Te nem "egyszerű és világos "kérdést tettél fel hanem provokálsz.
Abszolút egyértelmű válaszokat kaptál de nem vagy képes felfogni mert túlságosan buta vagy. Így aztán újra és újra rákérdezel meg nyígsz, hogy nem válaszolnak neked.
Valójában csak trollkodsz mert véletlenül sincs ontopic kérdésed vagy hozzászólásod.
Valami csak van veled, ha feltettem egy egyszerű, korrekt, és világos kérdést (ti kicsit irigyek vagytok?), amire igennel vagy nemmel szokás válaszolni, de te idegtől magyarázkodásba kezdesz....
Valamint a kérdések nagy részére nem válaszoltok érdemben!
Azt a "szakmai" tudást amit a weber egyház tagjai magukénak tudhatnak, bárki összeszedheti a netről ha van egy kis angol nyelvtudása-és ha érdekli a dolog...
Szerintem ez idő alatt próbáltalak benneteket ész érvekkel és a saját ellentmondásaitokkal is meggyőzni, dehát nektek csak ugyanazt sikerül ismételgetni, jó volt az úgy azzal 20 éve, jó lesz akkor úgy és azzal most is....
Természetesen az irigységnél nem magamra vagy valamilyen tárgyra vagy szolgáltatásra gondoltam, hanem a lent nevezett 2 úr szakmai tudására...igen akiket le sznob faszoztatok és le reklámmatyiztatok.....
Csak nehogy ti is kórházba kerüljetek, itt a nagy izgalom miatt, mint a kortársatok Lacibá!
Azon nem gondolkoztatok, hogy ti kicsit irigyek vagytok?
Erre vártam...mikor húzod elő az adu ászt... :-)
Amikor valakinek nincsenek érvei egy vitában, legegyszerűbb megoldás a vitapartner irigységével magyarázni azt, hogy nem borul térdre nagyságod előtt. Minden szánalmas pöcs eljut ide előbb-utóbb.
Tudod, olyan emberekre akik azt hiszik, azzal, hogy messze erejükön felül összekuporgatták valamilyen tárgynak vagy szolgáltatásnak az árát és ezek után hatalmas kényszert éreznek, hogy a világ de legfőképp önmaguk előtt bizonygassák, ezzel egy fensőbb létsíkba kerültek, olyanokra nem irigykedünk. Inkább sajnáljuk őket. Egy darabig. Aztán, ha kezdenek nagyon idegesítőek lenni, elküldjük őket a retkes picsába.
Ezzel megint nem tudok vitatkozni, eddig az volt a problémátok, hogy nem a "betett cikk nem a gyartotol valo"
Most a gyártó hivatalos Mo-i forgalmazóját meg le reklámmatyizzátok....
Értem azt amit írtok, hogy nagyon belterjesek vagytok "Ha nem vetted volna észre ez a fórum nem túl aktív", de így szerintetek kinek van kedve idejönni, attól hogy nem írnak szerintetek ezt mások nem olvassak?
Mindenki idióta és hülye, sznob fasz, Máriusz is, Fehér András is én is...
Azon nem gondolkoztatok, hogy ti kicsit irigyek vagytok?
Az 577-es hozzászólásodban."semmit nem ad az ételhez a grillsütővel való vacakolás, de valamivel el kell adni az "indirekt sütőkövet" is." írtad ezeket:
De nehezen megy...
Az általad erőltetett, öntöttvas lábosban való sütéshez nem ad semmit... arról beszéltünk ugyanis...
A BGE nem erre való de ahhoz, hogy eladjanak egy baromi drága kiegészítőt hozzá, megpróbálnak minden hülyeséget ráhúzni...nem is eredménytelenül, mint kapálózásod mutatja...
Az 577-es hozzászólásodban."semmit nem ad az ételhez a grillsütővel való vacakolás, de valamivel el kell adni az "indirekt sütőkövet" is." írtad ezeket:
-grillsütővel való vacakolás = 4-5* többi idő a bbq, mint a grill.
-indirekt sütőkö (afféle hőpajzsként védi a készülő ételt a hőforrással való közvetlen kapcsolattól), amit szerinted "valamivel el kell adni" = tök felesleg.
Alapjába persze csak irodalmilag tudom, ezek is különböztetik meg a 2 sütési módot.
Lefotózhatod amit elkövetsz. Őszintén szólva a kutyát nem érdekli. Nem arról van szó, hogy NEM ALKALMAS a tojás a "főzésre" hanem arról, hogy NEM ARRA VALÓ.
Főzés céljára, pláne zárt edényben sok más is alkalmas, ahhoz nem kell faszénparázson füstölni, kormozni az edényt.
Pizzasütésre meg jobb a kemence de ez a reklámmatyikat nem zavarja.
Csak hogy tudjam magam tartani az általatok megszabott házirendben, szabad majd az új öntöttvas edényemet és a benne készült ételeket lefotózni és büszkén megmutatni nektek, vagy az már villogásnak számít?
Akkor köszönöm nektek az eddigi segítséget.
Pedig a vita: alkalmas olyan technikák tanítására is, melyekkel nő a problémamegoldó képesség, a tervezésünk tudatossága, fejlődik a problémaérzékenységünk és a kreativitásunk...
Valóban én is úgy érzem, hogy nem fogjuk ez a generációs különbséget megugrani.
Nem értek viszont egyet, mer szerintem az új dolgokra sütési technikákra én vagyok nyitott,
és nem én hanem ti hülyéztetek és idiótáztatok le, vagy most ezeket direkt csinálod, hogy félremagyarázod a dolgokat?
A BGE hivatalos magyar weblapján is használnak öntöttvas edényt http://www.greenegg.hu/etelek az ételek elkészítéséhez, de gondolom csekkoltad, mielőtt beírtad, hogy ne kerülj ismét ellentmondásba magaddal?
...es nem fogadod el a velemenyunket, tapasztalatunkat, mert nem azt mondjuk amit hallani szeretnel... igy aztan inkabb lehulyezed a tarsasagot...
Csak azert mert lehet rajta ontottvas edennyel fozni, nem jelenti azt, hogy kell mert jo. A betett cikk nem a gyartotol valo - igy egyetertek a "valahogy el kell adni" velemennyel.
Csak, hogy nehogy ismét elbeszéljünk egymás mellett, akkor véleményed szerint nincs különbség a grillezés (közepes, magas hőmérsékleten, fatüzeléssel nyert parázs vagy faszénnel képzett direkt hő fölé helyezett, forró grillrácson elkészített hús. Ezért a hőmérséklet, illetve a direkt/ indirekt sütési technika tekintetben a grillezés a barbecue ellenpontja), és a bbq (lassú tűzön, hagyományosan 230-250F (110-120C) tartományban, de mindenképpen 150C-on belül, fatüzeléssel vagy természetes faszénnel képzett indirekt hőn, hosszan elkészített hús) között???
Ezzel valóban nehéz vitatkozni, mivel tök hülye vagyok a témához, ezért próbáltam tőletek segítséget kérni, edény ügyben.
Amit sikerült is röpke 18 nap alatt abszolválnotok, mármint hogy mi is volt a kérdés valójában, mert ugye az megy csípőből, hogy mit hogy nem lehet....
Veled kapcsolatban meg olyan érzésem van, hogy ígéretes vevőjelöltje lennél a Zepter és egyéb, minimum NASA által tervezett edényeknek, meg a 800000 forintos porszívónak, ami az alapszolgáltatáson kívül a tulajt is bármikor leszopja, egy speciális, mindössze 1.2 millióba kerülő konverter segítségével...
Ha nem lennél teljesen hülye a témához, átjönne, hogy a nyárspolgár blog kilencven százaléka sznob faszkodás. Gyakorlatilag semmit nem ad az ételhez a grillsütővel való vacakolás, de valamivel el kell adni az "indirekt sütőkövet" is.
Olyan érzésem van veletek kapcsolatban, mintha általános iskolai tanárok lennétek és egy kérdésre csak egy jó jó válasz létezne......(ami a ti régi beidegződéseitek)
Már bocs, de pörköltet főzni öntöttvas edényben, Big Green Eggben kb. olyan, mintha azért vennék egy Mercedest, mert a visszapillantóján meg akarom vakarni a tökömet.
Szoval. A sutoben en is szoktam lassu tuzon sokaig sutni... de a faszenes grill mas, az edenyt nem lehet utana masra hasznalni. Legalabbis en nem tudom/akarom sikalni orakig, hogy tiszta legyen... sajnos ugyanez van a gaz grillel is. Ott mar valamennyit segitett az, hogy van egy olcso de nagy alu tepsim, amit az edeny ala teszek... ez valamennyire segit tisztan tartani, de azt a tepsit sem tudom masra hasznalni...
Egyébként pacalpörköltet én is főztem már "magára hagyva" cserépedényben úgy, hogy beraktam a legalacsonyabb fokozatra tekert sütőbe és ott hagytam vagy négy órára. Tökéletes lett. Ha BGE tényleg olyan szuper, hogy varázslat nélkül órákig lehet tartani a 90-100 fokos hőmérsékletet, abban is működhet a dolog...csak minek?
Hm... olyanban ami egy egyedi eset... porkoltot fozni ontottvas labosban a Big Green Eggben... hat nem sok tapasztalat lehet ebbol... de sok szerencset hozza!