Keresés

Részletes keresés

,m,1710 Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327732

Bolond ez a Trump mert beszolt Kinának meg a többi usa exportáloknak, hogy fékezzenek már egy kicsit, mert a deficit horribilis vagyis 6-700 milliárd $

a válasz. bolond Trump

 

DuciKim megfenygette, hogy atomrakétát küld usaba, Trump válaszolt "bunkomodra", hogy szétbaxa egyböl a Kim kocerájt, MA tárgyalnak

A Orosszal jobavan Putin "haver" lett. urain ez nem normális világ, persze nemfexik

a "Illedelmes" politika lehet, hogy csödöt mondott?

 

 csao ping kinai miniszter aztmondta: mindegy ha egy macska fekete vagy fehér csak fogjon egeret, és beindult a kina gazdaság

 

lehet trump bolond ha eredményes a világnak ki tudja (majd meglássuk)

DE anyibiztos, hogy  kicsit felrázta a megszokott kényelmes világpolitikát

károkat nemokozott. hábotukat nem kezdet, de mind üzletember politikus lehet eredményes

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: GPS (327711)
szilvatövis Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327731

Hogyne lenne paradoxon?

Ne bonyolódjunk bele a technikai részletekbe, ennek nincs értelme, ez egy logikai (embernek filozófiai) feladat!

 

Mindkét MI egy feltételezett pillanatban ugyanazzal a dilemmával néz szembe, azonos helyzetben.

IF-THEN-ELSE....

Mi az optimális döntés?

Mi az MI optimális döntése?

 

Előzmény: _Berci (327727)
Auralianus Creative Commons License 2018.06.15 -1 0 327730

Ez feltételezi egy visszacsatolások nélküli "doomsday weapon" létezését.  Egyik oldalon sem gondolta SOHA senki, hogy ilyet van értelme megalkotni.

Előzmény: szilvatövis (327722)
Auralianus Creative Commons License 2018.06.15 -1 1 327729

No igen, optimális az lenne, ha minél kevesebbet szállítgatnánk ide-oda az árukat embereket. ELMÉLETILEG már meg

is van az ehhez szükséges technológiánk (nagy része) már csak saját magunkat kell(ene) rávenni arra, hogy hajlandóak

legyünk az életünket is átalakítani.

 



Előzmény: orgonatündér (327726)
Rangun Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327728

Azért olyan nagy az amerikai kereskedelmi deficit, mert van, pénzük rá, szóval el kell szegényíteni őket, és akkor a probléma megoldva.

Előzmény: GPS (327711)
_Berci Creative Commons License 2018.06.15 -4 0 327727

 

Szerintem ez igy nem paradoxon ... es a megvalaszolasa nem lehet egyertelmü.

 

Ha ugyanis 2 db teljesen különbözö AI rendszer (különbözö orszagok keszitmenye, különbözö elvek alapjan felepitett ...) teljesen különbözö hirszerzesi bazison alapul (mindegyik a masik "kikemkedett" infojabol indul ki ... egyes infok igazak, de vannak benne tevesek is ...), valamint különbözö strategiakat követnek (agressziv, ovatos, defenziv, ... különbözö viselkedesmodellek,) akkor valszeg nem lehet megmondani, hogy az ennyi ismeretlennel rendelkezö ellen rendszere hogyan reagal majd ... (akkor se lehetne megmondani, ha nem AI-rol lenne szo, hanem emberek dönteseröl ... az ovatos tabornok meg nem tamadna ... egy masik, aggresszivebb esetleg igen ... egy harmadik inkabb blöffölne, egy negyedik esetleg cselezne, amitana, ...).

 

Előzmény: szilvatövis (327722)
orgonatündér Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327726

Értem én, csak nem tetszik.

 

Tudom, hogy ha jól beépítik az autókba  a laptopot (integrált infotainment rendszer), akkor az hozzáadott-érték.

 

Pl.

Nem hangfalat meg erősítőt adunk el, hanem komplett hifit (hangrendszert) - és az tényleg jobban szól, mint ha az átlagember találomra válogatná össze.

 

 

De: mi a túróért kéne mozogni, ráadásul autóval, ha ott van benne a szórakoztató informatika?

 

Akkor otthon is lehet maradni.

A kőműves meg szervizes, akinek menni kell, az majd visz magával laptopot.

A kőgazdagnak meg csinálnak valami kis sorozatú vagy egyedi akármit a szakértők.

Óriási össztársadalmi megtakarítás lenne, akár benzinben (füstgázok), akár megújulóakkumulátoros izében (amit nem kell legyártani)

Előzmény: Auralianus (327707)
orgonatündér Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327725

Optimaták és a néptribunok dolga.

régi megfigyelés, nem csak az enyém, hogy megint erre megy  a dolog, jobb kétpólusú modell, mint a politikai "jobboldal-baloldal"

 

Érdekes, hogy most minden soroddal és kiágazással egyet tudok érteni.

Előzmény: Auralianus (327708)
Törölt nick Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327724

Hogy az USA-nak mint absztrakt entitasnak jo-e az egy erdekes kerdes. A szovetsegi koltsegvetesnek biztosan rossz, mert ugye a vammentes importon nincs beveteluk es se Stuttgartban se Nankingban nem tudnak adot szedni. Trumpnak, mint az amerikai szovetsegi kormany fejenek teljesen ertheto inditeka van arra, hogy tobb bevetele legyen a szovetsegi kormanynak.

Előzmény: GPS (327723)
GPS Creative Commons License 2018.06.15 -1 0 327723

 

lefordítanád nekem konkrétumokra, hogy mit is jelent az USA-nak a külkereskedelmi deficitje? Mármint haaz USA DOLLÁRBAN adósodik el?

 

Dehogyis. Szó sincs (ebben az esetben) eladósodásról. Arról van csak szó, hogy az USA 800 milliárddal többet importált, mint exportált.
Ez halmozottan rossz - mert egyrészt az amerikai munkahelyek rovására megy - másrészt meg kiáramoltatja a likvid tőkét az országból.

 

Ugyanakkor azt is csak korlátozottan hiszem el, hogy mivel Amerika nyomtatja a dollárt - azért csak elegendő papír kérdése, hogy mennyit gyárt belőle.

Azért a világ pénzpiacain sem hülyék ülnek - hamar észrevennék, ha kicsit túlpörgött a rotációs a FED-nél.

.

Előzmény: Auralianus (327720)
szilvatövis Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327722

Eszembe jutott egy dilema. Nevezzük szerényen szilvatövis-paradoxonnak!

 

Van két szuperhatalom, mindkettő elég fegyverzettel, hogy elpusztítsa a másikat. Ha azonban mindketten bevetik a fegyvereiket, akkor nem csak az ellenség, de az egész emberiség kipusztul.

Az elrettentés politikája szerint egyiknek sem érdeke ezentúl a másik megtámadása, hiszen támadás esetén mindig lesz elegendő idő a válaszcsapásra.

 

Tegyük fel, hogy mindkét védelmi rendszert MI-re bízzák!

A mesterséges intelligencia elkezdi optimalizálni a lehetséges forgatókönyveket.

1. Ellenség támad  => mindenképp elusztulunk.

     a. Válaszcsapást indítunk => az emberiség kipusztul.

     b. Válaszcsapás elmarad => az emberiség fele megmenekül.

2. Mi támadunk => az ellenség mindenképp elpusztul.

     a. Ellenséges válaszcsapás => az emebriség kipusztul.

     b. Ellenséges válaszcsapás elmarad => Győztünk.

 

És a rendszer élesítése után egy ezredmásodperccel kikalkulálja, hogy az ellenséges MI is ugyanerre a következtetésre jut, tehát várható a támadás.

1. Megindítja-e a megelőző rakétacsapást azzal a feltételezéssel, hogy nem következik be válaszcsapás?

2. Indít-e válaszcsapást, ha az ellenség támad először?

Előzmény: GPS (327715)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.06.15 -1 3 327721

Ebben teljesen igazad van - mellesleg nem biztos, hogy Trump elnöksége mindent összevetve nem tesz mégis jót az USA-nak, meg az egész világnak is. Ha máshogy nem, hát legalább úgy, hogy kicsit felrázza a nagyon elkényelmesedett és begyepesedett gazdasági-politikai köröket, alkalmasint ráébreszti őket arra, hogy nem lehet örökké számítani arra, hogy bizonyos témákkal nem is kell foglalkozni (bármennyire el is fajzanak és zavaróvá válnak), mert azok "tabuk", és úgysem meri őket senki előszedni.

 

Én a magam részéről korábban már többször kifejtettem, hogy hol látom Trumppal a problémát - ő egy butaságig korlátolt ember, és hozza a nagyon sikeres buta ember minden negatívumát - az ilyen embereket a saját üzleti sikereik messzemenően megerősítik abban, hogy márpedig ők tényleg jól csinálják és tényleg "mindent jobban tudnak". Itt jegyzem meg, hogy az igazán sikeres üzletemberek között általában kevés az igazán zseniális, nagyon okos (és azok is általában a high-tech iparágakban, nem a tőzsdén, meg a tradicionális bizniszekben jeleskednek) - ugyanis a magas intelligencia, sok tudás, és a szükségszerűen vele állandóan együtt járó állandó kételkedés, bizonytalanság (aki átlát minden problémát és kockázatot - az tart is ezektől...) nem előnyös, az üzleti életben a sikert sokszor pont az hozza meg, ha valaki ész nélkül, mint a gőzhenger, kitartóan megy előre valamerre... Trump viszont úgy akarja működtetni az országot is, mint egy vállalatot - és ez viszont nem lehetséges, nagyon nem ugyanarról van szó. Egy sereg olyan dolgot, amit egy CEO egy vállalat élén megcsinálhat - azt egy ország élén vagy egyáltalán nem lehet megtenni, vagy pont az ellenkező hatást váltja ki (kezdve azzal, hogy egy vállalatnál a feleslegessé vált embereket egyszerűen kirúgják, egy ország ezt a polgáraival nem teheti meg, egy vállalat célja, hogy tulajdonosainak nyereséget termeljen, egy országnak viszont a polgárairól kell a lehető legjobban gondoskodnia - és közben együtt kell működnie más országokkal is).

 

Az USA-nak hagyományosan vannak/voltak szövetségesei, barátai - és vannak/voltak vetélytársai ill. ellenségei. Most Trump jó úton halad arrafelé, hogy elveszítse a barátait, szövetségeseit, legalábbis sokat rontson a velük való kapcsolaton - miközben nem talál újakat helyettük (nem is lehet, véges a paletta).

Előzmény: GPS (327718)
Auralianus Creative Commons License 2018.06.15 -1 0 327720

lA fekete-fehér kapcsán pedig csak annyit, hogy a kormányzás csapatjáték. Még akkor is, ha egy diktátor csinálja, mert se ideje, se esze nincs elég hozzá senkinek,

hogy MINDENHEZ értsen és MINDENRŐL tudjon. Összefoglalók, szűrt információk alapján hoz stratégiai döntéseket egyedül vagy tanácsadók bevonásával de az tuti,

hogy nem bír mindent kézivezérelni.  Pont ezért nem bír mindent elrontani sem. 


És PONT EZÉRT nem keverendő össze egy kijelentés ami Trump szájából jön Trump véleményével vagy tudásával vagy nézeteivel


Egy állam és egy taxi vezetése között akad némi különbség. Pont ebből fakadóan... lefordítanád nekem konkrétumokra, hogy mit is jelent az USA-nak a külkereskedelmi
deficitje? Mármint haaz USA DOLLÁRBAN adósodik el? Nem képzelhető el olyan helyzet amiben az USA - mint a dollár kibocsájtója - az éves deficitjéért cserébe mondjuk

befolyást szerez a világkereskedelem fölött?

Előzmény: GPS (327718)
GPS Creative Commons License 2018.06.15 0 1 327719

 

Az a gond, hogy hülyeségeket csinál, olyasmiket, amivel inkább csak árt - saját országának is, meg a világnak is.

 

Ilyen esetben - amikor a fél világ fejőstehénnek nézi az USA-t - nagyon nehéz barátságos és "jófej" megoldást találni a problémára.

 

Szerintem Trump - a bicskanyitogató kijelentéseivel - most inkább azt csinálja, amit az ólálkodó hiénákkal szokás: elijeszteni őket. Ki tudja, lehet beválik.

 

Lehet, hogy a trump-i, gumicsizmás kijelentések után,  a derék kínaiak (és a többi, aki volt szíves összehozni a 800 millárdos aktívumot a saját javukra) - most kicsit megszeppen, mondván:

 

"Ez az idióta a végén még tényleg képes bevezetni a 20+ %-os vámokat a szarjainkra - és akkor nekünk annyi.

Gyertek, befogott orral bár, de vásároljunk mi is amerikai vackokat tőlük (lehet még jól is járunk egyikkel-másikkal) - hogy lenyugtassuk ezt a vén hülyét - különben baszhatjuk az óceánokon keringő, eladatlan szajrénkat.

.

Előzmény: advocatusdiaboli (327716)
GPS Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327718

 

A gond az, hogy a dolgok nem csak fehérek és feketék.

 

Én a magyar, politikai közbeszédben (is) tapasztaltam azt a fajta radikalizmust, ami miatt "a mérlegelésnek helye itt márpedig nincs" - vagyis ha szeretünk valakit, annak mindent elnézünk... ha viszont nem szeretjük, akkor még a legpozitívabb döntései ellen is tiltakozunk.

Mindenféle mérlegelés nélkül.

 

Ha pl. nem szeretjük a kormánypártot (és annak a vezetőjét) - akkor hozhatja az a legpozitívabb döntéseket is - a másik oldal végig sem hallgatja, mert már a mondat felénél lecsapja a Tiltakozom gombot.

 

Így van ez Trump-al is. Mert lehet hogy egy tulok, lehet hogy több mint necces ügyei voltak/vannak - de azért néhanapján mondhat ő is olyat, amire jó lenne odafigyelni.

 

Az nem produktív, hogy amikor a 800 milliárdos külker-deficit miatt háborog - úgy reagálni erre, hogy: "Inkább arra figyelne, hogy ne alkalmazzon maffiózó zúg-űgyvédeket a stábjába".

 

Egyrészt mert köze sincs egyik dolognak a másikhoz - másrészt meg 800 milliárdot nem lehet csak úgy az abrosszal eltakarni.

 

Persze, azoknak, akinek még véleményük sincs a 800 milliárdról (hát még megoldásuk rá) - azoknak sokkal könnyebb válaszul az elnök pinafogdosási, vagy az ügyvédes ügyeit felhozni cserébe - mint érdemben a megoldáson agyalni.

.

Előzmény: Auralianus (327713)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 327717

A tőzsdék felett azért mindenütt van egy komoly törvényi felügyelet/szabályozás, ami túlzott elfajzás-megszaladás esetén "odacsaphat" (a 2008-as összeomlás, de pl: a 9.11-es terrortámadások után is egyszerűen felfüggesztették például átmenetileg teljesen a tőzsdei kereskedést), és még ezek után is elmondható, hogy ha a tőzsde így is összeomlik, az kínos, de nem világvége. Eleve, normál ügymenet mellett úgymond "nem hal bele senki".

 

Ellenben, ha atomhatalmakat kontrollálatlanul tyúkagyak irányítanak? Azért annak lehetnek súlyosabb következményei...

Előzmény: GPS (327715)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.06.15 -2 1 327716

Nem, nem az a gond, hogy Trump észrevette a deficitet, és tenni is próbál ellene. Az a gond, hogy hülyeségeket csinál, olyasmiket, amivel inkább csak árt - saját országának is, meg a világnak is.

Előzmény: GPS (327711)
GPS Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327715

 

Mi történik, ha majd az egymásnak feszülő nagyhatalmak védelmi rendszereit egymillió paralell kapcsolt tyúkagy irányítja kontrollálatlanul?

 

A tőzsdéket már most is sok-százezres nagyságrendű "tyúkagy" működteti. És nem is feltétlenül CSAK a Compare algoritmus mentén.

 

Lehet, hogy az MI-nek soha nem lesz saját humora.

Például nem fog új vicceket kitalálni, de lehet még a Piszkos Fred a kapitányt se tudná megírni (bár egy híres ember mondta egyszer, hogy megfelelő számú milliárd bonobo - simán meg tudná írni a Háború és Békét).

 

Az MI-nek nem kell lemásolja az emberi intelligenciát 1:1-ben - elég ha csak célirányosan megközelíti azt.
És akkor már kész a baj.

.

Előzmény: szilvatövis (327712)
Auralianus Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 327714

hogy mindenféle rejtett stratégia mentén

hogy nem valamiféle rejtett stratégia mentén, hanem

Előzmény: Auralianus (327713)
Auralianus Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 327713

Szerintem túlkombináljátok... de tényleg...

... Trumpot épp beperelte a New Yorki főügyész, mert szabálytalanul használta fel a családi alapítványa pénzeit...
... az ügyvédjét lassanmár kbsemmi sem menti meg vagy 30 év börtöntől...

... közeleg az idő, amikor kiderül, hogy évtizedeken keresztül maffiaszerúen építette fel a brandjét (elég a CNN-t nézegetni, a CNBCT vagy az MSNBC-t szépen
nyomotkövethetőek ezek az ügyek)
... sanszos, hogy kiderül mekkora befolyást és milyen módon szerzett fölötte az orosz titkosszolgálat (bár ezeket lehet mégsem vallják be nyilvánosan)


... én sokkal inkább azt látom, hogy mindenféle rejtett stratégia mentén... totál ötletszerűen tolja totál kreténben... az USA meg mégsem röhögtetheti ki magát

ENNÉL IS jobban, tehát mindenki úgy csinálkörlötte, mintha lenne stratégia (a "van egy különleges hely a pokolban azok számára akik tisztességetelen módon

közelítenek az Elnök Úrhoz a diplmáciában..." c. kijelentés >> a kanadai miniszterelnökre értették! feltette az i-re a pontot... nehéz ennél lejjebb kerülni)

Előzmény: GPS (327711)
szilvatövis Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327712

Sokféle nézet kering a mesterséges intelligenciáról. A különbözőség legfőbb oka, hogy mindenki mást ért MI mögött.

Az emberi intelligencia évmilliók alatt csiszolódott ilyenné és ezt nem lehet semmiféle programozási, vagy tanulási technikával leutánnozni. Aki emberszerűnek képzeli az MI-t az téved, súlyosan téved. Soha nem lesz emregondolkodású gép, ilyen csak a scifiben létezik.

 

Milyen lesz egy MI gondolatvilága?

Mennyivel okosabb egy ember egy tyúknál? Mondjuk ezerszer. Ezer tyúk okosabb egy embernél? Nem, de okosabb egy tyúknál.

Ilyen lesz az MI is. Okostyúk.

Nagyon okos, az emberi idősíkon felfoghatatlanul gyors döntésekre képes IF-THEN-ELSE (inger-válasz) gép, ami képes lesz a külső környezeti (aktuális) és a belső (tárolt) információk villámgyors kiértékelésére és az azonnali optimális döntés meghozatalára (reflexgép).

 

Egy iyen MI akár végtelenül fejlődőképes lehetne, de mindenképp lesz egy olyan szakasza a fejlődésének amikor MÁR képes lesz akár az egész emberiséget elpusztítani, de MÉG nem tanulta meg, hogy ne tegye.

 

Mi történik, ha majd az egymásnak feszülő nagyhatalmak védelmi rendszereit egymillió paralell kapcsolt tyúkagy irányítja kontrollálatlanul?

GPS Creative Commons License 2018.06.15 0 2 327711

 

ha igaz, hogy Trump bolond? akkor átkell gondolni a  eddigi "világ politikát" amit a okos inteligens politikusok a ugynevezett "államférfiak" okoztak

 

Na jahh, most Trump-ot gecizik azért, mert felháborodott, hogy 800 milliárd az USA külkereskedelmi deficitje.

Mégis mennyi kéne legyen? 2.000 milliárd, vagy mennyi? A kritikusai szerint ez teljesen rendben van így?

 

Bezzeg a rém-rendes, higgadt és főleg jómodorú Obama igencsak leszarta ezeket a számokat - főleg mert ártott volna a "jófejségének" - ha a közel ezer milliárd amerikai bukta miatt bárkit is vegzálna. Úriember ilyet nem csinál - inkább fizet és hallgat.

 

Meg azért is basztatják most Trump-ot, hogy olyan kijelentést tett, hogy "Számára az amerikai gazdasági érdek az elsődleges".

Hát mégis kinek az érdekét kéne szem előtt tartsa - ha már annak a kurva országnak az elnökének választották?

 

A baszna be, ha azt mondaná, hogy "Számára az amerikai érdek csak mellékes, hatodrangú kérdés - és inkább a partner-országok jólétén munkálkodna szívesebben".

 

Most félretéve, hogy tényleg egy bunkó - de mégis mi van rossz abban, hogy nehezményezi, ha hülyére veszik Amerikát?

.

Előzmény: ,m,1710 (327700)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 327710

Ez is igaz - csak ettől még nem lesz kevésbé alkalmatlan, és végül kevésbé káros saját országának meg az egész világnak.

Előzmény: raider (327702)
szilvatövis Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327709

Talán Te is hallottál az US nemzetbiztonsági törvényről a szabadalmakkal kapcsolatban.

Amire ráütik a pecsétet, még csak nem is beszélhetsz róla....

Előzmény: zöldkomcsi. (327704)
Auralianus Creative Commons License 2018.06.15 -2 1 327708

Amellett, hogy a kettő nem zárja ki egymást, én nem keverném össze az amerikai középosztályt a rustbelt melósaival vagy a redneck-ekkel.
Persze van átfedés, de én sokkal inknább a Brexit szavazó USA verzióját látom Trump mögött. a kiábrándult, rövidlátó burgerforgató, kirúgott

melós (aki megszokta, hogy van és jár neki) az establishment által kiröhögött, lehülyézett, magára hagyott társadalmi réteg aki úgy érzi nincs

vesztenivalója.

 

A Trumpizmus és a Brexit nem EGY társadalmi réteg terméke, hanem össz-társadalmi produktum. Ha az establishment nem tekintette volna

fontosabbnak a saját érdekeit, ha nem veszik ki belőle a szolidaritás, akkor sosem jutunk ide. De kiveszett... kiröhögi, lenézi ezeket az embereket
(akinemhiszi, olvasson vissza) ami rendszerszinten csúnyán vissza tud ütni, mint a mellékelt ábra mutatja.

 

Ha a nép igazságtalanul melőzöttnek, kisemmizettnek és becsapottnak érzi magát, ha azt látja, hogy az állam és a jog elfordul tőle, akkor egy

néptribünért kiált... nincs új a nap alatt...

 

 

A "trumpok kora" AKKOR fog véget érni, amikor megértik t. olvtársak, hogy a másikat a céges autó ablakán keresztül szemlélve lehülyézni, 

egy multi kiskatonájaként a profitért a törvény betűjére szarva becsapni, meglopni, kijátszani... az felér egy Orbánra, Trumpra, Brexitre leadott
szavazattal...

 

... nembonyolult.. nem is kell tökéletesnek lenni... bőven elég, ha emberségesek maradunk.

Előzmény: raider (327702)
Auralianus Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 327707

"Értem én, hogy kerekenként 1 gigabit/sec, de:"

Inkább írtál egy jó hosszút, de ettől még nem érted.

Előzmény: orgonatündér (327699)
rózsaszínfej Creative Commons License 2018.06.15 0 0 327706

Eléggé benne vagyok a  témában, hoztam számokat, te látszol outsidernek. Ez nem probléma egy ilyen nyílt topikban, ettől még nem hülyézünk le senkit.

Előzmény: _Berci (327668)
_Berci Creative Commons License 2018.06.14 -5 0 327705

 

Erdekesch.

 

Permian basin oil production is forecast to reach 5.4 million b/d by 2023—more than current production from any single Organization of Petroleum Exporting Countries member other than Saudi Arabia, IHS Markit said in a new report.

 

Permian oil production already is a major force in world supply growth, the report said, adding that IHS Markit analysts expect a “stunning” level of growth that will comprise more than 60% of net world production growth.

 

The growth will come from nearly 41,000 new wells and $308 billion in upstream spending during 2018-23. Production natural gas and natural gas liquids in the Permian also is forecast to double during this period, reaching 15 bcfd and 1.7 million b/d, respectively.

 

https://www.ogj.com/articles/2018/06/ihs-markit-forecasts-permian-basin-oil-production-will-double-from-2018-23.html

 

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.06.14 0 0 327704

De az talán szerinted se igaz, hogy az örökmozgó találmányokat meg az olaj maffia rejtegeti?

Előzmény: szilvatövis (327695)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.06.14 0 0 327703

Nem is, mert nem a trend, az amerikai birodalom is széthullott, már csak az usa van meg, de az se a régi.

Előzmény: szilvatövis (327693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!