Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3304

szoval 120-140 m kell összesen.

Előzmény: Törölt nick (3303)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3303

kell kb. 60 meter bel a hurkanak, kb 60-80 a kolbasznak.

 

hagyma? hagymat mibe raksz?

Előzmény: Törölt nick (3302)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3301

annyi csak, hogy mi vékony marhabélbe vastagkolbász töltöttünk, szóval ha vékonyabbat csinálnátok akkor simán kell 60-80 m a vékonyból (inkább több legyen, ha nem használjátok el simán eláll későbbre is).

Előzmény: Törölt nick (3300)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3300

Szia,

 

160-as volt nekünk is novemberben az alábbi alapanyagokat használtuk

 

Paprika    0,5 kg

 

Csípős paprika    0,3 kg

 

Fekete bors    40 dkg

 

só (sonkák, szalonnák sózása is)   3-4 kg

 

fokhagyma    50 dkg

 

vastagbél, egyenes    60 m (hurka, vékony kolbászból csak 2 pár)

 

marha vékonybél 60m

 

fűszerkömény    30 dkg

 

rizs (hurkához)   4 kg

 

Majoránna (hurkához)    15x5g (Horváth Rozi)

 

jótanács, mi a hurkához való rizst az abalében szoktuk megfőzni ehhez jól megy 8-10 szem babérlevél.

 

mi rizzsel csináljuk a véres hurkát is, illetve volt kb 20 kg olyan kolbászmasszánk amibe nem kerül paprika. szóval ezt is vedd figyelembe. A fokhagymát mi előző este megtisztítjuk, megtörjük és annyi vízzel amennyi belepi a tálban felengedjük, a kolbász keverésénél mi a lét használjuk csak.Illetve mi a fűszereket is frissen őrüljük (akkor intenzívebb az íz, kicsit kevesebb kell belőle).

 

remélem segítség volt:)

Előzmény: Törölt nick (3299)
dawid154 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3298

Akkor tévedtem,bocs.Enyire csalhat a  fényképXDvagy csak én vagyok VAK!!!

Előzmény: szabolcshentes (3296)
karijó35 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3297

Hello ha igy megérezted hogy mi a helyzet dick sertés hasitó kellene mert az enyém csontra elköszörültem.Még lehet vele melózni de megérett a cserére nem mai  darab.

Előzmény: csülök2 (3289)
szabolcshentes Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3296

kedves david 164kg-volt a coca

 

szkamil Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3295

Szia nenyét! Tudnál képet felrakni, róla? köszi kamil

Előzmény: nenyét (3288)
vizizé Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3294

Köszi...  A füstölés téma teljesen rendben van. A házilag készített FŐTT-füstölt érdekelne.. :-)

Előzmény: csampilampi (3293)
csampilampi Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3293

Hello!

 

Lehetőség szerint első lépésként vágd le a disznót!:)

 

Csontozd ki!

 

Válaszd ki mit szeretnél pácolni.

 

Vegyük a tarját.

 

Gondosan kicsontozott, véres részektől megszabadított tarját pácsóval besózod.

2 hétig benne tartod. ( ízlés szerint lehet fűszeres pácot is készíteni hozzá kb az első hét után.)

Sózás- pácolás után egy éjszakán át csepegteted, bekötöd sonkakötéssel,majd füstölöd.

Megjegyzem: a sonkaháló nem olyan jó én kifejezetten nem szeretem.

Füstölés után jól eláll.3 hónapnál is tovább.

Előzmény: vizizé (3292)
vizizé Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3292

Technológiai kérdésben kérek segítséget, urak,

 

Egy barátom főtt-füstölt árut készítene házilag. PL tarja. Mi lenne a célszerű sorrend? Mennyire lesz eltartható? Csináltatok már ilyet?

vizizé Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3291

Én próbáltam egy autókárpitoknál használt fogóval, ami ugyanígy néz ki és a kapocs is hasonló. Ha nem nyomtam rá rendesen lecsúszott, ha keményen összenyomtam elvágta a belet. Szerintem nem igazán alkalmas rá.

Előzmény: mormogi76 (3284)
csülök2 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3290

Szép kis disznó!!!!!!! Otthon ugyanolyan gumicsizmám van, mint Neked, oszt mindenki szivatott a faluban, hogy nézd má az írországi nagybácsinak milyen flancos sárga gumicsizmája van........:DDDDDDDDDD

Előzmény: szabolcshentes (3282)
csülök2 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3289

Hello!

 

Bocs a közbedumálásért, én Írországban élek. Ha kell valami szólj, aztán megbeszéljük. Ha csak kérdezni akarsz, ki vele. Szívesen válaszolok.....:DDDDD

Előzmény: karijó35 (3286)
nenyét Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3288

Amiről irtam neked az nem pneumatikus mert a pneus az 280000ft. Az a fogó amit írtam teljesen manuális és én a szezon elején vettem 5000 ért. Délután klipszeltünk le vele 50 kg szalámit , teljesen hibátlanul működik. A műanyag kötözöt csak mint szükségmegoldást javasoltam. Habár a műbél is mű .

Előzmény: mormogi76 (3284)
irbandi Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3287

Írországban dolgoztam 4,5 évig, most pedig Finnországban vagyok majdnem 2 éve.

Ahol éltem írben ott volt a városban 1 cég, Kentmaster volt a neve és ott bármit meg lehetett venni, ha valami nem volt raktáron akkor megrendelték, de bármi ami csak létezik.

Előzmény: karijó35 (3286)
karijó35 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3286

Hello te Írországban dolgozol vagy ott is élsz?Itthon vagy,vagy kint nemtudom kivenni az írásodból.

Előzmény: irbandi (3283)
dawid154 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3285

Hali!!

Hány kilo volt a malacka mert eléggé kicsikének látszik:D

Előzmény: szabolcshentes (3282)
mormogi76 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3284

Ez a fogó és klipsz keritéshez van. A tisztelt kollegák szerint lehetne szalámit klipszelni?

irbandi Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3283

Hali!

Az a baj, hogy Magyarországon elég drága minden, külföldön sokkal olcsóbban lehet beszerezni bármilyen húsipari gépet vagy eszközt. Én a Dick kétkezes marha hasítómat 230 €-ért vettem Írországban, amikor még az euró 240 Ft volt. A mostani 270 Ft-os euróárfolyam mellett is sokkal olcsóbb, még a hazaküldéssel is.

Az a bárd Magyarországon most 80-85 ezerbe kerül

Előzmény: karijó35 (3279)
szabolcshentes Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3282

szabolcshentes Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3281

egy pár kép a múlthétrők

attika672 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3280

A Fekete Sándor által forgalmazott klipszelő

80000e+áfa.

Előzmény: irbandi (3276)
karijó35 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3279

Szevasz a karost mondták kézinek legalább is én csak ilyet láttam ami kézzel müködtethetö ami kimondott húsipari ennél egyszerűbbel még nem találkoztam ami nem jelenti azt hogy nincs de amit irtak hogy 17-ért volt az ajándék még utángyártottat sem hallottam ennyiért.És hamár irok érdekelne Dick hasitóbárd sertés vagy marha mindegy használt jó állapotú is vagy ha új én 65+áfáért  tudok tud-e valaki olcsóbban.

Előzmény: csampilampi (3275)
attika672 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3278

Hali Mindenkinek!

A héten ajánlottak használt kézi klipszelőt,de sajna lekéstem róla.

17e volt az ára 15 agép+2e aklipsz meg a hurok ami volt hozzá.

A helyi böllérbolba volt bizományba. Aztmondta a tulaj,hogy őszre

(csak szezonálisan van nyitva) ő is gyártat 30e körül lesz az ára.

Nyáron már meg tudom nézni, majd csinálok képet és felteszem.

solo18 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3277

Erről beszéltem.

Előzmény: solo18 (3266)
irbandi Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3276

Szia!

 

Képet sajnos majd csak május végén tudok felrakni.

De néztem én is azt a FEKETE SÁNDOR ENTERPRISE-t és szinte ugyan olyan van nekem is, csak annyi bibivel, hogy maszek.

Egy TMK-s csinálta még ahol dolgoztam!

Előzmény: mormogi76 (3271)
csampilampi Creative Commons License 2011.02.12 0 0 3275

Nem jól írtam  :)  Nem a karos, hanem a kézi klipszelőt hol lehet kapni? Az majdcsak nincs tán 100 ropi.

Előzmény: karijó35 (3272)
karijó35 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 3274

Bocs itt nem jó mert nem az a hirdetés van fent most de ha google-be beütöd hogy fekete sándor enterprise azon az oldalon megtalálod a képet.

Előzmény: mormogi76 (3271)
karijó35 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 3273

Az expressz.hu -n a keresöbe ird be klipszelö és kiad egy Balassagyarmati hirdetést ott a képek között megtalálod.

Előzmény: mormogi76 (3271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!