Keresés

Részletes keresés

bubbbba Creative Commons License 2011.03.22 0 0 664

De még nem is csak a csonkolás, mert az lehet, hogy felnőttek hobbijaként létező dolog arrafelé is. Hanem kifejezetten az, hogy a kisfiúk kukiját nem abajgatják sem 1-2-3 éves korban (mert a magyarországi "protokoll", az az, hogy vagy már babakorban, vagy max. 2-3 éves korig "muszáj" felhúzhatónak lennie a fitymának, mert ha nem, akkor tépni-vágni kell), és talán éppen emiatt kevéssé prosperál ott a "helyreállító ipar".

 

Ja, és neeem, nyilván nem vagyok te :) Egy érdeklődő, fiús anyuka vagyok, igyekszem infókat gyűjteni ehhez a témához is. Mindenesetre egyelőre nem a magyarországi metódus győzött meg, ezért is vetettem fel, hogy az ilyen tömegesen előforduló szűkületi probléma vajon nem pont a korai abajgatások következménye-e. Szubjektív élményem nem lehet erről, mert én a férfi nemi szerv másik végén állok :)

 

Előzmény: Figyelőnick (663)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.22 0 0 662

Hát ez az... Unokanővérem Skandináviában él, akkor mentek ki, amikor a kisfia még nem volt 1 éves. A gyerekorvosi vizitnél rákérdezett, hogy mit tegyen a fütyivel, mert szerinte nem tökéletes (a magyar védőnő szerint nem volt az). Mire a kinti gyerekorvos úgy bámult rá, mint valami barbárra, és aztán nagyon udvariasan ki is fejtette, hogy hát igen, "bizonyos" "keleti" meg afrikai területeken vannak ilyen furcsa szokások, hogy a gyerekek nemi szerveivel mindenféle marhaságot csinálnak.

 

Állítólag, ha addig teljesen békén hagyják, akkor a serdülőkori változások simán magukkal hozzák a megoldást, megnő az egész szerv, hozzánő-lazul a bőr, már persze ha addigra nem nyomorgatták szanaszét, nincs tele összehúzódott heggel. Legalábbis a fenti doki szerint, ha ez a fejlődés nem lenne teljesen szokványos, akkor régen kihalt volna az emberiség, de legalábbis azon országok népessége fogyatkozna látványosan, ahol nem divat a fütyipiszkálás, de hát ez nincs így.

 

Előzmény: Figyelőnick (661)
bubbbba Creative Commons License 2011.03.22 0 0 660

Valamit nem értek.

 

Külföldön (elsősorban Nyugat-Európában) élő rokonaim, ismerőseim régóta elég egyöntetűen arról számolnak ben, hogy az ottani gyerekgondozási protokollban egyáltalán nincs benne az, hogy a kisfiúk fütyijével bármit is kellene tenni.

 

Nincs olyan, hogy 1-2-3 éves korában, ha addig nem úgy szuperál a fityma, mint a nagyoké, akkor húzgálni, pláne felrángatni vagy vagdosni kellene, sőt. Kifejezetten az van, hogy hagyni kell, még ha gyanús is, hogy szűk, mert majd tinikorban az esetek legnagyobb részében magától "megjavul", és csak rendkívül elenyésző, 1-2%, ahol valóban van valami orvosi teendő.

 

Nekem ez alapján az lett gyanús, hogy Magyarországon ez a fajlagosan rengeteg probléma vajon nem abból a gyakorlatból származik, hogy sokszor már csecsemőkortól, de legkésőbb 1-2 éves kortól kezdve ráncigálják, cibálják szerencsétlen kisfiúk kukiját, és az ezáltal keletkező kisebb-nagyobb sérülések okozzák a későbbi szűkületeket, problémákat?

 

Sepu81 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 658

"Aki végigolvassa a topicot, láthatja, hogy ez hazugság. Te hazudsz, kisember, hazudsz, mint a vízfolyás."

 

Nem hazudok. Nem szoktam.

Szerintem ebben a topicban zömében (ha nem kizárólag) te írsz negatív tapasztalatot a sokadik álneveden. Ha csak azért váltogatnál nicknevet, mert kitiltottak, akkor az új névvel nem kellene olykor új sztorival is előállnod. Én anno amikor először idejöttem erre a fórumra, akkor tuti, hogy nem a mondanivalód miatt moderáltak ki, hanem mert olyan trágárul nyilvánultál meg. A mostani kimoderálások nem tudom miért történnek.

Arról a körülmetéléses honlapról nekem is az a véleményem, hogy reklámszagú, amit nem tudok miért, de igazából nem is érdekel. Véleményem szerint, esztétikai okból metéltetni hülyeség, egészségügyi okok miatt viszont nem az. De ez az én véleményem, és nem érdekel, ha rajtam kívül mindenki máshogy gondolja, és azt sem akarom, hogy bárki miattam változtasson a véleményén.

 

 

"Büszke lehetsz magadra. És büszke lehet a moderátor haverod is, akinek sikerült egy rakás hozzászólást évek óta kivenni."

 

Na erre mondtam az összeesküvés elméletet. Azért, mert nem osztom a véleményedet, már tuti, hogy a jóvágású fiú haverja (esetleg alkalmazottja) vagyok, sőt a moderátorral együtt szoktunk kártyázni.

 

Még annyit, hogy én TB-re csináltattam egy urológussal, akit életemben akkor láttam először. Tőle kérdeztem, hogy milyen gyakori a komplikáció. Azt mondta, hogy rutinműtét. Erre mondtam a mandulaműtétet, hogy az is az, mégis szokott sz.rul elsülni.

 

Bibike, szerintem főleg orvosok véleményét kérd ki, és mindig hangoztasd, hogy nem szeretnél műtétet. Én nem hiszem, hogy ha közkorházakba mész el, nem magánrendelésre, akkor majd az orvosok zöme rá akarna beszélni felesleges műtétre.

Előzmény: Figyelőnick (654)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 657

Értem. Renben. Amint lesz időm olvasgatok még, bár a számomra fontos kérdésekre választ kaptam. Igyekeztem tisztán látni ebben nagy dzsumbiban. :)

 

Előzmény: Figyelőnick (656)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 655

:(

Nyugodj meg, kérlek!!!

Hol lehet téged megketesni? Nincs címed megadva.

Előzmény: Figyelőnick (654)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 653

Találtam egy oldalt ami nem működik, onnan egy másikra irányított, ahol András írja le a történetét... jó helyen jártam? 

 

Nem félek tájékozódni és többet megtudni a dologról, ha már belecsöppentem. Attól nem tartok, hogy agymosódom és még ha úgy is lenne, akkor sem történik semmi (az én döntésem alapján) családom 3 hímjével (2 fiam van).

Nálunk nem tabu téma semmi, és remélem ez így is marad. Én is úgy nőttem föl, hogy az élet természetes részeként volt tekintve a szexualitás és ezt szeretném a gyerekeimnek is tovább adni.

A gyerekem pedig nem lesz elhanyagolva soha, kuki szempontból pláne, tisztában vagyok vele, hogy ez a legfontosabb dolog az életében, ezen múlik szinte MINDEN. Ha rendben van saját magával és van önbizalma, akkor boldog lesz.

Előzmény: MEGTORLÓ (652)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.21 0 0 652

Igen, én most leszek még csak 3 hetes. Majd a másik topicban leírom a tapasztalataimat, amikor lesz. A maszti már nagyon jól megy!:-)

A barátnőm, már várja a felavatást, de azt csak, ha az összes seb elmúlt és a teljes duzzanat leapadt.

Van még egy honlap, amitől MedrollerSTB... barátunk óva int mindekit, oda fogok küldeni teljes részletes beszámolót, hátha valakin segít a tapasztalatom. 

Ha nem félsz, hogy a honlapra lépve súlyos agymosásban részesülsz, és azonnal körümetéled még a férjedet is hirtelen, akkor ott olvashatsz olyan emberek tapasztalatairól, akik elégedettek az eredménnyel, illetve érdekes cikkeket a pozitív aspektusokból. Nem találsz ott negatív beszámolót, mert egyrészt kevesen vannak, másrészt arra vannak külön honlapok, amiket fent említett forradalmárunk népszerűsít. Olvass el mindent a témában, de leginkább figyelj alaposan a gyermekedre továbbra is, hogy minél jobb ellátása legyen a belátásod szerint és ne bagatelizáld el soha a dolgot! Inkább mutogassa a kukiját hogy valami nem jó, mikor épp a főnök van vendégségben nálatok, minthogy elássátok a dolgot a prüdéria és nemtörődömség leple alá, hogy aztán olyan legyen a mint a "haverunk" mikor felnő.

 

Ebben a topicban maradnék a műtéti és gyógyulási élményeim megosztásánál, hátha segít valakinek. 

 

Előzmény: bibike30 (649)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 651

Köszönöm!! :)

 

Nem voltál hosszú és nagyon jó, hogy írtál! Azért jó a pozitív tapasztalatokat olvasni, mert az ember rájön, hogy tényleg nem a világ vége, ha túl kell esni egy ilyen beavatkozáson és azt jól végzi el a megfelelő szakember. Bármi is lesz a kisfiammal, legalább tudom, hogy ettől sem kell annyira megijedni. Ha felnőtt korára sem oldódik meg a helyzet, akkor dönthet mit és hogyan szeretne a saját testével, ahogyan te is.  

Előzmény: Sepu81 (650)
Sepu81 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 650

Szia!

 

Először is nagyon sajnálom amit a kisfiad miatt át kell élned. Most egy kicsit örülök, hogy lányaim vannak. Nekem is volt már vmi gyerekkoromban a szerszámmal, mert hegek vannak az alján hosszan szinte a tövéig. Alig látható, gondolom, mert nagyon rég készült. Érdekes, hogy anyuék csak annyira emlékeznek, hogy baba koromban fitymaszűkületem volt, és egy urológus csinált vele vmit. Azt tudják, hogy nem altatott, de hogy pontosan mi történt arra már nem emlékeznek. Amióta csak emlékszem relatív szűkületem volt, tehát tisztálkodni tudtam, csak merevedéskor éppenhogy csak hátra tudott csúszni. Engem nem zavart, sokáig azt sem tudtam, hogy ennek nem ilyennek kell lennie. A nejemet viszont zavarta. Nem lehetett igazán tisztán tartani. Mármint az ember nem mindig közvetlen szex előtt fürdik, márpedig egy fél nap után a fityma alatt felgyült egy kevés vmi, sőt még szaga is volt. Én akkor döntöttem a műtét mellett, amikor már teljesen lankadt állapotban tisztálkodás közben is fájt. Nekem úgy tűnt, egyre rosszabb. (Egy kicsit még 18 körül próbálkoztam a tágítással, magam csináltam ilyen fültágítóhoz hasonló gyűrűt, ami először egy kicsit segített, majd berepedezett tőle, és rosszabb lett. Akkor ráhagytam az egészet.) A második lányommal volt a nejem terhes, amikor elmentem az urológiára, a doki azt mondta csak a szűkült gyűrűt vágja ki, de végül alig hagyott vmit. Utána már nem bántam meg. Nekem most sokkal jobb. Szerintem sokkal tisztább, jobban is néz ki.

Ami miatt írok neked:

Nekem előtte is jó volt a szex, de azóta sokkal jobb. Sokkal jobban érzem "azzal" a feleségem. A vágyam nem csökkent, mondjuk nálam ezzel sosem volt baj. Szerintem egyébként hülyeség, hogy a vágy csökkenthető a metéléssel. A heréléssel inkább. :)

Egészséges férfiaknak azért nem ajánlanám, jópár hétig macera, meg szerintem sem véletlen van az a bőr ott, de nekem bejött. Lehet, hogy szerencsém is volt. Ezen az oldalon (mondjuk már rég voltam)szerintem csak egy negatív eset van nagyon sok pozitívval szemben. Tényleg vicces, ahogy a sokadik nicknévvel ugyanaz a stílusú emberke összeesküvés elméleteket gyárt. Szerintem sokkal hitelesebb lenne, ha nem váltogatná a nevét, meg pl. tenne fel képet a szerszámáról vhová, hogy megtekinthető legyen, mondjuk egy aktuális napilappal a háttérben, hogy elhiggyem nem a netről szedte a képet.

Én elhiszem, hogy neki tényleg sz.rul jött ki, de ilyen minden műtétnél lehet. Én a lányom mandulaműtéte miatt napokig nem aludtam már előre. Hányszor lehetett hallani, hogy a hazaengedett gyerek utólag el kezdett vérezni és meghalt. Ennek ellenére még sem ellenzik, vagy tiltják a mandulaműtétet. Gondolom, mert kevés az ilyen eset.

Elnézést, ha kicsit hosszú voltam, és sok sikert nektek.

Előzmény: bibike30 (647)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 649

Egyetértek! :) 

Ha jól rémlik te most gyógyulsz a műtétből? Le fogod írni a tapasztalataidat a továbbiakban? 

 

Előzmény: MEGTORLÓ (648)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.21 0 0 648

A hibák a rossz munka és a rossz kezelés eredményei.

Nagyon szomorú, de az orvosi szakmában is 1-5-ig osztályoznak.

Ez egész csak hozzáállás, meggyőződés kérdése. Akinek bejött, az nyilván mellette kampányol, akinek nem az ellene és van az aki nem foglalkozik vele, mert nincs rá szüksége.

 

Előzmény: bibike30 (647)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 647

Van egy oldal, ahol a bőrhidakat volt szerencsém tegnap megtekinteni! :( Nem nagyon tudtam utána magamhoz térni!! Biztosan velem van a baj, mert túl érzékeny vagyok és mindent túlságosan átérzek. Sokkoló volt látni a képeket!!

 

 A KM-t sok helyen tisztasági okokra hivatkozva végezték és végzik. Mindenki csak arra gondol, hogy fizikailag tiszta legyen a pénisz és ez mennyire jó, (manapság divat is lett, ahogy ezt itt olvasom) de a lelki tisztaságot is ilyen módon akarták/ják biztosítani!!

Aki műtét előtt működőképes volt és élvezte a szexet, majd megműttette magát divatból vagy ki tudja miért, utána milyen volt a vágya, az érzékenysége, az öröme??? Erre tud valaki választ adni? Kíváncsi lennék nagyon.

 

 

 

Előzmény: MEGTORLÓ (643)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.21 0 0 645

Én tényleg sajnálom, hogy megszívtad. 

Őrülök, hogy tudsz kicsit finomabban is fogalmazni.

Még mindig tartom az álláspontom, hogy érdemes lenne megpróbálni TB-re helyrerakatni. 

Keress egy ügyvédet, aki jártas az egészségügyi dolgokban!

Ha nem is raknak vissza fitymát, de javíthatnának a hibákon, az életminőségeden.

A SOTE urológiai klinikán vannak jó szakemberek, ott tanítják a szakmát.  

Előzmény: Figyelőnick (644)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.21 0 0 643

Lehet, hogy csak kicsit türelmetlenek voltatok és csak idő kell a sebgyógyulásnak.

A kis kuki kis heg-re nem tudok mit mondani, szerintem a hegszövet kevésbé rugalmas, nem nyúlik úgy mint a sima bőr, így inkább az logikus nekem, hogy kis korban végzet műtét kis heg.

A másik topicban azért kifejhetnéd a véleményed, mint nő, sokakat érdekele...

Szerintem a vágy csökkenése, csak tévhit, állítólag egy időben, bizonyos országban azért metéltek körül gyereket, hogy ne maszturbáljon, ami szintén hülyeség volt, mert így is jól lehet. Az ilyen tévhitek, rossz alkalmazások rontják a dolog megítélését.

Előzmény: bibike30 (640)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.21 0 0 640

Köszönöm a részletes választ!

Logikusan leírtál mindent, értem, egyetértek mindennel. Pontosan azt szeretném, amit a másik topicban leírtál... vagyis ne én döntsek a fiam helyett most, hanem majd ő válassza ezt a megoldást, ha tényleg szüksége lesz rá vagy csak úgy szeretné ok nélkül felnőtt korában! Szerencsére már látszik némi javulás, bár nagyon messze vagyunk a kívánt eredménytől. Minden nap többször kenegetem neki olajjal, amitől állítólag javulnia kéne a helyzetnek. Nem lehetek türelmetlen, és nem adom fel már az elején. Nem bólinthatok rá egy teljes körű műtétre (amit a doki javasolt, és csak azt!), mert még sok idő eltelik, mire pisilésen kívül másra is használná a varázsvesszejét a fiacskám. Emiatt nem fogok most újabb orvosokat felkeresni. Ha gond lenne (gyulladás vagy bármi más s.o.s.) az általad említett kh.-ban próbálunk szerencsét. De bízom benne, hogy nem lesz gond.

 

A férjem lézeres műtétről is olvasott, ami jóval szimpatikusabbnak tűnik, ha már tényleg szükség lenne a beavatkozásra. Nincs vérzés, nincs varrat, és gondolom a begyógyult bőr is szebb. Ja igen. A másik dolog, ami eszembe jutott: ha kis korban végzik a műtétet, akkor kis kuki kis heg, mire ffi lesz megnyúlik ez a heges rész, nagyobb területet érint... ebből a szempontból is szerencsésebb felnőtt korban elvégeztetni a műtétet. Szerintem. Sokkal szebben gyógyul az én logikám szerint. Javíts ki, ha rosszúl gondolnám!

 

Nem ítélek el senkit, sem vallása, sem a férfiasságának állapota miatt!! Egészen egyszerűen van bennem egy érzés, amit a fityma hiányának gondolata kelt. Leginkább a sajnálattal tudnám leírni. Vagy a kényeztethetőség csökkenésével? Szívesen kifejteném miért gondolom ezt így nőként, de azt hiszem ezt itt nem tehetem meg. :(

 

Egy régi szexológia lexikonban olvastam, hogy milyen okokból végeznek a különböző népeknél körülmetélést. Az egyik ok: a férfi nemzőképessége megmarad ugyan, de a vágya csökken! Az egyén elveszti önmagát, hogy a közösségért élhessen. -- esetleg majd szó szerint leírom onnan-- Hát, nem tudom. Ne legyen igaz ez, azt kívánom neked, ha már túlestél rajta! Az viszont vígasztaló, hogy jó tapasztalatok is vannak, mert sok erőt adhat azoknak, akiknek tényleg szüksége van a beavatkozásra.

Előzmény: MEGTORLÓ (638)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.20 0 0 639

A csapvíz nem steril és ha konkrétan abban áztatod, vagy közvetlen azzal mosod, azzal ronthatsz a gyógyuláson. 

3-4 nap után lehet zuhanyozni, nem baj, ha átfolyik rajta a víz, persze, miutám levetted a kötést, de tisztogatásgoz inkább használj langyos, vagy hideg kamillateát. 

Abban sem kell sokat áztatni, mert ha nagyon felpuhul a seb, akkor könnyebben felszakadhat, illetve nem kell leáztatni a vart a sebről. 1-2 perc ázás és finom tisztogatás.

Én egyébként 1. nap óvszert húztam a kötésre és úgy zuhanyoztam. Csak előtte kimostam a gumit, hogy ne kenjem rá a rajta lévő anyagokat.

Előzmény: Zergekoros (637)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.20 0 0 638

Látom megtaláltad a topicot.

Annyit el kell mondanom, hogy nem a világ vége a fityma nélküli lét, sokmillió férfi jól elvan vele, sokan  jobban szeretik, míg mások felnőttkorban csináltatják meg önszántukból, sokszor orvosi ok nélkül. 

A szexuális életet nem tudja elrontani alapvetően, csak olyan esetekben, amikor barbár orvos csinálja, vagy/és olyan körülmények közt fut le a dolog, ami még plusz lelki terhet okoz a gyereknek.

Ha megkérdezel egy pszichológust, igazolni fog engem, hogy ha egy gyerek nemi szervét érő bármilyen orvosi beavatkozás éri,  olyan lelki terrorként élheti meg egy bunkó orvos/ápoló, vagy kontár munka következtében fellépő fájdalmak, rossz gyógyulás miatt, hogy az kihatással lehet a későbbi szexuális életére, vagy akár az egész személyiségére. Pont úgy, mint amikor megerőszakolnak egy kislányt. Undorodni fog a nemiségtől.

Ez a lehetőség nem egyenes következménye a körülmetélésnek, hanem egy lehetséges, de ritka komplikáció. Fontos, hogy az orvos és az ápoló emberszámba vegye a gyereket, legyen kedves, figyelmes, és profi. Ha okos a kisfiad, talán megérti és erdekelni fogja a dolog. Csak ell kell oszlatni minden félelmet kezeléssel, vagy beavatkozással kapcsolatban.

Nekem annak idején a Heim Pálban a mandulakivétel terror volt egy gyökér, üvöltöző dagadt nővér miatt, és azóta egyszerűen irtózom a kövér nőktől, pedig tudom, hogy hülyeség ez alapján ítélkezni.

Bár nem gyermekkórház, de szerintem kérdezz meg 1-2 orvost a SOTE Urológia klinikán. Ha elmondod, hogy nem akarod metéltetni a gyereket, mert neked ez a meggyőződésed, akkor talán találsz olyan orvost aki elvállalja, vagy elirányitanak a megfelelő helyre.  

Szóval, ha találsz szimpatikus orvost, akkor még ha teljes metélés is lesz a vége, nem kell aggódni,  mert nem lesz rossz neki, ha jól csinálják. 

A bőrtípussal kapcsolatos védelmi szinttel kapcsolatban szintén csak az orvos  véleményét kérdezd! Én nem hiszem, hogy számít, de lehet, hogy tévedek.

Magyarországon a metélésnek általánosan rossz a megítélése, mert egyesek barbárságnak, törzsi megjelölésnek vélik, míg sokan antiszemitizmus, vagy vallási elkötelezettség miatt írtóznak miatta, aminek a legfőbb forrása a tudatlanság, műveletlenség, és az ebből fakadó tévképzetek.

Van még egy réteg, aki megveti mélységesen mind a beavatkozást, mind az mellete érvelő embereket, ezek pedig azok, akiknek rosszul sikerült, elcseszték a beavatkozást.

Minden beavatkozásnak van kockázati tényezője, tehát ennek is. 

Az életben van, hogy dönteni kell két kovkázatos dolog közt. 

A "műhiba" lehetősége minimális, főleg, ha jó orvost fogsz ki, ha nem műttetsz, akkor egy már meglévő probléma lehet, hogy elmúlik, lehet, hogy rosszabb lesz. 

Remélem jó döntést hozol.

Előzmény: bibike30 (636)
Zergekoros Creative Commons License 2011.03.20 0 0 637

Az mit jelent hogy direkt víz nem érheti?

bibike30 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 636

 

Köszönöm a véleményed!

A Madarász utcai kh.-ban volt ez az orvos.

Az az igazság, hogy bennem a védelem hiánya miatt keltett rossz érzést a műtét ténye, a férjem pedig az altatás miatt aggódik.

A többszöri kisebb beavatkozás és annak lelki hátterét is végig gondoltam, nem szeretném, hogy frusztrált lenne a gyerekem, gondja lenne gyerekkori sérülés miatt ffi korában! Ebből a szempontból azt mondanám, hogy legyünk rajta egyszer túl altatás közben és utána talán hamar meggyógyul és elfelejthetjük az egészet. Ez monjuk úgy, az egyszerűbb és rövidebb megoldás lenne... DE A GYEREKEM VISELNÉ A KÖVETKEZMÉNYÉT EGY ÉLETRE! :( Csak zárójelben jegyzem meg, hogy extra érzékeny fehér bőre van... gondolom nem kevés baja lenne védelem, vagyis fityma nélkül.

A bátyám kiakadt mikor meghallotta, hogy mit tanácsolt az orvos, mert állítólag olajokkal (orbáncfű, cérdusmag,) lehet segíteni a bőr puhítását - tágulását, ezzel próbálkozom majd. Még nem tudtam beszerezni, de ami itthon fellelhető olaj volt (szőlőmag) azzal kenegetem neki. Szerencsére már lett egy fél centi átmérőjű rés, amin a vizelet könnyedén távozhat, AMI MÁR NAGY SZÓ! Szóval azt gondolom, hogy most ezt a dolgot fogom folytatni és meglátjuk mi lesz. Nem fogom fájdalmasan erőltetni neki a tágítást, hogy ne maradjon rossz élménye, de valahol érzi a fiam is, hogy segíteni akarok rajta. A 29-ei műtétet pedig lemondjuk, mert korai lenne feladni már a legelején. Kozmetikus vagyok, ez a helyzet kihívást jelet ilyen szempontból is, nem csak szülőként, és szeretném azt mondani, ahogy írtad is: legalább mindent megtettem.

 

Itt keressem azt a topikot? milyen címen fut?

Előzmény: MEGTORLÓ (635)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.19 0 0 635

Erre én is kivácsi vagyok, hogy mit mond! 

Szerintem, ha nem akarsz hallgatni a dokira, kérdezz meg több orvost, ne csak urológust, hanem bőrgyógyászt és plasztikai sebészt.

Mivel mint írod nagyon problémás, azt tudomásul kell venned, hogy mindenkép vágni fognak.

Ha találsz olyan orvost, aki hajlandó és képes plasztikázni, csak a problémás bőrrészt, teljes metélés nélkül, akkor hajrá!

Azt tudni kell, hogy mivel az első kör nem sikerült jól, fennál a veszélye, hogy megint rossz lesz. Egy ilyen gyereknél nehéz megakadályozni, hogy ne piszkálja, ne ugráljon, vigyázzon, amíg gyógyul.

Szóval meg lehet próbálni a plasztikát, max. ha nem sikerül, akkor 2-3 havonta lehet újra és újra, mígnem eljut a doki a teljes metélésig, de legalább elmondhatod, hogy te mindent megtettél.

Más kérdés, hogy a gyerek hogy éli meg. 

Ha nem jól, akkor nagyon radikális ellenérzései lesznek a dologgal kapcsolatban, mint

Chronikának(aliasMedroller, Barokker stb)

Mindenesetre, ha végijárod az orvosokat, tanuld ki alaposan a sebkezelés módszertanát, hogy elkerülhesd az újabb rossz gyógyulást.

vannak szerek, amivel meg lehet gyorsítani, javítani picit a sebgyógyulás folyamatát minőségét. 

Remélem eléggé pártatlanul és objektíven fejeztem ki magam és megfelel a kényes ízlésű olvasóknak is.

Egyébként, ha szabad kérdeznem melyik intézménybe vitted a fiút?

Sikeres gyógyítást a gyerekedhez! Jó anya vagy, hogy próbálsz tájékozódni, mi lehet a legjobb megoldás, felületesség helyett! Respect!

Az, hogy milyen az élet körülmetélve, azt más topicban tárgyalják, olvass ott is. (Mint mindenben a világon, megoszlanak a vélemények)

 

Előzmény: bibike30 (634)
bibike30 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 634

Szia Crohnika!

 

Nem tudom jársz-e még ide, elolvastam a témával kapcsolatos hsz-eidet, az érzéseimet megerősítették!

A kisfiam 3,5 éves, egy betegség szövődményeként 1,5 hét alatt hegesen "begyógyult" a fitymája. :( Amikor tudatosult bennem a probléma, úgy gondoltam ezzel nem tudok megbírkózni egyedül. Egy egészen kis rés se látszódott, annyira összenőtt neki, pedig amúgy egészen jó volt már. Féloldalt még le volt tapadva, de nem bántottam, csak vártam és krémeztem olyan krémmel, ami elvékonyítja a bőrt. A másik fele már szabadon volt...

Elvitte a férjem egy gyerekkorházban, ahol az urológus kijelentette, hogy műtűtre van szüksége, mert rugalmatlan a bőre és soha nem lesz jó a kukija. Egy halom papírt kapott a kezébe, vérvételre, műtéti előkészítésre időpont, műtétre időpont...

Először próbáltam felfogni a felfoghatatlant. A gyerekemet körül akarja metélni egy ember, aki biztosan érti a dolgát, de..... nem lehet ezt más úton orvosolni? Először is féltem az altatástól és a visszafordíthatatlan csonkolástól! Nem tudom ki hogy van vele felnőtt ffi létére, de én nőként el sem tudom képzelni, hogy ne legyen fityma a makkon. Szerintem kell az oda védelmi és élvezeti szempontból is!! Vagy rosszúl gondolom? Egy orvos miért csak azt látja megoldásnak, hogy levágja a gyógyítandó területet? Normális ez? Plasztikát nem is javasol (bár nem tudom az mennyivel jobb), mert arra nem vállal garanciát! És arra, hogy felnőtt korában a gyerekemnek jó szexuális élete lesz? vagy elégedett lesz-e az eredménnyel esztétikailag? 

Szeretném, hogy ne legyen baja a fiamnak, ne gyulladjon be a fütyije, mert mondjuk nem tudjuk jól tisztítani, de nem gondolom, hogy ilyen nagy döntést hozhatnék helyette. Ha gondja lesz később, akkor saját maga mérlegelhet, dönthet. És ha nem is lenne gondja? na akkor bánnám csak, hogy készpénznek veszem amit az orvos mond, jósol!! Neki csak egy rutin műtét, de egy ember szervét akarja megszabdalni, aminek súlyos lelki és még ki tudja milyen következményei lehetnek a későbbiekben.

 

Bárki véleményét, tanácsát várom!!

 

 

Előzmény: Crohnika (297)
Levelibeka89 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 633

De felkésztett, csak szerintem nem figyeltem mert pánikoltam ,hogy "vaaaz azé csak furi" és nem figyeltem oda vagy nem tudom :)

Csak már itthon ülök napok óta, az egyetlen fizikai munka amit végzek az a távirányató megemelése, mennék már edzeni stb mert megőrülök az üléstől :D, de nem egyszerű a közelekedés még sajnos:( úgyhogy az egyetemet is hanyagolom a héten még ...

MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.19 0 0 632

Hosszú történet! Nem fogom itt kitárgyalni, ez nem az a topic. Majd írok beszámolót az állítólagosan "kedvcsináló" (agymosóterror)oldalra. Itt csak segíteni próbálok a tapaszataltaimmal.

Előzmény: jaki24 (630)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.19 0 0 631

Nem vagyok bevetésre kész, ahhoz kell még legalább 2 hét, de óvatosan már tudok könnyíteni a tülelmetlenségemen, ha érted miről beszélek!? :-)

Mondjuk finoman lehetne használni, de csak gumival, és nem kockáztatnám a gyógyulást.

Előzmény: Zergekoros (625)
jaki24 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 630

Szia! Téged is most metéltek? Szűkületed volt? Hány éves vagy?

Előzmény: MEGTORLÓ (627)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.19 0 0 629

Ez normális jelenség ilyen esetben. Gyakorlatilag bevérzés, a vágás miatt. Ha nagyon aggódsz, kérdezd az orvosod, ha nem aggódsz annyira, várj még 1-2 napot, hogy múlik-e, de vigyázz, hogy nyugalomban legyél, ne végezz erős fizikai munkát, és ne ugrálj! Nem készített fel az orvosod amúgy? 

Előzmény: Levelibeka89 (626)
jaki24 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 628

Szia!

Teljesen normális. Próbáld meg jegelni óvatosan pl. jégakuval, az segít hamarabb levinni a duzzanatot.

Előzmény: Levelibeka89 (626)
MEGTORLÓ Creative Commons License 2011.03.19 0 0 627

Nekem mindegy milyen néven írogatsz ide! Átlátok rajtad! Most írtam a "kedves" hangvitelű kurvaanyázós e-mailedre választ!

Nem kedvcsinálóként küldök beszámolót, hanem segítségként azoknak, akik valamilyen okból átesnek ezen a beavatkozáson, hogy a gyógyulás folyamatában ne legyenek problémáik, illetve megismerjék egy olyan embernek e véleményét és tapasztalatait, aki be tud számolni arról, hogy milyen volt előtte és milyen lett utána.

Szóval mégegyszer mondom, nem zavar, ha 28 néven 80 külön fórumtopicban nyomod az érveidet. te is csak egy szám vagy a halmazban. Ismerjék csak meg az emberek, hogy milyen az , ha valakinek elbasszák! Fontosak a tapasztalataid! Csak az alpári stílust fejezd be!

Előzmény: Figyelőnick (624)
Levelibeka89 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 626

Sziasztok.

 

Kb 3 napja átestem én is egy fitymaszűkületet korrigáló műtéten.Olyan kérdésem lenne, legfőképpen azokhoz akik már átestek ilyenen, hogy tudom h szar egy darabig stb stb, de azegyetlen dolog ami aggaszt az az hogy be van ödémásodva kicsit több mint a fele ott ahol a varrat van,( tehát duzzadt ) és fáj is egy picit, meg a " cerkán" is van ilyen rész ami kemény és duzzadt . Szerintetek ez normális ?

Amúgy nem vagyok az a pánikolós fajta de most azért mégis csak a műszerről van szó és természetes hogy aggódom :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!