annyi csak, hogy mi vékony marhabélbe vastagkolbász töltöttünk, szóval ha vékonyabbat csinálnátok akkor simán kell 60-80 m a vékonyból (inkább több legyen, ha nem használjátok el simán eláll későbbre is).
160-as volt nekünk is novemberben az alábbi alapanyagokat használtuk
Paprika 0,5 kg
Csípős paprika 0,3 kg
Fekete bors 40 dkg
só (sonkák, szalonnák sózása is) 3-4 kg
fokhagyma 50 dkg
vastagbél, egyenes 60 m (hurka, vékony kolbászból csak 2 pár)
marha vékonybél 60m
fűszerkömény 30 dkg
rizs (hurkához) 4 kg
Majoránna (hurkához) 15x5g (Horváth Rozi)
jótanács, mi a hurkához való rizst az abalében szoktuk megfőzni ehhez jól megy 8-10 szem babérlevél.
mi rizzsel csináljuk a véres hurkát is, illetve volt kb 20 kg olyan kolbászmasszánk amibe nem kerül paprika. szóval ezt is vedd figyelembe. A fokhagymát mi előző este megtisztítjuk, megtörjük és annyi vízzel amennyi belepi a tálban felengedjük, a kolbász keverésénél mi a lét használjuk csak.Illetve mi a fűszereket is frissen őrüljük (akkor intenzívebb az íz, kicsit kevesebb kell belőle).
Hello ha igy megérezted hogy mi a helyzet dick sertés hasitó kellene mert az enyém csontra elköszörültem.Még lehet vele melózni de megérett a cserére nem mai darab.
Én próbáltam egy autókárpitoknál használt fogóval, ami ugyanígy néz ki és a kapocs is hasonló. Ha nem nyomtam rá rendesen lecsúszott, ha keményen összenyomtam elvágta a belet. Szerintem nem igazán alkalmas rá.
Szép kis disznó!!!!!!! Otthon ugyanolyan gumicsizmám van, mint Neked, oszt mindenki szivatott a faluban, hogy nézd má az írországi nagybácsinak milyen flancos sárga gumicsizmája van........:DDDDDDDDDD
Bocs a közbedumálásért, én Írországban élek. Ha kell valami szólj, aztán megbeszéljük. Ha csak kérdezni akarsz, ki vele. Szívesen válaszolok.....:DDDDD
Amiről irtam neked az nem pneumatikus mert a pneus az 280000ft. Az a fogó amit írtam teljesen manuális és én a szezon elején vettem 5000 ért. Délután klipszeltünk le vele 50 kg szalámit , teljesen hibátlanul működik. A műanyag kötözöt csak mint szükségmegoldást javasoltam. Habár a műbél is mű .
Írországban dolgoztam 4,5 évig, most pedig Finnországban vagyok majdnem 2 éve.
Ahol éltem írben ott volt a városban 1 cég, Kentmaster volt a neve és ott bármit meg lehetett venni, ha valami nem volt raktáron akkor megrendelték, de bármi ami csak létezik.
Az a baj, hogy Magyarországon elég drága minden, külföldön sokkal olcsóbban lehet beszerezni bármilyen húsipari gépet vagy eszközt. Én a Dick kétkezes marha hasítómat 230 €-ért vettem Írországban, amikor még az euró 240 Ft volt. A mostani 270 Ft-os euróárfolyam mellett is sokkal olcsóbb, még a hazaküldéssel is.
Szevasz a karost mondták kézinek legalább is én csak ilyet láttam ami kézzel müködtethetö ami kimondott húsipari ennél egyszerűbbel még nem találkoztam ami nem jelenti azt hogy nincs de amit irtak hogy 17-ért volt az ajándék még utángyártottat sem hallottam ennyiért.És hamár irok érdekelne Dick hasitóbárd sertés vagy marha mindegy használt jó állapotú is vagy ha új én 65+áfáért tudok tud-e valaki olcsóbban.