Keresés

Részletes keresés

szabolcshentes Creative Commons License 2011.02.17 0 0 3322

ok köszi hétvégén szombat délután hívlak

:)látenshentes Creative Commons License 2011.02.17 0 0 3321

Hello Szabolcs!

a számom

70 561 71 69

Előzmény: szabolcshentes (3320)
szabolcshentes Creative Commons License 2011.02.17 0 0 3320

kedves látenshentes kellene egy valahogy fel tudjuk venni a kapcsolatot telefonon?

:)látenshentes Creative Commons License 2011.02.17 0 0 3319

üdv neked bálint!

25e

képek elvileg jőv 7

Előzmény: Bálint 88 (3316)
:)látenshentes Creative Commons License 2011.02.17 0 0 3318

hello szabolcs!

25e-re gondoltam.

képet sztem csak a jővőhéten tudok feltenni de probálok sietni vele!

Előzmény: szabolcshentes (3313)
:)látenshentes Creative Commons License 2011.02.17 0 0 3317

hello faszi:-)

ne is mond.van elég:-)......

még élek

Előzmény: csampilampi (3311)
Bálint 88 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3316

üdvözlök mindenkit régóta olvasom a fórumot

és olvastam hogy látenshentes neked van eladó jp4-esed azt szeretném kérdezni hogy mennyit kérsz érte.

karijó35 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3315

Hello én Bp mellett lakom,ami kellene a google-be ird be Gastrobázis azonbelül húsipari eszközök és ott a 7 lap alján dick hasitóbárd sertés 35-cm az ára bruttó 76300-ft ha utána nézel hogy ott mennyi +a te fáradozásod és igy ha annyival ólcsóbb hogy érdemes vele foglalkozni akkor megköszönöm a segitségedet.

Előzmény: csülök2 (3308)
irbandi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3314

Szia Csülök!

 

Roscrea-ban van és Kentmaster a neve, néztem fent van a címe és a telszáma a neten.

Előzmény: csülök2 (3308)
szabolcshentes Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3313

helló látenshentes érdekelne egy mennyi az ára? képet tudsz fel rakni róla?

Butcher88 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3312

Üdv kollegák!

Mostmár muszáj írnom,mert 1000 éve nem voltam itt!

Sok az elfoglaltság,sok a meló,sok a disznó! :-)

Jövő hétvégén végok otthon 3-at,arról lesznek fasza képek!

Jó munkát mindenkinek!

csampilampi Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3311

látens papa te még élsz??

Előzmény: :)látenshentes (3310)
:)látenshentes Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3310

Hello Szabolcshentes!

ha érdekel még nekem van  2 db jp4-em elado!

használt de jo állapotban.

Előzmény: szabolcshentes (3305)
csülök2 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3308

Hello!

 

November környékén megyek haza. Te merrefele laksz-mozogsz?????? Én Bp és Pécs. Pontosítanád mire van szükséged???? Képnek-méreteknek örülnék....Valamint Írbanditól kellene megérdeklődni, hol tudok ilyen cuccokat venni.....nem hentes vagyok, így fogalmam nincs hol lehet ilyesmit venni idekint, de Ő biztos tudja!!!!!!!! HA kapok egy városnevet meg egy boltnevet már sinen vagyunk.....neten nem találtam semmit, furcsa egy ország ez...:DDDDDDDDD

 

Meg az is érdekel, hogy amit akarsz az otthon mennyibe fáj, illetve te mennyit szánsz rá!!!!!!!!

 

 

 

Előzmény: karijó35 (3297)
mormogi76 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3307

Helló

Kis segítség a bélhez ez a link

http://www.solvent.hu/webset32.cgi?Solvent@@HU@@74@@525644078

 

Hurkát én így készítem. körülbelüli arányok mert nem mérem. bele szoktam rakni a veséket,lépet,tüdőt,szalonnát,nyesedék húst,májat. 1kg. anyaghoz kb 25 dkg rizs,20 dkg pirítót vöröshagyma, 2 cs majoránna, 1 cs bors, ízlés szerint só,pirospaprika illetve abálólé.

 

A vérest is hasonlóan csak abba nem rakok májat illetve zsömlésen nem rizsásan készítem. 1l kikevert vérhez 5 apró kockára fölvágott, le pirítót zsömlét szoktam számolni.

 

kolbászt. 1 kg húshoz, fél dkg bors,2 dkg só,2 dkg paprika,1dkg fokhagyma,fél dkg kömény hogyha füstölöm 1 g salétrom

jó disznólkodást

Előzmény: Törölt nick (3299)
kolos05 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3306

Hello.

Nézd meg a 3198-as hozzászólásnál a képeket. Lehet hogy ilyent keresel. A dobozára JP4-es volt írva.

Előzmény: szabolcshentes (3305)
szabolcshentes Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3305

nem tudja valaki ilyet hol lehet kapni és mennyibe kerül?

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3304

szoval 120-140 m kell összesen.

Előzmény: Törölt nick (3303)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3303

kell kb. 60 meter bel a hurkanak, kb 60-80 a kolbasznak.

 

hagyma? hagymat mibe raksz?

Előzmény: Törölt nick (3302)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3301

annyi csak, hogy mi vékony marhabélbe vastagkolbász töltöttünk, szóval ha vékonyabbat csinálnátok akkor simán kell 60-80 m a vékonyból (inkább több legyen, ha nem használjátok el simán eláll későbbre is).

Előzmény: Törölt nick (3300)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 3300

Szia,

 

160-as volt nekünk is novemberben az alábbi alapanyagokat használtuk

 

Paprika    0,5 kg

 

Csípős paprika    0,3 kg

 

Fekete bors    40 dkg

 

só (sonkák, szalonnák sózása is)   3-4 kg

 

fokhagyma    50 dkg

 

vastagbél, egyenes    60 m (hurka, vékony kolbászból csak 2 pár)

 

marha vékonybél 60m

 

fűszerkömény    30 dkg

 

rizs (hurkához)   4 kg

 

Majoránna (hurkához)    15x5g (Horváth Rozi)

 

jótanács, mi a hurkához való rizst az abalében szoktuk megfőzni ehhez jól megy 8-10 szem babérlevél.

 

mi rizzsel csináljuk a véres hurkát is, illetve volt kb 20 kg olyan kolbászmasszánk amibe nem kerül paprika. szóval ezt is vedd figyelembe. A fokhagymát mi előző este megtisztítjuk, megtörjük és annyi vízzel amennyi belepi a tálban felengedjük, a kolbász keverésénél mi a lét használjuk csak.Illetve mi a fűszereket is frissen őrüljük (akkor intenzívebb az íz, kicsit kevesebb kell belőle).

 

remélem segítség volt:)

Előzmény: Törölt nick (3299)
dawid154 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3298

Akkor tévedtem,bocs.Enyire csalhat a  fényképXDvagy csak én vagyok VAK!!!

Előzmény: szabolcshentes (3296)
karijó35 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3297

Hello ha igy megérezted hogy mi a helyzet dick sertés hasitó kellene mert az enyém csontra elköszörültem.Még lehet vele melózni de megérett a cserére nem mai  darab.

Előzmény: csülök2 (3289)
szabolcshentes Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3296

kedves david 164kg-volt a coca

 

szkamil Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3295

Szia nenyét! Tudnál képet felrakni, róla? köszi kamil

Előzmény: nenyét (3288)
vizizé Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3294

Köszi...  A füstölés téma teljesen rendben van. A házilag készített FŐTT-füstölt érdekelne.. :-)

Előzmény: csampilampi (3293)
csampilampi Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3293

Hello!

 

Lehetőség szerint első lépésként vágd le a disznót!:)

 

Csontozd ki!

 

Válaszd ki mit szeretnél pácolni.

 

Vegyük a tarját.

 

Gondosan kicsontozott, véres részektől megszabadított tarját pácsóval besózod.

2 hétig benne tartod. ( ízlés szerint lehet fűszeres pácot is készíteni hozzá kb az első hét után.)

Sózás- pácolás után egy éjszakán át csepegteted, bekötöd sonkakötéssel,majd füstölöd.

Megjegyzem: a sonkaháló nem olyan jó én kifejezetten nem szeretem.

Füstölés után jól eláll.3 hónapnál is tovább.

Előzmény: vizizé (3292)
vizizé Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3292

Technológiai kérdésben kérek segítséget, urak,

 

Egy barátom főtt-füstölt árut készítene házilag. PL tarja. Mi lenne a célszerű sorrend? Mennyire lesz eltartható? Csináltatok már ilyet?

vizizé Creative Commons License 2011.02.14 0 0 3291

Én próbáltam egy autókárpitoknál használt fogóval, ami ugyanígy néz ki és a kapocs is hasonló. Ha nem nyomtam rá rendesen lecsúszott, ha keményen összenyomtam elvágta a belet. Szerintem nem igazán alkalmas rá.

Előzmény: mormogi76 (3284)
csülök2 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 3290

Szép kis disznó!!!!!!! Otthon ugyanolyan gumicsizmám van, mint Neked, oszt mindenki szivatott a faluban, hogy nézd má az írországi nagybácsinak milyen flancos sárga gumicsizmája van........:DDDDDDDDDD

Előzmény: szabolcshentes (3282)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!