Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2013.04.19 0 0 84560

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (84552)
fürészes Creative Commons License 2013.04.18 0 0 84559

Másfeles, a fenék meg minél vastagabb annál jobb a leégés végett. DE csináld nagyobbra, vagy csináltasd, mivel üst alakú, és a felhabzás végett elkell hagyni a tetejétől kb 10 cm,És mivel ott a legszélesebb része így jóval kevesebb fér bele, szóval 10 cm el legyen magasabb a gyárinál. A zárásra is van egy ötletem ha nem vagy ellene a vízzáros megoldásnak,.

Előzmény: Törölt nick (84558)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.18 0 0 84558

Fogalmam sincs, hogy a gyáriak milyen vastagok, majd a többiek megmondják.

Előzmény: vizes ati (84557)
vizes ati Creative Commons License 2013.04.18 0 0 84557

Üdv.

Saválló lemezből ha kihengereltetném,  méretre, mi a minimális lemezvastagság?

Gyári főzőknél mik a jellemző méretek?

Előzmény: Törölt nick (84556)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.18 0 0 84556

Másik ötlet, egy katonai gulyáságyú üst beszerzése, ezek általában 75 literesek, de van jól zárható fedelük, savállóból vannak, gyorsan át lehetne alakítani, hátránya, hogy ezt mások is tudják, és 60-80 ezerbe is belekerülnek. Meg aztán mégsem 100 literes.

Előzmény: Törölt nick (84555)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.18 0 0 84555

Szia! Alternatíva: 

Ez itt egy pici 50 literes üst, de 10-12000 ft körül lehet kapni ugyanilyen zománcos üstöt 100 literesben is. Ha sok pénzed van, a vaterán hirdetnek ugyan ilyen gyári 100 literest savállóból is, szintén 66 cm átmérő, de 40-50 ezer ft. "Csak" a fedelet, a tömítését, és a könnyű nyitás-zárást kell megoldani, ami egyáltalán nem egyszerű feladat. 66 cm a 100 literes üstök átmérője. De talán nem lehetetlen, egy-két terv már alakulgat a fejemben, ezzel kapcsolatosan, remélem össze tudom hozni és jó is lesz.

Előzmény: vizes ati (84550)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.18 0 0 84554

...pályinkás jó reggelt...

 

                 ..."Kisebb átmérő magasabb üst, vagy nagyobb átmérő alacsonyabb üst."...

 

...inkább szélesebb legyen, mint magas, vagy legalább is egyforma (négyzetes), ahogyan azt a többiek is mondják...

...gondolj a szélesebb edény, nagyobb párolgási felületére...ez még a négyzetes edényben is alacsonyabb cefreréteget

jelent, mert ugye az edényt sosem tesszük tele, tehát az arány itt is inkább széles, mint magas...

 

...így megvalósítható (ha megfelelő a fűtőteljesítmény) az az egyszerű követelmény, hogy a cefrefőzéskor (alágyújtástól számítva) 1-óra múlva csöpögjön és 2 és fél, 3-óra óra alatt lefőjön a teljes mennyiség...

Előzmény: Fémiparos (84546)
foxrudi Creative Commons License 2013.04.18 0 0 84553

Üdv.

  Így van,arra törekedj,inkább szélesebb legyen mint magasabb.

pl:100l-eshez 500x500,600x360,560x400.Átmérő/magasság mm-ben.

Előzmény: Fémiparos (84546)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.18 0 0 84552

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: sogi01 (84540)
foxrudi Creative Commons License 2013.04.18 0 0 84551

Üdv.

 PL: Nagykonyhai üst átalakítva,esetleg szerezz 500mm-es saválló csövet,500mm magasat.

Előzmény: vizes ati (84550)
vizes ati Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84550

Söröshordón kivül, milyen alternatívák lehetnek, 100 l körüli üstméretre.

Előzmény: bujukcekmece (84549)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84549

8-10 óra alatt le is tudod főzni a 100 liter cefrét! Ha nem hiszed gyere a szomszédomba, mert őket 4 éve ne tudom meggyőzni, hogy egy ágyucsőben nem lehet normálisan főzni:)

Előzmény: vizes ati (84545)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84548

egyértelműen a második!

Előzmény: Fémiparos (84546)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84547

van

nem jó

Előzmény: vizes ati (84545)
Fémiparos Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84546

Üdv. Mindenkinek.

Kérdésem a következő lenne:

Szimplafalú üst, gázfűtés, egyforma cefre, mennyiségre is, melyikből föl le előbb?

Kisebb átmérő magasabb üst, vagy nagyobb átmérő alacsonyabb üst.

Köszönöm.

 

vizes ati Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84545

Tisztelt fórumozók

 Szakmai kérdéssel fordulnék önökhöz. 2 db 50l-es söröshordót szeretnék egymáshoz hegeszteni, űrtartalom növelés céljából. A föző duplikálva lenne, hőközlő olajjal, réz sisakkal. Van valakinek ezzel kapcsolatosan tapasztalata, véleménye.

 

 

gombászok Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84544

Hát, jelenthet akár jól felálló tehetséget is?!

Előzmény: TINTUS (84538)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84543

Saját cefre!

Eddig úgy főzettem,de amikor szedtem a cseresznyét megfogadtam,h nemviszem már sehova!Addig nemleszkifőzve míg én kinem főzöm! :)

 

Ez lett az eredménye,de a 2.cseresznye már jobblesz! (remélem:)

 

"Az első palacsinta mindig rossz!" szokták mondani! :)

Előzmény: sogi01 (84536)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84542

Nagyon halványan emlékeztet a cseresznyére,de az idei jobb lesz! :)

Azt már rögtön főzöm! :)

Előzmény: zsuzska60 (84535)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84541

...pályinkás jó reggelt...

sogi01 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 84540

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: sogi01 (84532)
norris53 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84539
Előzmény: TINTUS (84538)
TINTUS Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84538

Bujuk kolléga ez mit jelent:

Potenciális evapotranspiráció

sogi01 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84536

Tavaji cserkócefrémet 5.napon főztem!

Tudod kitől volt? :DD

Előzmény: zsuzska60 (84535)
zsuzska60 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84535

Jól gondolod!

Ötlet: máskor főzd ki max 2 hát múlva

Előzmény: Törölt nick (84534)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84534

Tavalyi cseresznye cefrét főztem!Légmentesen lezárva,hüvös helyen volt tárolva!Lefőzve viszont semmi aromája ,illata!!

Gondolom az "idő vasfoga" a hibás! :)

Valakinek valami ötlete?

Vagy nemjól főztem?

rézműves1 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84533

...pályinkás jó reggelt....

sogi01 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 84532

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: sogi01 (84516)
Cipurró Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84531

Őszibarack cefréből ennyi idő után nagy valószínűséggel már ecet lesz.Én nem sok reményt fűznék hozzá.

Üdv

manta-z Creative Commons License 2013.04.15 0 0 84530

Kiderül, gyorsban ki akarom főzni mert CO párnája sincs annyit szórakoztam vele.

Amúgy semmilyen rossz illata nincs.

Tavaly ősszel a normálisan kierjesztett narancscefrémet kóstolgattam.

Hasonló íze volt annak is, remélem szerencsém lesz.

Sajnos nem tudtam értelmes helyen erjeszteni és bejöttek a hidegek, ezért húzódott el a történet.

 

 

Előzmény: kupeci (84529)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!