Keresés

Részletes keresés

luc72 Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3666
Na háj

MATIZ

A Modell&Hobbynál a Váci úton van az általad kiszemelt Piko vagonok, barna, drapp, zöld szinezésel a poggyászkocsi 8990 huf a vagonok 8690 huf aszem ha érdekel, megbeszélhetünk egy talit és az én tagságimra 10% kedvezményt kapsz.

TESZT
Gützold BR 120

A doboza ízléses kék, ilyesmiben van Pista bácsinál is egy használt 18000 ért.
A karosszérián annyi különbség van, hogy a homlok lemez alsó része külön álló, hogy az új kuplung eltudjon fordulni. Külön alkatrészek a fék kábelek. A cocpit ugyan az, mint a régi. A forgó zsámoly fémágyon nyugszik egyébként ua. mint a régi.
Kis áramra is stabilan elindul és borzasztó csendes a ROCO mozdonyhoz képest is. A kifutása azonban kisebb mint a ROCOké. Világítás ledes és Digitál előkészítés van a mozdonyban. A két két elülső tengely veszi az áramot és a belsők vannak gumival ellátva, súlyra az új jóval nehezebb a réginél ami a vontatható vagonok számában meg is mutatkozott. Gyártják még V200 számmal is amit nem értek hogyhogy de mindegy. Az ára 32000 huf a V200nak 36000 huf. Annyira meg tetszet hogy késő du. vissza mentem és vettem még egyet, a többi kettőt majd jövő hónapba mert áprilisban nagyon meglódultam. Viszont most hat szergejt csodálok és nagyon szép látvány.

AZ Sz Sz hez kapcsolódva elrontottam a számokat vagonból kb 1100 db van és mozdonyból kb 110. Szép kis termés mi?

SKACOK!!!

A LILIPUT gyárt olyan Br 52 amihez ruszki pályaszámot és vörös csillagot ad és én így laikusként jónak látom 520-nak az ára kb 50000 huf

Voltam még ma a KözMuzban és számomra egy új terko lett a régi mellet, ami inkább egy város Faller Car System reklámra. Viszont épül lent egy új LGB terko, jó nagy lesz, már nagyjából kész, szép ez is, hegyekkel, alagutakkal, hidakkal, fákkal ellátva. És a legszebb ki kerültek a nagy Modellek Szili, Szergej, Gigant, Express vagon és egy most készülő vezérlő kocsi asszem BDv.
Érdemes kilátogatni, de a nagy terko elég siralmas, kidőlt jelzőlámpák össze vissza közlekedő vonatok hibás Csörgő (valóban csörög és ilyenkor látványosan meg szorul, de ez az irányítót baromira nem érdekli) szóval siralmas, pedig mekkora forgalmat lehetne ezen kreálni. Ja és mintha az asztalokat vagy 1 éve takarították volna le utoljára, de a nagy vagon lépcsőjére a gyereket nem tudtam rá ültetni mert rögtön lőni akartak. A teremőrök egyébként elégé unottak és mindenkiben vandált látnak. A büfé árai pl fél literes coke 190 huf (no comment).
A kis boltban nagyon drágák az új vagonok meg a használtak is, viszont elég ritka régi könyvek és katalógusok vannak, persze ezek is szép summáért.
Na hagyok másnak is helyet írni.

Jó éccakát

kawirzbácsi Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3665
JSB:
Berlinben,Potsdamban vagy Brandenburgban
Előzmény: JSB (3610)
etwg Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3664
Hallo rézgaras meg Matiz,

csak kiegészitésnek (a témát már kb. 3 honappal ezelött jol megrágtuk, lehet, hogy rajta van a FAQ-on is).
Ha oldani is akarod a kövezetet, akkor nincs más választásod mint a por alaku tapéta ragaszto, amit a legjobb ha összekevered a kövezettel (kb. 2 kövezet 1 ragaszto) majd elszorod a kövezetet oda ahova kell, és rendszeresen megöntözöd (kézi szoro flakonbol), de ugy, hogy a nyomás ne fujja el a köveket. Egy- két nap alatt már jol tarto kövezetet kapsz, ami vizzel oldhato. (sajnos pont ez a hátránya, is elektronika nem szereti ilyen ágyazatot, mert felszivja a nedvességet és vezetövé válik - 10-30 kOhmos tartományban.) Tehát ovatosan, esetleg egy finom réteg lakkal impregnálni is lehet, de azt már nem tudom, hogy utánna milyen sikerrel oldhato.

Előzmény: rezgaras (3660)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3663
Hali!

A Vasut&Modell lapra feltettem par kepet a H0-as Kando hazrol. Krassy Todor muve, ha hol tudom.
A lapon vannak kepek egy TT-s szilirol is!
A 0-as kicsit torznak tunt nekem is, viszont mukodik, ez engem karpotolt. (Nameg szebb volt, mint amit en valaha is epiteni fogok...)

udv

Előzmény: rezgaras (3661)
rezgaras Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3662
luc72 írta:

> A világítás váltófényes és már lassú tempónál erősen világit.

Nem tudom, a Gützoldban ezt hogy csinálják, de erre a szokásos módszer az, hogy a motorral a világítást nem párhuzamosan kötik, hanem sorban. A motorral sorba kerül két-két dióda egymással ellentétes irányban párhuzamosan. Ezeken akkor mindig kb. 1,5V esik, ezzel táplálják a világítást. A dolog hátránya, hogy emiatt a motorra mindig ennyivel kevesebb feszültség kerül. Tehát csak 3-4V sínfeszültség mellett kezd a mozdony elindulni, de ekkor már a lámpái teljes fénnyel égnek.

Előzmény: luc72 (3657)
rezgaras Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3661
Szombaton a börzén egy pofa mutogatott egy Kandó mozdony házat (kompletten festve). Ismeri valaki, hogy ki volt?

Volt egy 0-ás Kandó modell is - azt hiszem csak mutatni, nem eladó. Szerintem valami baj volt az arányaival, túl lapos és hosszú volt.

Megnéztem az öntött mozdonyházakat is. Nem sok olyat találtam, aminek az élei párhuzamosak és merôlegesek lettek volna. Beleértve a cseh Bzmot kasznit is. Bár lehet, hogy a szemem torzít...

rezgaras Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3660
Matiz írta:

> Viszont, a ragaszto meg nincs meg
snip
> Erdekelne, van -e ettol jobb, ki mit hasznal es kb mennyibe kerul.

Fehér faragasztót szoktak használni felére-negyedére higítva vízzel. Ha nem akar tapadni a kövekhez (amik mindig egy kicsit porosak), akkor azokat elôször be kell szórni alkoholos vagy modogatószeres vízzel. Asszem ezt a német Web-oldalon is írják...

Előzmény: Törölt nick (3632)
rezgaras Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3659
csíkostáTTú írta:

> Tudja valaki, hogy a felesleges festéket hogyan lehet
> roncsolás nélkül eltűntetni műanyag kasztniról?

Te, ez nem olyan egyszerű, mint sokan gondolják. (nekem egy Nohab házam ment rá :-(( )

Azt tanácsolnám, meg se próbáld hivatalos festék-lemaróval! Sem Kromofággal, sem valami modern szerrel. Bizonyos esetekben meg lehet próbálni _régi_ (!!!) fékfolyadékkel - a modern szintetikusokkal nem megy. De elôször a modell belsô oldalán próbáld ki, hogy nem roncsolja-e a műanyagot.

A lemarás más gondot is okozhat. A modellekhez használt polisztirolban van egy bizonyos lágyítószer - mint szinte minden műanyagban. Ha ez nem lenne benne, a legkisebb koppanástól is ezer darabra törne. Elôfordulhat, hogy a festék lemarószer kioldja a műanyagból a lágyítót, és a felület rideg, esetleg repedezett lesz. Ha az ember piszokul vigyáz, és amint a régi festék túlnyomó része lejött, rögtön lemossa a lemarót, akkor van esélye, hogy a müanyag ép marad.

Én próbáltam már kifejezetten műanyaghoz készített lemarókat is. Amit a német Verbeck árult, az tapintása után ítélve valami lúg volt. Nagyon nehezen szedte le a Piko festéket, többszöri kezelés után is maradt a modellen egy-két folt. A másik az amerikai Chameleon lemaró volt. Ez szuper!!! Leszed minden festéket és nem támadja meg a műanyagot. Többször is felhasználható. Ráadásul állítólag környezetbarát. Sajnos csak ott lehet kapni az Óceán túlsó oldalán, de még ott sem minden hobby-boltban.

Előzmény: Törölt nick (3588)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3658
Sok sikert hozzá! Ezek szerint jól gondoltam...
Előzmény: luc72 (3657)
luc72 Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3657
HALI

Csak gyorsba este többet.
Meg van az első új Gützold BR-120 nagyon tuti szépen, és csendesen fut.
A világítás váltófényes és már lassú tempónál erősen világit.

crash__override Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3656
Sziasztok,

Tisztazzunk le valamit : A Szorenyi Szabolcs terepasztala, es a LAVA klub ket kulon dolog.
Nem szabad oket osszekotni. A LAVA egy olyan klub, amelyet olyan emberek alkotjak, akiknek a hobbijuk -vagy annal tobb is- a vasutmodellezes. Az egy teljesen mas dolog, hogy a LAVA tagjai kozott van 1-2 olyan ember, aki tobb-kevesebb munkaval segitette a Szorenyi Szabolcs asztalanak epuleset. Ezt nem LAVA szinten tettek, hanem mint maganemberek, es a klubbot nem lehet osszekotni a Szabolcs terepasztalaval. Ezaltal semmifele szervezodesre, megtekintesre szervezett - szervezetlen modon lehetoseg nincs, es nem is szeretnenk, ha a klubot es a Szabolcs fele asztalt barmifele kapcsolatba hoznank egymassal.

Szvsz. szerintem senki sem orulne neki, ha egy rakat ember rendszertelen idopontokban becsongetne hozza, hogy muti ma' meg a terepasztalodat. Az az ove, maganak epiti, nem azert, hogy a helyisege zarandokhelylye valjon.

Nna, mereg off. Zsoltra meg ne hallgassatok :-))

Udv : Crash_

Előzmény: luc72 (3645)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3655
Hát, a PeCsában idáig egy E69-et vettem. Lehet, hogy oda érdemesebb kimenni, és POFÁTLANUL alkudni, mert 7000-re tartotta és 3500-ért hoztam el. Nem volt rossz vétel. Egy boltban lehet ennyit alkudni? :)
Előzmény: djt-122 (3654)
djt-122 Creative Commons License 2001.04.17 0 0 3654
szerintetek érdemes elnézni a gyüjtök boltjába? a cime 1074 Bp hársfa u 45 . Ez a ipse árul a Pecsaban is .
JSB Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3653
Persze, hogy Szabi a basszgitáros, s nem a szólós L!
Nem off, mert az egyik kollégánk a családból.
Előzmény: Törölt nick (3652)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3652
Kivánok!
Pici helyesbítés: nem Sz. L.(eventéről), hanem Sz. Sz.(abolcsról) van szó, nem de?
(halvány)csíkosháTTú
Előzmény: JSB (3650)
Gashpy Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3651
A TrainCAD 1996 óta letölthető a honlapomról is. Ott van az aktuális TT-fájl is.
http://www.fortunecity.com/underworld/genesis/605/ws_h.htm

Már régebben is igyekeztem felhívni rá a figyelmet...
Egyébként egy norvég srác írta, alapvetően N-re..

Az emlitett honlapra (Artur Schwarz oldala) is van régóta rá linkem...

Ha már honlap és lengyel: Van egy még újabb:
http://www.kolej.pl/~chylin/
A srác fotómaratással foglalkozik. Ha beletúrtok, találhattok egy érdekes képet. Fotómaratott M44...

Gashpy

Előzmény: Törölt nick (3600)
JSB Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3650
Már próbáltam Sz.L. asztalát, de az egyik bedolgozó - aki munkáját fényképeztem, mielőtt beépítették - oly körülményes (bocs, kimondom: nagyképű) volt, hogy... Nem tudom hol lakik. Néha összefutunk Szabolccsal, akkor majd megemlítem, ahogy Őt ismerem nem lesz akadálya.
Az öt Szili meg szegedi, nem Deák. Szép dolgai vannak, loptak tőle rendesen egynémely bedolgozók. Ne csoldálkozzon senki, ha nem szívesen mutogatja.

Előzmény: luc72 (3645)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3649
Üdv Matiz!
"...mi az, amin ennyit lehet rágódni..."

A komplett Nyugati pályaudvar, csarnokostul, Ferdinánd hidastul, rendezőstül, Kacsoh hidastul 18 méteren. A csarnokban a peronon még az újságárus stand is stimmel!

Szóval irígykedünk, na! Ki csodálattal, ki "savanyú a szőlő" alapon.
csíkosháTTú

Előzmény: Törölt nick (3648)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3648
Hello!

Végetért végre a húsvét...
Megnéztem a szombathelyi asztalról készült képet, nem Köf volt, egy másik típus, ezt elnéztem... :(
A Szörényi-asztal műsorról lemaradtam. Akinek van anyaga (VHS, MPEG, egyéb) szeretném kölcsönkérni! Kíváncsi vagyok már rá, mi az, amin ennyit lehet rágódni :)
A BRAWA sajnos nem az olcsó modellekről híres. Megéri-nem éri meg, már lerágott csont, ki-ki döntse el maga. Az új PIKOra kíváncsi lennék, milyen minőségben gyárt! Az egyik katalógusukban A4 képeken mutattak modelleket, és nagyon részletesek voltak.
Szeretnék két szerelvény modernizált 4 tengelyes kocsikból (zöld, zöld-beige) ezeket ők gyártották és gyártják ma is.

üdv

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3647
Szia Intersziti!
Rosszul érzed, tudok az Arnold csöppségről, ezért kérdezetem, hogy mekkora lehet N-ben. (A Z-ről meg ne is beszéljünk!)
A vizes ragasztóval nekem rossz tapasztalatom van, a JORDAN ágyazat anyagot nem fogta meg. Ha van egy jó tipped szívesen fogadnám, mert így a sínek "rajta ülnek" az ágyazaton.
csíkosháTTú
Előzmény: Intersziti (3644)
BoGar Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3646
Szia Luc!

Megtennéd, hogy árakat is írsz?? Így azért könnyebben vennénk meg a mozdonyokat és a vagonokat.

BoGár

Előzmény: luc72 (3645)
luc72 Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3645
Hello

„miszerint az új fejlesztésű modellek SOKKAL CSENDESEBBEK, SÍMÁBBAN FUTNAK.”

Szerintem, hogy maradjunk Matiz járműjénél, a BR-130 anya típusnál a régi PIKO által forgalmazott modellnél nem volt probléma a hanggal, mert (lévén nekem ebből kettő van) csendesek és szépen futnak de, hogy beszereztem egy ROCO 132-est más problémákra lettem figyelmes. A kasztni szélesebb és laposabb mint a ROCO plusz szerintem hiányzik egy ablak az oldaláról.

A nagyon szakértőkhöz lenne kérdésem.
Ki néztem magamnak a LILIPUT 105203 BR52-jét magyar 520-nak, szerintetek jó alternatíva?

A Szörényi asztalhoz.
Tudjátok nem, hogy örülnétek egy ekkora terepasztalnak, hanem elkezditek marni öt. Én, pl. nagyon szívesen meg nézném élőben és egy régebbi műsorban (VHS-ben meg van) mondja, hogy nem egyedül készült hanem nagyon sok jóbarát segítet neki, ő meg csinálta az első db. és az alkalmas ember legyártotta a többit.
Valaki itt azt írta, hogy többnyire fuggerth kocsija vannak. Ha egyszer csak ö gyártja ezeket a típusokat akkor nem tud mit tenni. A másik hogy kb. 1500 vagonja és 50 mozdonya van Sziliből van neki állítólag 5 db. Azért ez nem csori mennyiség.
Ebben a műsorban azt is kijelentette, hogy maga szórakoztatására készült de majd később kiszeretné valahol állítatni ha ö már nem lesz az élők sorában. És ez így helyes, ti se azért építitek az asztalt, hogy mondjuk a KözMúzeumban porosodjék, és akkor lehessen vonatozgatni amikor nyitva tartás van.
Most meg a szállítása kicsit macera lenne az biztos, főleg ha halódtátok a méretét. Gondolom azt se szeretné, ha zarándok hely lenne a pincéje, de egy egyesület keretében belehetne hozzá jutni szerintem.

A V&M magazinnak pedig már rég fel kellett volna keresnie, ha meg próbáltad, akkor bocsi. Egyébként az újság jó, csak most a terepasztal mellékletet hiányoltam, további sok sikert.

Mint feljebb már említettem van egy ismerősöm aki érdeklődik az eladó mozdonyaim és vagonjaim iránt, de ha neki nem kell akkor itt áruba bocsátom őket amik a következők:
4 db. M 62 MÁV festéssel ebből kettő belső festéssel és szelőző rácsal.
2 db. BR 130 Piko
3 db élőállat szállító Piko
1 db Poggyász kocsi Dge Piko
1 db. Age
1 db. Abge
1 db.Bgre ezek belső festéssel
4 db. MÁVos önürítős vagon imitált szénnel az ajtók működnek és fém kerekesek.
A vagonokat azért adom el, mert nem lehet kicserélni a kapcsolójukat kurzkuplungra.
A mozdonyokat pedig azért mert rendeltem helyettük új Gützoldokat ill már van ROCO.

Na enyi
Válaszokat köszönöm sziasztok
A Feri

Intersziti Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3644
Üdv és sok locsolót!
Csíkos! Jól érzem, nem tudtad, hogy az Arnold TT-ben is kihozta a Köföt???

Ágyazatragasztás: mindenképpen vízzel oldható ragasztót ajánlok. Én hülye, a régi terepasztalomon nem ilyet használtam, és amikor átépítettem, ill. végleg szétbontottam az asztalt, a ragasztó rendesen megfogta az aljakat is, a sín eltávolításakor az ottmaradt, a sínszál meg kitépődött belőle. Eredméy: a sín nem javítható selejt lett.

djt-122 Creative Commons License 2001.04.16 0 0 3643
Köszi JSB a tájékoztatást.

Matiz
A Brava modellek szépek és jok egyetlen gond van velük az áruk pl. a V15 egy tájékoztatás szerint /külön köszönet érte/ 230 DM ez ugyebár 30000ft és ha jol emlékszem Te a 132 est 35 ért vetted :( .
Macibb
Örülök hogy van közöttünk olyan aki szereti az automodelleket . Nem vagyok egyedül.

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.15 0 0 3642
Hello!

A szombathelyi asztalon is volt egy Koef, a Fustiben, azzal vontattak a modelleket a korongra fel-le. Jol mutatott!

udv

Előzmény: by az ex bhv (3641)
by az ex bhv Creative Commons License 2001.04.15 0 0 3641
Szia csíkostáTTú !
Jól gondolod elég kicsi!
Kb. 30-40mm !
Zsolt
Előzmény: Törölt nick (3640)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.15 0 0 3640
Szia Zsolt!
Te a KÖF mekkora lehet N-ben? Már H0-ban is akkorka, hogy a szokvány digit dekóder bele sem fér... Egyébként egy nagyon szép, érdekes modell, üde színfolt egy asztalon, minden német témával foglalkozó N-es kollégának ajánlhatom.
István
Előzmény: by az ex bhv (3638)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.15 0 0 3639
Már meg ne sértődj!
Azért hagy okuljak én is...
Előzmény: _ Liar _ (3637)
by az ex bhv Creative Commons License 2001.04.15 0 0 3638
Sziasztok!
Eladó egy N-es KÖF!
Aki nem tudná az egy német mozdony!
Van még egy Vollmer vadászles az is N-es!

Zsolt

_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.15 0 0 3637
te is fiam csíkosháTTú!!

bocs de akkor sztornó......

Előzmény: Törölt nick (3636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!