! Kell ennél több?

 

Remélem segítettem ezekkel az infókkal.

Képek hamarosan.

 

 

 

 

manna13 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27330

Szia!

 

Én jövőhéten utazom Maafushira ha ti nyáron akkor majd tudok sok mindent segiteni ha hazajöttem. A sziveten van egy bikini strand ugy olvastam.

Előzmény: nokedleeee (27318)
manna13 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27329

Kedves Bea!

 

Akkor érdemes ott érdeklődni a reptérnél a kikötőben motorcsónak iránt?

Nekünk 90 dollár per főt írtak az dúrva a 20 meg vállalható

Hol száltatok meg? a mi szállónk a kikötőnél lesz valami Lesurie Butoque Hotel.

Vannak napágyak a parton vagy a szálloda kertjében?

Előzmény: Beáta087 (27313)
manna13 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27328

Kedves Beata!

 

Csak nem a Maafushin voltál?Oda készülünk a jövőhéten aeroflottal 132 ft os jeggyel nem lehetett Maldivot kihagyni. Tudnál pár kérdésben segíteni?

PL. Komppal mentetek? Milyen a biztonság, Melyik hotelben voltatok?

Kell e átalakitó az áramhoz hogy tudjuk használi a konektorokat?

Szép hely?

Meg majd kérdeznék ha nem gond!

 

Giulia

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Beáta087 (27324)
nokedleeee Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27327

És ezt a 20$-os viteldíjat ott mondták helyben, vagy előre foglaltad? Mert én ilyen olcsón még sehol sem láttam.

Nem a standard szobát foglaltam, mert az a városra néz, de nem is a tengerre nézőt, mert az jóval drágább volt, szóval nem tudom merre fog nézni.

A resortokba megy komp? Egy sör vagy egy koktél mennyibe kerül kb?

 

 

Köszönöm a válaszaid! :)

Előzmény: Beáta087 (27324)
andi265 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27326

BANDOS 2015. január-február  /  első rész

Még frissek az élmények és azonnal indulnék vissza J

Az út Emirates-el Bécsből hibátlan volt. Pontos, jó ételek és italok. Kedves személyzet.

A malei reptéren 5 perc sorban állás után már be is léptünk, most nem kaptuk meg a gépen előre a kis kitöltendő nyomtatványt, de hamar megvoltunk vele így is. Ha esetleg kell valakinek, hoztam bőven, tudok adni.

a csomagok átvétele után 3 perc múlva már a Bandos standnál üdvözöltek és indultunk a hajóhoz. 15 perc múlva a szigeten voltunk. Kíváncsi voltam, hogy milyen az ilyen közeli sziget, mert őszintén szólva a hidroplán már megvolt sokszor, most nem volt kedvem hozzá. Nagyon jó volt, hogy ilyen hamar megérkeztünk, nem voltunk fáradtak s nem ment el az értékes nyaralóidő utazással. Imádtam.

Gyors check in : most direkt nem szóltam előre, hová szeretnék szobát! Eddig mindig kértem és soha nem oda kaptunk. Most helyből a legjobb parthoz kaptunk!!! 193 szoba. A szoba elég basic, de nagyon kényelmes ágy, szuper halk légkondi, LED tv, szóval minden, ami kell. Azt már tudom, hogy nem töltök sok időt amúgy sem a szobában. A célnak tökéletesen megfelel. Naponta 2x takarítanak, nagyon kedves mindenki! Olyan ágydíszítést kaptunk, mint még talán Komandoo-n sem. Képek később.

 

Ételek: mi félpanzión voltunk, mert nekünk felesleges a teljes panzió és az all.inc is. Nem iszunk annyit. Az ételek szuperek voltak, mondjuk velem nincs sok gond. Minden nap 2 féle grill hús, 6-7 féle főétel és sok köret verzió. Rengeteg gyümölcs (passion fruit, papaja, pitaya, görögdinnye, banán, narancs….)  elég jó édességek. 2 féle leves és nagyon finomak a krémleveseik!!!  A reggeli a szokásos, tojást sütnek, pancake, gyümölcsök és ázsiai reggeli ételek is vannak. A reggelihez jár kávé, tea és gyümölcslevek. Dobozosak.

Ital árak: 1,5 l víz: 4,95 usd, üdítők: 4-5 usd, red bull: 7 usd, koktélok: 11 usd.

 

Part: mint általában, itt is nagyon küzdenek a kimosódással. Vannak nagyon szép és nagyon ronda részek is. Mi standard szobában voltunk, és tényleg kár lett volna DeLuxe szobában lenni, azoknak ronda volt a partja sajnos. Ugyanez a helyzet a JBVillákkal is. Van amelyiknek gyönyörű, de soknak nincs vagy nagyon ronda a partja…sajnos ez van. Közvetlen a vízre csak nagyon kevés villa néz, mert túl dús a növényzet. De ez ne legyen már bajJ

A kert és belső utak homokosak, nem kell papucs, de nem mindig szedik össze a leveleket, ágakat. Láttam már szebben karban tartott szigetet is. Sok a virág, óriási frangipani és bouguinvillea fák vannak. Isteni az illat a szigeten.

 

Reef: sajnos Vilamendhoo-hoz képest sokkal kevesebb élővilág van. A partközelben szinte semmi. Vilán ehhez be sem kell úszni, hemzsegnek kint is a halak. Bent a reef fal mellett sem volt az a nagy halfelhő. A cápák kicsit nagyobbak voltak, teknőst nem láttunk de sok muréna volt. A szokásos halak: doktor, titan trigger, picasso, papagájhalak, tengeri csillagok, kis bohóchalak több verzióban.

 

Folyt. Köv!

 

 

 

andi265 Creative Commons License 2015.02.09 0 1 27325

Szia L&B,

Köszi szépen, nagyon kedves Tőled.

Már írom. Hamarosan az első rész kész:)

Az időjárás nem volt hibátlan, de ez nem baj. Összességében szuper volt!

Előzmény: Light and Blue (27322)
Beáta087 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27324

A komp kb. 1,5 óraa motorcsónak 30 perc. A közlekedés nyugalma inkább az adott időjárástól függ jobban (szél, hullámok), mint a közlekedési eszköztől. Sajnos én is "szenvedtem" a hajózástól, de nyugodt időben semmi kellemetlenség nincs benne, sem a kompon sem a speedboton. A hoteletek jó helyen van, de ha lehet kérd tengerre néző szobával, mert az épület másik oldala tüzfalra néz. Az időjárásról nem tudok biztosat mondani, én most voltam előszőr, kb. 2 nap volt futó zápor és egy nap volt teljesen esős, de hűvös egyáltalán nem volt. Bikiniben lehet fürödni a kijelölt strandon (kb 2 perc séta a hoteltől), nem volt zsúfolt a part. Alkoholt kizárólag a resortokban tudsz fogyasztani, a helyiek által lakott szigeten egyáltalán nem. Szerintem elvitelre nem adnak alkoholt, de nem próbáltuk ki. :-)

Programok:http://stingraybeachinn.com/wp-content/uploads/2012/06/Stingray_Activities_Rates_Card_2012.06.13.pdf

Szinte mindegyik szállodában ezekből lehet választani. Mi sznorkereztünk, voltunk 3 resortban, Picnic Islanden és halászni. Nagyon élveztük, próbáljátok ki. Az árak függenek a látszámtól, érdemes rákérdezni a szállodában, hogy vannak-e más jelentkezők adott programokra. Maléban nem érdemes szétnézni, esetleg akkor ha van időtök a repülő indulása előtt. Nagyon szúfolt nagyon zajos.

Ha van még kérdésed, írd nyugodtan!

Előzmény: nokedleeee (27318)
qutja Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27323

Meg lesz!

Előzmény: Light and Blue (27322)
Light and Blue Creative Commons License 2015.02.09 0 1 27322

Andi! várom az élménybeszámolodat! biztos mesés volt! Isten hozott :)

Előzmény: andi265 (27319)
qutja Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27321

Sziasztok! Fúúúúúú, nagyon be vagyok sózva, jövőhét szerdán indulunk, Sun Islandra és Dubaiba! Már csak az időjárást kell elintéznem, hogy jó legyen. Snorkerezéshez vigyek békatalpat, elég nagy csomag!? Meleg cuccot, zárt cipőt, vigyek? Gyógyszerre rovarirtóra, lesz szükség? Most kezdek pakolni, ezért jutott eszembe. Remélem nem sok Orosz lesz!

Benta Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27320

Nagyon várom a beszámolódat!

andi265 Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27319

Sziasztok Kedves Fórumozók,

Pénteken érkeztünk meg Bandosról.

Ez volt a 6. szigetem, szóval van összehasonlítási alapom.

Hamarosan pár friss infó, de elöljáróban az időjárásról:

Elméletileg a legjobb időszakban voltunk. 01.27-02.06

de ennyi felhőt még soha nem tapasztaltam ebben az időszakban.

az előrejelzés végig felhőt és vihart jelzett. Meg is ijedtünk....

Ebből annyi jött be, hogy szinte minden nap befelhősödött hosszabb-rövidebb időre, volt 3-4 ötperces eső is.

Valamint sajnos egy teljes nap eső:( De általában azért gyönyörű idő volt.

 

Szóval felesleges nézni az előrejelzéseket. Fogalmuk nincs.

A helyieket kérdezve is annyi volt a válasz, hogy nehéz megmondani :)

 

 

nokedleeee Creative Commons License 2015.02.09 0 0 27318

Kedves Bea!

 

Még azért is preferálom jobban a kompot, mert azzal talán nyugodtabban lehet közlekedni, párom kicsit tengeri beteg.

Nagyon várom a véleményedet a szigetről. Mi nászútra megyünk és a Crystal Sands hotelbe foglaltam szállást. Sajnos papíron elég csapadékos a június, de akkor lesz az esküvőnk és nem akartunk fél év múlva menni nászútra. Az esőtől félek a legjobban. :/

Pár kérdés:

-tényleg nem lehet bikiniben fürödni? Sokan vannak a parton? Mennyire tiszta?

-sört lehet venni a valamelyik szigeten és áthozni ide?

-mik a főbb programlehetőségek és milyen árak vannak?

-Maléba érdemes szétnézni?

 

Válaszodat előre is köszönöm!

 

Üdv, Győző

Előzmény: Beáta087 (27313)
Benta Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27317

Kis kíváncsiak: Centara Grand Island

moonwalkr Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27316

A thai vezetésből indulunk ki, akkor ez Dusit Thani lehet:)

Előzmény: Attika30 (27315)
Attika30 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27315

Nyilvànosan nem árulod el melyik sziget tetszett annyira? :-) En is kíváncsi vagyok rá :-)

Benta Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27314

Publikus a mailem, írj oda és szívesen válaszolok.

Előzmény: Light and Blue (27312)
Beáta087 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27313

Kedves Győző!

A napokban értem haza Maafushi szigetéről! Eredetileg én is komppal terveztem Maléról a szigetre való érkezést. A kompkikötőben azonban felajánlották a motorcsónakkal történő utazást. A motorcsónak ára 20 USD/ fő volt. A komp valóban csak 2 USD/fő de naponta csak egyszer közlekedik.

Amennyiben további kérdésed van Maafushival kapcsolatban szívesen segítek.

Bea

Előzmény: nokedleeee (27303)
Light and Blue Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27312

Kedves Benta! elárulod mely szigeten voltál ami annyira tetszett neked nektek? Nekünk Filitheyo pont azokért esett ki amiket te leirtál! Mi most megyünk vissza Kuredura Imádjuk! de jövőre Barosra megyünk,ismeröseink szerint csodálatos! és nem vagy missz izé!!!! nagyon jó,hogy ilyen is van a fórumon mint Te! üdv!

Előzmény: Benta (27310)
Light and Blue Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27311

Mi a magunk részéről Soha  többet nem akarunk a Turkish légitársaságával utazni! igen elvittek, túléltük de nagyon kellemetlen volt ,koszos,piszkos , minden szavadat szó szerint tudnám írni!!! azt hittük csak bennünk van a hIba,hát nem !!! azóta mentünk az Emiratessel és mentünk más légitársasággal is! nekünk fapados  Turkish!!! egy ilyen hosszú utazásnál mint a Maldív-szigetek  igenis sok minden nagyon fontos!!!! és inkább fizetek többet,de kérdem én egy induló gépen miért piszkos minden a többiről már ne is beszéljünk!!!!!

Előzmény: Benta (27310)
Benta Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27310

Nemrég jöttünk haza Filitheyo-ról. Hátha valakinek hasznos lesz :) A nyaralás tökéletes volt, imádtuk minden percét, de van néhány apróság, amit megosztanék, hátha segít annak, aki még döntés előtt áll.

 

Repülés: az Austrian jobban bejött, amivel eddig 2x repültünk. Idén Turkish-sel mentünk, hát én többet vártam. Hiába van menü-választásos szuper kártya, ha az első 10-12 sor után már nincs miből választani, mert csak 1 féle étel maradt. Reggel elfogyott a kávé, pedig mi azon a részen ültünk, ahol elkezdték osztani. Ez kellemetlen egy éjszakai repülés után. Az Austrian-nál folyton itattak minket, sose kellett kérni, még éjjel is hordták az innivalókat, amikor meg elvonultak a légikísérők is pihenni, kiraktak mindent, szolgáld ki magad, most nem. Az osztrákoknál tisztaság volt, a wc most oda-vissza is kritikán aluli állapotban volt. Az Austrian-on mindig voltak szabad helyek, a T. tömve volt. Az érintős szórakoztató egységek rosszak voltak, 4-ből 2 nem működött, volt több ülés, amit nem lehetett ledönteni. Ezzel szemben az Austrian felújított gépein ilyen problémák sose voltak. Az meg már egyéni, de nekem az indulás ideje is jobban bejön ott - kora reggel érkezel Male-ra, hamar a szigeten vagy, visszafelé reggel elindulsz, este már a saját ágyadban alhatsz. Most hazafelé szenvedős volt, éjfélkor indultunk vissza. Foglaltunk szobát a reptér szigetén, így ott töltöttük az időt 4-9-ig, most már több szálloda is kínál ilyen lehetőséget. Reggel 10-re itthon voltunk, de az a nap nagyon fárasztó volt, sokára lett este :)

 

Filitheyo: ha nincs összehasonlítási alapod, tökéletes. Lenyűgöző a növényzete, az az igazi trópusi dzsungel, hihetetlen illatokkal. Ideális a mérete, szép a víz élővilága. A bungik kicsit lelakottak, de ezt tudtuk, és nem is ez a lényeg nekem egy ilyen helyen. Az ételek finomak, bár egy hét után kicsit unalmasak. A személyzet nagyon kedves, udvarias, kisfiam egyedüli gyerek volt a szigeten, imádták, mindenki tudta a nevét, igazán megkülönböztetett figyelemben részesült. De óhatatlanul összehasonlítottam a helyet avval a szigettel, ahol tavaly voltunk, és az 5* volt minden tekintetben, ez meg 4*, és nem több. Annyira nehéz megfogalmazni a "hibákat", hogy ne tűnjek hülye missz izének. Nem is hibák, inkább eltérések. Ha itt elfogyott egy étel/fagyi, nem pótolták. A minibárból felszámoltak innivalót, ami ott sem volt. Egyik este próbáltunk netezni, egy órát fizettünk, nem működött, fél órán át próbálkozott a helyi informatikus, mire jó lett. Ezt a fél órát is kifizettették, a semmire. Amikor az ember otthagy xxxx dollárt, akkor ezek annyira kicsinyes dolgok, és az embernek rossz szájíze lesz tőle. Ilyen apró kellemetlenségeink voltak csak, amik nem is befolyásolják az egészet, de mégis kis apró negatívumot vonnak maguk után. Mi teljes panzión voltunk, a reggelinek 9.30-kor vége, a vacsora  meg 19.30-kor kezdődött, szerintem félpanziósok arra ne számítsanak, hogy kibírják a kettő között kaja nélkül. A vendégek német, osztrák, francia nemzetiségűek zömmel, és sok magyar útitársunk is volt. A tavalyi szigeten szinte csak mi voltunk európaiak, a vendégkör távolkeleti emberekből állt, akik egész nap a házaikban kuksoltak, így mindig olyan érzésünk volt, mintha egyedül a miénk lett volna a sziget. Csak az éttermekben találkoztunk másokkal. Ez után Filitheyo "zsúfolt" volt, nem volt az a robinzon-érzés :) Nekünk az AI ellátás jobban bevált tavaly, itt nem érte volna meg anyagilag, de az érzés mégis más, ha nem számolsz a nap végén. A tavalyi szigetünk thai érdekeltségű volt, az ottani személyzet figyelmessége, észrevétlen folyamatos jelenléte, udvariassága, kedvessége felülmúlhatatlan, "gracious Thai hospitality" - ez itt hiányzott, bár itt is nagyon kedvesek voltak velünk. A superior bungiknál nagy hullámok vannak, itt amikor bemegy az ember, kellemetlen az első pár méter, ahol a hullámok a lábadra borítják a korall-törmeléket. A delux bungik előtt nyugodt a víz, simább a bejutás, de sznorizni jobb a superior oldal. Visz az áramlat, úszni sem kell.

 

Összességében: nagyon jó a sziget, nagyon hiányzik. De nem mennék vissza, csak a tavalyi helyünkre. Az viszont annyira magasra tette a lécet, mostani ésszel, hogy ha még egyszer lesz szerencsém Maldívra menni, csak oda megyek!

nyuszka0301 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 27309

Sziasztok Kedves Fórumozók! 

 

Visszatértem, hisz egyre inkább közeleg április, a mi utazásunk ideje. :) 

Érdeklődöm : lesz valaki közületek Filitheyon április 21től?

Üdv ; Nyusz 

Meladi Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27308

Sziasztok Maldiv fanok!

 

Én meg új vagyok a témában. Nekünk is sikerült megfertőződünk, bár nekem gyermek kori álmom is volt. Lényeg a lényeg mi is túl vagyok már a foglaláson. Idén augusztusba mi is láthatjuk ezt az álmot. Nem tudom hogy, volt e már valamelyikőtök Ziyaaraiyfushi- in Summer Island Village -ban. Ha van ilyen kérem nem tartsa magában! Szép napot Maldivosok. ;)

MR&MrsSmith Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27307

Szebb, mint a kepeslapokon. Lenyűgöző a természeti környezet, a hangulata a szigetnek pedig páratlan.  Nagyon csodás helyszínt választottatok az esküvőhöz. Sok boldogságot kívánunk! 

Előzmény: Light and Blue (27305)
Pranit Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27306

Ez tényleg szubjektív. Mi most decemberben voltunk Dubaiban 5 napot és böven megtöltöttük programokkal.

Nem igaz, hogy 2 nap elég rá, legalábbis nem, ha nem csak egy rohanást akar az ember, és ha már egyszer ott van, mert lehet többé nem megy mégegyszer, mindent meg akar nézni amit érdemes.

1 napot voltunk Abu-Dhabiban is, érdemes átmenni.

Előzmény: Tojglius (27289)
Light and Blue Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27305

Nagyon jó ,ugye mondtam,hogy nagyon szép Kuredu, mi is mindjárt indulunk vissza az esküvőnkre! :)

Előzmény: MR&MrsSmith (27304)
MR&MrsSmith Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27304

Sziasztok! Mi most érkeztünk meg Kureduról. Fantasztikus volt minden, igazi feltöltődés. Az időjárásról annyit, hogy az előrejelzés szerint szinte egész hétre borult időt és esőt jósoltak. Szerencsére a 7 nap alatt csak egy délután volt kicsit felhősebb az ég a többi napon gyönyörű napsütés volt és 31 fok. 

nokedleeee Creative Commons License 2015.02.07 0 0 27303

Kedves fórumozók!

 

Segítségeteket szeretném kérni a sziget kiválasztásában.

Olyan szigetet keresek, ahová el lehet jutni komppal is, mert a motorcsónak, hidroplán nekem drága, a komp meg csak pár dollár.

Maafushi szigetét néztem, eddig ez volt a legszimpatikusabb.

 

Másik kérdés, hogy június 16-án érkezünk, milyen időre számítsunk?

 

Üdv, Győző

Sirius74 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 27302

Szia! 

 

Jó időnk volt, bár az érkezés napján eléggé borult volt, a hidroplánból való fényképezés miatt sajnáltuk és az elutazás napján is felhős volt, de ezt leszámítva az egy hétből, amit a szigeten töltöttünk nagyrészt napos volt az idő. Két nap volt, amikor szinte egész nap gyönyörű kék volt az ég. Ki is használtuk a fotózáshoz. Tényleg nem érdemes előre megnézni egyetlen időjárási oldalt sem, mert semmit nem ér. Nagyon gyorsan változik az égkép. Az egyik pillanatban süt a nap két percre rá felhős és fordítva. Én a Maldív előrejelző szolgálat reptéri jelentéseit nézegettem, még az úgy ahogy bejött, de az ilyen onlineweather.com és hasonló oldalakat felejtse el mindenki. 

Előzmény: Zsolt369 (27300)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!