Épp a 3-6-9-12...hónapos szárítási folyamat elején vagyok...Idekint sajna nincs füstölőm, sonkát is csak haver segítségével tudtam szerezni, de nagyon jól néz ki a téma, a recept innen van:
A Magyar Gasztronómiai Egyesület december 29-én tartja következő hentesáru-kóstolóját, mely alkalommal a hazai virsli kerül a tárgyasztalra. Hentes témában addig is közreadjuk Muskotály Küvé tapasztalatait, melyeket a házilag sonkaszárítás terén szerzett:[...] Bővebben!Tovább »
Ne érts félre nem gizdáskodni vagy okoskodni akarok meg olyan mélységekig belemenni hogy mikor csomagolod el a húst hidegen vagy melegen aki ilyennel foglalkozik annak ilyen dolgokat tudni kell mert ez szerintem alapvetö amit gondolok hogy munkadij megfelelö legyen nyilván ne azért dolgozzon senki hogy más jóllakjon de tulzásokba se jó esni mert szerintem az hosszú távon nem kifizetödö.
Tisztelt lángölö az elöttem szoló is leszokta vágni és feldolgozni konyha készre szerintem nem élve adják oda,amit te plusszban ajánlasz a zacskó az szerintem nem ér 50 ft/kg-ot az egy 150-es hizónál 7500 ft pluszt jelent és amibe elcsomagolod annak a zacskónak az ára kb 400 ft el kell dönteni hogy vissza járó elégedett kuncsaftot akarsz vagy csak egyszer eladni ez meg az én véleményem.
Vágva, feldolgozva, konyhakészre előkészítve, fóliába (zacskó) csomagolva adod át, neki nem kell semmihez se nyúlnia, csak a fagyasztó ajtajához. Szerintem 200Ft-ot ezért kérj el. (saját vélemény)
hello mindenkinek ma jöttek hozzám hogy itt nálam lekéne vágni egy hízot és nem tudom mennyiért csináljam meg.fűszereket meg belet is hoznak a gázt nekem kéne adni meg az egyéb dolgokat
Még nem füstöltem rajta csak szalonnát, sonkát és csülköt, de igazad van a kolbásszal kapcsolatban. Ott be kell süllyeszteni, vagy a tetőt nem nyomom teljesen rá, mert megtartják a fülek.
A felső hordó mindkét fedelét teljesen kivágtam, nem elég kifúrni, mert nem fog eléggé szellőzni.
Az árút felülről rakom be, amit 12-es négyzetvasak tartanak, amik egyszerűen a hordó peremén ülnek. A rudaknak nincs fix helye, mert így szabadon variálható a pozíciójuk.
Ha jó a füstöléshez használt por, saját maga ég nem szükséges tüzet rakni mellé, alá, fölé. Én gáz perzselővel gyújtottam meg a sok kínlódást elkerülendő.
A fedelet szintén lemez fülek tartják a helyükön és mivel a négyzetvasak távolságot tartanak a hordótol itt tud is szellőzni, kellemes enyhe légáramlat keletkezik függőleges irányban.
Ne bonyolult, nagyon olcsó és mint írtam kipróbált, bevált eszköz. A használatával kényelmesen saját ízlés szerint lehet füstölni lényegében bármit(sajt, hal, stb.), csak a füstölő térben kell rögzíteni.
Kopp-kopp... kaptunk egy ilyen fustolot, meg nem probaltuk ki. Kellene, de nincs meg merszunk hozza. Soha nem csinaltunk magunknak kolbasz felet, a Papus szokott segiteni a baratoknak a disznolkodasban, tehat van valami fogalma rola...