Keresés

Részletes keresés

csokipaci Creative Commons License 2011.12.29 0 0 14110

??

 

Azt meg se Jézus se az apostolok nem tanították, hogy Jézustól valaki teremtmény átvette volna a főpásztori vagy a főpapi vagy az egyház feje titulust. Ezt a tanítást csak a Te felekzeted költötte át sokszáz évvel később.

 

legjobbakat;

 

csokipaci

Előzmény: katolikus2 (14109)
katolikus2 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 14109

Ezeket mind az Egyház mondja Róla, és igaz.

 

 

Ő sosem mondta ezt magáról.

Előzmény: csokipaci (14108)
csokipaci Creative Commons License 2011.12.29 0 0 14108

Hello Katolikus2!

 

 

Márpedig egészen az Újszövetségig volt emberi főpap/legfőbb vezető és ez nem működött éppen az emberi gyarlóság miatt, minekutána maga a főpap ítélte halálra az Istent.

Ezért kellett, hogy maga Jézus legyen a főpap és a főpásztor és az egyház EGYEDÜLI feje méghozzá átruházhatatalnul.

 

 

Jézus saját szava szerint:

 

"Jézus így válaszolt nekik: "Megmondtam nektek, de nem hisztek...mert nem az én juhaim közül valók vagytok. Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből. Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből."

 

 

Az apostolok tanítása ugyanez:

 

 

„Krisztus sem maga dicsőítette meg magát azzal, hogy főpap”

(Zsidók 5:5)

 

„nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia,”

(zsidók 4:14)

 

„Az elmondottakban pedig ez a legfontosabb: olyan főpapunk van, aki a felséges Isten trónusának a jobbjára ült a mennyekben

(Zsidók 8:1)

 

 

Jézus … lett főpappá … jobb szövetségnek lett a kezesévé. És azok többen lettek papokká, mivel a halál nem engedte őket szolgálatban maradni ő viszont, mivel megmarad örökké, átruházhatatlanul viseli a főpapságot…Mert ilyen főpap illett hozzánk

(Zsidók 7:24)

 

„mikor megjelenik a főpásztor [Krisztus] , elnyeritek a dicsőség hervadhatatlan koszorúját”

(1Péter 5:4)

 

Ő [Jézus] a feje.. az egyháznak

(Kolossé 1:’8)

 

Krisztus ...feje az egyháznak
(Efézus 5:23)

 

 

Akik nem ismerik személyesen Krisztust, nincs Vele személyes kapcsolatuk, azoknak számára persze ezek az Igék emészthetetlenek.

 

 

legjobbakat;

 

 

csokipaci

 

 

Előzmény: katolikus2 (14107)
katolikus2 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 14107

Jézus magáról, mint főpásztorról hol ir?

 

Ő azt mondja, hogy Ő az Egyházban a Fő, a Jó Pásztor, az ajtó, szőlőtő, a vőlegény, de sehol sem mondja, hogy közvetlenül Ő fogja legeltetni nyáját. Ez azért sem logikus, hiszen a teremtést is Isten az emberekre bizta, hogy uralkodjanak rajta. Akkor miért vezetné nyáját közvetlenül, ellentmondva Péternek adott megbizásnak?

Előzmény: csokipaci (14106)
csokipaci Creative Commons License 2011.12.29 0 0 14106

 

 

...Persze ez az állítás ugyanúgy teljes mértékben ellentétes Isten szavával.

 

Senki ember kijelentése nem tévedhetetlen beleértve a római pápát.

 

Az összes hívők legfőbb tanítója és pásztora,

pedig nem a vatikáni luxuspalotában díszelgő kedves öregúr,

hanem maga Jézus Krisztus az apostolok tanítása szerint,

akinek címeit maximum bitorolja és ezért meg is fogja kapni

méltó büntetését, ezért nem lennék szívesen helyében.

 

legjobbakat;

 

csokipaci

Előzmény: katolikus2 (14105)
katolikus2 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 14105

A (pápai és egyéb) tévedhetetlenségről:

 

A hatályos jog szerint tévedhetetlen tanítóhivatali döntést hozhat

 

a pápa, ha:

1) egy hitbeli v. erkölcsi tanítást,

2) mint az összes hívők legfőbb pásztora és tanítója,

3) véglegesen elfogadandónak jelent ki (DS 3074; LG 25; 749.k. 1.§).

 

Ezeknek együttesen meg kell lenniük a tévedhetetlenséghez.

 

Ugyanígy tévedhetetlen

 

a püspökök testülete is,

ha ilyen tárgyú és jellegű döntést hoz egyetemes zsinaton,

v. ha a pp-ök az egész világon szétszóródva, de a közösségi kapcsolatot egymással és a p-val fenntartva egyöntetűen véglegesen elfogadandóként adnak elő egy hitre ill. erkölcsre vonatkozó tanítást (479.k. 2.§; vö. 336.k.; LG 25).

 

Az ilyen megnyilatkozásokat - akár ünnepélyes formában, akár rendes és egyetemes tanítóhivatal gyakorlásaként kerül rájuk sor - az összes hívőknek hitbeli engedelmességgel (assensus fidei), vagyis isteni és kat. hittel kell fogadniuk. Ebből következik, hogy kötelesek elkerülni minden olyan tanítást, mely ezekkel ellenkezik (DS 3011; 750.k.).

 

Tévedhetetlenül meghatározottnak csak azt a tanítást kell tekinteni, amelyről ez nyilvánvalóan biztos (749.k. 3.§). G.F.-Sz.Sz.A.

Előzmény: Tafkó Birgut (14104)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2011.12.29 0 0 14104

"II. János Pál 1980-ban kijelentette, hogy nincs ellentmondás a természettudomány és a hit között. Ugyanakkor az őt követő Ratzinger bíboros első pápai miséjét pontifikálva kijelentette: "az ember nem az evolúció jelentéktelen mellékterméke.""

 

Hát, ennyit akkor a pápák tévedhetetlenségiről...

:o)))

Előzmény: katolikus2 (14065)
katolikus2 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 14103

mert sokan az embert itélik meg, és nem a tetteit.

Előzmény: llang-ilang (14102)
llang-ilang Creative Commons License 2011.12.27 0 0 14102

Naprol napra sokminent meg kell itélnünk. Nem értem miért beszélnek néha a megitélés ellen, mint ha az rossz dolog lenne.

Előzmény: katolikus2 (14098)
csokipaci Creative Commons License 2011.12.27 0 0 14101

Gondolom még jó, hogy. Lévén valóságban sötét pogány eredetű hagyomány.

 

 

"Ezt mondja a Seregek URa: Kérj útbaigazítást a papoktól erre nézve: Ha valaki szentelt húst visz ruhája szárnyában, és a ruha szárnyával hozzáér a kenyérhez, főzelékhez, borhoz vagy olajhoz, vagy bármi más eledelhez, szentté válik-e az? A papok ezt válaszolták: Nem! Akkor Haggeus ezt kérdezte: Ha egy holttest érintése miatt tisztátalan ember ér hozzá mindezekhez, tisztátalanná válnak-e? A papok ezt válaszolták: Tisztátalanná! Haggeus erre így felelt: Ilyen ez a nép, ilyen ez a nemzet énelőttem - így szól az ÚR -, és ilyen minden munkájuk, sőt amit áldozatul hoznak ide, az is tisztátalan!"

 

(Haggeus 2:11)

 

„Jézus mondta: Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal. „

 

(Máté 23:17)

 

Előzmény: kapuc2 (14100)
kapuc2 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 14100

Nem olvaslak végig, mert túl hosszú lére eresztetted.----Csak azt mondd meg, a Szent Jobbot is elveted-e?---Abban a korban az volt a szokás.

Előzmény: szipucsu2 (14097)
katolikus2 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 14099

Az az ereklye nem utólag lett vérrel áztatva:

 

http://www.magyarkurir.hu/node/37809

 

 

Előzmény: szipucsu2 (14097)
katolikus2 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 14098

Szivből kivánom Neked a kiengesztelődést magaddal, Istennel és minden emberrel. Ekkor tud majd szivedbe költözni a szeretet, a Szeretet, és attól kezdve nem a más hibáit fogod csak látni, sőt, mindenkit csak magadnál jobbnak, és mindenkit olyannak, amiként őt Isten szereti, mert nagyon szereti. Akkor elmúlik az itélkezésed, s nem marad más, csak a szeretet, az öröm, a béke, s végre megszületik szivedben az Isten.

 

Áldott, békés újjászületést Neked, s mindenkinek!

Előzmény: szipucsu2 (14097)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 14097

Itt volt a karácsony, most a katolikus egyház kiélhette magamutogatási mániáját. Éjféli misék, stb. A pápa is menőzhetett. Csak kár, hogy ennek az egésznek annyira nincs köze ahhoz, amiről eredetileg a karácsony szól, mint annak, hogy az emberek üzletet, stb. csinálnak a karácsonyból. Az egész csak arra jó, hogy nehogy rájöjjön valaki vagy elgondolkozzon arról, hogy Jézus tényleg eljött-e a Földre, és ha igen, akkor miért volt rá szükség, és, hogy ez az embert személyesen hogyan érintheti.

Valamelyik tévécsatornán a szalagcímben lehetett olvasni, hogy valami nincius mit csinált, ereklyével áldott meg családokat. Jóérzésű ember rosszul van tőle, ha belegondol, hogy egy halott ember vérével itatták át az ereklyét, nem hogy még meg is fogja és hókuszpókuszoljon vele. Erre igazán semmi szükség nem lett volna, mert a tévénézőnek ebből megint csak az jön le, hogy az előző pápa vérével átitatott ereklyével csináltak valamit, és ez csak arra jó, hogy azt, amiről a karácsony eredetileg szól, teljesen eltakarják az emberek elől.

Csak az a kár, hogy ha ekkora "hatalommal" rendelkezik a katolikus egyház, nem használja értelmesre. Ha szépen, szeretettel az evangéliumot mondanák el az embereknek az ereklyézések és miegymás helyett, több emberhez eljutna az örömhír, elgondolkoznának rajta, sokan bizonyára meg is térnének, elhagynák sokan bűneiket, függőségeiket, káros szenvedélyeiket, és a világ is jobb lenne. De nem. A katolikus egyház nem beszél erről még karácsonykor se, hanem helyette a hagyományok szolgálatában állnak. Az evangélium hirdetése arra a kevés katolikusra marad, akiket talán megtűr a falai között az egyház, talán nem.

De, hál' Istennek nem csak a katolikus egyház létezik, a katolikus egyházon belül is vannak ébredések, és evangéliumi protestáns körök is tesznek azért, hogy egyre több ember megértse, miért is jött el Jézus a Földre, és hogy az emberek ezáltal megszabaduljanak természetfeletti módon bűneikből, függőségeikből, betegségeikből és a keskeny úton járjanak, elhordozhatatlan teheik és igáik helyett azt a terhet hordozva, mely könnyű, és azt az igát, amely gyönyörűséges.

De az ősegyház - mely szerint más keresztény egyháznak nincs jogfolytonossága, létjogosultsága - mélyen hallgat arról, milyen is valójában az igazi Élet. Hallgat róla, mint a sír. A sír, mely halott, szentté avatott emberek testrészeivel, testnedveivel, csontjaival, kegytárgyaival van tele.

De Jézus a halált is legyőzte és le is győzi  most is - ott, ahova Őt beengedik. Talán ott van szinte minden katolikus szívében is - én nem tudhatom. Csak kár, hogy az Egyház nem engedi kiteljesedni. És talán ott van a különböző ismert bűnökben elbukott katolikus papok szívében is, csak, mivel be kellett tartaniuk az egyház vallásos előírásait, nem volt lehetősége kiteljesedni és úgy megszabadítani őket a bűnből, mint ahogy arra bármely embernek szüksége lenne. Mert eredendően mindannyian, kivétel nélkül bűnösek vagyunk és csak a bűnre vagyunk képesek mindaddig, amíg meg nem értjük, hogy Jézus valójában miért is jött el a Földre, és el nem kezd munkálkodni a szívünkben természetfeletti módon - ha engedjük Neki.

szipucsu2 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 14096

Kifejtenéd? Mert nem igazán értem, amit írsz.

 

De amúgy minden felébredés (ha a reggeli felébredésre gondolsz) is felfogható csodaként és lehet érte hálát adni. Aztán, hogy a nap során már nem bukom el olyan bűnökben, amikben régebben igen, az is csoda, mert ha Jézus nem segített volna és nem szabadított volna meg, nem tudtam volna megszabadulni belőlük. És, hogy nem vonz úgy a világ öröme, ahogy régebben, az szintén Jézusnak, közvetve a feltámadásának is köszönhető. Nem értem, mi ebben az egészben az "érdekes gondolat".

 

A "gondtalan újjászületés" fogalmát így még nem hallottam és nem tudom, mit jelent.

 

De az is lehet, hogy teljesen másra gondoltál, mint én, és szépen elbeszéltünk most egymás mellett. Egyébként nem belekötni akartam abba, amit katolikus2 írt, csak kiegészítettem. Hiszen, szerintem, nem kell bizonyos ünnepeknek akkora jelentőséget tulajdonítani, magának az ünnepnek, ha azt, amiről az ünnep szól, minden nap is átélhetjük ill. átélhetnénk.

Előzmény: kapuc2 (14091)
katolikus2 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 14095

Nekem a 168 óra nem autentikus hirforrás.

 

Az pedig, hogy két ember helyett csak egyet akar alkalmazni valaki, az munkajogi kérdés, s nem több.

 

 

Persze:

MINDENKI SAJÁTMAGÁBÓL INDUL KI!

Előzmény: Törölt nick (14093)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.25 0 0 14094
170 milliót sikkasztott egy apáca

 

850 ezer dollár (170 millió forint) elsikkasztásával vádolnak egy katolikus apácát, aki valószínűleg szerencsejáték-adósságait fedezte a pénzből. Marie ThorntonMarie Thornton nővér a New Rochelle-i Iona College főiskola gazdasági igazgatóhelyettese volt; a vád szerint 1999 és 2009 között dézsmálta rendszeresen a jó hírű katolikus magániskola kasszáját.


Az amerikai szövetségi államügyészi hivatal szerint az apáca hamis számlák sokaságát állította ki, amelyekből személyes kiadásait fedezte.
Az Iona College egyik korábbi alkalmazottja szerint Thornton nővérről köztudott volt, hogy gyakorló szerencsejátékos és rendszeresen látogat kaszinókat Atlantic Cityben.


Az 1940-ben alapított Iona College az egyik legjobb hírű amerikai katolikus magániskola, amelynek jelenleg mintegy 5 000 hallgatója van. Az intézmény Ba- és Ma-diplomát kínáló szakokat egyaránt indít. 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.25 0 0 14093
Szeretőjére cserélte a sekrestyést a katolikus pap

 

 

 

 

21 éves szeretőjét alkalmazta a hívek szerint az a 64 éves, római katolikus pap, aki az Arad megyei Vingán teljesít szolgálatot. A lakók azzal vádolják, hogy két alkalmazottjától is megvált, hogy fiatal szeretőjét maga mellett tudja, írja a Click! napilap. A rossz nyelvek a fiatal lánnyal indokolják, hogy a katolikus pap megvált a sekrestyéstől és a kántortól, és bérüket szeretőjének ajánlotta fel. A hívek és a pap között az indulatok tegnap este szabadultak el, akik nem tudták lenyelni, hogy a 29 éve ott dolgozó sekrestyés asszonyt és az 1999 óta kántorként dolgozó férfit a lelkész csak úgy kitegye állásából.

A pap egyelőre ragaszkodik döntéséhez.
http://www.168ora.hu/punch/szeretojere-cserelte-a-sekrestyest-a-katolikus-pap-60986.html
Last Seal Creative Commons License 2011.12.25 0 0 14092

Már régebben olvastam ezt a cikket:Katt ide

 

Kapcsolódó még ez is:Katt ide

kapuc2 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 14091

Gondolod, hogy minden felébredés egy feltámadás?---Érdekes gondolat.    --Csak hiányzik belőle, hogy gondtalan újjászületés legyen.

Előzmény: szipucsu2 (14086)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.12.21 0 0 14090

Ez kamu? Vagy honnan van?

Előzmény: Törölt nick (14075)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.12.21 0 0 14089

Nem értem, minek kell olyan idegen szavakat használni, amiket valószínű nem is ért itt senki.

Előzmény: Törölt nick (14088)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.20 0 0 14088

"Neked is áldott, békés karácsonyt"

 

 

Pontosabban mithrászt vagy saturnáliát...........esetleg téli napfordulót.

Előzmény: katolikus2 (14082)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 14087

Üdv! Nem olvastam vissza a beszélgetéseteket, de nem értem, mi jelentősége van annak, hogy igazi-e a torinói lepel vagy nem. Aki hisz, az hisz, aki meg nem, nem hiszem, hogy pont emiatt fog. Vagy ha be is bizonyítanák, hogy a torinói lepel dolog nem igaz, akkor sem hagyná el emiatt a hitét senki, mert a hit nem ilyenekre, nem tárgyi bizonyítékokra épül, hanem az Ige hallásából van.

Előzmény: katolikus2 (14080)
szipucsu2 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 14086

A feltámadást, csodát minden nap átélhetjük hál' Istennek.

Előzmény: katolikus2 (14082)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2011.12.20 0 0 14085

Woytila darwinista volt...

Előzmény: katolikus2 (14065)
csokipaci Creative Commons License 2011.12.20 0 0 14084

Na, látod ebben egyet értünk. Az pl. igazi csoda, mely Istentől származik.

Aki megtértünk megéltük.

 

"Ha tehát feltámadtatok a Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül. Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel. Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben"

 

(Kolossé 3:1-)

 

Boldog készülődést és ünneplést;

 

csokipaci

Előzmény: katolikus2 (14082)
Last Seal Creative Commons License 2011.12.19 0 0 14083

Egy kis ismétlés:Katt Ide

katolikus2 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 14082

Neked is áldott, békés karácsonyt, hogy azután lehessen majd nagyböjtöd, húsvétod, s megélhesd a csodát, a feltámadást!

Előzmény: csokipaci (14081)
csokipaci Creative Commons License 2011.12.19 0 0 14081

Hali Katolikus2!

 

 

>kutatók hiába próbáltak hasonló képet előállítani, senkinek sem sikerült olyan utánzatot létrehozni<

 

Nem akarásnak nyögés lesz a vége.

 

 

Felejtsd már el ezeket a római katolikus önigazoló babonás butaságokat, inkább az élő Istennel foglalkozz és az Ő szavára hagyatakozz!

 

"Nyomában megérkezett Simon Péter is, bement a sírba, és látta, hogy a leplek ott fekszenek, és hogy az a kendő, amely a fején volt, nem a lepleknél fekszik, hanem külön összegöngyölítve, egy másik helyen." 

 

(János ev. 20:7)

 

Vagy legalább független nem érdekelt által írt hírforrást olvass, ha valóban az igazságra vagy kíváncsi.

 

 

Valóban csoda, de csak olyan szempontból, hogy ilyen ostobaságokkal a Sátán képes embereket elhitetni és szemükre ilyen sűrű homályt bocsátani.

 

Nem más jelenségek ezek, mint őskövületek a babonás sötét középkori időkből.

Ha nem lennétek már azt hinném, a történetek a hiszékeny, babonás népekről csak legendák voltak.

 

 

legjobbakat;

 

csokipaci

 

 

 

 

 

Előzmény: katolikus2 (14080)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!