Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84097

Nem a tetején?:)

Előzmény: Feriba51 (84096)
Feriba51 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84096

Na meg azért, mert hajdanában nem mindenkinek volt fokolója, de 52 fokosra be lehet állítani fokoló nélkül is. Ilyen töménységen a pálinka "tartja a sorját", az az ha megrázod az üvegben sokáig megmaradnak a buborékok a pálinka fölött.

Jaa, én nem vagyok mester, csak kibic.

Kellemes ünnepeket!

Jó nedűt!!!

Előzmény: pirossapkásaranyhal (84094)
snapszmester Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84095

Örülök hogy így meglettem szólítva.

Nagyon egyszerű az ok. Ennél a töménységnél statisztikailag bizonyított hogy kevésbé lesz opálos a pálinka. Más részt, hígítani mindenki tud, de töményíteni már nem egyszerű.

 

Előzmény: pirossapkásaranyhal (84094)
pirossapkásaranyhal Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84094

Boldog Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

Tisztelt pálinkafőző mesterek!

Szeretném megkérdezni ,mi a szakmai indoka annak ,hogy a pálinkát általában  50 fokosra készítik a pálinkafőzők?

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84093

 Boldog nyuszit mindenkinek! Szia! Ha van kedved átjönni, szívesen megkínállak a meggyfa ízesítéssel készült italomból, már szűrve van. +2 szem aszalt meggy/liter, meg az egyik oldalán pörkölt kisebb meggyfa pálca, amit tőled kaptam. Nagyon finom lett. Kb. 8 nap várakozás:

(amúgy meg,,van nagyon finom abszinth alaplevem is, ízletes:-)) )

 Madárberkenyét még nem ittam, de nagyon megkóstolnám!:-)

Előzmény: bujukcekmece (84091)
fürészes Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84092

Boldog húsvétot mindenkinek!!! És egészségetekre váljék, ami lefolyik!!!!

bujukcekmece Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84091

Egy kísérlet részeredményét teszteltem a minap az ünnepi ebéd bevezetése gyanánt. ROBI876 fórumtárunk, a gabonapárlatok lelkes úttörője, tőle származik a kísérlet alapja. Múltkoriban szólt, hogy ha tudok szerezzek neki meggyfa fahasábot, mert a gabonapárlatokhoz, állítólag nagyon kiváló ízt kölcsönöz. Hát meglepődtem én is, mikor megszagoltam a széthasogatott fát, hát annak annyira meggyes illata volt, hogy elképzelhetetlen, kedvem lett volna megenni:) Bevallom rágcsáltam is egy fogpiszkányit. Nagyon megtetszett, pár hasítékot beletettem egy kétliteres pet palackba, majd felöntöttem tömény törköly UP finomítvánnyal. Kb egy hét alatt szép barnás színt kölcsönzött a pálinkának, és megjelent a meggyfa jellegzetes illata is. Kihigítottam egy pohárnyit, és ámultam-bámultam. Rá se lehetett ismerni, nagyon kellemessé vált, kicsit wiskys beütéssel, az amúgy nem túl karakteres harmadszori főzet. Kapásból beleszórtam a maradék meggyfát 8 liternyi cabernet sauvignon törkölybe. Ami még érdekes volt, hogy amikor vizet kevertem a tömény érlelt pálinkához a színe vörösesebb árnyalatot kapott. A behigított 8 liter pálinkában az elszíneződés már fél óra múlva is látszott.

Amúgy a madárberkenye fájának, madárberkenye pálinka illata van:)))

 

Mindeninek kellemes nyulat!....sütve, vagy locsolva!

jancsusz Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84090

jancsusz Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84089

Hátha megy már a kép is...

jancsusz Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84088

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!!!!

Prophet09 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84087

Sivatagban megy a teve,

tele van a töke vele.

Nálam van a töke leve,

meglocsolhatlak e vele?

 

Kellemes húsvétot kívánok! :)

hal65 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84086
Szivesn olvasnék Szilva mester tollából is valami "locsolósat"!
foxrudi Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84085

Házunk körül száll a bögöly,

Megöntözlek,meg ne dögölj!

  KELLEMES ÜNNEPEKET!

 

 

 

templomhegyi Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84084

Zöld a moha,zöld a páfrány

Meglocsollak házisárkány

Kellemes húsvétot mindenkinek!!

norris53 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84083

comad2 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84082

Hajnal óta öntözök, nem egyszerű munka,

Riheg-röhög mindenhol a sok buta fruska,

Azt hiszik, hogy tojás kell, sütemény meg százas,

Pedig amit elvinnék, az egy üveg ágyas!

rézműves1 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84081

...pályinkás jó reggelt és kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek...

vf1 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84080

Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


 A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: vf1 (83526)
comad2 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84079

Ez jó, már meg is tanultam :)

Előzmény: norris53 (84075)
kupeci Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84078

Párthovatartozás nélkül pedig így hangzik:

 

Egy tök

két tök

nem tökölök

öntök!:)

Előzmény: norris53 (84075)
kupeci Creative Commons License 2013.03.31 0 0 84077

Zúg a traktor

szánt az eke

elvtársnő

meglocsolhatom-e? :)

Előzmény: norris53 (84075)
sogi01 Creative Commons License 2013.03.30 0 0 84076

Ez nagyon jó:))

 

Előzmény: norris53 (84075)
norris53 Creative Commons License 2013.03.30 0 0 84075


Zöld erdőben jártam,
Részeg nyuszit láttam.
Le akart itatni,
Leültünk piálni.
Sokat ittunk - de nem eleget,
Hozz pálinkát - de ne keveset!

Előzmény: gombászok (84074)
gombászok Creative Commons License 2013.03.30 0 0 84074

Locsolóvers5:
Túr a disznó, nagy a töke, Kisasszony megbökhetem-e??

sleves Creative Commons License 2013.03.30 0 0 84073

Ebben a sorrendben. :DD

Előzmény: bujukcekmece (84072)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.03.30 0 0 84072
Természetesen! Gyökeres növényt nem hiszem, hogy tudok már, de dugványnak valót biztos. Milyen kell? Fán aszalódó, zöld, lila, barna, sárga?
Előzmény: Tintás Bánsz (84068)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.03.30 0 0 84071
Szia! Kaptam, meg válaszoltam is, nézzd meg a spam-ek közt. Nincs elkésve semmi, amint jön az idő küldöm a vesszöket, el van készítve!
Előzmény: Miklós1 (84067)
rézműves1 Creative Commons License 2013.03.30 0 0 84070

...páyinkás jó reggelt...

 

...de karcsú lettél...:):):)...hová lett a többi???...

Előzmény: vf1 (84069)
vf1 Creative Commons License 2013.03.30 0 0 84069

Pálinkás jóreggelt!

Tintás Bánsz Creative Commons License 2013.03.29 0 0 84068

Szia.

Tavaly beszélgettünk a füge fákról.

Akkor azt mondtad, hogy tavasszal tudnál küldeni pár tövet!!

Meg tudnánk oldani a dolgot??

Előzmény: bujukcekmece (84064)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!