Keresés

Részletes keresés

zsuzska60 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84548

egyértelműen a második!

Előzmény: Fémiparos (84546)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84547

van

nem jó

Előzmény: vizes ati (84545)
Fémiparos Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84546

Üdv. Mindenkinek.

Kérdésem a következő lenne:

Szimplafalú üst, gázfűtés, egyforma cefre, mennyiségre is, melyikből föl le előbb?

Kisebb átmérő magasabb üst, vagy nagyobb átmérő alacsonyabb üst.

Köszönöm.

 

vizes ati Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84545

Tisztelt fórumozók

 Szakmai kérdéssel fordulnék önökhöz. 2 db 50l-es söröshordót szeretnék egymáshoz hegeszteni, űrtartalom növelés céljából. A föző duplikálva lenne, hőközlő olajjal, réz sisakkal. Van valakinek ezzel kapcsolatosan tapasztalata, véleménye.

 

 

gombászok Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84544

Hát, jelenthet akár jól felálló tehetséget is?!

Előzmény: TINTUS (84538)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84543

Saját cefre!

Eddig úgy főzettem,de amikor szedtem a cseresznyét megfogadtam,h nemviszem már sehova!Addig nemleszkifőzve míg én kinem főzöm! :)

 

Ez lett az eredménye,de a 2.cseresznye már jobblesz! (remélem:)

 

"Az első palacsinta mindig rossz!" szokták mondani! :)

Előzmény: sogi01 (84536)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84542

Nagyon halványan emlékeztet a cseresznyére,de az idei jobb lesz! :)

Azt már rögtön főzöm! :)

Előzmény: zsuzska60 (84535)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84541

...pályinkás jó reggelt...

sogi01 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84540

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: sogi01 (84532)
norris53 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84539
Előzmény: TINTUS (84538)
TINTUS Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84538

Bujuk kolléga ez mit jelent:

Potenciális evapotranspiráció

sogi01 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84536

Tavaji cserkócefrémet 5.napon főztem!

Tudod kitől volt? :DD

Előzmény: zsuzska60 (84535)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84535

Jól gondolod!

Ötlet: máskor főzd ki max 2 hát múlva

Előzmény: Törölt nick (84534)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84534

Tavalyi cseresznye cefrét főztem!Légmentesen lezárva,hüvös helyen volt tárolva!Lefőzve viszont semmi aromája ,illata!!

Gondolom az "idő vasfoga" a hibás! :)

Valakinek valami ötlete?

Vagy nemjól főztem?

rézműves1 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84533

...pályinkás jó reggelt....

sogi01 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84532

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: sogi01 (84516)
Cipurró Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84531

Őszibarack cefréből ennyi idő után nagy valószínűséggel már ecet lesz.Én nem sok reményt fűznék hozzá.

Üdv

manta-z Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84530

Kiderül, gyorsban ki akarom főzni mert CO párnája sincs annyit szórakoztam vele.

Amúgy semmilyen rossz illata nincs.

Tavaly ősszel a normálisan kierjesztett narancscefrémet kóstolgattam.

Hasonló íze volt annak is, remélem szerencsém lesz.

Sajnos nem tudtam értelmes helyen erjeszteni és bejöttek a hidegek, ezért húzódott el a történet.

 

 

Előzmény: kupeci (84529)
kupeci Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84529

Nem akarlak ijesztgetni, de lehet kierjedt, és meg is savanyodott:(

Előzmény: manta-z (84528)
manta-z Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84528

Köszönöm az ötletet, le is teszteltem, úgy tűnik szedhetm elő téli álmából a főzőt.

Ezen felbuzdulva kicsit komolyabban beleettem a cefrébe.

Nem tudom a múltkor hová dugtam az ujjamat de ez most durván savanyú.

Előzmény: firekiller (84527)
firekiller Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84527

Üdv manta-z!

 

Az ősszel elrakott őszid nagy valószínűséggel kierjedt, hacsak nem raktál bele tartósítószert vagy hőkezelted.

Rakj egy liternyi cefrét lábasba és kezd el főzni, mikor már jó forró a cefre( 50-70 fok) fedd le a lábost egy hideg tányérral. Egy perc múlva vedd le a tányért és a lecsapódott párát nyald meg. Ha alkoholízű akkor főzheted. Ha nem akkor passz :(

Előzmény: manta-z (84523)
manta-z Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84526

Hideg volt néha max 5-8C.

Belenyaltam a cefrébe és édes, nem savanyú.

Előzmény: comad2 (84525)
comad2 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84525

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de lehet, hogy már ősszel kierjedt és most azért nem? És ha nem erjedt ki ősszel akkor miért nem? Néztél akkoriban rá?

Előzmény: manta-z (84523)
manta-z Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84524

Kapott 3% zsákos napfényt is.

Előzmény: manta-z (84523)
manta-z Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84523

Üdvözletem!

 

Kérnék egy kis segítséget.

Tavaly ősszel kényszerűségből el kellett tennem 60 L őszibarackot. Pépesített állapotban volt pektinbontó és savazás (Ph=3) után. Így vészelte át a telet, a maximum hőmérséklet 8C körül lehetett. Most hogy jobb idő lett úgy gondoltam kierjesztem. A hordók felbontása után minden rendben volt a pépnek teljesen jó illata volt, mintha tegnap turmixoltam volna össze. Hozzáadtam borélesztőt de semmi nem történt. Gondoltam még hideg van ezért 3 nap után hidegtűrővel is nekimentem. Azóta eltelt 3 nap Semmi nem történik. A cefre 20 fok körül van. Ízre illatra nincs kierjedve és minimális CO képződés sincs.

Valakinek van ötlete, hogy mi lehet ezzel?

 

 

 

hal65 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84522
Kicsit átrajzoltam.
Majd elküldöm Neked.
Természetesen a magyarázattal együtt.
Előzmény: Feriba51 (84521)
Feriba51 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84521

Pedig azt a skiccet, amit feltettem neked, érdemes jobban megnézni.

Az nem csak deflegmál, hanem rektifikál is.

Pláne, ha a terelő tányér felső felületére egy "kapillárisan párologtató" anyagot szerkesztenénk. Na most ez tényleg ne rongy legyen, hanem valami rézreszelék.

Csak, hogy visszatérjünk a megszokott komolyságunkhoz.:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: hal65 (84520)
hal65 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84520
Na ez is látszik a hszólásokon :)
Előzmény: Feriba51 (84519)
Feriba51 Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84519

De van mit inni:-))))

Jó nedűt!!!

Előzmény: kupeci (84518)
kupeci Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84518

:)

Előzmény: sogi01 (84515)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!