Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.08.06 -1 0 24252

Ez volt a vicc része, részemről befejeztem. さよなら (sayonara)

Előzmény: Törölt nick (24251)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.06 -1 1 24251

Akkor így kell csinálni? "

Hazai fejlesztésű gumilövedékes puska! A fegyver gáz-riasztó kategóriába sorolt, így engedély nélkül vásárolható és tartható, gumilövedékkel othon, magánterületen is használható. A fegyver duplacsövű, bock elrendezésű.

Töltési és működési metódusa alapján elölt.... fegyver, és nem alkalmas arra, hogy modern egybeszelt lőszer kilőhető legyen belőle. A fegyver táras kivitelben készült, melynek kivehető töltényűr kötegébe két darab gumilövedék és a hozzá való patron tárazható. Elsütő szerkezete SA rendszerű, tehát lövés előtt a kakast kézzel meg kell feszíteni.A szerkezeti elemek acélból készültek.

Ideális védelmi eszköz civilek, vagy akár a polgári bizton...i cégek számára, hatékonysága szinte minden önvédelmi eszközt felülmúl. Óriási előnye, a gázfegyverek és gáz....-kel szemben, hogy használata, hatásos lőtávolsága egyáltalán nem függ az időjárási viszonyoktól, valamint zárt térben is bármikor bevethető. A puska jellegéből adódóan nagyobb a találati pontosság. A fegyver használata olcsó, mivel a kilőtt gumilövedékek újra felhasználhatók! Igényes fa tussal szerelt változat.

Az Omerta egy igazi otthonvédelmi eszköz, mely az otthoni felhasználás mellett alkalmas lehet raktárak vagy egyéb lopásnak-rablásnak fokozottan kitett telephelyek védelmére is."

És kész is vagyunk. A pontokért elnézést! Bizonyos jogok miatt alkalmaztam.

Előzmény: Blekk Rájgó (24250)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2018.08.06 -1 0 24250
Előzmény: Törölt nick (24248)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.06 -1 0 24249

Bocsánatot kívánok mindenkinek! Az "Ez" helyett "Ezt".

Előzmény: Törölt nick (24248)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.06 -1 0 24248

Szia! Ez a szöveget te találtad ki, vagy valahol olvastad? Most komolyan, szerintem minket érdekel a TE véleményed, és az igazság is! Remélem!

Előzmény: hagyma boly (24244)
homedefi2 Creative Commons License 2018.08.06 -2 0 24247

Ne csak viccet ismerjünk, hanem valóságot is:

 

https://www.youtube.com/watch?v=RE7bFb-RmsU

 

A vége különösen "érdekes".

Előzmény: Thomaster__ (24241)
biolux Creative Commons License 2018.08.05 -3 2 24246

Jaja 

Plusz ez a szakszöveg mellé :-DD

Beszarás. Magától ötlötte ki vajon vagy innenonnan beollózta ? 

Előzmény: Putyika007 (24245)
Putyika007 Creative Commons License 2018.08.05 -3 5 24245

Ennek a jelenlegi új ára a gyártó márkaboltjában 49200,- HUF, újonnan, lövésmentesen, gányolás és buherálás mentesen, érvényes garanciával, stb.!

Ne egy szaktopikban keress a gusztustalanul felárazott termékedre vevőt, ahol kb. mindenki képben van!

Ez esetben lehet, hogy rád szólnak, vagy nepperféregnek fognak titulálni!

Csak jóindulatból szóltam, nem kívánok ezen tovább rugózni, mindaddig, míg a társalgás nem meríti ki a normális hangsúly fogalmát!

Előzmény: hagyma boly (24244)
hagyma boly Creative Commons License 2018.08.05 -3 1 24244

Hazai fejlesztésű gumilövedékes puska! A fegyver gáz-riasztó kategóriába sorolt, így engedély nélkül vásárolható és tartható, gumilövedékkel othon, magánterületen is használható. A fegyver duplacsövű, bock elrendezésű.

Töltési és működési metódusa alapján elöltöltő fegyver, és nem alkalmas arra, hogy modern egybeszelt lőszer kilőhető legyen belőle. A fegyver táras kivitelben készült, melynek kivehető töltényűr kötegébe két darab gumilövedék és a hozzá való patron tárazható. Elsütő szerkezete SA rendszerű, tehát lövés előtt a kakast kézzel meg kell feszíteni.A szerkezeti elemek acélból készültek.

Ideális védelmi eszköz civilek, vagy akár a polgári biztonsági cégek számára, hatékonysága szinte minden önvédelmi eszközt felülmúl. Óriási előnye, a gázfegyverek és gázspray-kel szemben, hogy használata, hatásos lőtávolsága egyáltalán nem függ az időjárási viszonyoktól, valamint zárt térben is bármikor bevethető. A puska jellegéből adódóan nagyobb a találati pontosság. A fegyver használata olcsó, mivel a kilőtt gumilövedékek újra felhasználhatók! Matt fekete kivitelben kapható.

Az Omerta egy igazi otthonvédelmi eszköz, mely az otthoni felhasználás mellett alkalmas lehet raktárak vagy egyéb lopásnak-rablásnak fokozottan kitett telephelyek védelmére is. Az ár,61000ft.adok hozzá 100 db 18mm gumibogyót.06 20 2811611

Törölt nick Creative Commons License 2018.08.05 0 0 24243

Ja, pont tegnap beszeltunk errol (is) :)

Lehessen jobbra meg balra is csurni-csavarni. Regi trukk :)

Előzmény: Thomaster__ (24241)
SwissArmy Creative Commons License 2018.08.05 0 0 24242

Magán terület ! Ha a haverod tudtával és jóváhagyásával vagy ott, akkor védekezhetsz, az "ellenséget" meg nem hívta senki, had kapja ami jár neki. Ha egyedül is vagy a területen, de tudnak róla hogy jársz oda vagy megvan engedve, akkor no para. Hasonlat; eljössz hozzám bográcsozni, ha van nálad eszköz , hozzám meg beakar jönni olyan akit nem akarok látni, akkor csak megvédesz nem ? Ha engem nem is , de magadat igen ?! :) 

Előzmény: Jakab1 (24239)
Thomaster__ Creative Commons License 2018.08.05 0 2 24241

Sajnos egyet kell hogy értsek... mindenkivel.

 

1. Tény, hogy a jogszabály és a Kúria határozata szerint a gáz-riasztó fegyver jogi besorolása nem változik attól, ha gumilövedéket (kutyaszart, bármit) tömködünk bele.

 

2. Tény, hogy a joggyakorlat meg olyan, hogy a rendőr vagy az ügyész akármiért is indíthat büntetőeljárást, ha ő úgy értelmezi a jogszabályt, hogy amit te csináltál, az szerinte jogellenes. És innentől ellened büntetőeljárás lesz folyamatban, és te fogadhatsz ügyvédet a saját költségeden, és járhatsz bíróságra, és küzdhetsz az igazadért. És ha elég jó az ügyvéded, és elég sok pénzed van őt fizetni, akkor végül, évek múlva, igazad lesz.

 

Tetszenek ismerni az idevágó viccet:

 

Kohn és Grün elmegy a rabbihoz, hogy tegyen igazságot a vitájukban. Kohn elmondja a rabbinak az esetet. A rabbi meghallgatja, és azt mondja neki: Igazad van, fiam.

 

Azután Grün is elmondja a történetet a rabbinak. A rabbi meghallgatja, és azt mondja neki: Igazad van, fiam.

 

Hallja ezt egy fiatal rabbitanonc, és odamegy a rabbihoz.

- Dehát rabbi, mindkettőnek nem lehet igaza!

- Neked is igazad van, fiam.

 

Előzmény: Mr. Pepe00 (24237)
Ifor Creative Commons License 2018.08.04 0 2 24240

2447/2011.számú közigazgatási határozat. Én ismerem a tolvajkergetők perét, így merem ajánlani, hogy Te pedig ezt olvasd el. Igazán hasznos ha az ember képes megérteni. Ha ez meglesz, be fogod látni, hogy az a bizonyos "mi van a kártyára írva" szöveg jogosultságát veszti. Az, hogy utána mi lesz pedig pofon egyszerű. El fog indulni az eljárás a védekező személy ellen, de se nem tűzfegyver sem pedig lőfegyver miatt. Szimplán a GR  fegyver használat és annak esetleges károkozásai miatt. Jelzem  ugyan ez van ha csak gázzal vagyunk felszerelve, maximum a garázdaság mellől kimarad a testisértés(bár általában azért megy az is a gáz esetén is) . Tessék mostmár megnyugodni, azt mondani, hogy illegális az csúnyán valótlan dolog. Az viszont valós, hogy ha egy esernyővel pótolom a megélhetési gerincét a végbélnyílásán keresztül vagy csak megnézem előzetes fizikai atrocitást követően, hogy milyen kemény az öklöm az arcához képest is ugyan ez lesz. Zárjuk ezt le. Azt gondolom abban egyet érthet mindenki , hogy mindegy milyen módon védjük meg magunkat, az eljárás szinte garantált (bár a párom paprika sprayt használt, jöttek a rendőrök és nem indult semmi csak az erős ember ellen eljárás emberölési kísérlet miatt, de ez talán elég ritka). Felnőtt emberek vagyunk, mindenki eldönti számára mi a megfelelő és mit vállal be.

Tisztelettel! 

Jakab1 Creative Commons License 2018.08.04 0 1 24239

Sziasztok!

Sokat vagyok a haverom telkén, ő hol ott van, hol nincs. Na most ha éppen nincs ott és betámadnak, én védekezhetem jogszerűen a gumissal? Tegyük fel hogy még csak az udvaron (telekhatáron belül) vannak és közelítenek a ház felé. Hivatalosan a házhoz, telekhez semmi közöm. Azt tudom hogy a saját területemen használhatom. De ilyenkor mi a helyzet, hogy fogják ezt elbírálni?

Törölt nick Creative Commons License 2018.08.04 0 0 24238

+1

Előzmény: Mr. Pepe00 (24237)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2018.08.04 0 2 24237

Saját megrögzött vélemény:

 

Ugy egyébként jellemzően a törvények is ugy vannak kitalálva, nehogy egyértelmű legyen. Miért is? Mert azt mondja a mindenkori hatalom, hogy engedtessed már meg nekem, hogy eldöntsem én, hogy mi a rossz és mi a jó. Te polgár csak csináljad amit én mondok, punktum. (amúgy erre a polgárok is rájátszanak)  Mert ha barátom vagy, vagy van elég pénzed, vagy valamiért jó nekem, akkor majd ugy csűrjük, hogy jó legyen, ha meg nem vagy szimpi, akkor meg rosszul fogol járni.

A gumizással ugyanez van:

Csak nyugodtan játszadozzatok vele, direkt nem csinálunk fekete-fehér álláspontot, mert akkor hogyan fogunk ugy itélni ahogy nekünk jó? Tehát nem figyelünk rá, majd ha csinálsz valamit, akkor lesz belőle valamilyen ügy.

Egyébként is túl van kombinálva az egész szabályozásunk. Elég lenne saroktörvénynek lenni, felnöttek az emberek, ugy csináljanak mindent, hogy ne legyen baj. Ha meg valaki ostoba volt, picit deresre huzzzák. Ennyi kellene.

 

Mert amúgy meg nonszensz, hogy egy önvédelmi szituban, vagy egy közlekedési helyzetben, amikor tized mp alatt kell meghoznod egy döntést, ami vagy jó vagy nem, azt utána honapokig mazsolázzák és eldöntik hogy miért is nem volt jó.

 

Bocsi hogy hosszu voltam, ez nem vitaindító, csak ugy kikivánkozott belőlem.

homedefi2 Creative Commons License 2018.08.04 -1 0 24236

Ha ismered a kiskapukat, joggal használhatod-ismétlem joggal s nem visszaélve-ésszel, de ezt leírni nem lehet ugye, mert "buzdítás" használatára bár annyi belefér, hogy a büntetőjog sarkos.

 

Előzmény: Venoom (24232)
homedefi2 Creative Commons License 2018.08.04 -1 0 24235

A vasporos gumi se gépzsír éppen betöltéskor és szilárd inkább, mint folyékony. Rakhatna a pacák fel a vessző végére tömör gumit a hegy helyet bár ha cső elejéről távozik ki a lövedék, akkor már nem állítható, hogy a pisztolyból távozik-kilőtt.....ez már a pom toldat dolog igazából...mondhatni, ami tilos viselésre...oké, nem teljesen jó a példa, de:

 

Persze, nézhetjük sarkosítva úgy, hogy az elsütéskor nem lesz szilárd a gumi egy villanásra-jogszabálynak megfelel, de csőből távozva újra szilárddá válik, így a jogszabályt meg is sérti, amit írtál.

Ennyi erővel megtölthetem gumi helyett "puha" műanyaggal s az szintén megolvad-lágyul pindurit elsütéskor, majd szilárdul a csőből való távozáskor s jogszabályt sért. Ugye?

 

Ha te zsírral töltöd meg gumi helyett, az felelne meg a leírtaknak mondhatni bár lenne bármi értelme vajon.

 

 

 

Előzmény: Csipisz006 (24233)
Bengur Creative Commons License 2018.08.04 -1 0 24234

Ahogy írtam, pont.

A véleményem maradt.

 

Előzmény: homedefi2 (24231)
Csipisz006 Creative Commons License 2018.08.04 0 1 24233

Szerintem a YT videóban látható példa nem illik ide, mert - a gumis használattal ellentétben - ez szilárd lövedéket lő ki, ezért itt "tűzfegyver" lett belóle. Alább egy idézett szövegrész:

 

"...tűzfegyver: olyan, a Mellékletben meghatározott „A”, „B”, „C” vagy „D” kategóriába tartozó – vagy ilyenné átalakított – eszköz, amelyből gyúlékony hajtóanyag segítségével szilárd anyagú lövedék lőhető ki, kivéve, ha..."

Előzmény: homedefi2 (24229)
Venoom Creative Commons License 2018.08.04 0 1 24232

Meglátásom szerint,itt mindenkinek igaza van,de senkinek sincs.A gond nem itt leledzik,hanem a már jól megszokott magyar törvénykezésben,és jogrendszerben.Jogalkotóink nemcsak ebben,hanem az országot érintő ezer más jogszabályban is homályos,érthetetlen,idecsűröm odacsűröm törvényeket hoznak.Túlbonyolitott,kiskapuktól hemzsegő szabályozás,értelmezhetetlen szabályok,melyek a kisemberek kárára "sülnek el".Szomszédainktól Amerikáig pofonegyszerűen zajlanak azon dolgok amik az emberek biztonságát,jólétét,avagy a rosszfiúkra nézve egyéb negatív dolgokat tartalmaznak.Ha megvehetem a gg-t,minden nehézség nélkül,de nemhasználhatom ha olyan szituba keveredem,akkor mi a fenének árúlják?Hozzám elég sok rendőr jár be.Tegnap kb 6ot kérdeztem meg,fizikálissan megmutatva a dolgot.Had ne mondjam...Jóindulatúak voltak,de a válaszok sajnos nem vittek előre..Ismét helybetopi..De ha Lakatos Ármándó,ill midenféle TV sorozatnevű  késileg elkéri a havi fizumat,és esetleg jogossan használom,akár ilyen módon akár olyan módon,az biztos hogy kőkemémy tortúrának nézek elébe...de millió más szituban is ugyanez a történet...voltam ilyen szituban,és pusztán amit a teremben tanúltam,azt használtam..milett a vége??2vs1 boxmeccs,amiből én jöttem ki rosszúl,mert a bíró úr megkérdezte:;;"értem én,de miért kellet lecsapni öket"??Nesze neked garázdaság,csupán azért mert jogossan megvédtem magam. Sajnos ők 2en,én egymagam,én faragtam rá..Tudta a bíróúr is,mert a szitu eggyértelmü volt,mégis engem vettek elő...Úgyhogy haggyuk az okfejtést,és szenvedjük meg az árát,hogy ilyen országban élünk..Szép napot mindenkinek

homedefi2 Creative Commons License 2018.08.03 -3 0 24231

Neked a kutyafájáért kell kötekedned, tényleg ennyire nem vagy képes felfogni, hogy egy termék árát az eladó szabja meg.

Ha nem tetszik, akkor told odébb a bringádat s pumpáld máshol....Ne kötekedj magyarul s ovis szinten írva.

Ha én nepper vagyok, akkor te meg "radiátor";)

Most a pont s remélem befejezted primitívkedést.

Előzmény: Bengur (24228)
homedefi2 Creative Commons License 2018.08.03 -1 0 24230

Saját felelősségre töltögetheti mindenki-használhatja, de hazánkban a törvény csak iránymutató, a bíró dönt.

Szóval, írták nem változtat a fegyveren-ezt súgják, de azt nem, hogy használhatod is s használat után meg vagy fogva.Elég aljas a dolog és a kártyán ez a funkció nincs írva, így addig minden mendemonda csak, akárhogyan van szépítve.

A "gyér kutya" nem neked szólt-nem a te inged, hanem a primitív kötekedőnek, amelyhez a hozzászólás sorszáma mutat irányt.

Előzmény: Venoom (24215)
homedefi2 Creative Commons License 2018.08.03 -1 0 24229

Ha neked meg a kúriának igaza van, akkor ez is legális és használata nem büntetendő:

 

https://www.youtube.com/watch?v=evSVmJqnfOw

 

A fegyver nem változik csak éppen a minősítéséhez képest ( riasztó ) kiadott hatékonysága halálosra:D

Ugye vagy ez csak simogatna...

 

A törvényt meg baxhatod, melyre a legkiválóbb példa a tolvajkergetők pere, ami már a kabarén is túltesz.

Ha nem ismered az esetet-tárgyalásokat, akkor nézzed végig.Tehát a törvény iránymutató hazánkban betartása mellett is, de megszegése esetén meg...fantáziád használd a fentiek ismeretében.

 

Nincs harag, ha normálisan eszmecserézel, de aki agyilag erre képtelen, szintjén kap választ illem szerint;)

 

Előzmény: Ifor (24216)
Bengur Creative Commons License 2018.08.03 -1 2 24228

Magadra gondolsz persze, nepper.

Értő ember ezt nem veszi be, nem veszi meg.

Ennyi, és pont

 

Előzmény: homedefi2 (24211)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.03 0 1 24227

Amúgy a fő gond az hogy nincsenek kemény törvények. Így oda jutottunk hogy vannak olyan falvak ahol primitiv életmódot képviselnek, kasza kés bárd vas villa stb...

 

Szerintem ha egy ember ölés nem 6 8 év lenne, ha nem 40 akkor nem lenne ennyi bicskázó se. Vagy súlyos testisértés 1-2 év. Mert vannak ilyen enyhe büntetések tudjuk jól. Így ma már ide jutottunk...

Törölt nick Creative Commons License 2018.08.03 0 1 24226

Fordult már elől hogy gáz nem állította meg a szúrni kívánó embert. És szúrt is.... Ezekután szerintem mindenki értékelje úgy a dolgot ahogy akarja. Nálam az életem az első. És ha van kis kapu akkor ki használom ha jogos önvédelmet alakalmazva még én lennék a vádlot esetleg....

Törölt nick Creative Commons License 2018.08.03 0 1 24225

Ezzel egyet értek. Olvastam már a cikket egyébként. Sajnálatos módon többször voltam a kés másik oldalán. Én már jobban becsülöm az életemet és nem érdekel mi lesz a szarházival ha meg akar szúrni mert ő kést viselhet mert születési joga...

Előzmény: Mr. Pepe00 (24224)
Mr. Pepe00 Creative Commons License 2018.08.03 0 0 24224
Előzmény: Törölt nick (24223)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.03 0 0 24223

Ha gáz riasztónak van minősítve a jellege nem változik meg hogy a csőbe gumit nyomkodsz bele. (Csak hogy nem a muzeálisokra értem)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!