Keresés

Részletes keresés

elham Creative Commons License 2016.11.15 0 2 18862

Sziasztok! Kedves Mindenki és Szakértő asszony!

Segítséget, tanácsot kérek Önöktől, Tőletek. 51 éves vagyok, 32 éves munkaviszonyom van,  legutóbbi munkahelyemen 20 éve vagyok, fizikai állományban. Augusztus óta vagyok betegállományban, többszöri porckorong sérv tünetei miatt (zsibbadás, szédülés, lábtól fejtetőig tartó iszonyú fájdalommal kísérve, de vár még rám egy MR vizsgálat). Többféle tizenéve fennálló betegségeim:  emésztőrendszeri betegségek (reflux, rekeszizom sérv, kontaminált vékonybél szindróma, hasnyálmirigy alul működés, vastagbélgyulladás, diverticulitis), pszichiátriai problémák (depresszió, pánikbetegség, agorafóbia, stb.) , amik miatt eleve sajnos igen sokszor voltam az utóbbi pár évben betegállományban, de a gerincsérveim betették a kaput, gyógyszereken, infúzión élek, többnyire fekszem, még egy kis boltba menetel  is nehezemre esik. Házimunkát sem tudok végezni, max. 1 órát egy nap. Ma volt a felülvizsgálat, a körzeti orvsom leszázalékolást javasolt.  A szakorvosi papírokat még össze kell szednem és januárban indul a menet. Fogalmam sincs mi lesz így az életemmel. Bocsássatok meg, de nem tudtam végigolvasni az egész fórumot, így csak rész információim vannak. Mit kell tudnom és tennem ahhoz, hogy ne maradjak itthon majd egy fillér nélkül és pozitív elbírálást kapjak? Kérlek segítsetek. Előre is nagyon köszönöm, ha szántok a problémámra egy kis időt.

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.15 0 2 18861

"A rehabilitációs ellátás ismételt megállapítása

 

A rehabilitációs ellátás a korábbi komplex minősítés során figyelembe nem vett, azt követően bekövetkezett egészségkárosodás és a jogosultsági feltételek fennállása esetén ismételten megállapítható.

A folyósítás megszűnését követően az érintett új igénybejelentéssel kérheti a megváltozott munkaképességű személyek ellátásának ismételt megállapítását.

Az ismételt rehabilitációs ellátás (vagy a rokkantsági ellátás) a korábbi komplex minősítés során figyelembe nem vett, azt követően bekövetkezett egészségkárosodás és a jogosultsági feltételek fennállása esetén állapítható meg."

Előzmény: Törölt nick (18860)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.15 0 3 18860

Sajnos sokan rosszul tudják! Valójában a rehab ellátás letelte előtt jóval hamarabb, 2 hónappal előtte  ismételten beadhatja a kérelmét (ha úgy ítéli meg, hogy rosszabbodott az állapota), aztán majd a Bizottság dönt.  

Addig pedig úgyis jár vizsgálatokra, melynek eredményeit időrendi sorrendben rendszerezze, hogy amikor kell, be tudja mutatni majd a az újbóli felülvizsgálaton. Nem fogják hívni, a rehab ellátottak maguk  kezdeményezik!

 

A rehab ellátottak egy része  az újbóli kérelem után ismételten megkapta a B1-es besorolását  van remény, mindenképpen próbálja meg majd, ha eljött az ideje! 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (18858)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.15 0 0 18859

3-év rehabilitáció,utánna nyílt munkaerő piac.

Előzmény: Törölt nick (18858)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.15 0 0 18858

Ha valakit B1 re vesznek, 41 %ra és 3 évre. 3 év után újra megkaphatja ezt az ellátást? Illető csak így tudott elhelyezkedni, hogy megváltozott munkaképességű, máskülönben sehova se kellett. Auchanba így alkalmazzák őt és szerintük ez az ellátás csak egyszer jár, többet nem kaphatja tovább. Ha lejár akkor felmondanak neki, mert nekik megv.munkaképességű ember kell. 

Tudtok erről valamit?

Maszatka55 Creative Commons License 2016.11.14 -1 2 18857

Sziasztok!

 

Ma kaptam meg az értesítést, 51% ÖEK kaptam, C2 kategória.  Biztosítási időm nincs, de EGYT-re úgy tudom jogosult vagyok.

A kérdésem az, hogy szerintetek mikor kaphatom meg az első pénzt? Egy rokonom szerint idén már kifogytak az erre szánt tartalékok, így lehet, hogy csak januárban kapok először pénzt (igaz akkor októberig visszamenőleg, mert akkor volt a felülvizsgálat).

mrduckhead Creative Commons License 2016.11.14 -1 1 18856

Köszönöm a válaszát BJ szakértő.

Különben elég szomorú,hogy biztositási idő hiánya miatt a D vagy E minősítésű beteg nem kaphat utazási kedvezményt és közgyógy ellátásra sem jogosult.Még az alapvető dolgokat is megvonják tőlük.

 

Politizálni nem akarok,de sajnos az emberiség "ilyen",ahogy ön leírta.Sose a "jó" vezérel  minket.Inkább az,hogy hogyan lehet egymást földbe tiporni,legyen ez ember-ember vagy nemzet-nemzet között.Ez nagyon rossz emberi tulajdonság.Én csak azon csodálkozok,hogy idáig eljutottunk,fent tudott maradni ez a "faj" a sok-sok önpusztító tevékenység mellett.Pedig nem érdemli meg.

 

Előzmény: BJszakért (18855)
BJszakért Creative Commons License 2016.11.14 -3 4 18855

Nem mrduck, jelenlegi jogszabályok alapján,

akinek csak szakvéleménye van D,E minősítésről, de nem részesül rokkantsági ellátásban, az NEM részesülhet és nem kap Nyufigtól 16 alkalmas (karikák) utazási kedvezményt a vonatkozó Korm.r. értelmében, ugyanis mindkét feltételnek teljesülnie kell, és csak abban az esetben kap automatikusan Nyufigtól ilyet, mert megküldi a határozatot Rehab Hatóság Nyufignak, mindkét hivatal a Kormányhivatalon belül van.

 

Ugyan ez vonatkozik a közgyógy ellátásra is, mindkét feltételnek teljesülnie kell, D,E minősítés és rokk.ellátásban részesül, ráadásul ebben az esetben igényt kell benyújtania közgyógyra alanyi jogon (jövedelem független) a lakcím szerinti Kormányhivatalhoz (Járási Hiv.), mert az a Szoc.tv. alapján történik.

 

De ez csak egy eset, minden eset, körülmény más-más, annak ismeretében (tények) kell a vonatkozó jogszabályt alkalmazni, abban megkeresni a vonatkozó részt. Ebben önzetlenül segítek, a konkrét esetben konkrét kérdésre önzetlenül válaszolok, ha van időm, igyekszem, mert sorstárs vagyok és foglalkozási rehabilitáció, felülvizsgálatok, ellátások szakterületem.http://www.versenykepesseg.eu/  Itt található elérhetőségeken megtalálható vagyok.

 

Csak továbbra is tájékoztassátok egymást, osszátok meg tapasztalataitokat, ez nagyszerű dolog, mert:

“Sok kis ember sok kis helyen, miközben sok kis dolgot megtesz, megváltoztathatja a világ arcát.” Mandinka szólásmondás, Afrika)

 

Ha sok ilyen egymásra figyelő közösség lenne, akkor nem tartanánk itt, hogy sokan nem tudnak miből élni, eladósodnak, meghalnak, vagy elmennek dolgozni, tanulni más országokba, ahol esélye van boldogulni, és nem tartanán itt, amit Róna Péter közgazdász mondott nemrég:

A közösségek elhanyagolása vezetett az identitás válsághoz, ennek következménye a Brexit (Nagy-Britania EUból kilépési szándéka), és az egész világon a nem demokratikus pártok választása, pl.amerikai elnök Trump,…

Nem a nemzetállam dicsőítése a megoldás, hanem a társadalmi jólét erősítése. A nemzeti tudat túlzott kiterjesztése a gyűlölethez, a kisebbség kirekesztéséhez, háborúhoz vezetett mindig.

A felebaráti szeretet a megoldás!

 

Erich Kästner: „A lelkiismeret olyan óra, amely mindig jól jár, csak mi járunk néha rosszul.”

 

Ugyanis EU-t az alapítók (köztük Nagy-Britania) a szolidaritás jegyében alapították,

helyébe jött a 4 szabadság elmélet: tőke szabad áramlása, (de Offsor cégek sorozatának létrejöttéhez vezetett), áru szabad áramlása, szolgáltatások szabad áramlása (de állami adócsaláshoz vezetett), munkaerő szabad áramlása (migráns ellenességhez vezetett).

Ennek ellenőrizhetetlensége, túlzott hangoztatása vezetett a válsághoz. Alapértéket, a társadalmi, a mindenki, a köz jólétet überelte mindez. A közös jó építése háttérbe szorult, a társadalom szétszakadt, van egy életet irányító szűk gazdag réteg,

és egy politikai és gazdasági szerkezet eszközévé vált réteg, akik nem vesznek részt alkotóan, építően a társadalmi életben, kiszorították őket. A brexit ez ellen tiltakozik, a szegény rétegek eszközzé válása ellen, ha ez a hatalmas réteg megunja, hogy eszköz legyen, háború lesz.

http://frissvideok.hu/hirek/805431-video-komoly-tenyezo-a-v4-europaban

 

Jó cselekedet az, ami boldog mosolyt varázsol más arcára. ~ Mohamed

SOK kis egymásra figyelő, egymást tisztelő, segítő közösség, a szolidaritás alapérték, amit ez a kis közösség tesz egymásért, érzik az egymásra utaltságot, a kölcsönösséget, a segítséget. 

Amikor a szűk gazdag réteg mindent elvett a társadalom más tagjától, ellehetetlenítette, akkor ők sem tudnak gazdagodni, csak akkor tudnak elvenni, ha van mit, honnan, ha hagyják a társadalom tagjait (kisembereket) boldogulni (nem meghalni, eladósodni, elmenekülni más országba), akkor ők is többet vehetnek el (persze ez sem erkölcsös, nem emberséges, csak próbálom megmutatni, mennyire logikátlan is a gondolkodásuk, pedig a minőség a fejekben kezdődik~C.Borgwards)

 

“Tégy meg minden jót, ami tőled telik,
Amilyen eszközzel csak tudod,
Amilyen módon csak tudod,
Ahol csak tudod,
Akivel csak tudod,
Ameddig csak tudod.”

(John Wesley)

mrduckhead Creative Commons License 2016.11.11 0 0 18852

Kedves BJ szakértő.

 

Érdeklődnék,hogy aki D vagy E minősítést kap,de viszont nincs annyi biztosítási ideje,hogy ellátást is kapjon,akkor is megkapja a Nyufig-tól automatikusan az Ellátottak utazási kedvezményt?

 

Előzmény: BJszakért (18851)
BJszakért Creative Commons License 2016.11.11 -2 4 18851

Kedves ildo és Mindenki

ha komplex minősítésen volt, az csakis Rehab Hatóság által, saját jogú ellátás esetén lehetett esetében,

és HA D, vagy E minősítést véleményeztek, ebben az esetben, amit a Rehab Hatóság határozhatott, értesíti (határozat végén ott szerepel) Nyufig-ot a 2011.évi CXCI.tv. alapján (és végrehajtási rendelete),

így Nyufig ebben az esetben automatikusan alanyi jogon 16 alkalmas közlekedési kedvezményes "karikákat" küld.

 

DE Nyufig-nak semmi köze nincs a közgyógyhoz, mert az szociális ellátás, a szoc.tv. szerint,(vagyis teljesen más törvény)

alanyi jogon a lakcím szerinti Járási Hivatal illetékes a Kormányhivatalon belül ennek elbírálására, de érintettnek kell kérnie, tehát igénylés,  kérelemre indul az eljárás, D és E minősítés esetén jogosult alanyi alanyi jogon közgyógyra.

 

Özvegyi ellátás esetén Nyufig jár el illetékes hatóságként Kormányhivatalon belül, és nem komplex minősítés történik. Tehát más hivatal, más jogszabály, más feltételek...

 

Tehát ebből is kitűnik, hogy más a jogosultság, más az illetékes hatóság, más az eset, más az ellátás,...

 

A végleges állapot minősítése sok (komplex) tényező együttes fennállása függvénye. (7/2012.Nefmi r.)

 

2012-ig, amíg volt rokkantsági nyugdíj, és más korengedményes,stb.nyugdíj, addig szolgálati időt vették figyelembe a jogosultságnál és összeg számításánál.

2012-től nincs rokkantsági nyugdíj rendszer, megváltozott és biztosítási időt vesznek figyelembe a megállapításnál, ez más, hátrányosabb.

 

Teljesen más fogalmak a szolgálati idő, biztosítási idő és jogosultsági idő, mást jelentenek, és más szabályok vonatkoznak rájuk, mindig az adott esetet, az ahhoz tartozó jogszabályt, és abban az értelmező rendelkezést meg kell nézni (többek között), hogy mire vonatkoztatja a jogszabály.

 

Még egyszer:

A rokkantsági járadék teljesen külön jogszabály által szabályozott, nem tartozik Rehab Hatóság illetékességébe.

Az jogosult rokkantsági járadékra, aki a 25. életéve betöltése előtt keletkezett egészségkárosodása legalább 70 százalékos mértékű és nyugellátásban, baleseti nyugellátásban, megváltozott munkaképességű személyek ellátásban nem részesül. Szolgálati idő, biztosítási idő megszerzése nem feltétel.

Felülvizsgálaton az orvosi feltételt vizsgálják. A szakvélemény alapján a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv határozatot hoz, majd megállapítás esetén az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatósága folyósítja.

 

Rokkantsági járadékkal kapcsolatban bővebb információ szakmai honlapomon itt 17) pontban a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

Bízom benne, segítettem eligazodni a jogszabályokban.

 

Akit érdekel saját esete

a felülvizsgálattal jogorvoslati szakkérdéseivel kapcsolatban, igen, fontos a fellebbezés, kereseti kérelem megfogalmazása, a bizonyítási eljárás, az indítványok,...

bátran keressen rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, önzetlen tájékoztatást nyújtok szakmai weblapomon lévő elérhetőségeimen szakterületemen (felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, jogorvoslat), mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik a lehetőségei,...a konkrét tények ismeretében a vonatkozó jogszabályok alapján, tájékoztatom, hogy helyesen tudjon dönteni.

 

Kérésre megfogalmazom a fellebbezést, kereseti kérelmet rehab gazdasági menedzserként, ha van jogalapja. Támogató szakmai segítséget nyújtok.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete pedig komoly anyagi hátrányt okozhat.

 

Eddigi megkereséseket köszönöm, a további megkeresésekkel megtisztel, bár többet tehetnék: http://www.versenykepesseg.eu/Szép hetet.

 

 

“Sok kis ember sok kis helyen, miközben sok kis dolgot megtesz, megváltoztathatja a világ arcát.” Mandinka szólásmondás, Afrika)

 

„Nem az a gazdag, aki sokat birtokol, hanem az, aki sokat ad. „(Erich Fromm)

 

csakvirág Creative Commons License 2016.11.10 -3 4 18850

Kedves Ildó!

 

Bennem is vegyes érzelmek vannak, ahogyan leírtad, milyen levelet kaptál. Át tudom érezni, hogy milyen lehet egy ilyen szövegezésű határozatot kapni..Lelkileg valóban nagyon kemény lehet.

 

Aminek viszont tiszta szívből örülök, hogy nem kell többet a bizottság előtt állnod, előtte hónapokkal már agyon izgulni Magad, magán a fv.-on helytállnod, utána pedig remegve várnod az eredményt.

Tudom, hogy ez sovány vígasz, a betegségeiddel ettől u.úgy meg kell küzdened.

 

Édesanyádnak is és Neked is azt kívánom, hogy ezen a "sokkon" mielőbb jussatok túl lelkileg és jöjjön el minél előbb a megnyugvásotok, lelki békétek. :)

 

Neked is és minden Betegtársunknak jobb egész-séget kívánok!

Szeretettel,

csakvirág

 

ildó66 Creative Commons License 2016.11.10 0 3 18849

A NYUFIG-tól még nem kaptam közgyógyra igazolást. Van egyébként közgyógyom, mivel korábban is ebben a kategóriában voltam.

Köszönöm viszont,hogy felhívtad rá a figyelmem, ezért jó, ha mindenről beszámolunk, legalább aki érintett az látja,olvassa.

 

 

Előzmény: Mamácska101 (18845)
Mamácska101 Creative Commons License 2016.11.10 0 3 18848

A Nyufig a közgyógyhoz egy határozatot küldött nekem, hogy jogosult lettem rá, és intézzem el az önkormányzatnál, avval a határozattal kellett a háziorvoshoz és az önkormányzathoz mennem.  Kb.   hónap alatt meg is kaptam a plasztik kártyát. 

Előzmény: mrduckhead (18847)
mrduckhead Creative Commons License 2016.11.10 0 2 18847

Mamácska

 

HA jól tudom,a közgyógyt nem küldik automatikusan.Azt a betegnek kell meg igényelnie háziorvoson keresztül.A háziorvos azért kell,mert ő adja oda neked a gyógyszerigazolásokat,amiket szedsz-használsz,és azt a "háziorvosi" igénylést kell benyújtanod a megfelelő hivatalnak,hogy igényt tartasz a közgyógyra.

 

 

Hogyan lehet igényelni a közgyógyellátási igazolványt?

A közgyógyellátásra való jogosultság megállapítására irányuló kérelmet a kérelmező lakóhelye szerint illetékes jegyzőhöz kell benyújtani. A kérelemhez formanyomtatványt kell használni, melyet az önkormányzat ügyfélszolgálati vagy szociális irodáján lehet beszerezni. A kérelemhez mellékelni kell:

  

  1. A háziorvos igazolását (az erre rendszeresített formanyomtatványon). Amennyiben azonban csupán az eseti gyógyszerkeret megállapítása iránt nyújtanak be kérelmet, és az egyéni gyógyszerkeret megállapítását nem kérik, nincs szükség az orvosi igazolás csatolására.
  2. Amennyiben alanyi jogon igénylik a közgyógyellátást, annak jogcímét igazoló iratot.
  3. A jövedelemigazolásokat (alanyi közgyógyellátás esetén ezen igazolások nem szükségesek).
  4. Amennyiben az önkormányzat rendelete alapján méltányossági alapon igénylik a közgyógyellátást, csatolni kell az önkormányzati rendeletben felsorolt egyéb igazolásokat is .

Az átmeneti vagy tartós nevelésbe vett kiskorú részére első ízben a gyámhivatal nevelésbe vételről szóló határozata alapján kerül megállapításra a közgyógyellátásra való jogosultság. Ekkor a gyámhivatal szerzi be a szükséges orvosi igazolást, majd az egy éves jogosultság lejártát követően a kérelmet a gyám nyújtja be, és az igazolások beszerzéséről is ő gondoskodik .

Előzmény: Mamácska101 (18845)
Sorstárs60 Creative Commons License 2016.11.10 0 3 18846

Kedves Sorstársaim!

Ahogy olvasom soraitokat, úgy látom, hogy mindenkit másképpen értesítettek. Én  pont a Nyugfig-tól kaptam az értesítést, de ott nem közöltek semmit, csak hogy jár az özvegyi 3 évre. Ez számomra azért érdekes mert előtte fél évvel voltam másodfokon, és ott 42 %-ot adtak, amire nem járt volna az özvegyi. Aztán a Nyufig küldött az orvosszakértőhöz, és ott már valószínűleg elértem az 50 %-ot, mert egyébként nem kaphattam volna a férjem után semmit. Lehet, hogy csak engem elfelejtettek értesíteni, megpróbálok utánajárni!

Köszönöm, hogy írtatok, így jobban képbe vagyok!

Jobbulást mindenkinek, Kati

Előzmény: ildó66 (18842)
Mamácska101 Creative Commons License 2016.11.10 0 3 18845

Szia Ildó66. A Nyufigtól nem kaptál még közgyógyra igazolást?, mert én kaptam a D kategóriára. Én először az özvegyi nyugdíj miatt voltam felülvizsgálaton, erről nem kaptam határozatot (elfelejtették postára adni), csak a Nyufig. értesített, hogy el lehet intézni az önkormányzatnál. Aztán kb. 2 hónapra rá hívtak megint felülvizsgálatra, most már a rokkantsági ellátás miatt. Bent a szobában a doktornő azt mondta, hogy ő meg sem vizsgál engem, hiszen 2 hónappal ezelőtt már megvizsgáltak.  Erről is a határozatot elfelejtették postára adni, 3/4 év után személyesen kellett érte elmennem, akkor tudtam meg, hogy D. kategória összek. 80 %, és mivel egy évem van a nyugdíjig állapotom végleges. Ez mind tavaly történt, azóta sajnos már pacemakert is kaptam, tehát nem javult, hanem romlott az állapotom. 

Kívánom minden kedves Sorstársamnak, hogy sikerüljön a felülvizsgálat és az állapotuk ne romoljon. 

Előzmény: ildó66 (18842)
hagyma boly Creative Commons License 2016.11.09 0 3 18844

Kedves Ildió66!

 

 

Valóban nem kapsz, én sem kaptam semmit a NYUFIG-tól,mert az összeget folyósítják változatlan összegben .

Előzmény: ildó66 (18842)
ildó66 Creative Commons License 2016.11.09 0 3 18843

Nagyon köszönöm, igazán jól esnek a soraid!

 

Előzmény: hagyma boly (18840)
ildó66 Creative Commons License 2016.11.09 0 3 18842

Kedves Sorstársam!

Én a Rehab. Szakig. szervtől kaptam a határozatot. Soros felülvizsgálaton voltam mint rokkantsági ellátott.

Ilyenkor a soros felülvizsgálat esedékessége mellett a NYUFI is megkeresi a Rehab.Szakig.szervet,hogy kérje a felülvizsgálatot a további jogosultsághoz.

A határozat 1 példányát küldik meg a NYUFI-nak is.

Szerintem a NYUFI-tól én nem is kapok semmit, változatlan formában folyósítják tovább, és ennyi.

 

Előzmény: Sorstárs60 (18841)
Sorstárs60 Creative Commons License 2016.11.09 0 3 18841

Kedves Ildó66!

Szeretném Tőled megkérdezni, hogy honnan kaptad a határozatot, amiben megállapították a százalékodat?

Csak azért kérdezem, mert én is abban a cipőben járok mint Te, az özvegyivel kapcsolatban. De én csak a Nyufigtól kaptam egy levelet, amiben tájékoztattak, hogy jár az özvegyi, és 3 évre állapították meg. Az orvosszakértői Bizottságtól semmit sem kaptam, hogy hány százalékot adtak, ill. milyen betegségekre. 

 

Sajnálom, hogy ilyen csúnyán fogalmazták meg a döntésüket, de sajna mindnyájunknak áll a lehetőség, még az egészségeseknél is, jöhet bármi! Ne keseredj el e-miatt!

Még fiatal vagy, és biztosan sokat tudsz tenni az egészséged érdekében! De főleg lelkileg légy erős, így erősítheted a testedet is!

 

Kitartást, egy sorstársad.

 

Előzmény: ildó66 (18836)
hagyma boly Creative Commons License 2016.11.08 0 3 18840

Kedves Ildó66!

  

Szívből örülök,hogy minden simán ment és nem kell idegeskedni neked sem a felülvizsgálattal a közeljövőben. Van enélkül is elég bajunk, én E kategóriás 90%-ot kaptam. Három féle gyógyíthatatlan betegséggel 54 évesen.

 

sok erőt kívánok Neked !!!

 

Kedves Fórum társak Mindenkinek jó egészséget kívánok !

Előzmény: ildó66 (18836)
mrduckhead Creative Commons License 2016.11.08 0 0 18839

Szerintem az embernek vagy a betegnek annak kellene örülnie,hogy alig van valami problémája az egészségével.

Szoktam olvasni az Angol fórumot is.

Hát ott se olyan "emberségesek" a betegekkel.Elég keményen veszik ott is a dolgokat.

Mellesleg aki ott az itteni "D" vagy "E" mínősitést kapja,annak a szerencsétlenek már komolyabb gondja van.

Aki tud egy kicsit angolul,nézzen rá.Érdemes.

 

 

 

Előzmény: Midnightx (18837)
ildó66 Creative Commons License 2016.11.08 0 2 18838

Nem lehetetlen. Vagyunk itt egy páran afölött is. Csak legyenek megfelelő leletek, ez a lényeg.

Gondolom van kezelőorvosa, azzal érdemes beszélni,hogy a betegsége alapján Ő mit gondol. Az orvosok nem tudnak pontos %-ot mondani, de azért azt csak tudja,hogy megközelítőleg ekkora egészségkárosodása van-e.

Előzmény: Midnightx (18837)
Midnightx Creative Commons License 2016.11.08 0 1 18837

Köszönöm a válaszaitokat!

De hát a 70%-ot hogy lehet elérni? Mindenki azt mondja, hogy lehetetlen!

ildó66 Creative Commons License 2016.11.08 0 2 18836

Kedves Sorstársak!

A mai napon megkaptam a felülvizsgálatról szóló döntést. Október 11-én voltam, tehát viszonylag gyorsan megjött. Mivel özvegyi nyugdíjat kapok biztos emiatt volt gyorsabb az ügyintézés, ilyenkor a NYUFI-nak is küldik a határozatot.

Korábban D kategóriában voltam. Változatlanul hagytak mindent és véglegesítettek.50 éves vagyok.

Érdekes módon a véglegesítés halálomig szól, szószerint ez van írva.

Persze azért ez sem biztos,jön egy jogszabályváltozás, vagy bármi egyéb olyan tényező ami miatt ismételt felülvizsgálatot rendelnek el, és onnantól már az új határozatban megállapított a mérvadó.

Erre persze most nem gondolok.

Anyukám nagyon sírt amikor megmondtam Neki. Két okból is: annak örül,hogy pont került a felülvizsgálatra, hiszen erről szólt az évünk, az viszont elszomorítja,hogy 20 éves koromtól kezdve kínlódok a betegségeimmel. És persze amikor a szakvéleményt olvasom ezzel óhatatlanul szembe kell néznem.

ildó66 Creative Commons License 2016.11.08 0 2 18835

Megnéztem a NYUFI honlapján. Nem ír semmi olyat ami kizárná azt,hogy beadhatja akár 40 évesen is. Viszont akkor végig kell igazolnia azt (gondolom én),hogy valóban 25 éves kora előtt keletkezett a legalább 70%-os mértékű egészségkárosodása, ami azóta is folyamatosan fennáll.

És ha esetleg időközben esetleg dolgozott, szerintem már kizárt,hogy ezt véleményezni fogják.

Mivel nem feltétele az ellátás megállapításának szolgálati idő, ezért természetesen ha valakinél fennáll ez az egészségkárosodás akkor érdemes megpróbálnia mert egyébként csak önkormányzat által folyósított segélyre lenne jogosult.

Bár egyik sem sok...

Előzmény: Midnightx (18832)
bandolesa Creative Commons License 2016.11.08 0 1 18834

Előbb az 1990-es évekről beszéltünk.

 

Most úgy van,ahogy alattam lévő írja, 70%-os össz egészségkárosodásra azonnal megadják neked 25-éves korig.

 

Ha elmúltál 25, mondjuk 40 vagy,akkor a leletek és egyéb bizonyítékok alapján kell visszamenőleg kimondani,hogy 25-éves korod előtt lettél 70%-os össz egészségkárosodott.

 

Ilyen bizonyíték a szomszéd,a gyám vallomása a pszichiátriai lelet lehet viasszamenőleges ha 25-éves kor előtt is járt a beteg a rendelésre.-

 

Ilyen bizonyíték a régi sorkatonai alkalmatlansági igazolás,ezt most is kiadják a Hadkiegészítő parancsnokság.

Még a korábbi munkahelyek hiánya, tehát ha 40-éves valaki és soha nem volt munkahelye-ezt a TB nyilvántartásból látják.

Előzmény: Midnightx (18832)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.08 0 0 18833

Van,70-százalék öek-től,állapítható meg.

Negyvenéves koráig ha valakinek fennállt,

minden feltétel hozzá akkor miért nem vette

igénybe,miből élt?

Előzmény: Midnightx (18832)
Midnightx Creative Commons License 2016.11.08 0 0 18832

És most is van ilyen 25 éves kor alatti dolog? És mi van akkor, ha valaki már 40 éves, de 25 éves kora előtt rokkant meg? Ha ezt bebizonyítja, akkor kaphatja a 25 éves kor előtti dolgot?

Előzmény: Törölt nick (18830)
bandolesa Creative Commons License 2016.11.08 0 0 18831

Így van, megvolt minden korcsoportnak,hogy mennyi szolgálati időnek kell meglenni.

 

67%-ra csak Önkormányzati rendszeres szociális segélyt kapatott valaki. Ha 80%-os volt,akkor rokkant járadékot kaphatott, de csak,ha 25-éves kora előtt rokkant meg.

 

25-éves kor után szolgálati idő kellett korcsoportonként.

Előzmény: Törölt nick (18828)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!