A kérdésem az lenne, hogy a cefrét mivel és hogy tudom megmérni, hogy érdemes-e kifőzni?
Vettem valami cefrefokolót, de az a cukortartalmát méri szerintem abból nem lehet megállapítani, egyébként ahhoz nincs valami táblázat mint a szeszfokolóhoz hány ne csak 20 celsius fokon lehessen mérni?
Pálinkaszag lesz a szobában,bocs,-illat,ami kijut a szobába,az hiányozni fog az üvegből.Az alkohol párolog,ezért a koncentrációja kismértékben,de csökken.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Schengeni határokon belül azt hozol-viszel, amit szeretnél. A törvény betűje szerint az ÁFA különbséget itthon be kellene fizetni (ez az elmélet, a gyakorlat pont az ellenkezője).
Elkészültem a saját főzővel: 50 literes szimplafalú söröshordó kivehető keverővel, 2db 14 literes réz bogrács sisaknak, 1m hosszú (D 100mm) léghűtéses vörösréz deflegmátor.
Tanácsot kérnék a hozzáértőktől, hogy mivel tisztítsam ki az egyik oldalon nyitott csövet. Kézzel és kefével nem tudtam lesúrolni a lágyforrasztás után visszamaradt folyasztószer és forraszanyag maradványokat. Eddig súrolószerrel próbálkoztam, de az nem viszi. Rozsdaoldó/fémtisztítóval próbálkoznék még, de félek, hogy abból is visszamarad valami, ami átmegy főzésnél.
Kell egyáltalán a tisztítás? Elsőre vizet főztem rajta, de két óra után is gyengén opálos maradt a párlat. Mit tegyek? Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
A képen látható üveghűtőt le kell cserélni átfolyós rézre, mert kicsi a teljesítménye.
Köszönöm a válaszodat. Két hatalmas fám van, az egyik már április végén ért tavaly. Dekkoltam órákat a hordó mellett a magozással, ezt akartam megúszni...Még egyszer köszi...
Ajánlom, hogy töltsd ki a "Részletes keresés" kockát. Írd be, hogy "opálos", majd Ok.
Ui: Ez most nem azt jelenti, hogy nem akar senki váloszolni, hanem azt, hogy amit túdni kell, már minde le van itt írva. Egy kicsit olvasgassál, ne kelljen annyit pötyögtetni.
Alkoholfok beállításánál opálos lett a pálinkám!Desztiláltvízzel higítottam fel!Az összekeverésnél sem történt semmi, de amikor átöntöttem 1 másik üvegben akkor opálosodott be!!
Bolti keverőszárral csinálod akkor nem zúzod össze a magot és ha alapos volt a turmixolás, hordóba rakás előtt értelmetlen a nyomkodás. Esetleg turmixolás előtt van értelme.
A cefrébe kerülhet, csak főzés előtt kell eltávolítani a magot. Pontosabban ez ízlés kérdése, van, aki a magíz kedvéért szándékosan hagy benne (visszatesz) valamennyi magot.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Cefrézésnél keverőszállal kell turmixolni, figyelve hogy a magokat ne zúzd szét. Ami még segít ha kézzel is szétnyomkodod, még a hordóba rakás előtt. Így ha kierjedt, akkor a nagy része leül az aljára. Valamennyi marad benne így is úgyis.
"2.4. Élesztővel való beoltás Célja: az erjedés gyors beindítása, szakszerű „vezetése”,az összes cukor kierjesztése (alkohollá alakítása), íz- és aromaanyagok képzése, zavaró melléktermékek keletkezésének megakadályozása"