Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84045

...szia Inkman...megtisztelő, hogy engem kérdezel, de ez a páleszfőző topik és nem a vodkafőző...az égetett szeszes oldalra tartozik a kérdésed, de ha már itt vagy, ezt inkább privátba tárgyaljuk, publikus a címem...

Előzmény: Inkman (84044)
Inkman Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84044

Hello Rezmuves! (S persze udv a tobbi szakembernek is ....:D)

 

Sajna kicsit megakadtam a vodkafozo epitesevel, nem tudtam fozoedenyt szerezni, de ma elmentunk setalni a to melle, s az egyik portan eszrevettem egy Guinness hordot, meg is kaptam 10 kemeny euroert....:D Kisuvickoltam a hordot kivul-belul. Mar csak ket problema van: 

 

1. Ahogy felraktam a gazzsamolyra, a hordo aljan (kivulrol) kondenzviz keletkezett, s ez csopog a gazzsamolyra....Mit lehetne ezzel kezdeni, vagjak ki egy adagot a palastjabol, hogy a keletkezo goz eltavozhasson? 

 

2. A hordon levo beontonyilas tetejen van egy gyuru, amire ramegy a sorcsap, ez 3 inches (zollos), a "torony", amit ra akarok rakni 2 inches, s tudom is, hogy hogyan kell rarakni, csak a csatlakozo bilincsem az 2 inches csohoz valo. Vegyek egy 3 inches csatlakozot, vagy essek neki flexszel a 3 inches gyurunek????? Sajna sok szerszam nincs itthon, flex, aztan finomitasra vasfuresz, reszelok.

 

Persze mas szaki velemenyere is kivancsi vagyok!!!! Feriba esetleg valami otlet?

 

Ilyen tipusu csatlakozo bilincsem van:

 

 

 

 

Igy lenne a ketto osszekotve:

 

 

 

ELore is kosz. Szep napot.

Előzmény: rézműves1 (84036)
héjja60 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84043

.....hogy, egy ilyen picike fekete háromszögben milyen csodák rejtőznek,........

Értem már és találom is ,igaz kellett a segítséged / köszi / és egy feles.

Még jó, hogy anno, Bujuk nem látta el  az Arturról feltett képeit " CC logóval ,mert akkor 

meghatározhatta volna, hogy mások milyen feltételekkel használhatják fel művét.

Pl. köteles lennék minden finomítás után feladni címére ,mondjuk 1/2 lit. pálinkát most !

Előzmény: Törölt nick (84041)
kupeci Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84042

Jók a videók, segítenek:)

Előzmény: Fémiparos (84026)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84041

A hozzászólás elküldése előtt elolvastam és elfogadtam a jogi szabályzatot

 

Ezt a szöveget alul megtalálod, de csak akkor ha hsz-t akarsz küldeni,

 a szöveg előtt van egy fekete háromszög.

Arra kattints és válszd ki valamalyik szöveget.

(84033)

A fekete keretben lévő jelzés jelenti a CC fokozatát.

Előzmény: héjja60 (84040)
héjja60 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84040

Értem mostmár, hogy miért nem értem és miért nem találom !

Na majd este legurítok 2,5 dl-t, és majd meglátom , hogy értem-e.

Előzmény: Törölt nick (84039)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84039
Előzmény: rézműves1 (84038)
rézműves1 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84038

...köszi, így már egy kicsit oszlik a homály, de mi az a "2.5 Magyarország és ez mit módosít az előtte lévőkön???...

Előzmény: Törölt nick (84037)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84037

Bizony, lehetett volna.

 

A lényeg, mielőtt a hsz-t elküldöd alul beállíthatod a CC szintet

 

 

 

  • © Index.hu Zrt.
  • Nevezd meg! 2.5 Magyarország
  • Nevezd meg!-Ne add el! 2.5 Magyarország
  • Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország
  • Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 2.5 Magyarország
  • Nevezd meg!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország
  • Nevezd meg!-Így add tovább! 2.5 Magyarország
  • Public Domain
Előzmény: rézműves1 (84036)
rézműves1 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84036

...pályinkás jó reggelt...

 

...csak egy kérdés a "CC licencről"...nem lehetett volna ehelyett a szánalmas és rettenetesen gyenge fordítás helyett, egy korrekt MAGYAR szöveget megjeleníteni a lényegről, egy magyar Index oldalon???...

 

 

Előzmény: Törölt nick (84033)
Feriba51 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84035

Helló sleves!

 

A leírtakhoz még annyit, hogy ha választanom kéne a borban megjelenő kén íz, vagy torma íz között, akkor a tormát választanám. Azonban határozottan állítom, hogy a torma nem érzik a boron.

 

Ha már itt vagyunk, akkor jegyezzük meg, hogy a bor eltarthatósága is nagyon függ az alkoholfoktól. Erősebb borok kevésbé romlanak. Én ezt szoktam használni. Nem kell agyoncukrozni a cefrét!!!! A kiforrt, letisztult borba nyugodtan adhatunk tiszta szeszt, vagy akár pálinkát is. Két hét után senki sem fogja megmondani, hogy ilyen keverés történt. Próbáld ki kicsiben.

Én nagyon kevés bort készítek. De például az ősszel is a leszemezett, ledarált fekete szőlőt a szemeken erjesztettem kb. három hétig. Aztán 80 liter cefréhez hozzáöntöttem 2 liter 50 fokos szőlő pálinkát. Na ezt még hagytam pár napig, aztán a levét leszűrtem (nem nagyon) és a megmaradt híg cefrét kifőztem.

Az ilyen bor nem könnyen virágosodik, nem nyúlik és nem is törik. Na meg el is fogy hamar:-)))

Jó nedűt!

Előzmény: sleves (84032)
Feriba51 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84034

Kedves Szepesi Tamás!

 

A tisztánlátás érdekében hallgattassék meg a másik fél is!:-)))

Vagyunk egy néhányan, akik nem savazunk. A savazás szükségességét Snapszmester is kihangsúlyozta, hogy a cefre tárolását könnyíti meg. Tehát, ha erjedés után rögtön ki tudod főzni a cefrét, akkor nem érdemes savazni. Addig védi a cefrét az erjedéskor keletkezett széndioxid. Na, meg ne erjesszünk gyenge cefréket, mert a magasabb alkoholfokú cefrék kevésbé romlanak.

Így van ez a gyantázással is. Azt is csak a "rezes" pálinkáknál érdemes használni, de akinek van az szűr.

Van még néhány vitatott téma (ilyet a borosoknál is olvashatsz, pl: saját élesztő, vagy hozzáadott élesztő), és garantálom neked, hogy nem tudsz olyan könyvet szerkeszteni, amibe nem fognak belekötni egyesek. Ez nem baj, hisz itt is vannak irányzatok, divatok, berögződések, görcsölések... Nem egy reál tantárgy és talán nem is lesz az soha. Szerintem ez a szép benne. Egy bevált tuti recept nagyon unalmas lenne.

Remélem sokat segítettem:-))))))))))))

Jó nedűt!

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84033

A fórumra kitett írásokhoz képekhez nem fűződik szerzői jog tudtommal.

 

  • Hozzászólásod elküldése előtt megadhatsz a hozzászólásához egy Creative Commons szintet, mellyel egy előre meghatározott szerzői jogi szintet állíthatsz be magadnak. A Creative Commons licencekről bővebben itt tájékozódhatsz: www.creativecommons.hu. Amennyiben nem állítasz be Creative Commons licencet a hozzászólásodra illetve a Fórumban általad létrehozott tartalmakra, úgy a Szolgáltató részére automatikusan lemondasz a vonatkozó tartalom valamennyi szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról a hozzászólásban elhelyezett bármilyen információhordozó tekintetében.
  •  

     

    nos, ezt hsz-t pl. levédtem

     

    Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd!

     

    Előzmény: Miklós1 (84031)
    sleves Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84032

    Ki fogom próbálni ezt a tormás dolgot. :)

    Előzmény: Feriba51 (83971)
    Miklós1 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 84031

    vf1 minden reggel linkel jónéhány dolgot (regggelink) amiben van egy savazós is.

    Savazásról írtam a  5148, 6804, 6809, 7858, 8621, 8646, 8796, 8826, 8950, 14739, 14767(árak), 15929, 15938, 20372, 29893, 48481, 50006, 51381, 69058 hozzászólásokban, a pH mérésről meg a 6808, 6824, 9597, 15506 hsz.-ban.

    Ezekhez képest a tudásomban annyi a fejlődés, hogy egy 1987-es tudományos cikk alapján (81310 hsz. vasbicikli) most már a savazásnak  szeszhozam növelő hatást is tulajdonítok (saját kísérlettel még nem igazoltam).

    A profik savkeveréket használnak, tejsav, almasav, foszforsav, a magyarázat náluk.

    Visszakeresési módszerek a fórumon (aki még nem tudná):
    -ha tudod, hogy kinek a hozzászólásai között akarsz keresni (a fentiek az enyémek) akkor az illető nevére kell kattintani és az adott topic melletti hozzászólás számra kell kattintani, így egy párszázból kell csak kibogarászni pár ezer helyett.
    -ha adott számú hozzászólásra akarsz ugrani akkor a böngésző címsorába kell belejavítani kézzel:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9007484&na_order=
    Ez a sor akkor jelenik meg, ha egyszer valamelyik előző oldalra, majd vissza az első oldalra váltottunk. Egy oldalon 30 hozzászólás van (alaphelyzetben) és az oldalak sorszámai felül sorakoznak.
    Ebben a sorban a start=0 azt jelenti, hogy a megjelenítés a legfrissebb hozzászólástól kezdődjön. Ha a 0-t 21387-re javítjuk, akkor a legfrissebbnél 21387-tel kisebb számú hozzászólástól kezdődik a megjelenítés.

    A fórumra kitett írásokhoz képekhez nem fűződik szerzői jog tudtommal.

    Előzmény: Szepesi Tamás (84030)
    Szepesi Tamás Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84030

    Kedves ,,rézműves1" !

    De, így is teszem, éppen az általad megnevezett savazás témában, azt nem tudtam áthatóan leírni. Amennyiben hajlandóak vagytok segíteni, azt szeretném is ,,beletenni" a könyvbe, mivel azonban nem saját gondolat, az én ,,anyagomhoz nem nyúlva", kiegészítésként, egyfajta idézetként a felvilágosítótól, nem szeretnék más tollával ékeskedni, a képeket is ezért privátban kértem, nem pedig kezdtem lementegetni ami megtetszik.

    Tisztán leírtam, illetve kifejtettem ,hogy a cefre pH-értékének beállításánál 2,8-3,2 pH-ra kell törekedni, legtöbb forrásnál kénsavat ajánlottak, azonban konkrétumokat nem nagyon találtam (itt pedig nem olvastam vissza). Ha tud valaki tanácsot adni ebben, azt szívesen fogadom!

    Előzmény: rézműves1 (83999)
    bujukcekmece Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84029

    No para!

     

    Most finomítottam ki a napokban a noah törkölyömet! Brutális az illata, nagyon durván noáhs! Szeretem! A direkttermők nagyon is jók pálinkának!

     

    Ma van Gyömölcsoltó Boldogasszony napja! Hát, több mint 20 éve oltogatok fákat, de havazás és fagy miatt még nem volt rá precedens, hogy elmaradjon az oltás.... Lehet meg kell becsülni a tavalyi termést, mert itt a jégkorszak! Valaki azt mondta, nincs ebben semmi rendkívüli 1942-ben valamint 17xx-ban is volt hasonló időjárás. Tényleg semmi rendkívüli nincs ebben:) Amúgy a héten ismét melegszik, mejd újabb hidegbetörés!

    Előzmény: Igazihori (84013)
    Babar66 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84028
    Hát még az Izabellának... !
    Üdv!
    Előzmény: Tucso69 (84027)
    Tucso69 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84027

    Ahoz képest még mindig benne van a bortörvényben a direkttermők üldözése!

    Pedig milyen finom illata van egy othelló lugasnak mikor érett a gyümölcs...

    Előzmény: barkócza (84011)
    Fémiparos Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84026
    jancsusz Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84025
    Fémiparos Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84024
    Babar66 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84023

    A mentesség, remélem, örökölhető, mer' én mán' nem adok magamnak 90-évet... Objektív okokból kifolyólag...

    Üdv!

    Előzmény: szilvakukc (84009)
    Babar66 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84022

    No, igen! Eccő' tedd föl a tartalmat ide, a nyilvánosság elé, itt a hozzáértőbbek megbírálják (remélhetőleg...), aztán, ha vállalható, áldásukat adják, vagy javasolnak hozzá még ezt-azt, mint kiegészítést, vagy mittom' én, aztán mehet a "köztudatba". És ha itt a nagy többség rábólint, nem fogsz megbukni vele. 

    (Egyébként előfordulhat...) Sok sikert!

    Üdv!

    Előzmény: Szepesi Tamás (83996)
    sogi01 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84021

    Szia Norris mester! köszi:D

    Előzmény: norris53 (84019)
    norris53 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84020

    Az ötlet nem elvetendő találsz a fórumon sok képet leírást - bár én nem vagyok ebben jártas > eléggé :-)

    Előzmény: zizibalazs (84018)
    norris53 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84019

    Pálinkás hó estét !

    Sogi kolléga - az bozony  lánykori nevén kerti csucsor !

     Jó lesz pálinkának ! :-)>>

    annyit még a leíráshoz ( az érett bogyók már nem fényesek )

    Előzmény: sogi01 (84004)
    zizibalazs Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84018
    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni.
    Nemrég vettem egy 17 literes kuktából készült pálinkafőzőt. (Petfect home)
    A páracső, és a kukta közé szeretnék egy olyan edényt építeni mely nyitható, és ezáltal gyümölcsdarabokat tudok bele rakni. Egyfajta aromatoronyként szeretném használni.
    És persze a rézfelületek, valamint a deflegmáció növelése lenne a cél.

    Rézműves hosszászólásait olvasva, nagyon ott van a témában, persze ha valaki másnak is van ötlete, kérem ossza meg valam.

    Balázs


    Előzmény: rézműves1 (83989)
    snapszmester Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84017

    1000-nél kezdődik a szakmai munka. :-)

    Előzmény: Igazihori (84010)
    kupeci Creative Commons License 2013.03.25 0 0 84016

    Ezt gondoltam hogy nem hagyod ki!:))))

    Előzmény: szilvakukc (84009)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!