Keresés

Részletes keresés

tomtyi Creative Commons License 2011.06.08 0 0 79707
Előzmény: harpokratesz (79706)
harpokratesz Creative Commons License 2011.06.08 0 0 79706

Köszönöm. Linux Live CD-t honnan tudok szerezni?

Előzmény: Oscon (79697)
Meister Creative Commons License 2011.06.07 0 0 79705

Mondjuk nyilván 5000 Ft azért szokott lenni a zsebemben, de egyre feleslegesebbnek tartom. :-)

Előzmény: Oscon (79704)
Oscon Creative Commons License 2011.06.07 0 0 79704

Ugye milyen sérülékenyek a 21. századi vívmányok ?

 

Még pár év és jön a "bankkártya-terrorizmus". Az ilyen irányítóközpontokat fogják koncentráltan egyidőben támadni, simán kilövik a gazdaságot/pénzforgalmat/tőzsdét pár napra/órára, akár gazdasági érdekből (mini-tőzsdepánik generálás).

 

Azért furcsa, hogy egy helyre: GIRO Elszámolásforgalmi Zrt. épület, ekkora hatalom összpontosul.

 

Az egész ATM/POS rendszer látszólag agyonbiztosított, backupolt meg minden, de a végén mégis kiderül, hogy a működés elvesztéséhez még mindig csak 1 egység kiválása szükséges.

 

Kicsit olyan, mint a RAID (mirroring), látszólag ott is több lábon (vinyón) áll a dolog, de ott is elég egy db egység kiválása (RAID vezérlő), hogy bedőljön az egész kóceráj.

Előzmény: Meister (79703)
Meister Creative Commons License 2011.06.07 0 0 79703

Hát tény, hogy készpénzzel ilyen nem történhet. :-)

Előzmény: hokuszpk (79702)
hokuszpk Creative Commons License 2011.06.07 0 0 79702

Áramkimaradás okozta a szombati ATM-frászt

Az irányítórendszer épületében volt a hiba, ezért nem használhattuk órákig más bankok automatáit. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: Oscon (79700)
hokuszpk Creative Commons License 2011.06.07 0 0 79701

hat akkor ez van. mar en is akartam javallani, mert eppen nemnagyon akar kikoltozni a csuz a derekambol :(

 

Előzmény: Oscon (79698)
Oscon Creative Commons License 2011.06.07 0 0 79700

A 3 kártya éves díja, feltételezve, hogy van nettó 150.000 havi fizetésed: 0 Ft.

 

Nincs. Egy része külföldi számlára megy, (de itthon adózom belőle, vagy mert ilyen jó fej vagyok állam bácsihoz, vagy mert erre kényszerítenek a hatályos szabályok. :D ), az itthoni számlára nem jön ennyi.

 

És mivel úgy látom ez feltétele a triumvirátusnak (OTP-AXA-CIB), szerintem itt be is fejeztük. :-). Kint is szépen kimegyek a vonattal a bankba, veszek ki pénzt, visszafele meg mindjárt megrakott szatyrokkal jövök, mostanában egy csomó minden olcsóbb kint.

 

A GRoby-ban hamarabb húzzák le a kártyát, mint ahogy egy néni kiszámolja az aprót, s a visszajárót....

 

Groby ? whatisit? ez ittén vidéki vármegye, kéremallássan. miaz? :D

 

Szóval véleményem szerint a 21. század vívmányait használni érdemes, nem félni tőle....

 

Tegnapelőtt kedves utast tájékoztattam, hogy a bankkártyájával vasárnap Wien südbahnhof (Ost)on tud pénzt kivenni, mert ahogy 21. század, meg vívmány, meg ilyenek. Természetesen (nálam ez az üzenet gyakorta előfordul, ha automatát látok / kinti jegykiadó automatákat is beleértve / ) "terminal ausser betrieb", vagy hogy jobban értsétek "out of order" ;-)...

 

Amikor az ÖBB nek fizetem be a beszedett pénzt, egyszer fanyalodtam (volna) állomási automatára, mert siettem és hosszú volt a sor. Akkor nem azt mondta, hogy ausser betrieb, hanem hogy a kívánt menüpontot deaktiválták, mint később kiderült csak aznapra, de mire az automatától visszafordultam, kiürült az egyik sor a pénztárnál , úgyhogy szerencsém volt. Szóval jah.

Én elhiszem neked, hogy a 21. századi vívmány 95%ban működik, de én úgy látszik túlságosan gyakran futnék bele az 5%ba (ez lehet a szegényes genetikai szerencsekészlet következménye, vagy egyéb ok (?) ), és ha futni kell a pénz után, mert mondjuk az automata benyeli, azt nem 5 perc elintézni, ezt talán elsimered. Elég ha csak egyszer benyeli 100 esetből / 99%os rendelkezésre állás / a 20eurt, két hétig futhatok a pénz után. :-(

 

A készpénz rendelkezésre állása ezzel szemben 100%. (!). A technikai eszközökkel / automata, netbank / 95 fölé nemigen fogsz menni.

 

De használjátok csak minél többen, nekem az marha jó, akár kint, akár itthon még a hiperekben is gyakorta előfordul, hogy egy-egy pénztárnál a kártyaolvasó "out of order", úgyhogy ott nekem mindig sokkal rövidebb a sor. :-)

 

U.I: A postán legutóbb talán 2,5 percet álltam sorba. A bank az mostanában változó, tegnap délelött voltam bent elég speciális tranzakciósorozat miatt (az a típus, amit egyszer kell elintézni, aztán többet az életben nem), 10 percet ültem sorba és bő 1 órán át tartott az ügyintézés helpdesk bevonásával, a tranzakciósorozat egy eleme valamilyen informatikai baszás miatt megakadt egy "technikai számlán" :D. Na most ezt intézd el netbankkal. :D

Előzmény: Meister (79699)
Meister Creative Commons License 2011.06.06 0 0 79699

Oscon, én postán több mint 10 éve nem adtam fel csekket, mióta van netbank a világon. Épp elég nekem ott sorbaállni amikor ajánlott levelek értesítéjővel megyek hónaljszagot szagolni....

 

A 3 kártya éves díja, feltételezve, hogy van nettó 150.000 havi fizetésed: 0 Ft.

 

Ez úgy jön ki, hogy a Citi-nél ingyenes a számlavezetés, ha oda megy a fizetésed, s adnak egy ingyen kártyát. Kamatot viszont nem. A kártyáról a pénzfelvét ingyenes, fizetni is ingyen lehet vele. Azaz tényleg semmi költséged nincs.

 

Az AXA-banknál 0 Ft a számlavezetési díj (ingyen kártyával), az online indított utalások díjmentesek, vásárlás díjmentes, viszont a kp. felvét drága. Így nyilván innen nem veszel fel pénzt, hanem utalod a Citi-re, s ott veszed fel. Az AXA napi kamatozással ad jegybanki kamat minusz fél százalék kamatot, azaz elég jó kamatot adnak....

 

Az OTP-nél meg az AMEX hitelkártya éves díja 6.000 Ft. Viszont minden vásárlásod után 1%-ot jóváírnak. Azaz évi 600.000-et kell költeni vele, s ingyen van.

Mivel nekem van internet, áram, gáz, mobil, és kábelTV számlám, szinte csak ezekből összejön a fenti összeg (~35e), hiszen ezeket a dijnet, és a távszámla rendszerein online, bankkártyával fizetve rendezem. Emellett néha veszek takarítószert, kaját, építkezési anyagokat, rendelek pizzát.... Szóval könnyedén összejön a havi 50e sajnos.... S összességében a bank pénzét költöm egy hónapig, ami addig az AXA-nál kamatozik....

 

És nem állok sorba soha sem bankban, sem postán, sem sehol.... A GRoby-ban hamarabb húzzák le a kártyát, mint ahogy egy néni kiszámolja az aprót, s a visszajárót....

 

Szóval véleményem szerint a 21. század vívmányait használni érdemes, nem félni tőle....

Ja, s az elmúlt tizensok évben mióta netbankolok, s bankkártyázom, nem estem áldozatul semmilyen bonyodalomnak.... Banki belépésekől SMS jön, stb.... Ha mégis lenne olyan tranzakció, amit nem én indítottam, arra meg a bank vállalja a felelőséget, a kártyaelfogadónak kell bizonyítania, hogy én vásároltam tőle, azaz kell aláírt papír, vagy PIN-esnek kell lennie a tranzakciónak....

Előzmény: Oscon (79692)
Oscon Creative Commons License 2011.06.06 0 0 79698

Sajnos a júni 11/12-es téma  bukott. :-(((((

Előzmény: Oscon (79697)
Oscon Creative Commons License 2011.06.06 0 0 79697

de hogyan mentsem le, ha megfertőzhetem vele azt amire kimentem (pl. külső vinyó vagy egy másik hdd).

 

1. lehetséges megoldás:

 

1. lépés: Linux live dvd-ről / nálam valami régi knoppix van / bebootolni (azt nemigen fogod a windowsos vírussal összefertőzni),

2. becsatolod a fertőzőtt szirszar vinyó szirszar ntfs partíciót CSAK OLVASHATÓ (!!!!!!) MÓDBAN a /mnt/szirszar mappába. (vagy ahol a knoppix (?) megtalálta, automatán össze szokta szedni a partíciókat amiket megtalál.

3. becsatolod a külső hdd-det a /mnt/kulso mappába, vagy amit megtalál.

4. átmásolod a szirszar tartalmát a kulsobe, ez alatt iszol egy sört az egészségemre

5. újraindítod a gépet. (kiveszed a dvd-t.)

 

Előzmény: harpokratesz (79696)
harpokratesz Creative Commons License 2011.06.06 0 0 79696

Én is úgy gondoltam, hogy előbb lementeném az adataimat, mielőtt a bootszektort kijavítanám, de hogyan mentsem le, ha megfertőzhetem vele azt amire kimentem (pl. külső vinyó vagy egy másik hdd). A dvd-re írás lenne a legjobb megoldás? csak az a baj, hogy 300 GB az adat, nagyon sok. Esetleg van valami más módja is, pl. hálózaton keresztül lementeni a cuccot?

Előzmény: Patreides (79695)
Patreides Creative Commons License 2011.06.05 0 0 79695

Ha a fixboot és fixmbr parancsokat paraméter nélkül adod ki, akkor alapból a rendszerpartíciót tartalmazó vinyót fogja "megmunkálni". Mindkettő paraméterezése megnézhető a Windows Súgójában (nem egyformán kell paraméterezni.)

Az adatokat menteni pedig mindig érdemes.

Főleg itt, hiszen a Súgó is ilyet ír a fixmbr használatáról:

"Ha a partíciós tábla érvénytelen vagy nem szabványos, egy figyelmeztetés jelenik meg, hogy kívánja-e folytatni a műveletet. Ha probléma nélkül el tudja érni a meghajtókat, akkor ne folytassa a műveletet. Ha a rendszerpartícióra új fő rendszertöltő rekordot ír, akkor megsérülhetnek a partíciós táblák, és a partíciók elérhetetlenné válhatnak."

 

Egyébként majd remélhetőleg kapsz jó és hasznos tanácsokat a kérdéseddel kapcsolatban, én csak annyit akartam jelezni, hogy addig ne csinálj semmit, amíg nem tudod pontosan, hogy mit és hogyan csinálsz. :)

(Én lehet, hogy betenném a hdd-t egy gépbe, amiből kiveszek előtte minden más hdd-t, és dossal bebootolva egyszerűen kiadom az fdisk /mbr parancsot, de nem tudom mi van, ha mondjuk a feltételezett vírus nem (vagy nem csak) az első 512 byte-on van...?)

Előzmény: harpokratesz (79694)
harpokratesz Creative Commons License 2011.06.05 0 0 79694

Szeretnék segítséget kérni tőletek, a NOD32 riasztott nálam, hogy a 2. fizikai lemez MBR szektora fertőzött lett egy ismeretlen TSR. Boot vírussal, a megtisztítás nem lehetséges.

Én a 2. lemez alatt a mobilrack-et értem, mivel az 1. lemez a rendszervinyó. Közben csatlakoztatva volt egy mp3 lejátszó is, pont a 2. lemezről másoltám át zenéket rá.

Utánanéztem a neten, állítólag a NOD32 szokott ilyen boot vírusoknál téves riasztást is adni, de én azonnal kivettem a mobilrack-et a gépből, utána víruskeresést csináltam és több spyware-keresővel is átnéztem a gépet, egyik sem talált semmit, és azóta is rendben működik a gép, úgy hogy csak a rendszervinyó van most bent. Tehát valószínű, hogy tényleg 2. fizikai lemez, a mobilrack vírusos. Kérdésem lenne, hogyan tudom eltávolítani, mert NOD32 nem tudja. Azt olvastam, hogy ilyenkor az eredeti XP telepítőlemez javítókonzoljában kiadott fixboot és fixmbr paranccsal újra kell írni a fertőzött lemez bootszektorát, akkor a vírus is letörlődik. Állítólag a legjobb egy Win98-as telepítővel csinálni ezt. Tényleg elég lenne ennyi? Nagyon fontos adatok vannak azon a vinyón és sok, nem szeretném ha elvesznének vagy megrongálódnának.

Esetleg előtte lementeni hogyan tudnám őket, mielőtt a bootszektort kijavítjuk, vagy ez fölösleges?

 

OPi Creative Commons License 2011.06.04 0 0 79693

kis szombat esti móka, lehet kitalálni honnan is jött :-)

 

"Sajnálattal jelentjük be Önnek, hogy mi lesz így néhány alapvető karbantartási a mi Webmail számlára. A folyamat során Ön találkozhat bejelentkezési probléma. A bejelentkezik fiókjába, de ez ellen meg kell majd fiókját azonnal megkapja ezt az értesítést. Annak igazolására, és megtartani a Webmail fiók aktív alatt és után folyamatra, kérjük, válaszoljon erre az üzenetre az alábbi fiókadatokat's. Ennek elmulasztása okozhatja az állandó hatástalanítására a webmail véve a mi adatbázis lehetővé teszi számunkra, hogy több teret akár elkövetkező előfizetők. Hogy megakadályozzák a fiókját attól, hogy megszüntetik, akkor frissíteni ezt azzal, hogy a kért információk az alábbi:

Megerősíti e-mail identitásra Felhasználónév: .................. E-mail Felhasználónév .............. Jelszó: .................. Jelszó megerősítése :............ Születési idő :.............. Jelszó jövőben :...........

Ön Webmail figyelembe aktív marad, miután sikeresen megerősítette és korszerűsített fiók."

Oscon Creative Commons License 2011.06.04 0 0 79692

Viszont igen sokszor szoptam már be, hogy 20.000-essel nem tudtam fizetni, mert nem tudtak visszaadni. :-)

 

Mert gyakorlatlan készpénzes vagy, nekem nagyon ritkán van a buxába' 20ezres. Az a titka, hogy a húszezresekkel előszőr a postára kell menni, ott feladni a fűtésszámlás csekket, telefon, net, villany, hírlapelőfizetési, estébé.

Ennek megvan az az előnye, hogy mindjárt a szomszédos ablaknál a heti tippmixet is lehet intézni a visszajáróból . :-) A csekkek elég random időben jönnek, úgyhogy folyamatosan fogyasztják a "húszezres készletet". Boltba meg szinte minden nap kell menni a posta után, kajáért miegymásért, szóval a Káosz elmélet jegyében / amerre áll, arra repül / , valahogy mindig többé-kevésbé ütemesen jön a dolog tök automatán.

 

Amúgy meg a magatokfajta kockáknak ha nincs posta, úgyis minden hónapba vesztek valami mobilos anyámkínja ketyerét, ami kapásból darabra több húszezrest fogyaszt. A heti blu-ray, dvd DL, USB vinyó :D készletetek beszerzésekor is mindjárt elsózható néhány 20as. Vagy ha van kocsid, szerintem tankoláskor is. ;-) / Bár amennyi autó van állandóan nyílván nem elég drága még a benzin :-D /. Aztán ha kenyeresbe kell menni, ne mond nekem, ezek után nincs legalább egy 500-as címleted (!).

 

Innentől nyert az ügy, mert a kajautalványokkal, meg a visszajáróval gyakorlottan és gyorsan lehet gazdálkodni. Csak a bírkák mennek 20ezressel a pékségbe a 2 * fél kilós kenyérért meg a sajtosért. ;-)

 

Azért a 3 kártyának az éves díját nem fizetném. Hja tudom, van ingyen kártya, meg ingyen kutyaszőr az ilyen netbankos csomagoknál hold és nap együttállás és megfelelő vércsoport függvényében, vagy miknél, de ott meg a havi számlavezetési meg mitökömnek hívott díjtól kapsz frászt.

 

Éljen a fapad, a csörgő apró, az iso02, az analóg tévé, és a sárgacsekköt !

Előzmény: Meister (79691)
Meister Creative Commons License 2011.06.04 0 0 79691

Hát Oscon, az albérlőm soha nem tart magánál készpénzt. Mint mondta, ezt kb. 3 éve űzi. Nyilván így nehéz kocsmát találni, de nem reménytelen. Egyébként nem kocsmázik, szóval így egyszerű.

Én amondó vagyok, hogy az embernek legyen 3 társaságtól kártyája, ami összességében ingyen van ha ügyes vagy, s akkor olyan nem nagyon van, hogy nem megy a Citi, meg az AXA, meg az OTP, s így nem foganak el egy AMEX-et, vagy Mastercardot, vagy Visa-t.

Legalábbis velem még Ukrajnában sem esett meg ilyen szégyen, pedig ott aztán a külföldiek kártyáit nem nagyon szeretik elfogadni. :-)

 

Viszont igen sokszor szoptam már be, hogy 20.000-essel nem tudtam fizetni, mert nem tudtak visszaadni. :-)

Előzmény: Oscon (79690)
Oscon Creative Commons License 2011.06.04 0 0 79690

1. mi újság a 11/12ével ?

2. Jelige: Éljen a készpénz !: Ez itt a reklám helye :-)

http://index.hu/gazdasag/2011/06/04/nem_lehet_penzt_kivenni_az_unicreditnel/

 

A készpénznél nincs üzemzavar. Üzemzavar esetén a bankkártya pontosan annyit ér, mint amennyinek látszik: néhány centi * néhány centis plasztikszemét. :-) A készpénzt nem kell évente x ezer forintért az egységsugarú melósnak cseréltetni.

3. A készpénzt elfogadja a flipper :-)

tomtyi Creative Commons License 2011.06.04 0 0 79689

Kimaradt: cd-re írtam ki.

Előzmény: tomtyi (79688)
tomtyi Creative Commons License 2011.06.04 0 0 79688

http://winportal.net/?id=808#post10896

Másnak is van hasonló problémája hasonló feladattal.

Én idegbajt kaptam: letöltöttem, elindult. Oszt megáll: IMAPI 2.0-át kell telepíteni. Elsőre nem volt jó, hibaüzenetet adott. Másodikra lement, de ÚJRA KELL INDÍTANI A RENDSZERT! BAAZZ+!!! Egy szaros kis segédprogram miatt!!!

Utána lefutott simán. De rendszerleállítás nincs, vagy én nemntaláltam.

Előzmény: panabubus (79687)
panabubus Creative Commons License 2011.06.03 0 0 79687

KUdarc, kudarc, kudarc.  :S   De már frusztráció-tűrő lettem, úh. átmenetileg inkább a női formák infravörös ábrázolásába feccölöm be az időm.

 

Nem műxik. Legalábbis kártyaolvasóról nem. Érdekes hogy a telepítéskor viszont az USB-HDD-t nem látja, legalábbis azt írja. Kártyaolvasót/pennadrájvot igen, de  arra meg hiába teszem fel.

A BIOS  boot-opciói között ilyenek vanbnak a HDD/CD rom-on kívül:  USB-FDD,USB-ZIP  (gondolom ez az Iomega-féle akármi, nem valami csomagolt fájl) . USB-LAN  és USB HDD ...  Most aztán hába állítottam pl. a kártyaolvasót (hiszen lemezmeghajtónak nevezi a vindóz!!)  HDD-nek, persze hogy se kép se hang.

Í"Verifying pool data..." ennyit írk és stoppol mint Manci néni a fotelben.  Ilyenkor le kell húzni a MyBook-ot, lazán elindul a Windóz, de persze hogy nem ezt akarnám...  A kártyaolvasót ezek szerint nemcsak a vin akarja néha nem látni, hanem a BIOS  is így van ezzel  :S

Előzmény: Meister (79685)
tomtyi Creative Commons License 2011.06.03 0 0 79686

Ez engem is érdekel, főleg annak fényében, hogy elé sok tényleges malware első dolga a védelmek, frissítések, különböző oldalakra való netkapcsolat, vagy akár már a védelmi sw telepítésének a megakadályozása.

Előzmény: Meister (79685)
Meister Creative Commons License 2011.06.03 0 0 79685
Majd szamolj be, mert enm volt időm kipróbálni! :-)
Előzmény: panabubus (79684)
panabubus Creative Commons License 2011.06.03 0 0 79684

Köszi, Meister.

Megpróbálom.

Előzmény: Meister (79683)
Meister Creative Commons License 2011.06.02 0 0 79683

pana, már nem rémlik a thread eleje, de mintha offline víruskereső miatt indult volna...

Ha ez amit próbálsz nem megy, akkor van még MS-es megoldás is:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=110565713&t=9012409

 

Előzmény: panabubus (79682)
panabubus Creative Commons License 2011.06.02 0 0 79682

Még annyit megkísérlek, hogy a MyBook gyökerébe feltelepítem.  Hátha engedi a BIOS onnan indulni.

Előzmény: tomtyi (79681)
tomtyi Creative Commons License 2011.06.02 0 0 79681

Többféle ilyen dual-boot-os rendszerindítás van, az Ubuntunak ott van a sajátja, a Wubi. A Google-ben rákeresve sok ilyen hibaüzenet van, több az UNetbootinnal, mások a Wubival. De megoldást nem találtam, mindenki másra gyanakodott: grub (ez ugye a rendszerindító), hw inkompatibilitás, akármi. Nekem cd-ről, pendrive-ról is ment már (bár ugye az UNetbootinnal is :) ), hátha.

Előzmény: panabubus (79680)
panabubus Creative Commons License 2011.06.02 0 0 79680

Hát akkor az lesz.... Köszi azért. 

A legnagyobb gáz az az egészben, hogy van egy szint (néha a ctrl+C  vagy a "hármas kombinációk felett) ami egy mezei lúzer-júzernek már kínai  :(

Előzmény: tomtyi (79678)
Meister Creative Commons License 2011.06.02 0 0 79679
tomtyi Creative Commons License 2011.06.01 0 0 79678

Hát, vagy eg yórát gugliztam, de pont semmit nem találtam. Inkább írd ki pendrive-ra vagy cd-re.

Bocsi. :(

Előzmény: panabubus (79677)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!