Keresés

Részletes keresés

vizes ati Creative Commons License 2013.04.24 0 0 84646

Üdv.

A " mekis " és a normál háztartási sütő olaj között, mi a különbség?

Olajnál mennyi tágulási ráhagyást kell hagyni?

Olajszint jobb hogyha lejebb van mint a cefre szintje?

kupeci Creative Commons License 2013.04.24 0 0 84645

Nagyon szép lett!:)

Előzmény: caniculus (84644)
caniculus Creative Commons License 2013.04.24 0 0 84644

Réz tisztításra hatásos a higított (2-5%) háztartási sósav. Teljesen feltöltöttem a ledugózott deflegmátor csövet, utána pedig az erősen szennyezett felső részt átdörzsöltem szivaccsal.

 

Ilyen lett:

 

És az új hűtő:

Előzmény: kupeci (84605)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.24 0 0 84643
Ha jól van méretezve a duplikáció, a felfűtési idő nem nagyon változik, pont azért mert döngethetsz alatta. A megnövelt fűtési térfogat miatt több energia kell, de ez se több 15-20%-nál. Főleg, ha be is építed, vagy szigeteled. Az olaj nagyon kiváló ahogy kovako írta, én pl. Mekis olajat használok 13 litert az 50 literes s.hordó körül. Ha van lehetőséged, semmi esetre se válaszd a szimplát!
Előzmény: vizes ati (84638)
fürészes Creative Commons License 2013.04.24 0 0 84642

 

Szia szerintem jóval több lesz a lefőzési idő a duplafalunál,meg tüzelő anyagba is jóval több kell hozzá, tapasztalatból mondom, próbáltam mind kettőt!Szimpla falu keverős és nincs leégés!Mivel mozgatod a cefrét így elősegíted a párolgást is, persze magától is mozog a cefre a melegítéstől de nem úgy.

 

Előzmény: vizes ati (84638)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 84641

...pályinkás jó reggelt...

kovako79 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 84640

Szia!

Olajra sok lehetőség van.

Pl: trafó, Mol-os thermo, "használt" McDonald-os :)

A főzési idő inkább csökken, mert nem kell olyan óvatosan fűteni hiszen nem ég le a cefre....

Olvass vissza mert szerintem találsz még lehetőséget.

Előzmény: vizes ati (84638)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 84639

                                                    vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: sogi01 (84627)
vizes ati Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84638

Tisztelt fórumozók

Duplafalú főzőnél, milyen hőközlő olaj vált be legjobban?

80 l-es duplafalú üstnél, kb. mennyivel nővekszik a főzési idő,  ui. szimplához képest?

templomhegyi Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84637

Boldog nevetek napját kedves Bélákés egy kisérő

norris53 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84636

Isten és a pálinka éltesse Béláinkat !!

 

http://www.youtube.com/watch?v=g0A8jfosr2Q

 

 

Ezen a tikkasztó nyári meleg - napon :-)

vinik táltos Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84635

 

Nálam is hasonló a helyzet.

Ezek a 7. éves pálinkafáim. A kajszi zsongott a méhektől, tele is van a virágtő a kis barackokkal.

A szilva, cseresznye, meggy szépen virágzik, de elvétve látok egy-két méhecskét.

Előzmény: bujukcekmece (84617)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84634

...szia Hal...nagyon be lehetett "csápolva" az a NAV-os, aki ezt neked mondta, mert ez egy baromság...

...az előbb beszéltem a Kelet-pestiekkel, a Rózsa utcai NAV-központból...tudod, ezek járnak ki ellenőrzésre, ha ilyen

jövedéki téma van...

...azt mondta az egyik ottani "kijárós", hogy még ilyet nem is hallott...de ha a sisakot is megtöltöd cefrével és ráfordítva

benne marad, akkor beleszámít...volt humorérzéke a csávónak...

 

...úgyhogy csak az üst térfogata számít bele az űrtartalomba...de kérdezd meg Te is...

Előzmény: hal65 (84631)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84633

...nagyon kellemes lett, az utóját már magunk elől is dugdosom, hogy kitartson a következőig, pedig nem vagyok egy nagy ivó...

Előzmény: csenksz (84632)
csenksz Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84632

Köszi szépen.

 

Sajnálom h nincs eper. Tavalyról azért még lenne még mit megnézetni. Saszla, Zalagyöngye, Ringló és 

Otelló. Érdekes h bornak nagyon finom illata és jellegzetes íze volt, de pálinkának már nem. Lehet h nem volt elég a 2 hónapos kóstolási idő és nyárra már jó lesz.  A leg rosszabb élmény h főzéskor a főzőt nagyon megfogta. Alig tudtuk kimosni.

 

Az én Saszla és a Zalagyöngye pálinkámnak  nincs valami jellegzetes  ízük mint pl a cserszeginek, de nagyon érezni h szőlő pálinkák. Saszlát biztos nem fogok többet főzni. A ringlót meg csak jó inni. Ezen meglepődtem miután azért itt nem volt valami lelkes a társaság iránta.

 

Neked h sikerült a Lepoticád?

 

 

Előzmény: rézműves1 (84629)
hal65 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84631
Béláim!
Boldog névnapot kívánok!

Más.
Tisztelt főzőépítők.
Azt tudnotok kell mielőtt megépítenétek, átszabnátok üstjeiteket, hogy a nav, úgy méri az üst literszámát, hogy a sisak térfogatát is beleszámolja a hasznos térfogatba! Jó, ha ezt figyelebe veszitek az üst kiválasztásakor.
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84630

...én csak azt a fölső, kb. 10-centit sajnálnám, amit a fülekkel együtt le kéne vágni, hogy 100-literen belül legyen...

...de utána még szépen be is kéne peremezni, pl egy 5-ös rozsdamentes pálcát belehúzva, hogy legyen tartása...

Előzmény: foxrudi (84626)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84629

...gratula, csak így tovább...azt hiszem az idén nem nagyon eprezünk...tavaly már az enyém ilyenkor javában forrt...

Előzmény: csenksz (84625)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84628

...pályinkás jó reggelt....

sogi01 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84627

                                                     vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

http://www.snapszmester.try.hu/   

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: sogi01 (84611)
foxrudi Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84626

Na ez addig nem lesz meg,mert lejár az aukció,de én kint vagyok Orpundban,Biel mellett van.Még tőlem is 200kmre van.

Viszont állandó éjszakás vagyok,így nehézkesebb.Nagyon gondolkodom rajta.

Előzmény: Babar66 (84620)
csenksz Creative Commons License 2013.04.23 0 0 84625

Sziasztok!

 

Köszönöm a válaszokat. Csak azért kérdeztem, mert a hétvégén elvittem versenyre 3 féle pálinkámat és egyedül a Lepotica nem kapott semmit. A pincében tároltam őket és estére felhoztam a lakásba. Sajnos elfelejtettem számolnia a hőmérséklet különbségből fakadó térfogat változással és a dugót kilökte magából (gondolom ezért köpte ki), a másik két minta viszont zárva maradt. Így a szilva szellőzött egy kicsit. Nem cseréltem ki mert nekem előtte és utána is  ízlett illatra és ízre is.

 

Egyébként egy bronzot (cserszegi) és egy ezüstöt(muskotályos szőlő) kaptam.

 

Üdv:Zoli

barkócza Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84624

Babar kolléga orális élvezetekre szólít föl. :) Vagyis kóstold meg a cefrét.

 

A cefre alkoholtartalmának megállapítása sűrűsőgméréssel (fokolóval) nagyon kétséges. A használható módszer a forráspont megállapítása. Keress rá a "Malligand készülék"-re.

Előzmény: jani&999 (84623)
jani&999 Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84623

És az mi, mert nem találom?

Előzmény: bujukcekmece (84616)
norris53 Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84622

Szia TINTUS  !

Az már biztos romlott lehet :-) inkább küld vissza ne hogy megártson :-)))))))))))))

Pálinkás jó estét '

Előzmény: TINTUS (84621)
TINTUS Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84621

Nagyon szépek a fáid.   A cseresznyédet hétvégén verem csapra..........

Előzmény: norris53 (84600)
Babar66 Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84620

Igen. Jók az arányai, nem spórolták ki az anyagot belőle, a mérete is jó, és 120CHF nem is lenne sok érte.

/ Nyáron megyünk Zürichbe, elhozzam neked?  :))    /

Előzmény: foxrudi (84619)
foxrudi Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84619
bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84618

Friss pálinkánál jó hatásfokú szellőztetés is lehet, ha estére nem zárod le az üveget. De ha úgy hagytad és azért kérded, akkor úgy is érzed, hogy történt é e változás, ha meg nem azért kérded, akkor meg biztos valami bibi van a pálinkával:)

Előzmény: csenksz (84609)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.22 0 0 84617

Tényleg marha szépen virágzik minden, csak nézzétek meg a méheket is!!!

Nálam a cseresznyefa totál virágos, de nagyon kevés a zümmögés, ebből még szarság lehet!

A kajszinak elég volt az a pár méh, de most hogy virágos már minden nagyon eloszilk a porzó hadsereg. A legnagyobb baj a marha meleg, ami sieteti a virágzást is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!