Másik ötlet, egy katonai gulyáságyú üst beszerzése, ezek általában 75 literesek, de van jól zárható fedelük, savállóból vannak, gyorsan át lehetne alakítani, hátránya, hogy ezt mások is tudják, és 60-80 ezerbe is belekerülnek. Meg aztán mégsem 100 literes.
Ez itt egy pici 50 literes üst, de 10-12000 ft körül lehet kapni ugyanilyen zománcos üstöt 100 literesben is. Ha sok pénzed van, a vaterán hirdetnek ugyan ilyen gyári 100 literest savállóból is, szintén 66 cm átmérő, de 40-50 ezer ft. "Csak" a fedelet, a tömítését, és a könnyű nyitás-zárást kell megoldani, ami egyáltalán nem egyszerű feladat. 66 cm a 100 literes üstök átmérője. De talán nem lehetetlen, egy-két terv már alakulgat a fejemben, ezzel kapcsolatosan, remélem össze tudom hozni és jó is lesz.
..."Kisebb átmérő magasabb üst, vagy nagyobb átmérő alacsonyabb üst."...
...inkább szélesebb legyen, mint magas, vagy legalább is egyforma (négyzetes), ahogyan azt a többiek is mondják...
...gondolj a szélesebb edény, nagyobb párolgási felületére...ez még a négyzetes edényben is alacsonyabb cefreréteget
jelent, mert ugye az edényt sosem tesszük tele, tehát az arány itt is inkább széles, mint magas...
...így megvalósítható (ha megfelelő a fűtőteljesítmény) az az egyszerű követelmény, hogy a cefrefőzéskor (alágyújtástól számítva) 1-óra múlva csöpögjön és 2 és fél, 3-óra óra alatt lefőjön a teljes mennyiség...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
8-10 óra alatt le is tudod főzni a 100 liter cefrét! Ha nem hiszed gyere a szomszédomba, mert őket 4 éve ne tudom meggyőzni, hogy egy ágyucsőben nem lehet normálisan főzni:)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Az ősszel elrakott őszid nagy valószínűséggel kierjedt, hacsak nem raktál bele tartósítószert vagy hőkezelted.
Rakj egy liternyi cefrét lábasba és kezd el főzni, mikor már jó forró a cefre( 50-70 fok) fedd le a lábost egy hideg tányérral. Egy perc múlva vedd le a tányért és a lecsapódott párát nyald meg. Ha alkoholízű akkor főzheted. Ha nem akkor passz :(