sziasztok. Ma vágtunk disznót. A gazda annyira csipáz engem, hogy nekem adott egy fenő acélt mert neki van kettő. Kör keresztmetszetű, hosszirányban bordázott, és az acél és a nyél találkozásánél két gömb van két irányban. Kicsit általános a megfogalmazás.. Szerintetek jó minőség? Holnap töltök fel képet róla.
Kézi klipszelő fogó 5000 ft ,1 kg klipsz ha jól emlékezem 2500 ft + postaköltség. Ha nem mázsákat akarsz betölteni akkor tökéletesen megfelel. Cím:Jokonel kft Környe 06 309275 963. Másik lehetőség : müanyag kábelkötegelő fogóval meghúzva .Nagyon nagy nyomást kibir, minden villanyszerelési bolban kaható 4-5ft és még mindig egyszerübb a madzagolásnál.
Tudjátok van a giesser késem, aminek az volt a gondja h a penge nem tökéletesen illeszkedett a nyélhez a tövénél. Na felvittem rá egy kis ragasztót fogpiszkálóval és most már tökéletes lett. Nem is kattan ha kihúzom oldalra a pengét és nincs már rés. A kajában ugye nem fog gondot okozni?
Épp a 3-6-9-12...hónapos szárítási folyamat elején vagyok...Idekint sajna nincs füstölőm, sonkát is csak haver segítségével tudtam szerezni, de nagyon jól néz ki a téma, a recept innen van:
A Magyar Gasztronómiai Egyesület december 29-én tartja következő hentesáru-kóstolóját, mely alkalommal a hazai virsli kerül a tárgyasztalra. Hentes témában addig is közreadjuk Muskotály Küvé tapasztalatait, melyeket a házilag sonkaszárítás terén szerzett:[...] Bővebben!Tovább »
Ne érts félre nem gizdáskodni vagy okoskodni akarok meg olyan mélységekig belemenni hogy mikor csomagolod el a húst hidegen vagy melegen aki ilyennel foglalkozik annak ilyen dolgokat tudni kell mert ez szerintem alapvetö amit gondolok hogy munkadij megfelelö legyen nyilván ne azért dolgozzon senki hogy más jóllakjon de tulzásokba se jó esni mert szerintem az hosszú távon nem kifizetödö.
Tisztelt lángölö az elöttem szoló is leszokta vágni és feldolgozni konyha készre szerintem nem élve adják oda,amit te plusszban ajánlasz a zacskó az szerintem nem ér 50 ft/kg-ot az egy 150-es hizónál 7500 ft pluszt jelent és amibe elcsomagolod annak a zacskónak az ára kb 400 ft el kell dönteni hogy vissza járó elégedett kuncsaftot akarsz vagy csak egyszer eladni ez meg az én véleményem.
Vágva, feldolgozva, konyhakészre előkészítve, fóliába (zacskó) csomagolva adod át, neki nem kell semmihez se nyúlnia, csak a fagyasztó ajtajához. Szerintem 200Ft-ot ezért kérj el. (saját vélemény)