Hello én Bp mellett lakom,ami kellene a google-be ird be Gastrobázis azonbelül húsipari eszközök és ott a 7 lap alján dick hasitóbárd sertés 35-cm az ára bruttó 76300-ft ha utána nézel hogy ott mennyi +a te fáradozásod és igy ha annyival ólcsóbb hogy érdemes vele foglalkozni akkor megköszönöm a segitségedet.
November környékén megyek haza. Te merrefele laksz-mozogsz?????? Én Bp és Pécs. Pontosítanád mire van szükséged???? Képnek-méreteknek örülnék....Valamint Írbanditól kellene megérdeklődni, hol tudok ilyen cuccokat venni.....nem hentes vagyok, így fogalmam nincs hol lehet ilyesmit venni idekint, de Ő biztos tudja!!!!!!!! HA kapok egy városnevet meg egy boltnevet már sinen vagyunk.....neten nem találtam semmit, furcsa egy ország ez...:DDDDDDDDD
Meg az is érdekel, hogy amit akarsz az otthon mennyibe fáj, illetve te mennyit szánsz rá!!!!!!!!
Hurkát én így készítem. körülbelüli arányok mert nem mérem. bele szoktam rakni a veséket,lépet,tüdőt,szalonnát,nyesedék húst,májat. 1kg. anyaghoz kb 25 dkg rizs,20 dkg pirítót vöröshagyma, 2 cs majoránna, 1 cs bors, ízlés szerint só,pirospaprika illetve abálólé.
A vérest is hasonlóan csak abba nem rakok májat illetve zsömlésen nem rizsásan készítem. 1l kikevert vérhez 5 apró kockára fölvágott, le pirítót zsömlét szoktam számolni.
kolbászt. 1 kg húshoz, fél dkg bors,2 dkg só,2 dkg paprika,1dkg fokhagyma,fél dkg kömény hogyha füstölöm 1 g salétrom
annyi csak, hogy mi vékony marhabélbe vastagkolbász töltöttünk, szóval ha vékonyabbat csinálnátok akkor simán kell 60-80 m a vékonyból (inkább több legyen, ha nem használjátok el simán eláll későbbre is).
160-as volt nekünk is novemberben az alábbi alapanyagokat használtuk
Paprika 0,5 kg
Csípős paprika 0,3 kg
Fekete bors 40 dkg
só (sonkák, szalonnák sózása is) 3-4 kg
fokhagyma 50 dkg
vastagbél, egyenes 60 m (hurka, vékony kolbászból csak 2 pár)
marha vékonybél 60m
fűszerkömény 30 dkg
rizs (hurkához) 4 kg
Majoránna (hurkához) 15x5g (Horváth Rozi)
jótanács, mi a hurkához való rizst az abalében szoktuk megfőzni ehhez jól megy 8-10 szem babérlevél.
mi rizzsel csináljuk a véres hurkát is, illetve volt kb 20 kg olyan kolbászmasszánk amibe nem kerül paprika. szóval ezt is vedd figyelembe. A fokhagymát mi előző este megtisztítjuk, megtörjük és annyi vízzel amennyi belepi a tálban felengedjük, a kolbász keverésénél mi a lét használjuk csak.Illetve mi a fűszereket is frissen őrüljük (akkor intenzívebb az íz, kicsit kevesebb kell belőle).
Hello ha igy megérezted hogy mi a helyzet dick sertés hasitó kellene mert az enyém csontra elköszörültem.Még lehet vele melózni de megérett a cserére nem mai darab.
Én próbáltam egy autókárpitoknál használt fogóval, ami ugyanígy néz ki és a kapocs is hasonló. Ha nem nyomtam rá rendesen lecsúszott, ha keményen összenyomtam elvágta a belet. Szerintem nem igazán alkalmas rá.
Szép kis disznó!!!!!!! Otthon ugyanolyan gumicsizmám van, mint Neked, oszt mindenki szivatott a faluban, hogy nézd má az írországi nagybácsinak milyen flancos sárga gumicsizmája van........:DDDDDDDDDD