Azért inkább arról van szó, hogy cikk tartalmaz hibás következtetést, mert keveri a pálinkát a gyümölcsízű szeszesitallal már megint. Azaz helyesen "kevesebb gyümölcsízű szeszesitalt fogyasztunk", ennek pedig a házifőzéshez semmi köze, mert nagyságrendileg más. Hogy a tényleges pálinkával kapcsolatban mi az érvényes statisztika, azt Gabó tudná megmondani. Úgy emlékszem, a házifőzés engedélyezése után nőtt a kereskedelmi főzdék pálinka (és nem szeszesital) forgalma. Egy félreértett cikk téves következtetését fölösleges diszkutálni. :)
Legalábbis többet főz(et)ünk, és kevesebbet veszünk.
Biztos vagyok benne, hogy szépen lassan kezd beérni a legalizálás hatása.
Teljesen nyilvánvaló volt, hogy a piaci trendekben meg fog látszani, az EU sem véletlenül ugatott miatta, nekik is jelentős bevételkiesést okoz(ott).
Aki korábban is nagyobb mennyiségben fogyasztott szeszesitalt, jelentős számban ráállt a főzésre vagy főzetésre.
És ez a trend még évekig tartani fog, egyre kevesebbet fog a magyar boltban vásárolni. És különben is, minek vásárolnánk? Egy valóban jó pálinkával kevés bolti szeszesital képes versenyre kelni.
Ui.: párhuzamosan az a trend is megfigyelhető, hogy mennyivel többen próbálnak kisebb gyümölcsösökbe fektetni, vagy telepíteni, mint jópár évvel ezelőtt. Az sem véletlen. Nem beszélve arról, hogy egyre többen érdeklődnek, akik csak pár fát tennének a kertbe. Ennek egy része persze az egyre dráguló gyümölcskínálat, másik része pedig hobbiból főzné a pálinkát.
Mindegy miért: nincs. Az én törzshelyemen is csak kétféle van, Bolyhos szőlő és vegyes (én követeltem ki, hogy tartsanak valamilyet). De én se mindig azt iszom, mert több nap, mint pálinka...
...lehet, hogy egyre többen rájönnek arra is, hogy az otthon főzött pálinka, igenis lehet jobb, mint a krumpli, vagy kukorica-finomszeszből aromásított "fütyülős", vagy Unikum...
"Annyiban én is csalódtam, hogy senki nem próbálta ecsetelni, hogy tévedsz, hogy nem miattad ült le a fórum."
Hát mert biztos miatta ült le a fórum. Csak ezt sem merjük beírni, mert hogy nem írunk. Ha beírnánk, hogy azért nem írunk, mert miatta ült le a fórum, akkor már nem mondhatjuk el, hogy nem írunk, mert ha leírjuk, hogy miért nem írunk, akkor már írunk. Érted.:)))
...ne aggódj, Feribá jól írja, nem "miattunk" csendesedett el most a fórum...ez a szomorú esemény is kicsit most
elgondolkodtatja az embereket, "de az élet megy tovább"...sokan elrakták az "apparátot" és várják a jó időt, meg persze az első gyümölcsöket...
...emlékezz csak vissza, hogy milyen sokan voltak kíváncsiak az új "cuccra" látatlanban is...és az is mindegy, hogy ki találta ki, de Tőled hallottunk róla először és bizonyára Te fogod majd itt bemutatni, pláne hogy ez egy kicsit más, mint amit már eddig megismertünk...
...úgyhogy hajrá és jó munkát, kíváncsian várjuk...
Vajon miért???? Azért, mert egy dolog kezdett érdekelni és megosztottad velünk???
Végre egy kis szakmaiság, egy valami, ami jó lehet valamire. Egyáltalán nem vagy tolakodó, esetleg én vagyok az, de tehetek én róla, hisz most is esik az eső:-(((
Engem nagyon érdekelne a dolog, még eredmény, teszt nélkül is. Akár levélben is, ha ide nem vagy hajlandó leírni.
Annyiban én is csalódtam, hogy senki nem próbálta ecsetelni, hogy tévedsz, hogy nem miattad ült le a fórum. Volt már ilyen sokszor, és a sajnálatos esemény bizonyosan kizökkentett bennünket. "De az élet megy tovább" - szokták mondani.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: