Először is próbálom megfejteni, hogy mit látok. Hűtőbordák egy henger körül, ami növeli a hűtőfelületet. Aztán három számítógépben használt ventilátor (kuler????). Ezek rásegítenek a hűtésre.
Na, most a kérdés: Mi lesz a célja???? Egy fokozott deflegmáció??? Esetleg maga a hűtő???
Az utóbbit szerintem nem tudja ellátni.
A deflegmációt igen, na de ne haragudj, látva ezt a konstrukciót, azt hiszem maradok a textilalapú kapilláris párologtatónál.:-))))
Gratulálok a munkádhoz, ahhoz, hogy keresel, mert az embernek ez a fő feladata ezen a Földön!!!!
Kellene egy kis segítség, most fogok elsőnek pálinkát főzni, de még a hordóra rakni akarok egy csapot, hogy csináljam, hogy ne szivárogjon körülötte?
A másik kérdésem, hogy mikor főzöm az elejéből el kell venni valamennyit, honnan tudom hogy mennyit?
wagner féle borfokmérő jó a pálinkához is, mert a szeszfokmérő amit vettem az 20 foktól mér ez a másik meg 0-tól 20-ig (ehez táblázatot hol találok? mert a másikhoz van, hogy hány celsiusfokon mennyi az alkoholtartalom)
Hallottam, még olyat, hogy feltud robbanni a főző, mire kell figyelni, hogy ne járjak úgy?
Nekem 50l-es duplafalú főzőm van olajjal van feltöltve és van rajta egy 120 celsiusfokig mérő fokmérő.
Sajnálom, hogy nem tudtam elmenni a zalaszentbalázsi pálinka mustrára, de azért becsempésztem a jó öreg "sziklakörtét" (tavaly betonkörte), mivel szentbalázsi barátommal főztem felesbe. Ő hozta a gyömölcsöt, és nem a többi csináltam. Pontosan úgy értékeltétek, ahogy én is, nehéz volt kitalálni, hogy olyan neve legyen, hogy ne tudjátok mit is fogtok inni, de mégis poróbáltuk tudatni, hogy ez nem a hagyományos körte izű körte:)