Keresés

Részletes keresés

katem Creative Commons License 2010.12.29 0 0 6924

Ne haragudjatok, amit most írok de, nem tudom magamban tartani, mert így nem kerek a történetem. És hogy miért mondom azt mindenkinek, hogy több orvos, több szem többet lát. /És vannak olyanok is, mint minden szakmában hogy UPSSSSSZ! Hibáztam! Majd kijavítom./ a mi esetünkben ez körülményes és fájdalmas. Én rendvédelmi szervnél dolgozom, jobb karbénulásom volt pillanatok alatt, ami 2 hétig tartott 4 Diprofost injekció mellett. Elmentem 1 idegsebészhez mikor kaptam időpontot mikor már múlt a bénulásom és zsibbadásom. Szó szerint azt mondta 6-os nyaki gerincsérv de, visszahúzódó félben van. Mivel hogy rendvédelemnél dolgozom BM-orvoshoz is, tartozom, jeleneztem nála ö felkiáltva, azt mondta, NINCS MAGÁNAK GERINCSÉRVE AZ MR-I SZERINT! És a röggen képet felemelve a magasban mondta mindezt. És azonnali hatállyal visszaküldött dolgozni. Két hét után mikor a fizikoterápián masszíroztak és nagy fájdalmam keletkezet a ball oldalamon bénulászsibbadás. Mentem ehhez a harmadik orvoshoz, hogy nézzen, meg mert megijedtem hogy a munkám is elveszítem.  Azt mondta, ha nem, muszáj nem kel műteni, én bíztam ebben a mondatában. Megvizsgált és ő egyből tudta velem közölni, hogy az 5-ös 6-os is ki van szakadva. És a Kocsonya, ami kifolyt a gerincvelőt nyomja mindkét oldali ideggyökön. És azt mondta, hogy ha most nem műt, meg mert a nyaki fejfordításom is, korlátolt volt izomgyengeség mindkét karban egy rossz fejfordításnál le is bénulhattam volna. Mindezt azért írtam, hogy lássátok, és ne féljetek megbirkózni a betegséggel. Az én üzemorvosomnál a hipermarketi hús eladó is többet tud az anatómiáról meg a betegségekről. A munkám megmaradt én jól vagyok és teljesen, ugyan úgy érzem magam, mint a betegségem előtt. Csak a tudat hogy van bennem kettő nem az enyém sport lengéscsillapító. Elnézést kérek mindenkitől.B.Ú.É.K

katem Creative Commons License 2010.12.29 0 0 6923

Sziasztok! Örülök, hogy tudtam, vagy tudok segíteni másoknak. Mielőtt megműtöttek végig olvastam a fél világhálót a félelmeim miatt, és sok bátorítást kaptam. Jelenleg én jól vagyok a két nyaki gerincsérv implant úgyszínt. Ma pont 4 hete. Fej mozgás 80%-ban jók fájdalmak nincsenek csak a hetekig nem mozgástól izomfájdalmak, vannak de ez minimális. Alig várom, hogy én is elkezdjem a tornát, mert úgy sokkal könnyebb lenne de a szövet gyógyulások miatt még 2 hét óvatosság. Aki engem műtött Dr. Novák László nem egy bőbeszédű de lelkiismeretes a műtőben. Mindenkinek kitartást és gyógyulást kívánok.

Boldog újévet kívánok mindenkinek.

János55 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 6922

Nagyon hosszan visszaolvastam a fórumot, mindenkinek köszönet, hogy megosztja a tapasztalatait!

Nem olvastam itt sehol a Kovács-Magyar András  

www.youtube.com/watch?v=oursdEZPTDM&feature=related  féle " csontkovács" esetleges tapasztalatokról, vagy véleményről. Van valakinek véleménye, tapasztalata?

 

 

János55 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 6921

Egészen biztosan senki nem haragszik, hanem inkább megköszönjük a részletes és - legalább is számomra - nagyon tanulságos és kicsit megnyugtató írásodat!!!

Előzmény: katem (6881)
János55 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 6920

Szia katem!

Debrecen tekintetében más ügyből kifolyólag is egyetértek, de amit leírtál nagyon tanulságos. Azt jelenti, hogy ott sem mindegy melyik orvos kezel, vagy műt. Sajnos előbb-utóbb rá fogok szorulni én is, ezért is keresek rendes orvost. Megírnád - akár magánban - a debreceni orvosod nevét?

Előre is köszönöm!

Előzmény: katem (6848)
Malagurski75 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 6919

Barba ha be van gyulladva látszik az MR-en és a vérképen...és ha be van gyulladva nem bírsz nagyon talpra állni.Remélem a torna használ a hátadnak!

Előzmény: Barba81 (6918)
Barba81 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 6918

Sziasztok!

 

Már rég jártam erre!Remélem jól vagytok!!Tudom lejárt lemez vagyok :-) de valaki elmesélné,milyen az ha valakinek bevan gyulladva a gerince,Mr kép kimutatja?A vérvétel mindíg gyulladást mutat?Még mindíg nem tudom mtől merev az ágyéki részem és nyújtáskor fáj a csigolyám ott, és fáj a hátizmom terhelésre. Mr nem mutat discitist,és a véreredményem nem mutat gyulladást,hogy régebben volt-e azt nem tudom,de az mr akkor is kimutatta volna ha lett volna,nem?10.-én megyek egy gyógytornászhoz,elég nagy reményeket fűzök hozzá,elég sok mindenhez ért,mckenzi,manuálterapeuta,hegesedések nyújtása stb.Jó lenne ha össze hozna valamennyire,mert hát 29 évesen nem nagy élmény a 4 fal között,de sajna dolgozni nem bírnék.Szóval én nagyon megbántam a műtétet,mert talán még várnom kellett volna,de már késő bánat!!Sokat gondolkodom mit kellene csinálni,de az ember ilyenkor olyan tehetetlen,még egy műtét talán ki is nyírna,csak reménykedem hogy ez a hegesedés nem fog nőni vagy lyesmi,mert ezzel még el is lennék,tornázni kell,hogy nehogy rátapadjon az idegdre. a hátam az kész van.Ez a Rácz katéter is csak feloldja az össze,növéseket,a heget nem szünteti meg ahogy én olvasgattam.Vagy rosszul tudom?

similis Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6917

Köszönöm!

Előzmény: luci71 (6912)
Malagurski75 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6916

Maria mi volt a panaszod csavarozás elött? Mit rontottál el utánna,túlterhelted? Én Hévizről jót hallottam.Engem a Honvédba műtenek,a Honvéd rehabja Budakeszin van,úgyhogy valószínűleg én oda megyek.Van egy ismerősöm,benn van Hévizen rehabon sérvműtét után,ha akarod megadom a telefonszámát.

Előzmény: maria73 (6915)
maria73 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6915

Sziasztok!

Köszönöm a gyors válaszokat!közben én is utánna keresgéltem!és tényleg csak jókat olvasgattam róla!

Szóval így 37 évesen,túl ezen a nagy műtéten,sajnos az én hibámból részben nem vagyok igazán jól!és őszintén megírva csak azért mert nem tudtam betartani a tiltott dolgokat!Most vagyok 3,5 hónapja műtött!

A műtét több mint 5 órás volt!a megbeszélt 4 csavar helyett kaptam ajándékba még 2öt!Azt mondta muszály volt!délután fél kettökör vittek a műtőbe!másnap reggel a szokáshoz híven jött a gyógytornász és fel kellett állnom!műtét elött a jobb lábammal volt gond!ez teljesen megszünt!és ajobb keresztcsonti fájdalmam is ami a fő panaszomat okozta is elmúlt!napról napra jobban voltam!és kész megváltás volt!ez szó szerint!!!!!!szóval ha mindent előírás szerint csináltam volna a mai napig akkor talán most nem itt tartanék!!

jelenleg a bal keresztcsontom fáj de nagyon!(félek most itt lett heg????)rengeteget begörcsöl a vádlim és a talpam!a járás hosszabb távon nem megy!és még sok minden nem megy!!jelenleg gyulladáscsökkentöt kell szednem mert begyulladt a gerinc!a doki is sajnos azt mondta,hogy túl van terhelve!(csak nincs segítségem,így mindent magamnak kell megcsinálnom!)

ja!még annyi!ég és föld a két műtét közötti különbség!a sérv műtétnél napokig alig tudtam mozogni,itt pedig hiába volt sokkal nagyobb műtét,már másnap jobban voltam és minden sokkal könnyebben ment!!(séta,fürdés,wc.!)

ha esetleg konkrétan érdekel valakit valami,nyugodtan kérdezzetek!szívesen segítek ha tudok!

kellemes délutánt mindenkinek!

Előzmény: Malagurski75 (6913)
bela2200 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6914
Előzmény: maria73 (6910)
Malagurski75 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6913

Engem is érdekelne a csavarozós műtéted! Milyen volt utánna? Hogy vagy?

Előzmény: maria73 (6910)
luci71 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6912

Persze hogy van.Dr.Klemencsics Zoltán EUROP-MED Kft.Budaörs

Ortopédia:Beutalóköteles Kedd 11:00-14:00gerinc specialista,időpont egyeztetés: 06 302960585.De számíts arra hogy kb.1 hónap az előjegyzés ha nem több.

Százhalombatta: Elérhetőség: 354-522/130 Megjegyzés: Előjegyzés alapján rendel. Előjegyzés személyesen vagy telefonon (540-656, illetve 354-522) 07.00-19.00 óra között a Recepción kérhető
Rendelési időpontok: Szerdán: 11.00 - 14.00 óráig

Vagy magán rendelő.
 
          

Előzmény: similis (6911)
similis Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6911

Ki ez az orvos, van valami elérhetőséged?

 

Nem műtötték, mert először lemondták a műtétet, aztán közben jobban lett, úgyhogy ha nem rosszabbodik, akkor nem műttet...

 

 

 

Maria, akkor ezek szerint Te teljesen jól vagy ez után a csavarozós műtét után? Hol volt?

Hévízről sajnos semmit se tudok... Most akartam odamenni privátba, de mégsem odamegyek végül.

Előzmény: luci71 (6908)
maria73 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6910

Sziasztok!

sajna én már régi forumos vagyok közöttetek,igaz mostanság csak olvasgatlak titeket!!!

Kérdésem vagyis segítségre illetve információra lenNe szükségem!(röviden rólam:2,5éve volt egy sima sérv műtétem L.IV-L.V.-ön!sajna nem lettem jobban!SŐT!!Ajándékba kaptam hegesedést,ami az S.Iideggyököt nyomta,idegszűkület lett és az S.I.folyamatosan be volt gyulladva!1,5 év várakozás után megstabilizálták és kaptam 6 db csavart titánból távtartókkal és megszüntette a szűkületet és a hegesedést is!(amennyire lehet!igaz tudom,hogy minden műtét után lesz hegesedés,csak nem mindeggy mit érint!!)ez a műtétem most szeptember 13,án volt!

ÉS ITT LENNE A KÉRDÉSEM!HA VALAKI TUD LEGYEN SZÍVES ÍRJON EGY KICSIT BŐVEBBEN !BEUTALTAK HÉVÍZRE A HONVÉD KÓRHÁZBA!(ÉN EDDIG NEM IDE JÁRTAM,HANEM A SZENT ANDRÁS KÓRHÁZ ÉS SZANATORIUMBA!ITT TUDOM,MI A RENDSZER,HÁNY ÁGYASAK A SZOBÁK ÉS MILYEN AZ ELLÁTÁS!)

A HONVÉD KÓRHÁZRÓL SEMMI INFOM NINCS!HA ESETLEG VALAKI MÁR FEKÜDT ITT,ÉRDEKELNE AZ ELLÁTÁS MILYEN,MILYENEK AZ ORVOVOK NŐVÉREK!HÁNY ÁGYAS SZOBÁK VANNAK ÉS MILYEN A FELSZERELTSÉG!HOL ADJÁK MEG A KEZELÉSEKET?ÁT KELL JÁRNI A FÜRDŐBE?

ELŐRE IS KÖSZI!JANUÁR 4,-ÉN INDULOK!

MINDENKINEK FÁJDALOMMENTES SZÉP NAPOT KÍVÁNOK!MARCSY

Előzmény: rykee (6669)
Malagurski75 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6909

Nekem csak 6 mm a csúszás,de látjátok engem teljesen lefektet.Nekem elötte egy évig porckorong gyulladás volt.Nincs már választásom.Ha hamarabb megyek elég lett volna egy szegmenst csavarozni......Örülök hogy végre a Telkiről jót is hallok,Barbarát tacsra vágták ott,nézzétek meg az írását pár oldallal ezelőtt.....

luci71 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6908

Ortopéd orvos aki kiropraktör is helyre billenti visszanyomja az elcsúszott csigolyát,ezt akkor szokta nálam amikor már olyan fájdalmaim vannak hogy potyognak a könnyeim, menni nem birok.Ilyenkor mindjárt nézi hogy miujság,persze csak annyit segít ilyenkor hogy visszakerül ahol addig volt legaláb is szerintem.De utána sokkal könnyebb,nekem utoljára júniusba-júliusba csinálta.Mert az elötte levő kezelések semmit nem használtak(rehab.,és fürdő) hát ezért.De még őt se műtötték? 

Előzmény: similis (6907)
similis Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6907

Ez alatt a helyretétel alatt mit értesz?

 

Anyukámnál is hasonlóan néz ki a diagnózis, csak neki a csúszás "csak " 11 miliméter, de ívazakadása is van neki is, stb.

 

Előzmény: luci71 (6906)
luci71 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6906

Nekem 13mm-es csigolycsúszás,két oldali ívszakadás,és pockorongsérvem van.2007.vége óta szenvedek jobban,de már elötte is voltak erős fájdalmaim.Bal láb zsibbadás,derék fájdalom állás,járás ülés nehézkes.Akkor EDA kanült ültettek be,de nem sok eredménnyel.Azóta évente legalább 2x rehab.kez.,injekció diprofos,kenalog,infuzió,gerinc helyretétel.Tavaly óta fürdős kezelés is.Tanár úrnál tavaly elött voltam elöször,de csak tavaly ajánlotta fel a műtétet,decompressió rögzités és ha rászántam magam jelenkezzek.2008-ban könnyebb munkát is kellett keresnem mert már nem bírtam. Ezt az évet szántam még a konzervatív kezelésekre.Voltam 1x(4hét)rehab.kez.2x(3hét)fürdő,volt 2injekció,helyretétel,Sirdaludot szedek és túl vagyok egy ZEEL kúrán,és természetesen hetente 2x torna. Most láb zsibbadás alig van,derekam érzem de nem kibirhatatlan.Ha igy maradna de jó lenne!!De félek mire rászánnám magam a műtétre késő lesz.

Bocsi hogy kicsit hosszú lett. 

Előzmény: Malagurski75 (6904)
Maleman Creative Commons License 2010.12.28 0 0 6905

Sziasztok!

 

Engem telkiben műtöttek és mondhatom remekül , egy igen nagy tudású orvos aki mellesleg emberséges is.

Előtte voltam a fantasztikus rácz katéterezésen abban a putri kórházban ahol hosszú tűvel nyúlkálnak a gerincben amit nem szabadna mert nagyon veszélyes , részleges bénulásom lett tőle , nem tudtam utána wc-re menni és a férfiasságomon is baromira segített mondhatom pont egy olyan ideget talált be , ha telkiben nem segítenek most nem tudom mi lenne  velem.

Én rossz véleménnyel vagyok a tűvel való szúrkálásnak s ráadásul nem igazán steril ott semmi , futó szalagon megy az egész , hú gáááááááz.

Mindenkinek jobbulást.

Malagurski75 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6904

Luci71 neked mi a bajod?

Előzmény: luci71 (6902)
bela2200 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6903

Hát sokmindent megértem, de azt hiszem jóval kevesebbet, mint az itt tanácsot kérők zöme.
Akik fiatalon, nagyon sok szenvedés és nehéz döntés előtt-után-közben írják meg kérdéseiket, tapasztalataikat.


Én hozzájuk képest jól jártam, mert lényegében fájdalmak nélkül és 55 évesen lettem "gyógyult gerincbeteg"

Mondjuk azt a majd egy évet, amíg kiderült hogy mi áll furcsa és megmagyarázhatatlan panaszaim hátterében, azért nem kívánom senkinek - és pont az ezen rettenetes (utólag megszámoltam, márciustól decemberig 42! alkalommal voltam orvosnál, vagy beutalóért vagy vizsgálat miatt) időszak alatt megtapasztaltak után mondom, hogy az Amerikai út (akkor még Veres volt ott a főnök) és a Honvéd kórház különleges helyek, szakmai és emberi szempontból egyaránt. 

Előzmény: luci71 (6902)
luci71 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6902

Köszönöm.Ezt nem is gondoltam volna,hogy ilyen is van. Nagyon jó tudni hogy nincs különbség tétel ember és ember között.Persze azzal fogok foglakozni hogy nekem jó legyen és kibírjam ha nem lesz más kiút.Jól gondolom te is sokmindenen mentél keresztűl,ha már ennyi mindent tudsz.Nekem nagyon tetszik ez a fórum oldal,sok mindent megtudhatunk egymástól.

Előzmény: bela2200 (6901)
bela2200 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6901

A Honvéd kórházba és az Amerikai útra is a legnehezebb esetek kerülnek, és igen gyakran olyanok, akik semennyit sem tudnak adni.

És nem látni különbséget az ellátásukban a jólszituált betegekhez képest, sem az orvosok sem az ápolók részéről.

 

Úgyhogy ne a hálapénzzel foglalkozzál, hanem lelkierőd megerősítésével, hogy fegyelmezetten tudjad viselni az elkövetkezendő pár hét kellemetlenségeit. Mert azon nagyon sok múlik.

 

Előzmény: luci71 (6899)
bela2200 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6900

Veres messziről híres arról, hogy nem beszél pénzről és nem is várja el.

Adjál annyit, ha mindenáron szeretnél, amit meg tudsz engedni magadnak. Ő nincs rászorulva és nem fog "megsértődni".

Előzmény: Malagurski75 (6897)
luci71 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6899

Lehet hogy ő lesz az első aki nem kér?Persze ha kap az más,persze hogy ugyis ad az ember na de nem mindegy hogy kérik vagy magadtól adsz annyit amennyit birsz.És akinek nincs, azzal mi lesz?Szerintem amennyit te rá tudsz szánni.

Előzmény: Malagurski75 (6897)
luci71 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6898

Igen igen,én pont igy voltam.A tanár úr véleménye után szerettem volna más nagytudású orvos véleményét is kikérni.Dr.Fit-nél voltam.Itt persze hogy fizettem én is.Megvizsgált,és helyben hagyta az elözö orvosi véleményt és megmutatta számítogépen mi vár(na) rám.

Előzmény: bela2200 (6892)
Malagurski75 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6897

Mindkét esetben az orvosok megmondták mennyit adjak az altatósnak...Meglepődtem hogy a Veres nem mondott összeget,de jól esett,annak ellenére hogy úgyis ad az ember....Szerintetek mennyit? 

similis Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6896

Hát ezt mondjuk nem értem, ugye drfit-et meg jánost írtad a második műtétre, nekem azt mondta h. sztk alapon megy és adtam amennyit gondoltam, az altatóorvos meg nem is fogadta el a pénzt.

Előzmény: Malagurski75 (6893)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.27 0 0 6895

Bocs továbbolvastalak!

Előzmény: Malagurski75 (6889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!