Réz tisztításra hatásos a higított (2-5%) háztartási sósav. Teljesen feltöltöttem a ledugózott deflegmátor csövet, utána pedig az erősen szennyezett felső részt átdörzsöltem szivaccsal.
Ha jól van méretezve a duplikáció, a felfűtési idő nem nagyon változik, pont azért mert döngethetsz alatta. A megnövelt fűtési térfogat miatt több energia kell, de ez se több 15-20%-nál. Főleg, ha be is építed, vagy szigeteled. Az olaj nagyon kiváló ahogy kovako írta, én pl. Mekis olajat használok 13 litert az 50 literes s.hordó körül. Ha van lehetőséged, semmi esetre se válaszd a szimplát!
Szia szerintem jóval több lesz a lefőzési idő a duplafalunál,meg tüzelő anyagba is jóval több kell hozzá, tapasztalatból mondom, próbáltam mind kettőt!Szimpla falu keverős és nincs leégés!Mivel mozgatod a cefrét így elősegíted a párolgást is, persze magától is mozog a cefre a melegítéstől de nem úgy.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Sajnálom h nincs eper. Tavalyról azért még lenne még mit megnézetni. Saszla, Zalagyöngye, Ringló és
Otelló. Érdekes h bornak nagyon finom illata és jellegzetes íze volt, de pálinkának már nem. Lehet h nem volt elég a 2 hónapos kóstolási idő és nyárra már jó lesz. A leg rosszabb élmény h főzéskor a főzőt nagyon megfogta. Alig tudtuk kimosni.
Az én Saszla és a Zalagyöngye pálinkámnak nincs valami jellegzetes ízük mint pl a cserszeginek, de nagyon érezni h szőlő pálinkák. Saszlát biztos nem fogok többet főzni. A ringlót meg csak jó inni. Ezen meglepődtem miután azért itt nem volt valami lelkes a társaság iránta.
Más.
Tisztelt főzőépítők.
Azt tudnotok kell mielőtt megépítenétek, átszabnátok üstjeiteket, hogy a nav, úgy méri az üst literszámát, hogy a sisak térfogatát is beleszámolja a hasznos térfogatba! Jó, ha ezt figyelebe veszitek az üst kiválasztásakor.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Köszönöm a válaszokat. Csak azért kérdeztem, mert a hétvégén elvittem versenyre 3 féle pálinkámat és egyedül a Lepotica nem kapott semmit. A pincében tároltam őket és estére felhoztam a lakásba. Sajnos elfelejtettem számolnia a hőmérséklet különbségből fakadó térfogat változással és a dugót kilökte magából (gondolom ezért köpte ki), a másik két minta viszont zárva maradt. Így a szilva szellőzött egy kicsit. Nem cseréltem ki mert nekem előtte és utána is ízlett illatra és ízre is.
Egyébként egy bronzot (cserszegi) és egy ezüstöt(muskotályos szőlő) kaptam.
Babar kolléga orális élvezetekre szólít föl. :) Vagyis kóstold meg a cefrét.
A cefre alkoholtartalmának megállapítása sűrűsőgméréssel (fokolóval) nagyon kétséges. A használható módszer a forráspont megállapítása. Keress rá a "Malligand készülék"-re.
Friss pálinkánál jó hatásfokú szellőztetés is lehet, ha estére nem zárod le az üveget. De ha úgy hagytad és azért kérded, akkor úgy is érzed, hogy történt é e változás, ha meg nem azért kérded, akkor meg biztos valami bibi van a pálinkával:)
Tényleg marha szépen virágzik minden, csak nézzétek meg a méheket is!!!
Nálam a cseresznyefa totál virágos, de nagyon kevés a zümmögés, ebből még szarság lehet!
A kajszinak elég volt az a pár méh, de most hogy virágos már minden nagyon eloszilk a porzó hadsereg. A legnagyobb baj a marha meleg, ami sieteti a virágzást is!