Keresés

Részletes keresés

ke_fe Creative Commons License 2013.03.09 0 0 90000

A vastagra hagyott oldalast is fel lehet szúrni és meg lehet tölteni.  Nagyon fínom az is.

Előzmény: ZsuR (89976)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89999

MEgneztem... nincs neki.

Előzmény: ZsuR (89998)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89998

Bende... nem vagyok oda erte.  Az a Tibor... van cimed?

 

Előzmény: ketyo61 (89997)
ketyo61 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89997

Bende? Vagy a tibor's gourmet?

Előzmény: ZsuR (89992)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89996

NEm igazan van... inkabb az also resze - shank - lehet abbol veszek ha mas nincs.  

Mi sem sokat szoktunk venni fustolt dolgot itt - otthon igen.  Szerettuk, es csak a penz miatt nem ettunk tobbet belole.  Papust vallatni lehetne vele... :))

 

Előzmény: Caipi (89995)
Caipi Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89995

Hát nem tudom, igazából részemről nem annyira vagyok érte oda, nekem évente egyszer bőven elég. Bár most újszerűen tervezem elkészíteni...:-) Főtt, füstölt csülök?

Előzmény: ZsuR (89994)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89994

...csak dorgold az orrom ala te is... csak dorgold... honnan vegyek??? Az itteniek nem rosszak - mar annak aki szereti - de teljesen mas kategoria!!!

 

Talan elmegyek az Amishokhoz a heten... mert ezt a Papus nem eszi:

 

Igy meg talan igen - de nem sok ize van (ha a magyar husveti sonkahoz hasonlitjuk):

Előzmény: Caipi (89993)
Caipi Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89993

Az én kis darabkám már megvan. :-)

Előzmény: ZsuR (89992)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89992

Irigykedek, irigykedek, irigykedek... bezart a magyar hentes - honnan veszek husveti sonkat???

 

 

Előzmény: nettomazsola (89991)
nettomazsola Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89991

te egy tünder vagy! ( azt hiszem ez enyhe kepzavar), de kösz, nem kell. nem akarlak mar ilyennel maceralni.

viszont igazi füstölt "parasztsonka" .... hmmm arra vevö lennek. ez meger (nekem hehe) egy macerat.

Előzmény: nagypapi51 (89982)
ketyo61 Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89990

ez is jol hangzik! :-)

Előzmény: joy (89989)
joy Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89989
1 közepes fej savanyított, 1 kg szálas káposzta, 60-80 dkg darált s.lapocka, 10-12 dkg rizs, 2 fej hagyma, 1 tojás, só, bors, paprika, 1 pupeka liszt, zsiradék.-Megfőzöm sós vízben a rizst.-10 dkg füstölt szalonnát kiolvasztok. A pörcöt félreteszem, a zsírt megfelezem. Egyik részében apróra vágott hagymát pirítok, rádobom a darált húst, fehérre pirítom. Lehúzom a tűzről, sózom, borsozom, paprikázom, belekeverem a rizst. Mikor melegre hült, megkapja a tojást, elkeverem.-A káposztafejről leszedek 10-12 levelet, leöblítem vízzel. Éles késsel a levelek erejét vékonyra vágom, -1- maréknyi húst teszek, széleit fölhajtom, fölgöngyölöm, a tekercs végeit begyűröm.-A maradék fejet apróra szelem, a szálassal együtt átöblítem, kinyomom - ha nem túl erősen savanyú csak alaposan kinyomom. Felét a kizsírozott lábosba terítem, ráfektetem a tekercseket, beborítom a maradék szálassal, fölöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje és forrás után jó 2 órán át főzöm lassú tűzön.-A főtt tekercseket kiszedem egy tálra, rántást készítek a lisztből, paprikából, a maradék zsíron, és a rozyogó szálast berántom, majd a tekercseket visszateszem, és hagyom takarékon még vagy 1/2 órán át totyorogni, de gyakran megforgatom a lábossal, hogy ne kapjon le.Lehet bele oldalast, friss kolbászt, füstölt kolbászt, egyéb füstölt húsokat is főzni, de én nem szoktam. A toros töltöttkáposzta max karácsonyi nálunk. Ilyenkor már kissé lazítani kell(ene). :o)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89988

Az Anyu is igy szokta, es szerettem hidegen - talan jobban  mint melegen.  Cekla salataval...

 

De... nincs mit felszurni.

Előzmény: joy (89987)
joy Creative Commons License 2013.03.08 0 0 89987
Nálunk a töltött dagadó úgy készül, hogy én otthun fölszúrom, majd:Tejben áztatott zsemle kinyomva, villával elkapart csirkemáj, só, őrölt bors-majoranna-koriander-paprika jól összekeverve, és a dagadóba töltve, kívülről sóval lazán bedörzsölni, megsütni. Sütőzacsiban szoktam, csak a végén fölvágom, rápirítok. Frissen is jó, de mégjobb hidegen.
Előzmény: ZsuR (89981)
ketyo61 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 89985

köszi! :-)

Előzmény: Törölt nick (89984)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 89982

Legközelebb vigyek?

Előzmény: nettomazsola (89980)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.06 0 0 89981

Lehet nekem csak nosztalgia, de amit az Anyu szokott csinalni a dagadoval... azt nagyon szerettem. Hidegen is - sot! Csodalatos tolteket csinalt, nekem nem sikerul olyanra akarmennyire is igyekszem!

Előzmény: Boszorka (89979)
nettomazsola Creative Commons License 2013.03.06 0 0 89980

itt sem lattam meg dagadot.

Előzmény: Boszorka (89979)
Boszorka Creative Commons License 2013.03.06 0 0 89979

Én se láttam dagadót itt, de tölteni igazán a borjuszegy a jó. Persze az sincs se itt se máshol.:-(

Zürichben volt mindig.

Előzmény: ZsuR (89976)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.06 0 0 89978

Ja.  En  megsutom azt is a grillen...

Előzmény: ketyo61 (89977)
ketyo61 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 89977

A Costco-s nagy csomag sparerib aljan szokott lenni, en azt toltottem meg multkor. ;-)

Előzmény: ZsuR (89976)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.06 0 0 89976

...itt nincs dagado... pedig azt szeretem toltve is.

Előzmény: Boszorka (89973)
ketyo61 Creative Commons License 2013.03.05 0 0 89975

Koszonom szepen! :-)

Boszorka Creative Commons License 2013.03.05 0 0 89974

Jut eszembe! A végén kiszedem a töltelékeket és a levét kicsit berántom.

Előzmény: Boszorka (89973)
Boszorka Creative Commons License 2013.03.05 0 0 89973

A füstölt húst bele főzöm nagyon jót tesz neki. Mi szeretjük enni az aprójával a húst. Ősi receptek szerint "sertésdagadó" is kell bele, ami valami zsírosabb disznóhus darabot takar. Otthon volt ilyen is, nem ártott neki.

Előzmény: ZsuR (89972)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.05 0 0 89972

En is mea maxima... mea maxima culpa... 

 

A toltottkaposztat nem csinalom recept utan :)).

 

Bekeverem a daralt (marha) hust fuszerekkel es felig fott rizzsel.

Ha van finom fustolt hus, elore fozom - es hasznalom a levet. Van amikor a hus is elore fozott - felig - es ugy adom a kaposztahoz.  

Van amikor daralok fott fustolt hust es adom a toltelekhez.

 

A gombocokat vagy a kaposzta levelbe tekert tolteleket (mosott) savanyu  kaposzta+szeletlelt hagyma+piros paprika agyra teszem, betakarom szeletlelt hagymaval+piros paprikaval es kaposztara. 

Adok hozza fustolt hus levet vagy vizet es takarva sutom.

Idonkent megnezem, megkeverem.

 

 

 

Előzmény: ketyo61 (89971)
ketyo61 Creative Commons License 2013.03.05 0 0 89971

Jol szetoffoltuk a topikot, reszemrol elnezest...:-)

 

Kerek szepen tuti toltottkaposzta receptet.:-)

ketyo61 Creative Commons License 2013.03.05 0 0 89970

Nekunk mindig volt Mercedes, ahogy a gyerekem apja mondogatta anno, nemet auto az igazi auto. Persze itt a szerviz elegge koltseges, de szerencsere ritkan van szukseg ra, es a gyerek mar kereket is cserelt a Mercin, mert olyan egyszeru. Persze nem nekem...:-)

Előzmény: nettomazsola (89967)
nettomazsola Creative Commons License 2013.03.04 0 0 89969
( hihetetlen, h a santa fe mar 9 eves ... jo reg volt. mi minden törtent azota.....)
Előzmény: ZsuR (89968)
ZsuR Creative Commons License 2013.03.04 0 0 89968

Hogy te mikre emlekszel!!! :))

 

Nekunk nem jott be a kombi - de a nagyobbiknak igen.  Illetve... nem is igazan kombi, egy Audi ALl Road van neki - ami az SUV es a kombi kevereke... szereti.

 

Tegnap megint bordat csinaltam - most sutoben sutottem 99%-ig, aztan mikor a gyerekek atjottek, ok tettek ra a grillre, csak megadni neki az utolsot... finom volt!  Cuppogtunk rendesen :)).

Előzmény: nettomazsola (89966)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!