Keresés

Részletes keresés

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.03.02 0 0 89944

ha olvasok a spenótról, mindig riogatnak, hogy nagyon sok benne a nitrát, mert levélzöldség, vagy mi a fene, ezért csak úgy szabad megenni, hogy leforrázzuk - blansírozzuk előtte

 

ti mit tudtok erről? akkor mi van a nyers spenóttal és a leveles, nem előfőzve használttal?

 

és van-e különbség a kétféle spenót között? tudjátok, az egész nyáron termő (azt hiszem valami új-zélandi) az nem igazi spenót

Előzmény: rollller (89931)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.03.02 0 0 89943

ez nálunk is így van, sőt, a sóskát én úgy szeretem, ha naggggyon savanyú...

 

(jaj, összefutott a nyál a számban, pedig ezt pont nem vettünk a bevásárláskor...)

Előzmény: ZsuR (89933)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.02 0 0 89942

:)

Előzmény: Boszorka (89940)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.02 0 0 89941

cukrot mi is teszünk bele, kb egy kávéskanálnyit...

Előzmény: H_G (89936)
Boszorka Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89940

Ez komoly válsághoz vezethet.:-)))

Előzmény: Törölt nick (89932)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89939

A soskat, mint a tokot, szeretem hidegen is... sot.  Ha nyari az etel - hidegen.  Nem kell semmi sem hozza :)), mint a sargarepahoz :)).

Előzmény: Törölt nick (89934)
Caipi Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89938

:-)

Nekem a sóska az egyetlen főzelék, amit annyira szeretek, hogy csináltam már. De mindkettőt szeretem,csak adjanak hozzá krumplit és húsnemút. :-)

Előzmény: Törölt nick (89932)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89937

A sóskát talán még a kecske sem eszi meg. :)

H_G Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89936

Tejszín, reszelt vöröshagyma és (nálunk egész kivételesen) elég sok cukor.

Előzmény: Törölt nick (89934)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89935

a sárgája folyós legyen, az egy elég fontos szempont

Előzmény: Törölt nick (89934)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89934

a sóska nálunk tejszínnel készül, a tetejére 1-2 tükörtojci :)

Előzmény: ZsuR (89933)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89933

Nalunk mindenki szereti a spenotot, a soskat meg csak en.

 

De... nem csinalok koleszterin bombat a zoldsegbol... :))

Előzmény: Törölt nick (89932)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89932

egyébként ez egy súlyos eszmei törésvonal a családban - a feleségem spenótrajongó, én pedig sóskapárti.

Előzmény: ZsuR (89927)
rollller Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89931

sztem vmennyi hokezelest kap a passzirozott, azert erzed a mellekizt, en spenotbol csak a levelest, nyersen, parolva, passzirozva nem jon be

Előzmény: nettomazsola (89928)
julisom12 Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89930

Jó reggelt mindenkinek!

Nagyon örülök hogy ilyen sokan hozzászóltatok a spenót témához, és egy újabb növény amiről vélemény, főzésével kapcsolatos tippet tanácsot szeretnék kapni, spárga imádom!

Hogy készititek el? Mit főztök belőle? Én csak spárgakrém levest tudok belőle főzni, szeretnm ha több féle képpen eltudnám késziteni.

Caipi Creative Commons License 2013.03.01 0 0 89929

Én meg a főzeléket utáltam addig, míg Ausztriában meg nem szerettem a leveleset, azóta a trutymó is jöhet. :-)

Előzmény: Boszorka (89926)
nettomazsola Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89928

en minden paszirozottnak  erzek vmilyen mellekizet. akkor is ha "natur"t veszek (allitolag) füszerek nelkül.

legjobb spenotot mirelit levelesböl csinalok es összeturmixolom ( v meg azt sem...). ebben garantaltan csak spenot van.

 

lasagne v palacsintaba feta + spenot azt csak levelesböl lehet.

Előzmény: Boszorka (89926)
ZsuR Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89927

:))

Előzmény: Törölt nick (89925)
Boszorka Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89926

Én is, bár nem a kertben, de nagymamánál. Nem szerettem ha segíteni kellett pucolni. Felnőtten csakis és kizárólag a mélyhűtött spenót nálam a menő.

A leveleset semmilyen formában nem szeretem.

Előzmény: Caipi (89922)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89925

nem

Előzmény: ZsuR (89924)
ZsuR Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89924

Tejszin, tojassarga, tukortojas... nem sok?

Előzmény: Törölt nick (89923)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89923

Nálunk se rántás, se zsömle.

 

Tejszínnel és tojássárgájával van bekeverve. Fűszer: só, bors, fokhagyma. Tükörtojással és főttkrumplival tálalva.

 

A másik megoldás: tejszínes-fokhagymás spenótos massza főtt tésztával összekeverve, reszeltsajttal megszórva, besütve. Ez utóbbit jobban szeretem. Melegen, hidegen egyaránt jó. Nyaralásra szoktunk vinni, mert hidegen jól szeletelhető, parkolókon kényelmesen fogyasztható.

 

 

S a legfinomabb verzió a bébispenót levél formájában nyersen. Bármihez, körítésnek.

 

 

Előzmény: julisom12 (89916)
Caipi Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89922

Mármint mélyhűtöttekről van szó, igazit utoljára gyerekkoromban láttam a nagymamám kertjében. :-)

Előzmény: Caipi (89921)
Caipi Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89921

Nálunk a férjem csinál szokott csinálni, méghozzá zsömlével, és aztán krumplival és virslivel esszük. Én mindig leveles spenótot veszek, és úgy használom fel zöldségként ételekhez.

Előzmény: julisom12 (89916)
H_G Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89920

Rántás, fokhagyma, tej, fehérbors, és a végefelé némi tejföl.

Előzmény: julisom12 (89916)
Boszorka Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89918

Rántás, tej pici fokhagyma és kevés szerecsendió és só természetesen.

Előzmény: julisom12 (89916)
Tibeth Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89917

Én is-is. Meg borssal és főtt krumplival-tükörtojással-fasírttal.

Előzmény: julisom12 (89916)
julisom12 Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89916

És a spenótot hogy csináljátok? Rántással vagy zsömlével?

Bocsánat, hogy közbe szólok, de régóta olvasom a hozzászólásokat és sokszor merítettem ötletet a másnapi főzéshez. Tehát ki hogy szokta csinálni a spenótot? Én rántással, fokhagy- 

mával és sok tejjel.

Shalina Creative Commons License 2013.02.28 0 0 89915

Nálunk szigorúan lepcsákkal. :)

 

Shal

Előzmény: H_G (89914)
H_G Creative Commons License 2013.02.27 0 0 89914

A spenót az bizony mindkettővel nagyon finom. És halrudacskával, omlettel, falafellel, grillsajttal...

Előzmény: Törölt nick (89912)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!