Keresés

Részletes keresés

hantaboy50 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2691

Mikor lesz?

Előzmény: Törölt nick (2690)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2690

Hali

 

Hétvégén jön valaki a magyarhertelendi szaunabajnokságra ?

Miki9999 Creative Commons License 2015.01.07 0 0 2689

Na már épp ideje, hogy felújítják, de a szemlélet felújítása nem pénz kérdés! 2641-ben leírtam az áltlam tapasztaltakat! :(

Előzmény: Snipper (2688)
Snipper Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2688

Esztergomban január 31-ig van nyitva az élményfürdő, így aki akar még ott szaunázni, addig tervezze be.

 

Előzmény: informania (2682)
norbertm Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2687

Ha visszalapozol-keresel egy kicsit volt a Bambararol egy eleg reszletes leiras. En 2012ben jartam ott, az emeleten csak egy kulteri panorama szauna + jacuzzi van, nem tudom ha mukodik telen, mi nyaron voltunk. Elmeletileg hasznalhatod furdoruha nelkul, na persze ha nem zavarod vele a tisztelt masik vendeget...viszont a szaunamesterek jo fejek voltak, a felonteseken (a foldszinti szaunaban) betartattak a furdoruhamentesseget. Persze ez inkabb lepedot jelentett de voltunk paran meztelenul is. Ha valtozott azota valami, azt mar nem tudom.

Előzmény: radweg (2684)
ninnyabanda Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2686

Sziasztok!

Ha valaki a nyugati országrészbe utazik kikapcsolódni érdemes lehet ellátogatni a celldömölki Vulkán Fürdőbe. Ősszel új szauna részt adtak át. Nem olyan nagy, mint a közelben lévő sárvári vagy büki, de nagyon ízlésesre sikerült megcsinálni. A belépés után az "előtérben" van egy finn szauna, ami fürdőruhás, innét lehet továbbmenni a "rendes" szauna részbe, ahol egy infra , egy finn, egy aromaszauna és egy gőz van. Ez szerintem egy jó megoldás a konfliktusok megelőzésére. Aki fürdőruhában akar szaunázni megteheti, tovább viszont nem megy. Bőségesen el van látva pihenő terekkel is. Egyetlen hiányosság, hogy nincs merülő medence, de remélem ezt majd orvosolják.

Lezlinilzenterepasztala Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2685

Sárváron az ilyen rendreutasítások nem jellemzőek. Vannak páran szaunamesterek, akik megpróbálnak rendet tartani, de egyedül kevesek oda. Ezt jelezték már a főnökeiknek is, azóta sem történt semmi. Főszezonban is talán max. ketten vannak benn a szaunavilágban, amíg egyikük felöntést csinál, másikuk a használt lepedőket gyűjti kupacba, a zuhanyzók előtt törli fel a követ, tiszta lepedőket oszt az érkezőknek, emellett próbál odafigyelni a vendégekre. 

Szezonon kívüli időszakban senki nincs benn, csak a medencéktől néz be időnként valaki. Nyár végére ennek meg is látszik a nyoma.

A problémára a legjobb megoldás a vendégek viselkedésének megváltozása lenne, ha odafigyelnének egymásra, magukra, ha nem azért terítenék maguk alá a lepedőt, mert kötelező, hanem azért, mert nem szeretnének ők sem más izzadtságába belefeküdni. Ám sajnos a tapasztalataim azt mutatják, hogy ez a helyzet csak rosszabbodik.

 

 

Előzmény: informania (2682)
radweg Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2684

Járt valaki a felsőtárkányi Bambara Hotelben? Az emeleti részen a  Száhel Wellness részleg csak felnőttek részére van kialakítva. Az itt lévő szaunák esetleg textilmentesek, ha valakinek van bármi tapasztalata a hotelről, azt megköszönném.

auréliuszf Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2683

Én spéci 4db 1500x700as törölközővel járok szaunázni. Lepedőt ott sem használok ahol a belépőhöz adnak ilyet.

 

Miattam mindenki abba csavarja magát amibe akarja, de ne hagyjon tócsát maga után a szaunában. Plusz aki szégyenlős az ne menjen meztelen szaunába mert így is úgy is látni fogják.

 

Nyilván a pofátlan kukkolókat le kell szerelni.

Előzmény: Lezlinilzenterepasztala (2681)
informania Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2682

Mindkét bejegyzéseddel maximálisan egyetértek, kivéve azzal a kitélellel, hogy "... a szaunamestereknek nincs beleszólásuk" abba, ha valaki ízléstelenül viselkedik vagy fürdőruhában van fruhamentes területen. Pontosan nekik (illetve ha a szaunamester és a személyzet elkülönül, akkor a személyzetnek is) a dolga a (házi)rend betartatása.

És erre régebben, amikor az esztergomi Aquasziget még folyamatosan és jól működött, volt is példa. A személyzet egyik tagja (ráadásul nő!) rendszeresen körbejárt, és miközben feltörölt vagy ellenőrizte a működést, akkor ha valaki fürdőruhában szaunázott, udvariasan megkérte, hogy vegye le, illetve felajánlotta, hogy kint is át tud öltözni lepedőbe, de addig nem mozdult, amíg nem történt valami. S mivel kényelmetlen volt annak, akire rászólt, így hamar megoldódott a helyzet.

Ennek én szemtanúja voltam, és több alkalommal működött a dolog. Akkor nem értem, hogy a fruhamentes szaunákban miért nem munkaköri kötelessége a személyzetnek / szaunamestereknek, hogy intézkedjenek???

 

Más. Az előzetes hírekkel szemben Esztergom nem zár be holnaptól, hanem csak február 01-től.

Előzmény: Lezlinilzenterepasztala (2681)
Lezlinilzenterepasztala Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2681

Mint írtam is, a testi igénytelenséggel párosuló nagyképűség az, ami zavar. Főleg férfiak esetében látom ezt.

Nem tudom máshogyan kifejezni magam: undorítóan néz ki, a testéből párolog a cigarettaszag és a fürdetlen testszag, és emellett egy szál semmiben, hatalmas hang kíséretében teljesen otthon érzi magát. 

Az már valóban csak az ő dolga, hogy akkor minek jár szaunázni, ha az első dolga miután kimegy a fürdőből, hogy rágyújt egy cigarettára, majd vacsora gyanánt betol magába egy fél kiló szalonnát kenyérrel. Erre írtam, hogy azt, hogy maga a szaunázás nem tesz egészségessé senkit.

 

A többi dologban teljesen egyetértek Veled. Láttam olyan hölgyet, aki a merülőmedencébe lepedővel ment be, és ott vette le magáról, majd a "kimosott" szaunalepedőjét a medencéből kiadta a párjának.

A szaunalepedő használatával egyetértek, és azzal is tisztában vagyok, hogy ezek mosatása nem lehet kis költség. De ha teszem fel a kaució felett még 500,- forintot elkérnének a lepedő használatáért, akkor talán megoldható lenne szaunázás közben az elázott lepedő kicserélése szárazra, ha a vendég igényli.

Én a második kör után már azért nem csavarom magamra a lepedőt a pihenőtérben sem, mert nagyon kellemetlen a hideg, elázott lepedőben feküdni a székekben.

Ezek ellenére viszont meg kell értenem azokat a - főleg hölgy - vendégeket, akik az általad is említett aberrált fazonok elől csomagolják be magukat. Engem is zavar, amit csinálnak, barátnőmet még jobban.

Én vendégként nem dobhatom ki az ilyet, maximum szólhatok neki. A szaunamestereknek meg gondolom szintén nincs beleszólásuk, mert ha egy befolyásos vendéget - aki esetleg még törzsvendég is - kellene kidobniuk, akkor valószínű, hogy ők maguk előbb kerülnének az utcára, mint az illető.

Az általános taplóságra aztán meg tényleg nincs megoldás. Nem olvassák el a használati utasításokat, buliban érzik magukat, nem mennek el fürödni, és szemetesnek használják a másik nyugágyát...Ezek tisztán emberi tulajdonságok, és egyre gyakoribbak.

 

Előzmény: auréliuszf (2680)
auréliuszf Creative Commons License 2015.01.06 0 0 2680

Csak egyetlen ellenvetésem van: Aki nem tolakodik a testével direkt mások látóterébe az had legyen úgy meztelenül ahogyan van. Mindenki tudja elfogadnia másikat. Az hogy Sárváron a pihenőben be kell takarózni az több mint vicces...

 

A többivel egyetértve csak kiegészítésként: az ajtók előtt kukkoló lesipuskásokat  azért lehetne szűrni. Ha a szauna mester oda áll az ilyenek mellé és rosszalló tekintettel tudatja vele hogy tudja hogy mire megy ki a játék és nem az ajtó előtt kéne őgyelegni, szerintem abbahagynák. De egyéb módon is lehetne kellemetlenkedni az ilyenekkel.

Már itt is panaszkodtak többen egy ilyen emberre, aki nagyon pofátlanul csinálja ezt Sárváron, ugyanakkor a szaunamesterekkel meg feltűnően bratyiban vannak. Na már most ha én kiszúrtam, aki csak 2 havonta jártam oda, akkor a szaunafelügyelőnek hogy a pélóba nem tűnik fel? És miért barátkozik vele?

 

Na erről csak ennyit.

 

Továbbá én  a lepedőt meg betiltanám elsősorban a nedvszívóképessége és a szaunában visszahagyott izzadság pocsolyák miatt.

Előzmény: Lezlinilzenterepasztala (2677)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2015.01.05 0 0 2679

Márminthogy Bükön. Az lemaradt. :)

 

Előzmény: akkornemcsakúgy (2678)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2015.01.05 0 0 2678

legfrissebb hír: Működik a kinti medence. 2015. január 5.

Előzmény: Lancelotto (2670)
Lezlinilzenterepasztala Creative Commons License 2015.01.01 0 0 2677

Üdvözletem mindenkinek!

 

Pár éve járunk szaunázni a sárvári szaunavilágba, a mai nappal bezárólag ki is körvonalazódott bennem egy vélemény magáról a létesítményről és a látogatókról is.

 

Maga a szaunavilág felépítése és hangulata nagyon tetszik, az ott dolgozókkal e pár év alatt kedves ismeretségek szövődtek, megszerettük őket. Hangulatos és nagyon profi felöntéseken vehettünk részt nekik köszönhetően.


A fő problémákat akkor is és ma is a "kedves" látogatók okozták. Az dolgozóknak lehetetlenség mindenkire odafigyelniük, felhívni a figyelmüket a helyes viselkedésre. ( sajnos néha az sem figyel ilyenekre, aki megtehetné )
Csak néhány esetet sorolnék fel az előforduló emberi igénytelenségek és bunkóságok sorából :
Megdöbbentően sok azon férfi nemű élőlények száma, akik csupán azért fizetik ki a nem kevés belépődíjat, hogy a beteg szemeiket legeltessék a zuhanyzónál, vagy épp véletlenül a szaunák bejárata előtt ülnek le a székre "pihenni". Félreértés ne essék : én sem vagyok vak, és prűd sem. De szaunázni és pihenni járunk ( járnánk ) oda, nem élményeket szerezni.
Aztán ott vannak az "alfa-hímek", akik ugyan a szaunázás írott is íratlan szabályairól mit sem sejtenek, ám hatalmas hangjukkal és megjátszott jókedvükkel mindenkivel tudatják, hogy ők itt a dominánsok.
Az ilyen viselkedés szánalmas, nem csak a szaunában. Legalább valóban alfa-hímek lennének, nem szánalmas kiskutyák, akik versenyszerűen hugyozzák oldalba a villanyoszlopokat, hogy melyikük a faszagyerek.
Említésre méltóak az újgazdag csoportosulások, akik senkire és semmilyen szabályra nincsenek tekintettel. Beront a "falkavezér" a szaunába, kitárja az ajtót az ők privát felöntésüket előkészítve, magasról tesz rá, hogy mások nem azért ülnek odabenn, mert a buszt várják. A tekintetes úr arra sem veszi a fáradtságot, hogy közölje - hova nem gondolok - megkérje a kedves benn tartózkodókat, hogy amennyiben nem szeretnének részt venni az arisztokrácia privát felöntésén, úgy legyenek kedvesek távozni. Bepakolja a kegytárgyait a padokra, nekiáll szellőztetni, és távozásunkkor úgy néz ránk, mint ha két darab nyúlszar gurult volna ki az ajtón.
Nemtől, kortól és társadalmi rangtól függetlenül az emberek többsége nem ismeri a szaunázás szabályait, vagy abszolút nem is érdekli őket. A szaunalepedőt arra használja, hogy bebugyolálja magát, mint egy múmia, holott néha ki-ki villan a lepedő alatt "felejtett" fürdőruha is. Az egyáltalán nem érdekes, hogy a lábairól, a fejéről az ülőhelyekre csöpög az izzadtsága. Kivétel nélkül az összes szauna bejárata előtt piktogrammok és rövid, érthető magyarázatok segítenének a helyes használatban. Persze ezek elolvasása és értelmezése hatalmas fájdalommal járna, és hát az ember nem azért fizette ki a belépőt, hogy olvasson...
Nem tudom szó nélkül hagyni azokat az igénytelen vendégeket, akik nem csak hogy szaunázás után nem fürdenek, de valószínűleg otthon sem. Volt olyan eset, hogy a pihenőtér másik sarkában érezhető volt a kedves vendég jelenléte, persze ő ebből semmit sem érzékelt még akkor sem, amikor láthatóan üresedtek a körülötte lévő nyugágyak. Természetesen eszébe sincs szaunázás után letusolni, miután a padokon is otthagyta a nyomát. Agyonrágott és állandó téma ugyan, de szintén megemlítem azokat a nem kicsit túlsúlyos embereket, akik előszeretettel mutogatják bájaikat, de sem a szauna használatának szabályaira, sem az igényességre nincs törekvésük. Hangsúlyozom: nem a méretük zavar, hanem az igénytelenségük. A kivételeknek pedig mély tiszteletem, mert vannak, ezt is tapasztalom. Viszont az egészséges életmód nem a szaunázással kezdődik és ér véget, ez önmagában elég kevés, még ha jól is esik üldögélni a melegben. Aztán ezért lehet engem köpködni, meg vitatkozni ezen, de előbb inkább elgondolkodni kellene rajta...
A pihenőtér nyugágyait sokan magukénak érzik. Ma egy pár a felső térben elhelyezett kis kandalló köré telepedett, körben kiteregették a lepedőiket, törölközőiket. Mi ugyan eljöttünk hamar, de könnyen lehet, hogy azóta már a vacsora is elkészült a kis családi fészekben...Egy másik kedves vendég a mellettem lévő nyugágyat vette használatba, az enyém pedig megfelelt neki éjjeliszekrénynek, mert arra helyezte el a félig megrágott almáját és a pohár vizecskéjét. No, ekkor pakoltunk össze, és jöttünk el. Azt már csak érintőlegesen jegyzem meg, hogy a belépéskor sajnálattal közölték, hogy szaunalepedőt már nem tudnak adni, az elmúlt napokban elhasználták az összeset, és a patyolat meg zárva. Semmi gond, használtuk a törölközőinket. Ám átöltözésünk közben a patyolat mégis kinyithatott, mert a már benn lévők és az utánunk érkezők többsége friss, száraz szaunalepedővel volt felszerelkezve...

 

Ezek ellenére megyünk még, mert - mint említettem - a hely szép, és hangulatos. Ám az emberek viselkedése évről évre egyre undorítóbb lesz, és ha jól gondolom, nem csak Sárvárra jellemző ez.

 

Minden szaunázni szerető és tudó embernek kellemes és ilyen élményektől mentes szaunázást kívánok!

 

Balogh László

 

katihurghada Creative Commons License 2014.12.30 0 0 2676

Sziasztok!

 

A mi véleményünk szerint is nagy ostobaság volt kihúzni a dugót a külső medencéből.

Tavaly egy hétre mentünk, de az első nap csalódása után már nem mentünk többet, helyette irány az osztrák Lutzmannsdorf.

Nyereséggel nem lehet üzemeltetni a szaunavilágot, de éves szinten az egész bükfürdői komplexumot remélhetőleg igen és akkor a nyereség terhére talán lehetne télen is működtetni a medencét, hiszen sava-borsát az adja.

Előzmény: Pár Pécsről (2667)
ntamas007 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 2675

Sziasztok
Van valakinek tapasztalata a pécsi Xavér Szaunáról?

aranyapám Creative Commons License 2014.12.21 0 0 2674

Sziasztok!

Most értem haza a sárvári Danubius hotelből. Szauna ügyben egy pár tapasztalat:

A SAUNALAND nevő szaunavilág elvileg textilmentes. Kivétel délelőtt és délután 1-1 óra. A szálló több helyén is olvasható - a szauna meztelen jellegét sajnos nem eléggé hangsúlyozó - tájékoztató szerint ebben a 2 órában fürdőruhában is szabad szaunázni. (Én úgy értelmeztem, hogy aki meztelenül akar szaunázni, az ezekben az órákban is megteheti.) 

De mivel Magyarországon vagyunk, a gyakorlat egész mást mutat. A kijelölt időszaktól függetlenül mindig voltak fürdőruhás szaunázók, nemcsak a magyarok, de németül beszélők közül is. A szaunavilág bejáratán mindenki fürdőruhában megy be, esetleg a kényesebbnek ítélt testrészeket törülközőbe vagy lepedőbe csomagolással takarja el.

Benn aztán háromféle variáció létezik:

       1. Leveszi ami rajta van, és rendeltetésszerűen használja a szaunát, gőzfürdőt, stb.

       2. Fürdőruha marad, de a szaunalepedővel úgy bebugyolálja magát, hogy eltakarja a fürdőruhát.

           Látszólag rendesen szaunázik.

       3. A szaunavilágot fürdőruhában használja.

A wellness felügyeletével megbízott alkalmazott mentségére mondom, hogy ő nincs benn állandóan a szaunavilág előterében, ezért nem is tudja, mi történik odabenn. Ezzel együtt nem tartom valószínűnek, hogy bármelyik vendéget felszólítaná alkalomadtán a szauna elhagyására.

Bár nem volt nagy forgalom, de annyit sikerült leszűrni, hogy nemtől és nemzetiségtől függetlenül a 40+, 50+ és 60+ korosztály nagy része az 1. kategóriába tartozik. Fesztelenül, de nem kihívóan járkálnak (járkálunk) ruha nélkül. A fiatalabbak egy része a 2. variáció szerint trükközik, az összes többi a textilesekhez tartozik.

Néhány szó a sárvári szaunavilág szolgáltatásairól. A szálloda semmi szaunaprogramot nem szervez. Ez néhány alkalmazottal folytatott beszélgetéseimből derült ki. Pedig állítólag lenne igény pl. különféle szeánszokra. A szauna területén nincs merülőmedence, jégkása, de hideg vizes vödör sem. Ez utóbbi kettőnek még talán lehetne helyet is szorítani. Az összes hűtési lehetőség két zuhanyfülke nagyátmérőjű zuhanyrózsákkal és skótzuhannyal.

 

Magamról annyit, hogy a 60+ korosztályhoz tartozom, és csak az idén januárban fedeztem fel a textilmentes szaunázás előnyeit a korábban gyakorolt fürdőruháshoz képest. Életkortól függetlenül mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy személyesen tapasztalja meg a ruhátlan szaunázást és a szaunavilágok íly módon élvezett egyéb szolgáltatásait. Megéri legyőzni az emberbe belenevelt szégyenérzetet!

 

Laci

 

Lancelotto Creative Commons License 2014.12.09 0 0 2673

Ezek szerint nem votál még ott. A képeken csak az egyik helyiség látható, de az előtérben is van több nyugágy, így összesen van ebből vagy 25. Lehet étkezni is, akad az előtérben két asztal is székekkel. Van bőven fogas is, ahová az is lepakolhat, akinek átmenetileg nem jutott ágy: addig szaunázhat, vagy beülhet a jakuzziba. Szerintem ezek figyelembe vételével egyszerre 45-50 főt elbír a részleg. Mi vasárnap 20-25-en lehettünk, a nemek aránya kb. 50-50 % volt. Én először voltam itt, de kellemes, kultúrált helynek találtam, ami ráadásul olcsó is.

Előzmény: norbertm (2672)
norbertm Creative Commons License 2014.12.08 0 0 2672

Köszi a jó híreket, mennyire zsúfolt a textilmentes, mert a képeken elég kicsi pihenőt láttam? Pláne hogy karácsony és újév között szeretnék leugrani egy hétvégére…amikor rendszerint mindenkit megihlet a wellness :))

Előzmény: Lancelotto (2670)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2014.12.08 0 0 2671

Várunk mindenkit, aki kedveli Bükfürdő szaunáját. Erényeivel, hibáival, úgy ahogy van.

 

https://www.facebook.com/groups/bukszauna/

Lancelotto Creative Commons License 2014.12.08 0 0 2670

Tegnap ott jártam, a szabadtéri működik, a szeánsz is remek volt, úgyhogy a helyet tudom ajánlani mindenkinek. Amúgy a légkör "osztrákosodik": a pihenőben is meztelen volt a többség.

Előzmény: norbertm (2669)
norbertm Creative Commons License 2014.12.01 0 0 2669

Sziasztok,

Ki járt mostanában Mórahalmon? Mi a helyzet a textilmentesen, működik a szabadtéri szauna, milyenek a felöntesek? Köszi

grafiti Creative Commons License 2014.12.01 0 0 2668

Ha már említettél ,  kedvcsináló egyik kedvencükhöz (lengyel Tátra):

   

 

talán azoknak, akik szeretnék egy egész napos sielés után , izmaikat szaunában, termálban lazítani, így télre fordulva.....  gyönyör a köbön :)

nekünk pl. pont fele távolság Bük-höz viszonyítva , s ha már azt  a fránya melegvizet is kispórolják , 2x meggondolom , hol hagyjam a keservesen összekuporgatott pénzemet :)

"Bolondok egymás után ugrálnak a medencébe, mikor megszólal az igazgató: - Ha még egy napig jók lesztek, vizet is engedek bele! "

 

Komolyra fordítva..... bár  Bük = Alpokalja, ám a medencékböl kitekintve nincs meg az a bizonyos feeling mint pl.itt ....

"Mit nekem te zordon Kárpátoknak 
Fenyvesekkel vadregényes tája! 
Tán csodállak, ámde nem szeretlek, 
S képzetem hegyvölgyedet nem járja."

Előzmény: Pár Pécsről (2667)
Pár Pécsről Creative Commons License 2014.11.30 0 0 2667

Sziasztok!

 

Egy éve írtuk ezt Bükről, csak mivel látjuk, hogy most újra felvetődik, bemásoljuk megint. Azért tesszük mivel nagyon szeretjük/és szeretnénk, ha hagynák szeretni-  szeretnénk igénybe venni teljes körűen akkor is amikor az számunkra a leginkább szép és hangulatos - az ünnepek időszakában télen is. Éppen ezért csak csatlakozni tudunk ebben grafiti lényegre tapintó észrevételéhez! A kinti medence bezárása hihetetlenül nagy otrombaság - szerintünk - ami mindent megkeserít - még akkor is eszébe jut az embernek, amikor éppen nyáron nyitva van.

Ezt írtuk:

 

"Még Bükfürdőhöz hozzászólnánk. - Nekünk nagy kedvencünk. Ebben az országban messze az első, vagy az lehetne. Az osztrák szinthez lehetne mérni. Volt amikor tökéletesnek éreztük, aztán most decemberben megint voltunk. A megszokotthoz képest csalódás volt! Ha nincs pénz a kinti medence fűtésére és ezért azt késő ősszel bezárják, aztán csak majd valamikor tavasszal nyitják újból - az több mint kiábrándító - ott van előtted az átriumban és mégsincs. Rosszabb mintha egyáltalán nem lenne. - Ugyanakkor elkérik ugyanazt a pénzt, mint amikor minden működik. A második ottani napunkon ezért a helyiek tanácsára átmentünk Ausztriába Locsmándra (Lutzmansburg - Sonnenterm). Csak 14 km Büktől. Mindenkinek nagyon ajánlom! - a személyzet jó része is magyar.  Szuper volt - tökéletes - olyan, amilyen Bük is tudna lenni, ha akik ott döntéseket hoznak hagynák. - Tény, hogy drágább - nem kicsivel - mondjuk legalább dupla annyi - viszont a belépő megfizetése után minden további dolog ingyenes, programok, felöntések. (ezek rendszeresek és profik)  

- Szóval féltjük Büköt, mert a leépülés mindig valahol elkezdődik - nagyon nagy kár lenne érte! - Mi azért még menni fogunk - majd ha lesz kinti medence - és reménykedünk, hogy a dolgok jó irányba változnak - ha pedig nem, akkor  spórolunk, megszállunk Bükön és másnap átvisszük megint a kis pénzünket a sógoroknak Locsmándra - ami ott van a szomszédban. "

 

Ezt írtuk egy éve, a helyzet ezek szerint ugyanaz. Ha van itt olyan fórumozó, aki ott egy kicsit is bennfentes és akire csak egy kicsit is hallgatnak Bükön, tegye ezt szóvá! Mi is megírtuk nekik, de válasz természetesen nem érkezett.

 

Előzmény: grafiti (2652)
monik4 Creative Commons License 2014.11.29 0 0 2666

Szia!

 

Igen, eljutottunk és ezúton kérek elnézést, amiért még nem írtam élménybeszámolót...

Maga, az épület gyönyörű szép és teljesen új. A szauna részleg szerintem nem túl nagy, de mivel csütörtökön voltunk nem volt nagy tömeg. Pont "női nap" volt, ezért a benti szaunát csak én használhattam (volna). Ami nagyon hiányzott, hogy bent nincs semmilyen medence, kint bár volt kettő is, de ugyanolyan hőmérsékletűek. A süvítő jeges szélben nem esett jól benne ülni, ehhez nekem hideg volt a vize. A szeánszok jók voltak, de a nagy szauna ellenére rettenetesen zsúfoltan voltunk.

Van egy nagyon jó pihenőszoba, ahol a plafonból lógnak az ágyak, de gondolom ezt a képeken látjátok. Na ebben nagyon jót lehet aludni :) Nagyon sok magyar hangot hallottunk.

A fürdőruhás rész nagyon tetszett. Hatalmas terek, a medence vize pont jó meleg, a csúszda is szuper. 

Összességében nem volt rossz, de nekünk Lutzmannsburg jobban tetszik.

Előzmény: ígyszületünk (2665)
ígyszületünk Creative Commons License 2014.11.27 0 0 2665

Szia!

Kösz az infót!

St. Martinba eljutottatok?

 

Üdv.

 

Előzmény: monik4 (2664)
monik4 Creative Commons License 2014.11.27 0 0 2664

Szia!

 

Én kb. 2 éve voltam ott és hát... a szauna maga, nagyon kicsi, jó, ha 8-10 ember befér kényelmesen. A szeánszot egy fiatal leányzó tartotta, aki vagy meglegyintett valakit a törölközővel vagy rálépett valakire. Az öltözet vegyes volt és mivel voltak jócskán fürdőruhás szaunázok, ezért én is igyekeztem takargatni magam. Hirtelen ennyire emlékszem.

Előzmény: ígyszületünk (2663)
ígyszületünk Creative Commons License 2014.11.27 0 0 2663

Sziasztok!

Van valakinek információja vagy tapasztalata a tiszafüredi Tisza Balneum Hotel szaunájáról, fürdőjéről?

Üdv. minden natur szaunát kedvelőnek.

Pisstuss Creative Commons License 2014.11.24 0 0 2662

Sziasztok!

 

Én is szauna függő vagyok, szeretem is és heti rendszerességgel járok is szaunázni! Ha egy hét kimarad már elég rosszul érzem magam! A szauna mester bajnokságnak hála volt lehetőségem ízelítőt kapni abból milyen is egy igazi szauna szeánsz, milyen az amikor a szaunázás több mint egy szabályozatlan megsülünk-lehűlünk és mindenféle oda nem illő szerekkel bódulunk dolog.

 

Vissza olvasgattam pár oldalt ebben a topicban azután kutatva, hogy hol lehet hazánkban színvonalasan szaunázni. Közben elgondolkodtam azon is, hogy egy olyan országban ahol ennek még nincs igazi kultúrája, lehet e problémák nélkül megvalósítani az igazi szaunaélményt?! Remélem előbb vagy utóbb igen!

 

Örömmel olvastam, hogy a bükfürdői szaunavilág talán a legjobb itthon található komplexum, és ráadásul nemrég ki is próbálhattuk! Pozitív tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak! A hely maga átgondolt, tele jó megoldásokkal, a személyzet odafigyel mindenre, udvariasak, kedvesek, a szaunamesterek profik! Tetszik a sok pihenő alkalmatosság, hogy vannak ivókutak, ki lehet menni a szabadba, van mindenféle atrakció (illatkamra, jégszoba, gőz infra stb.)

 

Két dolgot érdemes szem előtt tartani, az egyik az, hogy egy adott helyen ahova belépőt váltunk el kell fogadni az adott hely szabályait! Ha itt pl. fürdőruha mentes az etikett, akkor ezt így kell tudomásul venni. DE! Ezt lehet és kell is kultúráltan értelmezni! Szükségtelen a céltalan meztelenkedés, hiszen ez nem nudista strand és főleg nem szexklub!

Tehát a szaunában szaunalepedőben illetve arra ülve lehet és kell is megjelenni, a csobbanáshoz nyilván nem kell beöltözni, a hely lehetővé teszi a kinti medence ruhátlan használatát, ami nem feltétlen a szauna kultúra része, de mindenképpen kellemesebb ruha nélkül pihenni egy ilyen helyen. Aki neveltetése vagy szokásai miatt szégyellős, és ezt nem is tudja legyőzni az ne menjen ilyen helyre, senki nem kényszeríti erre. 

 

A másik dolog, hogy az öncélú meztelenkedés az nem ide való, ez jellemzően az idősebb uraknál fordul elő, ők azok akik egy szál lógó semmiben flangálnak a közlekedő helységekben is le -fel, ők azok akik farokkal (már elnézést) a szauna üvegfala felé szétrakott lábakkal pihennek! Itt is érvényes mint mindenhol - kultúráltan a hely elvárásait betartva kell pihenni!

 

Ha egy ilyen helyen megnézik a másikat és nem megbámulják abban sincs semmi, hiszen ezt a strandon is megtapasztaljuk mindannyian. 

 

Azt gondolom a megoldás kulcsa mindig a hely kezében van, ha ők határozottan és udvariasan kezelik a vendégeket, akkor működik a dolog. Egy ilyen nagy forgalmú helyen mint a bükfürdői, talán egyszerűbb a dolog, sok a turista, az időszakosan megjelenő fürdőző, sokkal nehezebb lehet egy kisebb, turistákkal kevésbé megtöltött helyen, ahol mindenki mindenkit ismer, itt még a rutinosabb emberek is szégyenlőssé válhatnak! Itt segíthet a szeparált csobbanó és vagy zuhanyzó!

 

Nekem szimpatikus a debreceni termál szaunavilága is, bár nincs olyan nagy és jó adottságú mint a büki, de rendben van mind a hely, mind a személyzet oldaláról!

 

Jó szaunázást mindenkinek!

 

Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!