Keresés

Részletes keresés

:)látenshentes Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3429

:-)

Előzmény: Boarhunter (3422)
szkamil Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3428

csampi! Szakoktató vagy? Érdekességként, az apósom mindig ultrás vízzel mosott első körben!  Üdv: kamil

Előzmény: csampilampi (3426)
hugoneni Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3427

"A mosás az egyetlen útálatos dolog szerintem az egész vágás során" és a húrkatöltés.

Az én részemről még ezt teszem hozzá.

Egy kérdés a szakértőktől:

Az erdélyi szalonnát a sertés melyik részéből és hogyan készítik?

Üdv.:Gabi

Előzmény: csampilampi (3426)
csampilampi Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3426

Tényleg csak fél szem viagra lett bevéve, így csak baszogatjuk egymást hahaha :)

Nem lettem zsiráfgondozó, de néha a suliban úgy érzem magam mint ha patkánygondozó lennék. :)

 

Örülök, hogy ilyen sokan reagáltak a perzselős témára.

Jómagam annak a híve vagyok itthon, hogy gyors koszmózás után ún. darázsfészkesre van perzselve teljesen a coci.

( persze eladásnál ugye  nem pazaroljuk a gázt!!! :)

Abban nem értek egyet valamely előttem szóló kollégával, hogy az idősebb állatoknak jobban lehet adni a lángot.

Valamilyen szinten "szárazabbak" már mint a fiatal húsdisznók és könnyen szétrepedhetnek.

 

A mosás az egyetlen útálatos dolog szerintem az egész vágás során.

Erre kellene még kitalálni egy jó módszert. ( gyökérkefe, krumpliszsákon kívül )

 

 

 

 

Butcher88 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3425

Én egy ideig csináltam azzal,vitte faszán hideg vízzel.

Aztán egyszer kipróbáltam,hogy rákötöttem a boilerra. Na az tényleg vitt mindent! :-)

Aztán leszoktam róla,mert macerás volt.

Előzmény: zsandár (3418)
szkamil Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3424

 Mi van!? Nincs csajotok, hogy egymást baszogatjátok!? Üdv: kamil

lapua Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3423

 Na de uraim! Ejnye-ejnye!

Vagy higgyünk a gyűlölet közösségkovácsoló erejében? (c:

Disznót vágjunk, ne egymást!

Boarhunter Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3422

Majd ha csampi olvtárs meg akar sértődni akkor megsértődik és nyilván tudtomra is adja(bár szerintem több esze van annál, minthogy egy nyilvánvaló viccen felkapja a vizet).

Te meg húzzál bőrt a fogadra és foglalkozz a magad dolgával. Esetleg végy elő egy általánosiskolás nyelvtan könyvet oszt lapozgasd szorgalmasan, igencsak rádférne.

Előzmény: :)látenshentes (3421)
:)látenshentes Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3421

Az volt a hülye aki téged világrasegitett!A smile-val + kitőrőlheted!

Látom még nem találkoztál az embereddel aki 1x ősszepakol és +hányat,annak küldjél smile-t!

Előzmény: Boarhunter (3419)
Boarhunter Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3420

Frankón működik a nagynyomású mosó de ha nem figyelsz oda egy picit, hamar kiszakítja a bőrt.

Előzmény: zsandár (3418)
Boarhunter Creative Commons License 2011.03.03 0 0 3419

Hülyegyerek, kibe kötöttem bele?

Hogy írni nem tudsz az már rég kiderült de úgy tűnik, az olvasás is komoly kihívás számodra...

Szerintem rajtad kívül mindenki látta a szmájlit a hozzászólás végén...

Előzmény: :)látenshentes (3415)
zsandár Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3418

Sterimobot próbálta már valaki?

Nekem pacaltisztításnál bevált.Mondjuk előtte a pacalt pár napig meszes vízben áztattam.

Előzmény: csampilampi (3397)
zsandár Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3417

Most veszem észre egy fázis lemaradt, 3 sorral szoktunk perzselni.

Előzmény: zsandár (3416)
zsandár Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3416

Mostanában nem vágok, de perzselésnél:

 

1.lapát, feketítés

 

2.kaparáshoz kés,feketítés,disznó beáztatása-bőr felpuhítása.

 

3.kaparáshoz  éles kés,ujjak közének  bevágása jól megperzselni, körmök  lecsavarása /pálikás fejjel virtusból természetesen pusztakézzel/,túrókarima levágása,nehezen hozzáférhető és érzékenyebb részek-gyökérkefe, alapos mosás , lehet bontani.

Előzmény: Butcher88 (3413)
:)látenshentes Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3415

Hello kedves mindenttudo!

Most,h végre kijártad Rémuszbácsi tanfolyamát és ujfent belekőtsz mindenkibe

TE is pályát tévesztettél!Remek elektromos értékmegőrző lennél és eme topic helyett is talán  a NEM ADOM FEL cimü sakk topic jobban kihangsullyozná az értékeid!

remélem nem sértettelek meg!

Előzmény: Boarhunter (3414)
Boarhunter Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3414

Ilyen testalkattal inkább zsiráfkantározónak kellett volna menned... :-)

Előzmény: csampilampi (3410)
Butcher88 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3413

Én saját készítésü perzselőt használok,hibátlan!

Mosáshoz a lapát után kaszát használok.Kb.10-15 cm,kiegyenesített,nem éles.

Aztán még be szoktam vetni ilyeneket,hogy krumpliszsák,gyökérkefe vagy az ún. "acéldörzsi".Nem csak mosogatásra alkalmas,viszi a koszt rendesen.

zsolesz88 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3412

Sziasztok!

Akkor még megtoldom egy kicsivel és jó is lesz.

Egyébbként nem tudna valaki fölrakni marha vagy lóvágási képeket vagy videót, amit ő maga készítet vagy valami ilyesmit?

csampilampi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3411

Igazán nincs mit.

Előzmény: lángölő (3409)
csampilampi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 3410

204 cm magas vagyok csak felérem  valahogyan! :)

 

Egyébként mindig úgy csinálom, hogy előfejtem földön úgy húzzuk fel.

Ahogy megy fel már csak le kell húzni a bőrt.

Előzmény: Boarhunter (3407)
lángölő Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3409

Köszönöm Csampi!

Előzmény: Boarhunter (3407)
Bálint 88 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3408

Én még nem rendelkezek nagy tapasztalattal mert még csak 18-éves vagyok ,de a hétvégén vágtam 2 mangalicát és én azokat leforráztam apukám tanácsára szinte az összes szőr kijött és igy ugyanannyi idő alatt meg perzseltem a mangalicát mint a sima hizót  .Az egyik hentes barátom nem forrázta le a mangalicát és igy ő  3/4 óráig perzselte meg 3/4 gáz is elfogyot neki.Ugyhogy szerintem a mangalicát megéri forrázni.

 

Előzmény: csampilampi (3397)
Boarhunter Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3407

És ha lóg egy ilyen jószág, hogy éred fel? Hokedliról csinálod a hátulját?

Előzmény: csampilampi (3405)
csampilampi Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3406

 

 

Lángölő szent Jász-földi testvérem képei.

csampilampi Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3405

Azért írtam 6 métert mert  arról kényelmesen tud hintázni egy  Charolais  fajta,  még fejjel is.  Meg a lovak is szépen ki tudnak nyújtózkodni:)

Inkább hosszabb , mint rövidebb.

Előzmény: karijó35 (3404)
karijó35 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3404

Szevasz Zsolesz nekem 4.5 m-es állványom van a csörlö +vállfa elvesz 0.9 métert marad 3.6 m olyan 750-800 kg volt a legnagyobb rajta ha levettem a fejet a nyak 30-40 cm volt a földtöl . Szerintem 5 m magasabb fölösleges mert neked 1.3 vesz fel a csörlö 5 m-böl 1.3m ugy is marad 3.7 az meg böven elég.

Előzmény: zsolesz88 (3402)
csampilampi Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3403

Halo halo!!

 

Itt felénk egy jó kiszuperált nagykéssel van kaparva.

Magam részéről én a kaparókést  is meg szoktam köszörülni durvább korongon, hogy jobban vigye a koszmót.

A perzselő maszek gyártmány az egész  nem nagyobb 55-60 cm hosszúnál.

 

 

Kedves zsolesz!!

 

Úgy gondolom egy 6 méter magas állvány elegendő neki.

zsolesz88 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3402

Sziasztok!

Már régóta olvasom ezt a fórumot mint tanuló. Egyébbként 16 éves vagyok és Bács megyében tevékenykedem. Már sikerült eltanulgatnom a disznóvágást, persze nem teljesen, de már egy pár darabot egyedül levágtam már.

Nekem  van egy 3 lábú rémvasam 4.2 m hosszú, láncos csörlővel húzom föl rá a disznót. Azt szeretném megkérdezni attól aki vágott már marhát, hogy kb mekkora  állvány kell egy 6-7 mázsás marhához? Ha ki van nyitva az állványom akkor függőlegesen a csörlőtől 2.9 m-em van. Az elég e vagy hosszabbítsam meg a rémvasam?

lángölő Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3401

Hogy lehet képet feltölteni?

Előzmény: lángölő (3400)
lángölő Creative Commons License 2011.03.01 0 0 3400

Helló Földi!

 

 Nálunk az elterjedt eszköz a lapát a "nagyjára", egy kiszuperált kés az "aprajára". Utóbbi években mosásra még krumpliszsákot is használunk.

(körmöknél nagyon jól lehet vele tisztítani)

Feltöltök két képet egy új szerzeményről, egy kaparó eszközről. A legutóbbi vágásomnál kaptam.Nagyon jól lehet vele dolgozni.

 

Illetőleg egy nem mai darab acélnak a fényképe, amit ígértem. Valaki ismeri a "logót", netán az acél gyártmányát, kb. életkorát?

Nagyanyámtól hoztam el, kb. 30 éve.

Előzmény: csampilampi (3397)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!