Keresés

Részletes keresés

DJ Szegecs Creative Commons License 2017.06.05 0 0 173010

Alul van a daráló motor része. Ráteszed azt a gyűrűt, amin a fokozatok vannak felfestve úgy, hogy hátul a nyíl, meg a függőleges vonal egybe essen. Ezután behelyezed a kés állórészét tartó füles alkatrészt úgy, hogy a két pötty egybe essen. Végül elfordítod a külső gyűrűt úgy, hogy reteszelődjön. Ahogy most nálad van, abban az állapotban ki lehetne venni a kés állórészét, és az nem jó.

Előzmény: Andris983 (173009)
Andris983 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 173009

Köszi! Szóval ha jól értem és jól gondolom, akkor mielőtt visszateszem, az összeillesztéskor kell egymással szemben állniuk, mint ahogy a képen van, és amikor a helyére tekerem, akkor kerül a két pont egymás mellé?

Előzmény: DJ Szegecs (173008)
DJ Szegecs Creative Commons License 2017.06.05 0 0 173008

Igen, annak a két pöttynek egymással szembe kell néznie, amikor összerakod. Ritka béna felhasználói útmutatója van ennek a darálónak (nekem is ez a típus van).

Előzmény: Andris983 (173007)
Andris983 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 173007

Jártas valaki Graef darálóban? Valószínűleg az összerakásnál valami nem oké, mert mióta szétszedtem, nem ugyanazt a finomságot darálja a szokásos értéken, jóval durvábbra őrli. Lehetséges, hogy annak a két jelzésnek egymás mellett kell lennie?

Szabi32 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 173006

Szívesen! Ez még kimaradt! http://kavegepbolt.hu/spl/851622/Gaggia

 

Előzmény: mlas45 (173001)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.05 0 0 173005

Helyesbítek, ha 9 bar-t szeretnél, 0.44 * a mért különbség. Vagy még kevesebb, és ha van mód a mérésre, akkor nem kell teljesen visszatekerni.

Előzmény: mlas45 (172999)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.05 0 0 173004

Ki lehet matekozni a rugó méretét, ha 16-os akkor leméred a fém csővég és műanyag túloldal távolságát (=16bar), aztán kitekerve is (=0 bar), arányosan elosztva megkapod azt a hosszt amit le kell vágni a rugóból. Ha 9 bar-t szeretnél, ez 0.56 * a mért különbség.

Saeconál bejött, egyedüli mellékhatás, hogy kézzel kell leállítani az adagot mert az áramlásmérő az OPV-n visszafolyó vizet is méri. Sebaj.

Előzmény: mlas45 (172999)
Andris983 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 173003

Az a szép ebben, hogy a mérlegről öntöttem bele a darálóba a kávét, mint mindig, és mégis ilyen vak voltam :D 

Előzmény: Mylord3 (172996)
Katoczi Creative Commons License 2017.06.04 0 0 173002

A benne lévő rugó vagdosásával lehet állítani, Simi és Lali.hu-is csinált ilyent korábban. Ha viszont van rá keret akkor jobb egy rendes állíthatót belerakni, amiből a FOT a legolcsóbb.

Előzmény: mlas45 (172999)
mlas45 Creative Commons License 2017.06.04 0 0 173001

Kösz a tippeket!

Előzmény: Szabi32 (173000)
Szabi32 Creative Commons License 2017.06.04 0 0 173000

Vegyél hozzá, egy Fluid O Tech OPV-t!!

Alkatrész van még, a Danettinél, vagy a Gev-nél is.

http://www.gevkft.hu/pages/alkatreszkat.php

Előzmény: mlas45 (172999)
mlas45 Creative Commons License 2017.06.04 0 0 172999

Hi

Ez itt egy műanyag OPV? Lehet ezt állítani valami módon? Gaggia Espresso Color

Továbbá hol van Gaggia alkatrész az Expolygon-on kívül?

Mylord3 Creative Commons License 2017.06.04 -1 0 172998

1991.

/Legalábbis a gyári info szerint./

http://www.gaggia.com/n-m-co/espresso/the-story

 

A limited pedig szerintem akár a 2000-res ezredfordulóra is készülhetett.

Az én mostani ős Coffeem talán az 1980-as évek formavilágát mutathatja, és erre épült rá, vette át a dizájnt aztán a Classic modell is.

Nem tudom, max. csak sejtem, Simi mit ügykezelt a gépemben :)), de már a harmadik tökéletes KV-t készítettem a géppel ma délután pid nélkül. Ráadásul full arabika Costából. :-) Abban viszont Simi is valszeg igazat adott Lalinak (legalábbis én úgy gondolom), hogy ez azért egy lebutított gép, amely esetben nem tudni a Gaggia fejlesztők szándékairól, mert a lehetőség adott volt már a Classic piacra dobása előtt is egy tökéletes gép létrehozására.

 

Előzmény: kopiteki (172987)
kopiteki Creative Commons License 2017.06.04 0 0 172997

Így van, nálam is előfordult, hogy más hangja lett az őrlőnek. Valami kemény héj vagy mi volt benne. Mindig át kell nézni...

Előzmény: Mylord3 (172996)
Mylord3 Creative Commons License 2017.06.04 0 0 172996

A KV azért még mindig keményebb dió a graef őrlőkúpjának, mint az a kis műanyag xar.

 

Javasolom, hogy mielőtt a zacsekból a gépbe öntöd a szemest (ez soha ne tedd! :-)/, előtte egy kis fehér tányérra, vagy épp alufóliára terítsd ki a szemeket, és így könnyebben ki tudod szűrni a KV-darálótól életidegen anyagot.

Előzmény: Andris983 (172994)
Attiska Creative Commons License 2017.06.04 0 0 172995

Sziasztok,

 

Aki otthon van a Saeco gepekben, meg tudná mondani, mi a különbség a Vienna Digital, meg a Café Nova között?

Andris983 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 172994

Egy ledarált aromazáró szelep :/ Talán túléli a darálóm

kopiteki Creative Commons License 2017.06.03 0 0 172993

Köszi

Előzmény: Giuseeppe (172988)
badhun Creative Commons License 2017.06.03 0 0 172992

Megvan, a kis karokat kell balra megnyitni. Viszont a tetejen akkor mi az a tekero? :)

Előzmény: badhun (172991)
badhun Creative Commons License 2017.06.03 0 0 172991

Sracok ezeket a csapokat el kell forditani, vagy igy kell felfele allnia?

Bekotottem, a tetejen megnyitottam, gondolom az az lehet, de mintha nem menne at a viz meg....

 

Bekotottem a Brasiliat egy masik helyen fixre, valami uj olasz manualis vizlagyitoval....

 

Szoval mi hianyozhat?

fejes.i Creative Commons License 2017.06.03 0 0 172990

Szerintem ezt egyébként nem olvastam, de több cikk több helyen is volt, az információtartalom érthetően hasonló.

Előzmény: Mylord3 (172985)
fejes.i Creative Commons License 2017.06.03 0 0 172989

Köszi!

 

Előzmény: mlas45 (172984)
Giuseeppe Creative Commons License 2017.06.02 0 0 172988

Nem tudom, ez az oldal mennyire hiteles, de van némi info a gépről.

 

https://www.kaffeewiki.de/wiki/Gaggia_Classic_Coffee

Előzmény: kopiteki (172987)
kopiteki Creative Commons License 2017.06.02 0 0 172987

Valaki tudja, hogy a gaggia classicot mióta gyártják? És a limitált gaggia gold mikor került gyártásba?

Előzmény: Mylord3 (172986)
Mylord3 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 172986

Siminek ismételten, x-edszerre is köszönöm a munkáját. :-)

Elsőre nekem talán az tűnt fel, hogy más a pumpa hangja (nem is emléxem, most hirtelen, hogy ezt cserélve lett-e?), mint a Classicé, amúgy szerintem iható (teljesen OK)  és vállalható KV-t adott  elsőre ez a narancs ős Coffee.

Mylord3 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 172985

(Nem!) csak neked!:))

/Habár szerintem te is olvastad már... :-)/

http://www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs/az-olaszok-meg-az-ida-neni

Előzmény: fejes.i (172983)
mlas45 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 172984

OFF

csak neked: a következő SVÉT ott lesz a környéken, szept elején. Még nincs kihirdetve...

ON

Előzmény: fejes.i (172983)
fejes.i Creative Commons License 2017.06.01 0 3 172983

Az utóbbi pár évben /ahogy öregszem/ egyre kevésbé szeretek étterembe járni, mert azt gondolom, hogy amiért fizetek, az legyen jó minőségű - elvégre az étterem abból él, hogy főz. Most nem a Mekiről beszélünk és a sarki törökről, hanem "étteremről".

Főként azért van ez, mert ha megveszem a jó alapanyagot és rászánom az időt, akkor egészen ehető dolgokra vagyok képes - éppen ennél kellene alapból jobbat tudni mindenkinek, aki ebből él = étterem. Sajnos ez nem feltétlenül sikerül, bár tagadhatatlan, hogy sokkal több jó étterem van, mint 10 éve, de az igényeink is nőttek.

Szóval az Anyukám mondtában még egyszer sem voltam úgy, hogy "ne érte volna meg".

Beszélgettem egy alkalommal a tulajdonosokkal is és meggyőződésem, hogy a "kiválóság" az ő hozzáállásuk következménye. Nagyon is leér a lábuk a földre, reális, szorgalmas és "minőség mániás" alapállásuk van.

Nyilván abban is van marketing, hogy nincs marketing ;-) illetve lehet azon vitázni, hogy a Frasi féle kávé hűha vagy nem... erről nem szeretnék verdiktet mondani, mert nem vagyok erre felkenve. Nyilván az is marketing, hogy ezt a kávét márpedig csak egy régi Faemával lehet "igazira" főzni, stb. ezt mi itt tudjuk, de az ilyesmire szükség van a piacon.

Ezzel együtt bizonyítja a kávéjuk is a minőség mániát - és nem az a lényeg, hogy minden magára valamit adó étteremnek Frasit kéne tartani, nem. De minden magára valamit adó étteremnek túl kellene lépni a rioba, lavazza, illy stb szinten, 99 %-uk mégsem teszi.

 

/és még mielőtt ledorongol valaki: biztos vagyok benne, hogy az Anyukám mondtában sem mindig, minden tökéletes. Ott is emberek vannak.../

Előzmény: Mylord3 (172982)
Mylord3 Creative Commons License 2017.06.01 -1 1 172982

A Bűvös szakács-on olvastam róluk én is először, és akkor talán még nem is volt KV-juk (vagy legalábbis nem ez a spéci KV-juk), de milyen érdekes, hogy minden különösebb országos média marketing hiányában is egyre több embernek ha akár az olasz gasztronómia, akár Encs nevét hallja, akár együtt, akár külön-külön, ez az étterem jut az eszébe. Remek névválasztás (habár itt azért én érzek egy kis leheletnyi "lopkovics-feelinget", ha mondjuk, a milánói konzul régi reggeli műsorára gondolok), és megbízható minőség. Nagyjából mint Csókolom bácsi érdi cukrászdája volt régen, igaz, ez utóbbi szerintem a nemzethy gasztronómiai legendárium egy egészen másik útját járta be. :-)

Előzmény: fejes.i (172980)
fejes.i Creative Commons License 2017.06.01 0 0 172981

Adok én Neked belőle, igaziból is.

Előzmény: paljoc (172970)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!