Keresés

Részletes keresés

ildó66 Creative Commons License 2016.10.20 0 4 18724

A rokkantsági járadék jövedelemnek minősül.

 

Gondolom,hogy a keresztlányod felsőfokú oktatásban igényelt rendszeres szociális ösztöndíjat. Ehhez az intézménynek van egy kérelem adatlapja amit ki kell tölteni.

A fiam két felsőoktatási intézményben tanult, mindkettőben más volt a kérelem formája, bár tartalmában nem sokban tér el. Maga az intézmény is leszabályozhatja mit vesznek figyelembe, ezért mindenképpen az adott intézményre vonatkozó tájékoztatót kell megnézni.

És esetleg megfellebbezni, hátha eredményes lesz.

 

Előzmény: 01andris (18722)
bandolesa Creative Commons License 2016.10.20 0 2 18723

A rokkantsági járadék és a szociális járadék között mi a különbség?

A megállapítás feltételei és az összeg is más?

Előzmény: BJszakért (18721)
01andris Creative Commons License 2016.10.20 0 2 18722

Jó napot.

Az lenne a kérdésem hogy a rokkantsági járadék jövedelemnek minősül e.Mivel a keresztlányomnak ez miatt nem adták meg a szociális ösztöndíjat hogy a testvére önálló keresettel(rokkantsági járadék) rendelkezik igy kivették a családból nem kap érte pontot.Igazuk van?Ha nem hol lelek erről törvényt a fellebbezéshez.Köszönöm szépen.

Előzmény: BJszakért (18721)
BJszakért Creative Commons License 2016.10.20 -3 2 18721

 

Maradjon ez a fórum továbbra is egymást segítő, egymásra figyelő, szolidáris közösség, mintát adva más kis közösségeknek.

“Sok kis ember sok kis helyen, miközben sok kis dolgot megtesz, megváltoztathatja a világ arcát.” (Mandinka szólásmondás, Afrika)

 

Az erőszak gyökerei:

Jólét, munka nélkül,

Öröm, lelkiismeret nélkül,

Tudás, jellem nélkül,

Kereskedelem, erkölcs nélkül,

Tudomány, emberség nélkül,

Imádat, áldozat nélkül,

Politika, elvek nélkül.” ~ Mahatma Gandhi

 

“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít nekem, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs)

BJszakért Creative Commons License 2016.10.20 -3 3 18720

Megmondtam pásztorkutya, ha nem jól értelmezi, alkalmazza a jogszabályokat, akkor hátránya származhat belőle, megismétlem: Önnek baleseti járadékot megállapítottak, azt írja, akkor megváltozott munkaképességű személyek ellátására NEM jogosult,

és azért, mert Mmtv. 2.§ /1/ c) pontja szerint rendszeres pénzellátásban részesül, annak nem állapítható meg mmk ellátás. Rendszeres pénzellátás a baleseti járadék, mint írtam. Mmtv. 10. pontja szabályozza, mi a rendszeres pénzellátás és a kivételeket felsorolja, de nincs közte a baleseti járadék.

Sajnálom. Megmondtam, változnak a jogszabályok folyton, elhiszem, hogy nem könnyű eligazodni benne. Amit megmondok, az úgy van, ha mást akar hallani, akkor is.

 

A jogszabályokat én csak értelmezem, alkalmazom rehab gazdasági menedzser, szakértőként, és időnként önzetlenül segítek eligazodni benne itt, és szakmai honlapomon találgató elérhetőségeimen hozzám fordulóknak, akik megtisztelnek.

Akik a jogszabályokat alkotják, módosíthatják, azok a z emberek által választott képviselők, döntéshozók, akiket azért választottunk, hogy képviseljék érdekeinket a Parlamentben.(?)

Nincs időm, mennem kell.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete  pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

Szép hetet

pásztorkutyaterel Creative Commons License 2016.10.19 0 4 18719

2. A megváltozott munkaképességű személyek ellátásai

2. § (1) Megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira jogosult az a kérelem benyújtásakor 15. életévét betöltött személy, akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 60 százalékos vagy kisebb mértékű (a továbbiakban: megváltozott munkaképességű személy), és aki8

a)9 a kérelem benyújtását megelőző

aa) 5 éven belül legalább 1095 napon át,

ab) 10 éven belül legalább 2555 napon át vagy

ac) 15 éven belül legalább 3650 napon át

a Tbj. 5. §-a szerinti biztosított volt;

b) keresőtevékenységet nem végez és

c) rendszeres pénzellátásban nem részesül.

(2) Az (1) bekezdés a) pontjában foglaltaktól eltérően biztosításának tartamára tekintet nélkül jár a megváltozott munkaképességű személyek ellátása annak,

a)10 aki 35. életévének betöltése előtt megváltozott munkaképességűvé vált, és 35. életévének betöltését megelőzően megkezdett iskolai tanulmányai alatt vagy e tanulmányai megszűnését követő 180 napon belül biztosítottá vált, és 30 napnál hosszabb megszakítás nélkül biztosított volt, vagy

b)11 aki 2011. december 31-én rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban, rehabilitációs járadékban vagy az egészségkárosodott személyek szociális járadékaiban részesült, vagy az ellátásra jogosultságát megállapították, de annak folyósítása 2011. december 31-én szünetelt.

-----------------------------------------------------

 

Köszönöm, a törvényt megtaláltam és amint látható vannak kivételek  .

Rám az utolsó pont vonatkozik,  mert én 2011 dec 31 -én már rokkantnyugdíjas voltam  .

Viszont nem tudom értelmezni  a mondat végét ,, de annak folyósítása 2011 december 31 -én szünetelt .,,

Ez fejtörést okoz mivel ez csak akkor lehetséges ha valaki dolgozott és épp táppénzen volt ......................

Akkor ők mért ?? Avagy ez konkrétan mit jelent  ??

Előzmény: BJszakért (18716)
judit59 Creative Commons License 2016.10.19 0 4 18718

 Kedves otthonülő! Köszönöm szépen , hogy gondolsz rám...már kezdek kicsit izgulni ...remélem nem leszek rosszul... most a betegségeimet és . hogy mióta áll fenn  a diagnózisoknak megfelelő állapot  .. a tényeket fogalmazom, hogy át adjam a bírónak.. szeretettel: Judit

Előzmény: otthonülő (18714)
tigris76 Creative Commons License 2016.10.19 0 1 18717

Köszönöm szépen a választ BJ szakértő

BJszakért Creative Commons License 2016.10.16 -3 3 18716

Rehab gazdasági menedzser, szakértőként tájékoztatom, pásztorkutya, hogy a baleseti járadék és megváltozott munkaképességű személyek ellátásai megállapítása 2015. óta kizárja egymást, vagyis ha egyikre jogosult és megállapítják, akkor a másik nem megállapítható.

Ugyanis a 2011. évi CXCI.tv. a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szabályozza többek között akkor állapítható meg mmk ellátás, ha nincs rendszeres jövedelme, a tv.meghatározza, melyek ezek, a baleseti járadék rendszeres jövedelem, így mmk ellátás nem állapítható meg, ha többek között baleseti járadékot folyósítanak az egyénnek. (az ellátások nevei, a fogalmak lehet, hasonlóak, egyes esetekben, de nem mindegy a használatuk)

 

Baleseti járadékra az jogosult az 1997.évi LXXXIII..tv.(Ebtv) szerint, akinek üzemi baleset következtében a 13%ot meghaladó egészségkárosodása keletkezett, de a mmk személyek ellátásai nem illetik meg többek között.

 

Akit érdekel saját esete a felülvizsgálattal  jogorvoslati szakkérdéseivel kapcsolatban, igen, fontos a fellebbezés, kereseti kérelem megfogalmazása, a bizonyítási eljárás, az indítványok,...

bátran keressen rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, önzetlen tájékoztatást nyújtok szakmai weblapomon lévő elérhetőségeimen szakterületemen (felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslat), mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik a lehetőségei,...a konkrét tények ismeretében a vonatkozó jogszabályok alapján, tájékoztatom, hogy helyesen tudjon dönteni. 

 

Kérésre megfogalmazom a fellebbezést, kereseti kérelmet rehab gazdasági menedzserként, ha van jogalapja. Támogató szakmai segítséget nyújtok.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete  pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

 

Eddi meggkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

Szép hetet

 

 

otthonülő Creative Commons License 2016.10.16 0 6 18715

Maszatka kedves!

Minden betegségedről vigyél szakorvosi szakvéleményt, kórházi zárójelentést (ha van).  Nem tudom milyen betegségeid vannak, de pl.  pszichiátertől, reumatológustól kérjél egy összefoglaló véleményt is, hogy milyen betegséggel, mióta állsz kezelés alatt, milyen gyógyszereket szedsz, milyen terápiákon, kezeléseken vettél részt.  (Pszichiáter és reumatológus csak példa volt.)

A fájdalmakat, korlátainkat mi érezzük, de orvosi bizottság dönt sorsunk felett.

Ha nem értesz egyet a Határozattal,  %-kal,  amit kaptál, lehetőséged van ingyenes fellebbezésre, újabb felülvizsgálatra.

Előzmény: Maszatka55 (18713)
otthonülő Creative Commons License 2016.10.16 0 5 18714

Kedves Judit59!

Köszönöm, hogy megírtad tárgyalásod időpontját.

27.-én nagyon szorítok Neked,  lélekben Veled leszek!

Nagyon bízom benne, hogy számodra a legkedvezőbb döntést hoznak!

puszil: otthonülő

 

Előzmény: judit59 (18663)
Maszatka55 Creative Commons License 2016.10.16 -1 3 18713

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Még az érdekelne, hogy mennyire nehéz elérni az 50%-os egészségkárosodást? Mert nekem még nem sikerült:( Pár százalékkal kevesebbet kaptam. Gondolom azért, hogy ne kelljen fizetni.... Mert szerintem az egészségkárosodásom simán megvan 60-70% is, de hát ezt úgyse én döntöm el, az számít, amit a doki ír.

ildó66 Creative Commons License 2016.10.16 0 4 18712

Lehet,hogy én vagyok értetlen, de -.." akkor érdemes-e még diagnosztizálni/beírni mellé" - mit értesz ez alatt?

Ha van leleted a kényszerbetegségről, akkor azt vidd, és majd eldöntik,hogy beszámítják-e. Szerintem 1-2%-ot nem adnak semmire. Ha ezt pszichiáter állapította meg, leletezte, akkor nem kérdés,hogy vidd. 

Viszont én úgy tudom,hogy azt is mérlegelik,hogy egy betegség mióta áll fenn, tartós-e, kezelés javít-e rajta. 

 

Előzmény: Maszatka55 (18710)
ibi43 Creative Commons License 2016.10.16 0 3 18711

Kedves Maszat!

Minden betegségről érdemes lelettel rendelkezned, hiszen úgy sem te döntöd el, hogy hány %-ot kapsz rá, hanem a felülvizsgáló orvos.

Előzmény: Maszatka55 (18710)
Maszatka55 Creative Commons License 2016.10.15 0 2 18710

Sziasztok!

 

Azt szeretném kérdezni, hogy a kényszerbetegség létezik-e mint betegség, úgy értem, hogy olyan betegség, amit beszámítanak leszázalékoláskor, ha csak 1-2%-ban is.

Magyarul, ha valakinek vannak súlyosabb betegségei is, akkor érdemes-e még diagnosztizálni/beírni mellé a kényszerbetegséget is, jelent-e valamit?

 

 

Bocsánat, hogy megismételtem a kérdést, de SÜRGŐS, max. 2 napon belül kellene a válasz!

pásztorkutyaterel Creative Commons License 2016.10.15 0 1 18709

Tisztelt szakértő asszony nagyon köszönöm a válaszát ! Én is rég jártam itt így kicsit megkésve ,de azóta behívtak

a baleseti járadék ügyében és mivel már többszörösen meg volt állapítva ,,állapota kialakult végleges ,, így nem sok időt töltöttem bent, és minden maradt a régiben  . Legalábbis ezt mondták, a végleges szót majd a határozat mondja ki ami reményeim szerint kedvező lesz   . Amúgy  a balesetből eredő egészségkárosodásom IV fokozatú tehát a maximum .

Jön még egy kör a rehab járadénál amit eddig is párhuzamosan kaptam mivel a baleseti járadékomat a rehab előtt állapították meg, tehát az akkori törvény szerint mindkettőre jogosult voltam  . Az érdekelne , hogy ez ma is így van -e ?

 

Előzmény: BJszakért (18579)
Balage-81 Creative Commons License 2016.10.15 0 2 18708

Köszönöm szépen!

Előzmény: hagyma boly (18707)
hagyma boly Creative Commons License 2016.10.14 0 2 18707

http://www.versenykepesseg.eu/  itt görgess a lap aljára és megtalálod !!!

Előzmény: Balage-81 (18706)
Balage-81 Creative Commons License 2016.10.14 0 2 18706

Kedves BJszakértő!

 

Meg tudnád adni az e-mail címed, ahol kérdezhetnék tőled privátban?

Köszönöm előre is!

Maszatka55 Creative Commons License 2016.10.14 0 2 18705

Sziasztok!

 

Azt szeretném kérdezni, hogy a kényszerbetegség létezik-e mint betegség, úgy értem, hogy olyan betegség, amit beszámítanak leszázalékoláskor, ha csak 1-2%-ban is.

Magyarul, ha valakinek vannak súlyosabb betegségei is, akkor érdemes-e még diagnosztizálni/beírni mellé a kényszerbetegséget is, jelent-e valamit?

Florian57 Creative Commons License 2016.10.14 0 2 18704

Szervusz mrduckhead!

 

Köszönöm a választ, magam is így gondoltam. Ahogy írod nem könnyű a helyzeted, de látom van kitartásod és ez jó. További szép napot Neked is és mindenkinek a fórumon.

Előzmény: mrduckhead (18703)
mrduckhead Creative Commons License 2016.10.14 0 2 18703

Florian57

 

BJ szakértő megadta a választ.

Bárhol dolgozhatsz,ha a munkaadónak nem gond,ha egy leszázalékolt beteget foglalkoztat.

Ilyenkor neki figyelembe kell vennie,hogy mire vagy képes fizikálisan,mit szabad és mit nem.

Konyhán dolgozok,cukrászként,D mínősitésben.

Nem emelgettek a hátam miatt,mivel 6 csigolyám eltört.

Könnyű fizikai munkát végzek 4 órában.(Ez is sok egy picit).Sokat veszítettem a fizikális állapotom miatt,nem vagyok gyors,stb,stb,mint régen,ezért én inkább kezük" alá dolgozok.

De ez is sok energiát elvesz tőlem.Amig lehet,csinálom.Persze,figyelembe véve a korlátaimat.

 

 

Előzmény: Florian57 (18699)
BJszakért Creative Commons License 2016.10.14 -3 3 18702

Rehab gazdasági menedzser, szakértőként tájékoztatom továbbá a vonatkozó jogszabályok szerint:

 

Zazsu65

A rehab B1, C1 minősített személy, igen, együttműködésre kötelezett az Mmtv.szerint munkaügyi kirendeltséggel, rehab hatósággal, bejelenteni köteles többek között mindent, ami mnkaerő-piaci helyzetét, egészségi állapotát, stb.érinti és súlyosan szankcionálja ez év májusától jogszabály ha nem működik együtt rehabos a hatósággal, táppénzt is bejelenteni köteles

 

A rehabilitációs ellátás, rokkantsági ellátás folyósítása mellett végzett munka során is megbetegedhet a munkavállaló, vagy érheti üzemi baleset.

Az Mmtv. 10.§ (2) bekezdés c) pontja szerint meg kell szüntetni a rehabilitációs ellátást, ha az ellátásban részesülő más rendszeres pénzellátásban részesül, ide nem értve a keresőképtelenségre tekintettel folyósított táppénzt, baleseti táppénzt.

 

Az Mmtv. 13.§ (2) bekezdés b) pontja ugyanígy rendelkezik a rokkantsági ellátásban részesülő személy vonatkozásában.

 

Nincs kizáró szabály a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai és a táppénz, baleseti táppénz együttes folyósítására nézve.

 

Akit érdekel saját esete a felülvizsgálattal  jogorvoslati szakkérdéseivel kapcsolatban, igen, fontos a fellebbezés, kereseti kérelem megfogalmazása, a bizonyítási eljárás, az indítványok,...

bátran keressen rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, önzetlen tájékoztatást nyújtok szakmai weblapomon lévő elérhetőségeimen szakterületemen (felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslat), mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik a lehetőségei,...a konkrét tények ismeretében a vonatkozó jogszabályok alapján, tájékoztatom, hogy helyesen tudjon dönteni. 

 

Kérésre megfogalmazom a fellebbezést, kereseti kérelmet rehab gazdasági menedzserként, ha van jogalapja. Támogató szakmai segítséget nyújtok.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete  pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

 

"A legnagyobb dicsőség nem az, hogy soha nem vallunk kudarcot, hanem hogy minden bukás után képesek vagyunk felemelkedni.” (Nelson Mandela) Én segítek szaktudásommal, ha érintettkét, ha megtisztel, s ha van időm, bár többet tehetnék.

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/

Szép hetet

BJszakért Creative Commons License 2016.10.14 -1 5 18701

Rehab gazdasági szakértő, menedzserként tájékoztatok néhány felvetődő szakkérdésben a vonatkozó jogszabályok alapján:

 

Nefti,

D minősítéssel is dolgozhat bárhol, egészségi állapotának megfelelő munkakörben, munkaidőben, munkarendben, munkafeltételek biztosítása mellett, ahol lehetőséget biztosítanak Önnek, az alkalmasságot vizsgáló munkahelyi foglalkoztatási egészségügyi szakorvos úgyis véleményezi a szakértői vélemény figyelembe vételével, hogy a munkakör,stb.megfelel-e Önnek, foglalkoztatható-e vagy sem.

Speciális körülmények biztosítása van előírva a szociális foglalkoztatókra jogszabályilag is, és magas az állami támogatás ilyen helyeken, de az egy dolog, hogy ott szeretne dolgozni, más kérdés, van-e lehetőség azon a területen.

Szociális foglalkoztatókra speciális jogszabályok, finanszírozás vonatkozik, ez intézményi jogviszony keretében történik, munka-rehabilitációs és felkészítő foglalkoztatás keretében.

Munkaügyi központokban nyilvántartásba veszik Önt, ha kéri, ez év május 1-jétől segítenek a képzésében, munkahelyhez jutásában.

 

tigris,

hiába a B2 minősítés, ha a jogi feltételek nem teljesülnek, vagyis esetében a leírtak alapján hiányzik 180napja a bátyjának a biztosítási időből, így NEM állapítható meg megváltozott munkaképességű személyek ellátása 2012.01.01-jétől, tehát összegről ne beszéljünk. (Mmtv)

Esetében szociális ellátást (Szoc.tv.), vagyis aktív korúak ellátását igényelheti egyéb feltételek fennállása esetén (hosszú) a Járási Hivatalban, amely feltételeket hivatal megvizsgál, ha igényét erre benyújtotta. Szükséges a szakvélemény bemutatása is,...

Adrienn79

A nyomtatványon mindenről nyilatkoznia kell, rendszeres pénzellátás, kereső tevékenység,stb., Rehab Hatóság pedig ellenőrzi, OEP, NAV, a tényeket tisztázza.

Gyes és táppénz is rendszeres jövedelem többek között, ön esetében tehát annak lejárta és a táppénz lejárta utáni naptól igényelje és persze amikor kereső tevékenységet nem folytat utáni napon, (Mmtv)mindent leigazolnia szükséges. Keressen kérem, szóban gyorsabban megbeszéljük, írni hosszú. Nincs sok időm. Ha viszont rosszul tölti ki, elutasíthatják igényét, mert rosszul írja be a kezdő napot. ...

 

 

 

 

Florian57 Creative Commons License 2016.10.13 0 1 18700

Bocsánat nem Nefti, hanem mrduchead írta hogy bárhol lehet dolgozni. Elnézést

Florian57 Creative Commons License 2016.10.13 0 2 18699

Szervusztok.

 

A D vagy E kategóriások munkavégzése engem is nagyon érdekelne. Valóban csak védett munkahelyen dolgozhatnak? Ahogy Nefti sem, én sem hallottam ilyenről, csak keresetkorlátról. Viszont legjobb tudomásom szerint bárhol dolgozhat és bármit amit elbír.

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.13 0 3 18698

T. Fórumosok!

Engem is véglegesre vettek kb. 10 éve és már azóta 4szer hívtak vissza. Kérdeztem, hogy ez mire jó? Válasz: ezt dobja ki a gép :(

hagyma boly Creative Commons License 2016.10.13 0 3 18697

Sajnos  olyan betegségeim vannak amelyek  gyógyithatalanok és folyamatosan romlanak. Még  11 évem van a nyugdíjig.

Előzmény: ildó66 (18696)
ildó66 Creative Commons License 2016.10.13 -2 2 18696

Nem akarom firtatni a korodat, de 5 éven belül lennél az öregségi nyugdíj korhatárnak mondjuk 3 év múlva? Ezért lehet végleges, vagy csak "simán", az állapotod végleges jellege miatt kaptad ezt?

Nekem is leírták már többször,hogy az állapotom végleges, kedvező változás nem várható, de eddig 3 évente mégis visszarendeltek.

Előzmény: hagyma boly (18695)
hagyma boly Creative Commons License 2016.10.12 0 3 18695

Kedves Sorstársak !

 

 

Megkaptam a határozatot ,maradt a régi besorolás, csak  a százalék  változott +15%-al . A  felülvizsgálata nem javasolt ezzel a bejegyzéssel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!