ha olvasok a spenótról, mindig riogatnak, hogy nagyon sok benne a nitrát, mert levélzöldség, vagy mi a fene, ezért csak úgy szabad megenni, hogy leforrázzuk - blansírozzuk előtte
ti mit tudtok erről? akkor mi van a nyers spenóttal és a leveles, nem előfőzve használttal?
és van-e különbség a kétféle spenót között? tudjátok, az egész nyáron termő (azt hiszem valami új-zélandi) az nem igazi spenót
Nagyon örülök hogy ilyen sokan hozzászóltatok a spenót témához, és egy újabb növény amiről vélemény, főzésével kapcsolatos tippet tanácsot szeretnék kapni, spárga imádom!
Hogy készititek el? Mit főztök belőle? Én csak spárgakrém levest tudok belőle főzni, szeretnm ha több féle képpen eltudnám késziteni.
Tejszínnel és tojássárgájával van bekeverve. Fűszer: só, bors, fokhagyma. Tükörtojással és főttkrumplival tálalva.
A másik megoldás: tejszínes-fokhagymás spenótos massza főtt tésztával összekeverve, reszeltsajttal megszórva, besütve. Ez utóbbit jobban szeretem. Melegen, hidegen egyaránt jó. Nyaralásra szoktunk vinni, mert hidegen jól szeletelhető, parkolókon kényelmesen fogyasztható.
S a legfinomabb verzió a bébispenót levél formájában nyersen. Bármihez, körítésnek.
Nálunk a férjem csinál szokott csinálni, méghozzá zsömlével, és aztán krumplival és virslivel esszük. Én mindig leveles spenótot veszek, és úgy használom fel zöldségként ételekhez.
És a spenótot hogy csináljátok? Rántással vagy zsömlével?
Bocsánat, hogy közbe szólok, de régóta olvasom a hozzászólásokat és sokszor merítettem ötletet a másnapi főzéshez. Tehát ki hogy szokta csinálni a spenótot? Én rántással, fokhagy-