Igen - regota hasznalom, es remelem, hogy meg sokaig fogom... a Cuisinart food processor meg meg regebbi mint a KitchenAid - es ugy nez ki az is orokos darab. Blendert igazan nem szoktam surun hasznalni, de azt mar ketszer csereltem... tobbet nem veszek. Ott a merulo mix, ha kell...
A robot akkor melyik? A szeletelo, reszelo (food processor)?
A stanup mixer az sokmindent csinal, az igazan robotgep - most vettem hozza teszta nyujtot-vagot... de van hozza husdaralo feltet is. Szoval robot a javabol.
Kicsit megtévesztő egy átlag magyar számára (szerintem), hogy "mixer", mert itthon erről a turmxigép jut eszébe az emberek többségének. :) Nem pedig egy dagasztó- (és habverő, stb.) gép.
Azt hiszem, a food processort és a stand mixert egyaránt konyharobotnak hívják, de lehet, hogy tévedek. Egy jobbfajta kenwoodnál alább nem adnám, úgyhogy inkább nincs semmim. :)
Egyetlen egy sem írja a foszlós kalácsnál ezt a nyújtást
Pedig ha nincs gluténháló, nincs foszlós kalács sem. Egyébként mindamellet, amit öreg néne mondott, a liszt minősége is sokat számít. Ha gyenge minőségű a liszt, segíteni szokott egy kiskanálnyi sikér hozzáadása, és/vagy az öregtésztával/előtésztával való bűvészkedés.
Végignéztem vagy 20 gasztroblogot, pékek fejedelmi rendje, stb. stb. weboldalt... Egyetlen egy sem írja a foszlós kalácsnál ezt a nyújtást, sőt, a legtöbben kenyérsütőgépben dagasztanak. Lehet, hogy másféle fogalmaik vannak a foszlósságról?
Bevallom őszintén, én nem tudok dagasztani kézzel. Soha nem is csináltam, kötve hiszem, hogy jobb lenne a hozzánemértő kézi gyömöszölés, mint egy KitchenAid..... Nyomozok tovább. :)