Keresés

Részletes keresés

bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84616

"degustatio" módszer a leginkább célravezető! Ez egy latin eljárás, de sok főzdés és magánfőző használja!

 

Előzmény: jani&999 (84615)
jani&999 Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84615

A kérdésem az lenne, hogy a cefrét mivel és hogy tudom megmérni, hogy érdemes-e kifőzni?

Vettem valami cefrefokolót, de az a cukortartalmát méri szerintem abból nem lehet megállapítani, egyébként ahhoz nincs valami táblázat mint a szeszfokolóhoz hány ne csak 20 celsius fokon lehessen mérni?

Előre is köszönöm a segítséget!

vasbicikli Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84614

Szépek!

Szilva, körte, meggy, cseri felénk is rendben, de a kajszi kampobasszó, idén már sokadjára :(

Előzmény: norris53 (84600)
obsitos3 Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84613

Pálinkaszag lesz a szobában,bocs,-illat,ami kijut a szobába,az hiányozni fog az üvegből.Az alkohol párolog,ezért a koncentrációja kismértékben,de csökken.

Előzmény: csenksz (84609)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84612

...pályinkás jó reggelt...

sogi01 Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84611

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (84589)
foxrudi Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84610

Ha nincsen letakarva,könnyen meglepik azok a fránya muslincák!

Előzmény: csenksz (84609)
csenksz Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84609

Sziasztok!

 

Lenne egy kérdésem:

 

Történik e íz vagy illat változás a pálinkában ha az üveg nyitva marad egész éjszaka a szobában?

 

Üdv:Zoli

sogi01 Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84608

:))

Előzmény: feva7070 (84597)
stapika Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84607

"Schengeni határokon belül azt hozol-viszel, amit szeretnél."

   nem hiszem hogy kivárna addig még itt Schengeni határ lesz.:-)

Előzmény: pálinkaüst (84604)
kupeci Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84606

De jó Neked!:)

Előzmény: norris53 (84600)
kupeci Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84605

Ha mechanikailag hozzáférhető helyen van akkor sarokcsiszolóra szerelhelhető drótkorong.

Előzmény: caniculus (84601)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84604

Schengeni határokon belül azt hozol-viszel, amit szeretnél. A törvény betűje szerint az ÁFA különbséget itthon be kellene fizetni (ez az elmélet, a gyakorlat pont az ellenkezője).

Előzmény: vizes ati (84602)
stapika Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84603

A keverő sárgarézből van(volt).

 Ellensúlyozza a szimpla falat.Emailba érdeklődj az ára után,szerintem válaszolnak magyarul is,ha nem,írd meg nekem melyik érdekel(a címem publikus).

  Ha közel laksz a határhoz,fordulsz kettőt,vagy többet,nem törvényellenes.:-)

Előzmény: vizes ati (84602)
vizes ati Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84602

Üdv.

Szimpatikusak ezek a főzőtípusok - minden alkatrésze vörösréz; - egyszerű  vízzáras tömítés; - könnyű űrítés;

Gyenge pontját a szimpla falában látom laikusként. ( leégés veszélye! )

Ha Szabadkáról behoznám a gyártótól, mennyivel lenne kedvezőbb? ( vám,ÁFA stb...)

Várom a fórumozók használati és gyakorlati véleményeit.

Előzmény: stapika (84582)
caniculus Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84601

Elkészültem a saját főzővel: 50 literes szimplafalú söröshordó kivehető keverővel, 2db 14 literes réz bogrács sisaknak, 1m hosszú (D 100mm) léghűtéses vörösréz deflegmátor.

 

Tanácsot kérnék a hozzáértőktől, hogy mivel tisztítsam ki az egyik oldalon nyitott csövet. Kézzel és kefével nem tudtam lesúrolni a lágyforrasztás után visszamaradt folyasztószer és forraszanyag maradványokat. Eddig súrolószerrel próbálkoztam, de az nem viszi. Rozsdaoldó/fémtisztítóval próbálkoznék még, de félek, hogy abból is visszamarad valami, ami átmegy főzésnél.

 

Kell egyáltalán a tisztítás? Elsőre vizet főztem rajta, de két óra után is gyengén opálos maradt a párlat. Mit tegyek? Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

 

A képen látható üveghűtőt le kell cserélni átfolyós rézre, mert kicsi a teljesítménye.

 

norris53 Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84600

Virágzik a körte !!  Pálinkás szép vasárnapot !!

A cseresznyeRingló és a szilva :-)

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84599

Ok!Azlesz! :)

Köszönöm!

Előzmény: csalitos (84596)
stapika Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84598

"az egyik már április végén ért tavaly."

   szobai?:-))

Előzmény: feva7070 (84597)
feva7070 Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84597

Köszönöm a válaszodat. Két hatalmas fám van, az egyik már április végén ért tavaly. Dekkoltam órákat a hordó mellett a magozással, ezt akartam megúszni...Még egyszer köszi...

Előzmény: sogi01 (84586)
csalitos Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84596

   Hello Palika83

   Ajánlom, hogy töltsd ki a "Részletes keresés" kockát. Írd be, hogy "opálos", majd Ok.

   Ui: Ez most nem azt jelenti, hogy nem akar senki váloszolni, hanem azt, hogy amit túdni kell, már minde le van itt írva. Egy kicsit olvasgassál, ne kelljen annyit pötyögtetni.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Törölt nick (84595)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84595

Alkoholfok beállításánál opálos lett a pálinkám!Desztiláltvízzel higítottam fel!Az összekeverésnél sem történt semmi, de amikor átöntöttem 1 másik üvegben akkor opálosodott be!!

Lehet h túl gyorsan öntöttem és attól lett?

Megszüntethető ez újrafőzés nélkül?

rézműves1 Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84594

....pályinkás jó reggelt...

snapszmester Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84593

Bolti keverőszárral csinálod akkor nem zúzod össze a magot és ha alapos volt a turmixolás, hordóba rakás előtt értelmetlen a nyomkodás. Esetleg turmixolás előtt van értelme.

Előzmény: pálinkás-doszi (84588)
barkócza Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84592

A cefrébe kerülhet, csak főzés előtt kell eltávolítani a magot. Pontosabban ez ízlés kérdése, van, aki a magíz kedvéért szándékosan hagy benne (visszatesz) valamennyi magot.

Előzmény: feva7070 (84584)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84591

Tömítésre szükség lehet majd, innen lehet csemegézni, rengeteg alakú van.:http://bolthely.hu/szilikongumi/fokat/4d0dd5473d7c4_Szilikon_termekeink

 Én jövő héten bekukkantok a környékbeli méh-telepekre is, hátha találok valami olyat, ami jó lenne.

Előzmény: vizes ati (84581)
TINTUS Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84590

 

Meggy és cseresznye cefre magjainak rostálása.

sogi01 Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84589

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (84568)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84588

Szia!

Cefrézésnél keverőszállal kell turmixolni, figyelve hogy a magokat ne zúzd szét. Ami még segít ha kézzel is szétnyomkodod, még a hordóba rakás előtt. Így ha kierjedt, akkor a nagy része leül az aljára. Valamennyi marad benne így is úgyis. 

Üdv.

Előzmény: feva7070 (84584)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.21 0 0 84587

Ídézet a linkből!

 

"2.4. Élesztővel való beoltás Célja: az erjedés gyors beindítása, szakszerű „vezetése”,az összes cukor kierjesztése (alkohollá alakítása), íz- és aromaanyagok képzése, zavaró melléktermékek keletkezésének megakadályozása"

Előzmény: citrus04 (84583)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!