Keresés

Részletes keresés

templomhegyi Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84730

Ez az eredmény,akkor gratula!

Előzmény: faesztergályos (84726)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84729

kisajátítod ????:DDDD

Előzmény: templomhegyi (84728)
templomhegyi Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84728

Helló norris úram

Majd dugok el belőle csak eggyütt kóstolásra:)

Előzmény: norris53 (84724)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84727

Mint legifjab Zd társ szeretném savasolni,hogy idén legyen 2 verseny!

1.  Mint tavaj is!

2: Csak almával!

faesztergályos Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84726

Szia Bujuk! Én ott voltam!

 

 

Előzmény: bujukcekmece (84701)
hal65 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84725
Szerintem is! ;)
Előzmény: templomhegyi (84723)
norris53 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84724

Szeva "Hegylakó"

Iható iható - de mennyire - marad belőle ?

Előzmény: templomhegyi (84723)
templomhegyi Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84723

Hali hal úr

Ma főztem,főzöm az első adag almát .

Szerintem iható lessz:))

Előzmény: hal65 (84716)
norris53 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84722

Előre is kössz :-)

Előzmény: hal65 (84720)
norris53 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84721

Az a leg jobb-- a végn szokott jó lenni :-)))

Előzmény: hal65 (84719)
hal65 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84720
Küldök több, részletes fotót.
Előzmény: norris53 (84714)
hal65 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84719
Igen. Én leszek a takarítóbrigád, a végén:)
Előzmény: sogi01 (84717)
hal65 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84718
Szia Feribá!

Ha nem indulnánk új utakon, még mindig a barlangban laknánk! :)
Előzmény: Feriba51 (84709)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84717

Remélem ott leszel.....

KIBÉ lesszz NZD????

Előzmény: hal65 (84715)
hal65 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84716
Majd a próba után. Addig mondhatok bármit, mind találgatás lesz.
Előzmény: köműves (84707)
hal65 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84715
Simán :)
Előzmény: sogi01 (84706)
norris53 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84714

Pálinkás jó estét !

Az email címem publikus :-))

Előzmény: hal65 (84705)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84713

Hal kollégánk felrakott két képet a mostani kisérletröl....

Miért kell savazni????

Miért nem lehet megvárni a végeredményt???

 (már aki ott lehet a ZDN-n):DDDD

Feriba51 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84712

Rézművesnek meg ne válaszolj:-)))) Ő úgy is azt fogja mondani, hogy ilyet még nem látott egy főzdében sem, akkor pedig nem lehet jó:-)))))

További jó nedűt!!!!

Előzmény: Feriba51 (84709)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84711

...ventiilátorok=ventillátorok...

Előzmény: rézműves1 (84710)
rézműves1 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84710

...érdeklődéssel várjuk...

 

...fel is tud ermelkedni, vagy csak a hűtés miatt vannak a ventiilátorok???:):):)...

Előzmény: hal65 (84705)
Feriba51 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84709

Szia hal65!

 

Ilyenkor, mindig felkapom a fejem:-)))

Először is próbálom megfejteni, hogy mit látok. Hűtőbordák egy henger körül, ami növeli a hűtőfelületet. Aztán három számítógépben használt ventilátor (kuler????). Ezek rásegítenek a hűtésre.

Na, most a kérdés: Mi lesz a célja???? Egy fokozott deflegmáció??? Esetleg maga a hűtő???

Az utóbbit szerintem nem tudja ellátni.

A deflegmációt igen, na de ne haragudj, látva ezt a konstrukciót, azt hiszem maradok a textilalapú kapilláris párologtatónál.:-))))

Gratulálok a munkádhoz, ahhoz, hogy keresel, mert az embernek ez a fő feladata ezen a Földön!!!!

Jó nedűt!!!!

Előzmény: hal65 (84705)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84708

Reggel lessz egy link ott mindent megtalálsz!

Ha visszaolvastál volna,

most kevesebb kérdésed volna..

Előzmény: Szöcske 11 (84699)
köműves Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84707

Majd egy kis leírást,hogy mit is látunk és hogyan mükszik kérhetnénk?

Előzmény: hal65 (84705)
sogi01 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84706

Jól néz ki! Az almám nekem is most fog kiforrni,bár nem ott vettem ahol Te, azért lehet egy almaverseny NZD-n... Szerintetek? 

Előzmény: hal65 (84705)
hal65 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84705

Jelentem a "Torony" a finisbe ért.

Szerintem néhány nap, és .......

Jelenleg, még nem az igazi formáját mutatja, de kezd kikupálódni:)

 

 

foxrudi Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84704

 

Szia!Ezt minden reggel belinkelik,először ezt tanulmányozt át,és aztán kérdezz,amit esetleg nem értesz!

                                                         A tudás forrása

 www.snapszmester.try.hu 

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

 Nem lehet állandóan részletesen leírni mindent.Viszont itt megtalálod amire szükséged van!

Előzmény: jani&999 (84703)
jani&999 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84703

Kellene egy kis segítség, most fogok elsőnek pálinkát főzni, de még a hordóra rakni akarok egy csapot, hogy csináljam, hogy ne szivárogjon körülötte?

A másik kérdésem, hogy mikor főzöm az elejéből el kell venni valamennyit, honnan tudom hogy mennyit?

wagner féle borfokmérő jó a pálinkához is, mert a szeszfokmérő amit vettem az 20 foktól mér ez a másik meg 0-tól 20-ig (ehez táblázatot hol találok? mert a másikhoz van, hogy hány celsiusfokon mennyi az alkoholtartalom)

Hallottam, még olyat, hogy feltud robbanni a főző, mire kell figyelni, hogy ne járjak úgy?

Nekem 50l-es duplafalú főzőm van olajjal van feltöltve és van rajta egy 120 celsiusfokig mérő fokmérő.

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84702

Üdv Szöcske 11!

Röviden: Valaki tanítson meg pálinkátfőzni és fizetsz neki?

Nemhiszem, h lesz rá válalkozó,de sok szerencsét!

Ha rosszul értelmeztem akkor bocsi! :)

Előzmény: Szöcske 11 (84699)
bujukcekmece Creative Commons License 2013.04.28 0 0 84701

Snapszmester és Nabiti!

Sajnálom, hogy nem tudtam elmenni a zalaszentbalázsi pálinka mustrára, de azért becsempésztem a jó öreg "sziklakörtét" (tavaly betonkörte), mivel szentbalázsi barátommal főztem felesbe. Ő hozta a gyömölcsöt, és nem a többi csináltam. Pontosan úgy értékeltétek, ahogy én is, nehéz volt kitalálni, hogy olyan neve legyen, hogy ne tudjátok mit is fogtok inni, de mégis poróbáltuk tudatni, hogy ez nem a hagyományos körte izű körte:)

No így kapott ezüst minősítést!

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!