IMDB-n kicsit lehúzzák, de nekem mondjuk a Joey is tetszett. A Visszatérés Lisa Kudrow-val viszont nem igazán. Lehet, hogy az első epizód után még adni kéne neki egy esélyt.
Akkor még a készítők sem tudták, hogy nagyobb szerepe lesz (csak bevált a pasi, nézők szerették, így lett fix szereplő. Mint Janice, ő sem állandó visszatérőnek indult, csak jól sült el a figura)
Günthert legelőször Mike-nak szólítja Ross. Eredeti nyelven nem, de magyarul igen. Ennek mi lehetett az oka? Talán a fordító akkor még nem tudta, hogy Günther később még gyakran fog szerepelni, és valami amerikaibb nevet talált ki neki?
Ja bocs, én nem rájuk gondoltam, hanem arra, amikor pusztán az a poén, hogy valaki homónak nézi Chandlert, vagy amikor Chandlert és Joeyt nézik homo párnak, és aztán szinte szégyenkezve, szabadkozva tagadják. Vagy hogy Joey egy transzvesztitával smárolt, de végig nőnek hitte.
A leszbikus esküvő is poénalap volt, hiszen az a kísértet, aki Phoebe-be költözött, azzal távozott belőle elképedt hangon, hogy: "most már mindent láttam."
Nekem ezek a momentumok egyáltalán nem azt sugallják, hogy a másság elfogadását segítették volna, hanem hogy röhögjünk a buzikon, kábé.
Amit Susanról meg Chandler apjáról írtál, az stimmel, az rendben is van.
Ez a sorozat annak idején kifigurázta és poént csinált a homoszexuálisokból, cikinek állította be homokosnak lenni
Ez szerintem nincs így, én nem érzem, hogy cikinek állította volna be, hanem - talán egyedüliként - bemutatta, hogy milyen az, amikor valaki nehezen békél meg azzal, hogy a volt felesége a lányokat szereti, vagy az apja olyan, amilyen, hogy nem lehet azért könnyű így felnőni, de azért felnőttkorára - felesége hathatós támogatásával - jóba lesznek (de azért nem esnek át a másik oldalra). És talán ez a VALÓS reakció egy ilyen helyzetben, nem pedig a túltolt PC, hogy valaki bejelenti, hogy meleg/transz/stb, és a környezete 1 mp alatt elfogadja és piedesztálra emeli és tsai.
(már csak azért is pozitívan mutatja be ezeket a figurákat, mert mindkettő - Susan/Carol és az apja/'házibarát' is ugyanazzal a partnerrel marad végig a teljes sorozaton, vagy Chandler esetében gyerekkora óta. Míg a heterók meg folyamatosan szakításban vannak meg egyéjszakás kalandoznak)
Tegnap végre megnéztem én is. Jó volt kicsit velük együtt nosztalgiázni, de igazából elkeserítő volt látni, hogy mindenki mennyire megöregedett. Tényleg ilyen sok idő telt el 2004 óta? Főleg a kedvencem, Chandler van iszonyatosan lepukkanva. Talán egyedül Ross és Phoebe idősödött méltóságteljesen. Rájuk jó volt nézni.
És a vidám MLB is jópofa volt. Amikor megjelent Chandler ruháiban, tudtam, hogy kitöréseket fog csinálni. :)
Ha már ott voltak a beugró vendégek - Hickles, a Geller szülők, Richard, Günther, Janice és a kézikertesó, velük is beszélgethettek volna igazán. Most így inkább csak egyszer használatos biodíszletnek tűntek.
Ez az erőltetett PC szarság nem kellett volna bele. Ez a sorozat annak idején kifigurázta és poént csinált a homoszexuálisokból, cikinek állította be homokosnak lenni (annak ellenére, hogy maga az író David Crane is közéjük tartozik). Erre most minden szakállas nő és leszbi pár Jóbarátok-rajongó hirtelen? Ne már! Viszont az tetszett, hogy megmutatták, hogy a világ minden táján ismerik a sorozatot. Azt gondoltam volna, hogy a négerek teljes hiánya miatt a sorozat csak a fehéreknek jött be. Hisz lássuk be: akármelyik szereplő lehetett volna néger vagy ázsiai vagy latin, de egyik sem lett az. Csak Ross barátnői képviselték a többi rasszot (ázsiai, afrikai), de a soroza egészét tekintve igencsak alulreprezentált volt minden kisebbség. Ma már ilyen nem lehetne. Mindenesetre nekem tetszik, hogy ennek ellenére mindenféle nép szereti a sorozatot az egész világon. :) Viszont szörnyű volt látni, hogy az Attila nevű megszólaló alá Szlovákia volt írva. :(
A műsorvezető fickó igen gyenge volt, ő nem is kellett volna oda.
Na mindegy, összességében jó volt ismét látni őket együtt, újra látni az ismert díszleteket, izgalmasak voltak a korabeli kulisszák mögötti felvételek és a bakik is.
Más: vágtam egy összehasonlító videót az első évad különböző magyar szövegeiről, ITT VAN. Már dolgozok a második évadon. :)
A 16.percben írtam meg ismerősnek, hogy banyek, Joey-t kivéve nem emlékeznek a dolgokra. :( Ez számomra csalódás.
Lisa nagyon szép maradt. Chandler és Monica borzalom. Joey a legszimpatikusabb.
A "rajongók"-at átpörgettem. A kellékbemutató se kellett volna. Kicsit úgy éreztem, hogy terhes vagy kellemetlen ez számukra, mintha csak MLB élvezte volna.
Jó volt :) Az elején fura volt a szaggatás; az egyik kameraállásnál akadozott a lejátszás, a másiknál simán, de idővel elmúlt. De tudom, nem ez volt a kérdés. Nekem nagyon tetszett; a rajongókat, a sorozatban nem játszó "hírességeket" nem tettem volna bele, a régiekkel kijött volna simán egy 2 órás film. Mindent összevetve örülök, hogy megcsinálták. JA és CC arcplasztikája kissé megrázó volt. A riportert is dobtam volna, inkább amolyan "végigmegyünk az ikonikus helyszíneken és nosztalgiázunk" élményre vágytam, bár az talán amiatt sem jöhetett volna létre, mivel többször előfordult, hogy nem emlékeztek a konkrét történésekre. Erősebb lehetett volna a nosztalgiafaktor, ha előtte végignézik a sorozatot. MLB volt a leginkább képben és ezúttal ő volt a legszimpatikusabb. LK nagyon szép még mindig. Szóval jó volt :)
Joeynak tehát állandó barátnője van, és felmerül benne (kis külső segítséggel), hogy talán a szexen kívül más is kell egy kapcsolathoz.
Jimmyről (Gina, aki Joey testvére, pasija) meg kiderül, hogy házas. De legalább felelősségteljesen házasodás előtt tanácsadáson vesznek részt (rájuk aztán rájukfér), ahol ez ki is derül...
Joey nagy premierje, és ami a legfőbb - mondjuk a fősorozat annyira "emlékezetes" maradt hogy fogalmam sincs milyen volt a viszonya ott az apjával -, tök jól egyeztetik végül a két világnézetet, az övét az apukájáét.
Na, végre a Szomszéd Csaj színt vallott. Joey bepánikol. Bobby meg összeszed egy egészségtelen kapcsolatot. A kérdés: kész-e Joey egy egészséges kapcsolatra?
Ez a rész roppant fontos a karakter szempontjából. Így még a nyilvánvalóan max. évtizedekkel ezelőtt elfogadható sztereotíp-viccelkedés kínossága ellenére is nézendő. Ugyanis Joey a Szexgép Pán Péter kijelenti, hogy ő márpedig nem lesz olyan mint azok az örök bulizók, magukat soha el nem kötelezők. Másszóval, egyszerűbben fogalmazva: Joey, valamikor, meg fog nősülni.
Meglepő módon ehhez nem is kell majd olyan sok idő... Mert két résszel később Joey elveszi a fekete, pasi színész-haverját.
Ez egy picit unalmas, mert bár jópofa,de "nem történik semmi". Joey vesz egy házat, éséli a befutott színészek életét.
A s02e09 ad újat, mégpedig hogy Joey a színész rendez. Mindegy mit, deha felmész az imdb-re és megnézed, előbb-utóbb minden színészrendez, producerkedik, vagy más kamera mögötti munkát is végez csak hogy színesítse a renoméját.
Joey tehát kiszavazódott egy félreértés miatt. De innen szép talpraállni! És ha azt hittétek nincs lejjebb Joeynál (a "Jó"barátok fősorozatra gondolva), akkor még nem találkoztatok ennek a sorozatnak Gaspode-jával (a Korongvilág-sorozat koszos-büdös, de rendkívül öntudatos és törekvő, beszélő terrierje).
Plusz az ilyen poénokért, mint:
- Gina! Kapcsolj össze valakivel!
...egy másodperccel később...
- O-ó, kicsöng.
tényleg megéri nézni.
Michael végre feltalálja magát, Joey pedig tovább fejlődik azzal, hogy kénytelen valódi randit szervezni a szomszéd ügyvédlánynnak ha már hirtelen lefeküdtek a múltkor. Ezzel alaposan kint van a komfortzónájából, ami amúgyis jelentősen változott hogy egy komolynak ígérkező kapcsolata volt nemrég!
Btw, nem tudom észrevette- más is, de kaptunk egy Fergeteges Forgatás utalást is.
Kevin Smith meg itt még nem csúszott le.
Szóval ebben a két részben Joey meghallgatásról meghallgatásra jár - de milyenekre! Az ügyvédlánnyal való randi-próbálkozások is sorolhatók egyfajta párhuzamos meghalgatásokként.
A párbeszédek pedig pergők, és oragnikusan alakulnak. Nem véletlenül szeretem ezt a sorozatot.
Joey nővére szakít, Joey kapcsija a szomszéd lánnyal kétséges, Joey nővérének fia kapcsolata meg eleve halott ügy. Ja, és az ügyvédcsaj tiszta őrült, de lássuk be, valahogy meg kellet szabadulni a férjtől hogy Joey ráhajthasson!
És amilyen okosan fel vannak építve a poénok. Az ál-költözéshez a költöztető kocsi hangja amiről kiderül hogy nem az, vagy a nerd srác kibírhatatlansága, az asszisztens tökéletes ál-arca...
Joey 0122
Már hiányzott Bobby (Joey ügynöke, alias. Stiffler Mamája).
És lássuk be, valami lehetett a sorozatban ha sikerült megszerezniük Carmen Electrát!
ÉS még olyat is sikerült becsempészni, hogy ösztökéljék a népet, hogy menjen el szavazni tudatos szavazóként.
Oké, az a poén hogy Joey lánytesói szinte klónok el van rontva, a rész pedig nagyjából Cristina Ricci vendégszereplésére épül. Akinek akkor még volt elég sztárereje cameozni.
Joey 0120
Joeyhoz új, dögös szomszéd költözik.
Joey pedig végre nem egy szakadt M olasz lúzer, hanem egy önbizalommal teli alfahím. Aki ugyanakkor nem nyomja el ffitársait, azaz a ffinézők is simán tudják nézni a sorit.
Btw, tudtátok hogy Joey szuperhős? Nem üldözi a bűnt, és elég haszontalan a szuperképessége, de van neki!
Csak egy standard epizód. Nem rossz, de a túlságosan nyomuló kivénhedt karaktert láttuk már jobb helyen is.
Joey 0118
Na EZ viszont egy jó rész.
Az alapsztori elvileg hogy Joey díjkiosztóra megy, és ott Joeysan csetlik-botlik, jófejkedik (ez nem a többi "Jó"barát szarakodása, hanem Joey mindenkori jó-kodása), de emellett a többi karakter is éli az életét, és mind vicces. Nem azért mert viccelnek, hanem mert az élethelyzet hihető (a sorozat kereteiben), ugyanakkor képtelen.
Annyira sikeres hogy asszisztenst kell fölvennie, és meghívják a Tonight Show-ba. Ahová el AKAR jutni. Akkor is ha úgy tűnik minden összeesküdött ellene: dugó az autópályán, belekötöttek egy pankrátorba, az ügynöke (Stiffler Mamája!) folyton lesokkolja magát...
Btw, a 14. rész egyfajta csavar az egyik Jóbarátok részen, ahol kevés a jegy, így le kell boxolniuk egymás közt, és véres küzdelmek után senki nem jut el a meccsre/előadásra/nememlékszemre. Itt azonban Joey megoldja, mert Joey az egyetlen jó barát. Akkor is megoldja, ha a rendezvényre mindenkit mint +1 fő meleg hollywoodi sztárokra kell rásóznia (a részben kb. minden hollywoodi sztár meleg).
Neked hány részt kellett megnézned a Kojakből vagy a Columbóból, hogy megállapítsd, milyen? Vagy akár a Jóbarátokat hanyadik rész után kezdted el savazni?..
Maradjunk annyiban, hogy az első néhány rész alapján nagy biztonsággal megállapítható, hogy egy sorozat tetszik -e nekünk, vagy sem. Nagyon ritka a jelentős színvonalbeli emelkedés, inkább kifáradás szokott lenne bizonyos, hosszan tartó sorozatoknál.
Nem tudom, ennek mi köze a Jóbarátokhoz, de mindegy.
A szolgálólány meséje egy feminista propagandamozi. Az 1. évad, amíg az Atwood-könyvet követték, ezzel együtt hordozott magában értékeket, a másodiktól elkezdve viszont már a filmeseknek kellett volna továbbfolytatniuk a történetet, hogy abból mi lett a sokkoláson kívül, inkább hagyjuk. Az 1. évadot talán érdemes megnézni, de onnantól hanyagolni kell ezt az agyonhájpolt sorozatot...
Upsz, a legjobb HBO sorozatot el is felejtettem, ez pedig az Utódlás.
Ez egy amerikai családi média-cégről szól, mondtam, hogy szeretem az ilyeneket és mindenki olyan gazdag a sorozatban, hogy az magyar fejjel fel sem fogható.
Itt mindenkinek százszor annyi pénze van, mint Miniszterelnök Urunknak, úgy veszik a 5th Avenuen a lakásokat, mintha ingyen lenne, nekik szinte ingyen is van.
Ha túl tudjuk tenni magunkat azon a nem könnyű feladaton, hogy a sorozat egyetlen szereplője sem kedvelhető, hanem éppen ellenkezően, mindenki, de tényleg mindenki ütni való utolsó mocskos gyökér, akkor kapunk egy szinte tökéletes sorozatot, kábé olyat, mint a Sopranos, csak ebben még Tony sincs.
Ez se sitcom, de nézni mindenképpen érdemes, ebben is tökéletesek a színészek és hát HBO-sorozat, mit kellene még ehhez hozzátenni?
Az egy dolog. De visszautasítani hogy megtudd miből maradtál ki, és biztosra leszarozni az egészet egy tejesen másik.
Joey s01e10
Két dolog: a) imádom hogy Joey önkritikus. Csúnyasági Alap, meg "rájöttem hogy Hollywoodban már nem elég hogy Én Vagyok Doktor Ramoray az Életünk Napjaiból" és "Ekkora hülyét nem csináltam még magamból. // Ugyan drágám, mindketten tudjuk hogy ez nem igaz." b) Joey itt tényleg egy csajozógép, minden részben új alkalmi kalanddal.
A részben Joeynak kapcsolatokra kell vadásznia, és Micsoda Véletlen, a gondnok-ügyvéd-szomszéd-csaj épp grillpartit ad, amin ott egy producer, akinek Joey bedobja hogy jaaaa, peersze, egy suliba jártunk, és jól sül el a dolog, beválogatják egy sorozatba.
Ám ezúttal már nem a Szexi Pasit kell eljátszania - jelzés hogy múlik az idő a sorozatban -, hanem az apát, és nővérke azt mondja menni fog neki a szerep - ami karakterfejlődés, mert felveti a lehetőségét hogy Joeynak egyszer gyereke legyen.
Emellett tovább fényezi a sorit hogy marad pillanat a többiekre is: Nővért tulajdonképpen hívják Dühös Prostit játszani, Nerd büszke rá hogy az aki, és Howard is szerethetően mafla (szerencsére pont annyit szerepel hogy ne váljon idegesítővé). Stiffler mamája meg még kinkeybb mint valaha!
s01e11
Nem a White Snakes-t bírták a Rém Rendes Családban is?
De: Nerd hasznossá válik! Tiszta nyerő a kaszinókban - Joey vmi műsorát tartják egyben. Ahol véletlen lefekszik az egyik szépségversenyzővel. A megoldás: le kell feküdni minddel! Szituációs humor ami illik a karakterrel. Hát, gondolom egyeseket untathat hogy itt történik valami...
Arról már nem is beszélve, hogy bár Joey végül látszólag lebukik, de megúszná, de vállalná a felelősséget, ám kiderül hogy a rész elején az undok-öntelt Igazi Sztár van szó, aki most jól megbűnhődik. Pfű, itt cselekmény van, meg eseménysor, meg setup&payoff, meg egyáltalán - mennyivel jobb lett volna két buzivicc miközben valaki meghal,mint a [Jó]barátokban, nemigaz? AZ volt a Minőségi Szórakoztatás, hm?
s01e12
"Joey,a csipogóm vészhelyzetre van, nem azért hogy hozzak lekvárt! // De ugye hoztál? // Persze." - na így kell bemutatni egy karaktert gyorsan.
Btw, Joey sorozatára úgy utaltak mint "a Baywatch, csak itt síelnek", és most itt egy szereplő akinek "az átképzése deszkásból színésznek nem sikerült túl jól" - egy ilyen színész volt a Baywatchban is, csak ott nem göris volt hanem szörfös. Még hasonlóan is nézett ki.
A bombás rész pedig magával Mics Bjukenennel történt meg (Hasselhoff karaktere persze tényleg felrobbant).
Plusz: imádom a szinkront.
Az meg még jobb, hogy konkrétan látjuk Joeyt dolgozni.
PPS: az a színész dobott egy Harvey Weinsteint a gyárásvezetőn? (Lucy Liu iszonyat nagyot alakít!)
Legesleglső sorban javaslom az Eufóriát, a két főszereplő, de főként a Julest játszó hermafrodita lány/fiú elképesztő. De különben Zendaya is nagyon ott van. Nem egy vidám sorozat, de nagyon jó.
Nagyon jó Amy Adams sorozata, talán Éles tárgyak a címe, sokszor egész egyszerűen kellemetlen nézni, de mégis érdemes.
A Szolgálólány meséje a másik véglet, azt annyira rossz nézni a benne megjelenített disztópikus világ miatt, hogy én el is engedtem. Jó az is, nagyon jók a színészek, de nem vagyok képes nézni.
Ha már sitcom, elvileg a Modern családnak van még egy utolsó évada, bár ott is hullámzó a teljesítmény, de én szeretem.
Silicon Valley utolsó évada már megy, én nagyon sokat tanultam abból a sorozatból, startup-ot indító vállalkozóknak kötelezővé tenném, bár T.J Mileer metoo-s bukása miatt kiesett és nagyon hiányzik.
Egy Friends, HIMYM (bár azt nem szeretem), TBBT jellegű sorozat nagyon kellene, ez nem kérdés.
Ámbár ne felejtsük el, hogy a HIMYM az utolsó betúig Friends...
Ilyen a Rick és Morty, csak az nem HBO-s és pompás részek váltogatják a gyengébbeket, de minden idők legjobb rajzfim-epizódját ők hozták, az a Morty észbontói, amiben annyi ötlet van, hogy elképesztő. Abban az egyetlen részben van annyi ötlet, hogy annyiból más egy komplett évadot írna...
Na és Lena Dunham sorozata, a Kemping!!! Az minden pénzt megér, annyira abszurd.
Jó olvasni téged! Őszinte leszek, nagyon kevés sorozatot néztem eddig is, nehezen kezdek bele, szeretek meg újakat. Jóbarátok, Agymenők, Így jártam anyátokkal, 24, House, Dawson és a haverok, Szilícium völgy. Tudom, elég vegyes, de ezek ragadtak meg. Lerendeztem HBOGO-n a legnépszerűbb vígjátékként cimkézett sorozatokat és leírás alapján nézegettem bele, de egyik sem ragadott magával. Nem tudom, mi az, melyik az a pont, ahol már várom a következőt. A John Oliver show-t sem tudom megunni :-)
Talán csak időt kell adni nekik, nem tudom. Jó lenne rákattanni valami újra. A Dokik első évadát megnéztem félig és tetszett, aztán elhalt bennem. A fenti régieket bármikor elő tudom venni és szinte ugyanolyan izgalommal tölt el, mint régen, amikor ahogy befejeződött a Jóbarik, máris raktam be az első lemezt :-))
Szerintem az Episodesban jó volt, ott volt dráma is, néha magam is meglepődtem, hogy ilyet is tud.
De azért ugye tudjuk, hogy ő ott azt játszotta el, ahogy a sorozatírók megírták, hogy milyennek gondolhatják az emberek Matt LeBlanc-ot a Jóbarátok alapján (nem gondolnám pl. hogy ő real is elzabálná a stáb elől a fánkot - vagy ha így is lenne, tuti nem engedte volna, hogy beleírják :D )
[és ez már majdnem olyan filozófikus és lételméleti fejtegetés, mint amit Kirk Lazarus a fegyvertűz közben meghasonlik, hogy ő most egy fehér ausztrál, aki a szerep kedvéért négerre plasztikáztatta magát és most épp azt játssza, hogy vietnámi drogkereskedő (és mondja ezt az amúgy amerikai Robert Downey, jr. a zseniális magyar Fekete Ernő lemélyített és tájszólásos hangján - imádom azt a filmet, a színházi és filmes lét minden kérdése benne van, a szinkronja meg tökéletes) ]
Ja láttam az IMDB-n, ahogy azt is, hogy kerek 5 évig egyáltalán nem csinált semmit, majd eljátszotta saját magát az Episodes-ban, ahogy a színészfejedelmek szokták...
A Top Gearbe beszállni, pláne azzal a gárdával számomra nem is minősíthető még akkor sem, ha Jeremy Clarksont alapvetően egy viszolyogtató faszkalapnak tartom, de biztos kellett a pénz, hogy medvéket lövöldözhehessen a birtokán.
Ezenközben Aniston teljesen sikertelen filmekben szerepelt, nyilván...
Amúgy, aki teheti, tényleg nézze az új sorozatot, én sem fizetek érte, a telefonom ingyen dobálja fel a részeket, aztán majd meglátjuk milyen tartalmakat produkál az Apple...
Csak az a baj, hogy gyűlölök telefonon sorozatot nézni, de ez most egy próba, mindenesetre mindenhez van magyar felirat, ami az ilyen pörgő párbeszédes sorozatoknál nekem életmentő.
Matt LeBlanc pontosan az, akit mindig is játszott: egy gyenge ripacs, nála kivétel nélkül mindenki jobb képességű volt a Jóbarátokban.
LeBlancnak van most is sorozat a Man with a Plan (magyar címét em vagyok hajlandó leírni), ami nagyon kínosan kezdett (szemmel láthatóan a színészek is szégyellték magukat), de aztán magára talált és egész kis vicceske lett (nyilván a Jóbari szintjét meg se közelíti, de nekem a Joeynál vicceseb)
Az egy teljesen jó sorozat volt, nem egy sírva röhögős, a kolléga nem értené, mitől vicces és tényleg nem is az, inkább keserédes, de Kudrow komikus énje jól kijön.
Meg hát azért megcsinálták vele a Romy és Michele-t Mira Sorvinoval, miközben Mat LeBlanc csinált egy sci-ft, amiben egy család utazik a Marsra talán és ő valami bodyguard és... hát ennyi... Ja, meg a Top Gear kegyeletsértő szereplése, na arra biztos komoly szükség volt...
Az Episodes-ban, ami megint egy jó sorozat, de nem miatta, hanem annak ellenére eljátszotta saját magát. Az komoly feladvány lehetett...
És volt Kudrow-nak az HBO-n egy másik sorozata is, amiben web-terapeutát adott, lényegében a számítógépe képernyőjét láttuk, úgy mint a Modern Család egyik legjobb részében, amiben Claire notebookja a szereplő.
A páciensei pedig a legnagyobb sztárok, nem volt nekik snassz egy-egy 5 perces szerepet elvállalni.
Viszont éppen ma néztem meg Aniston új sorozatának az első részét, amiben a Jóbarátokbeli húgával, Reese Witherspoonnal játszik együtt és egy kertévé reggeli show-ja a téma, Aniston bitang jó benne. Persze Witherspoon is, de tőle ez nem meglepő, a Big Little Lies-ban is vitte a show-t, meg hát csak van egy Academy Awardja... És Steve Carell is, pedig jól beskatulyázta magát az Office-szal, volt akkora idióta, mint a Joey, csak ő jó színész és kiráz egy drámai szerepet is erőfeszítés nélkül, most képzeljük ezt el Mat-ről...:)
Különben tényleg javaslom mindenkinek, mert jól kezdett, nekem a telefonom dobta fel és érdemes megnézni, csodálatosan van fényképezve, feszes és kiválóak a színészek. (Apple TV, majd kérem a jutalékot:)
Az a helyzet, hogy aki jó színész, az jó színész.
Mathew Perry például szerepelt az Elnök embereiben, ami kult sorozat volt, aztán Sorkin csinált neki és Bradley Whitfordnak egy saját sorozatot, ami sajnos megbukott. Ez a Studio 60 on the Sunset Strip volt, ha jól emlékszem a címére.
Pedig tetszett nekem, szerettem, de megbukott, ez az objektív tény és nem kezdek el hadoválni, hogy pont ennyire tervezték és mindent elmondtak, mert az bullshit lenne. Megbukott, mert a nézők nem szerették, van ilyen, most éppen egy Scarlett Johansonnal készült GOT spinoffot nem rendelt be az HBO, előfordul.
Egyébként tök érdekes, hogy a TV-kről szóló sorozatok nem túl népszerűek, a fentiek mellett a Newsroom volt ilyen és az is bukott, pedig nagyon érdekes volt nekem, csak én nem szeretnék abba a hibába esni, hogy a saját ízlésemet globálisan követeljem a nézőktől, mit kedves kollégánk
Amúgy megértem, hogy Schwimmer inkább a színpad felé kacsintgat, meg Perry is vidáman kokózik, mert millió dollárokat kapnak ma is és az elkövetkező évtizedekben is évente a jogdíjakból. (Mármint a Jóbarátok jogdíjából, mert a Joey-t sajnos nem adják a TV-k, abból nem jön a zsé...)
Nem pénz kérdése.
Aki azonban tényleg jó, ez pedig kétség kívül Aniston, az meg kaszál.
Ó szívem, te tökre belezúgtál ebbe a sorozatba :-D
Tudod mennyi kritika megfogalmazódott bennem az első nézés óta? Oké, talán nem ilyen...hm...egyszerű módon, de sok. A lezárás például...annyi balszerencse közt, oly sok viszály után...akkor most tényleg minden jobb lesz R-R között? De tényleg? Ezt a mai napig nem tudom elfogadni. Egyébként valamennyire szórakoztató volt a kommentjeidet olvasni, Howard Stern jutott eszembe, akiről a filmben (Intim részek) jegyzik meg, hogy akik utálják, azok is hallgatják, "mert kíváncsiak, mit fog mondani" :-))
Egyszerűen szeretem ezt a sorozatot, a hibáival együtt. Az Így jártam anyátokkal-t meg még jobban. Aztán lehet, hogy 5-10 év múlva lesz egy még jobban tetsző sitcom, nem tudom, jó lenne rákattanni valamire. A Joey nekem egyébként elég hervasztó volt.
HBOGO előfizuval is lenne egy ajánlatom: ezoizélaposföld Fíbi A visszatérés című sorozatban. Ezt nem nézem, örömmel várnám a remekbeszabott recenziókat :-))
Az Epizódokban MLB nem Joeyt játssza,hanem önmagát. Ha fel is merül a szerep, az legfeljebb meta, szóval AZ tényleg off.
Érdemes átfutni ha már így szóba jött, ki mireis vitte a (Jó)barátok után:
- Rossz olyan rossz volt, hogy nem is csinált semmi mást
- FíB csinált egy elég szar filmet, aminek már a nevére se emlékszek
- "Csendlör" csinált egy filmet és egy folytatást (Bérgyilkos a szomszédom)
- Kúrni Fox volt a ... Sikoly-filmekben?
- Récsöcs... Oké, ő szerepelt ebben-abban. Főleg Adam Sandler-filmekben, de az is valami. És Joey szerepelt a Joeyban.
Ami kapcsán hiába az összeesküvés, ha egyszer megvan a DVD nálam!
Joey s01e07
"Ezt honnan tudod? // Vékonyak a falak ... és én hallgatózok."
s01e08
"Látod vannak neked sebeid. Csak itt belül!" - hát fura a nerd srác viszonya az anyjával, az biztos.
s01e09
"Még sosem kellett küzdenem egy lányért!" - tömör, de velős.
Oké, most mit vártok. Végignyomhatnám hány poén volt, de akkor itt ülnénk napestig. Másfelől egy egy habkönnyű vígjáték, sitcomszerűség, mindössze 3 és két fél szereplővel, oké? Az mindenesetre sokat elmond, hogy ma csak 1 részt terveztem, de annyira magávalsodort, hogy meglett a három.
És vajon utána ugrik majd az Episodesra vagy attól már megóv minket? (végülis nagyon érintőlegesen az is spinoff. Én nagyon szeretem, Sean (Stephen Mangan) fizimiskájába és hangszínébe teljesen beleszerettem, úgyhogy nemsokára jól meg is lesem színházban. Most azért nem ő a fő ok, amiért utazok - mint anno Perry - de ha már arra járok, akkor megnézem)
Te meg kurvára menő vagy ám attó' 'ogy nem is láttad a spinoffot (ami a [Jó]barátok folytatása), de máris megingathatatlanul hiszed, mert nyilván Isteni Kinyilatkoztatásban vót ríszöd, 'ogy pocsékságos, és ezen semmi nem vá'toztat'at.
Joey, s01e04
Joey véletlen besétált a helyi Kék Osztriga Bárba, lol.
"A béna volt osztálytársam most sztárok haját vágja! // És azén hajam az semmi? // Ne is haragudj, de alig vagy híresebb mint a kliensem aki lelőtte a férjét." - íme Hollywood.
Stiffler Mamája ráhajt a nerd fiúra. Heh.
De a legjobb, hogy a karakterek között van interakció, nem csak léteznek egymás mellett, szemben az alapsorozattal. Joey beajnánlja az ügynökénél a fodrász tesóját, a gazdag ügyvéd Szomszéd Csaj rámenősséget tanul a fodrásztól, a nerdet inspirálja Joey, és Joey a nerd könyvklubbjával végre elkezd ismerettségeket szerezni. És ez akkor is számít, ha egyéjszakás kalandokról van szó!
s01e05
"Három darabra jelentkeztem, és mindegyikben játszanom kell ma este! // Miért nem drogproblémáid vannak, mint mindenki másnak?!?" - Hollywood kritikája.
Te meg kurvára menő vagy ám attó' 'ogy nem is láttad a spinoffot (ami a [Jó]barátok folytatása), de máris megingathatatlanul hiszed, mert nyilván Isteni Kinyilatkoztatásban vót ríszöd, 'ogy pocsékságos, és ezen semmi nem vá'toztat'at.
Joey, s01e04
Joey véletlen besétált a helyi Kék Osztriga Bárba, lol.
"A béna volt osztálytársam most sztárok haját vágja! // És azén hajam az semmi? // Ne is haragudj, de alig vagy híresebb mint a kliensem aki lelőtte a férjét." - íme Hollywood.
Stiffler Mamája ráhajt a nerd fiúra. Heh.
De a legjobb, hogy a karakterek között van interakció, nem csak léteznek egymás mellett, szemben az alapsorozattal. Joey beajnánlja az ügynökénél a fodrász tesóját, a gazdag ügyvéd Szomszéd Csaj rámenősséget tanul a fodrásztól, a nerdet inspirálja Joey, és Joey a nerd könyvklubbjával végre elkezd ismerettségeket szerezni. És ez akkor is számít, ha egyéjszakás kalandokról van szó!
s01e05
"Három darabra jelentkeztem, és mindegyikben játszanom kell ma este! // Miért nem drogproblémáid vannak, mint mindenki másnak?!?" - Hollywood kritikája.
s01e06
Rivális színész! Mint Schwarzenegger és Stalone!
A részdurva kontraszt a "Jó"barátokkal, ahol a "jó"barátok szivatnák halálba Joey-t, itt viszont mindenki segítő, és mikor Joey ki akar tolni a másikkal, végül akkor is kénytelenségből jót tesz vele! Igazi depresszióűző.
Ez a Joey mennyi részt élt meg? Most ezt is végig fogod elemezni? :-D
Egyébként masszívan rosszabb sorozat volt, mint a Jóbarátok, bár te nyilván ennek az ellenkezőjét fogod kihozni, ettől majd nagyon eredeti leszel. (Nem.)
Szóval Joey Hollywoodba költözik. Mert ez a spinoff többet nyújt mint egy újabb szappanopera az egyik karakterrel.
Mert mit is tudunk Joeyról? No nem a 7-10 évados Joeyról, hanem az 1-6 évados Joeyról. Ez a Joey nem egy retardált, hanem viccesen buta. Továbbá színész, családja ellenkezése ellenére. Családja jó nagy, van egy rakás lánytestvére. Szoknyapecér. És szeret enni, ami szokása még akkor is rajta ragadt hogy már van miből kaját vennie.
Az intro tipikusan Joey-s poén, no de a főcím! Igazi depresszióűző, télre való, tengerparti könnyed mókát ígér. Ki ne akarná ezt nézni?
Mindig mondtam, hogy JoeyXChandler...
További szereplők Joey szexuálisan agresszív nővére, valamint annak nerd fiacskája.
Legalább percenként jut egy poén - meredeken túlteljesít máris az anyasorozaton.
Látjuk (pilot), hogy Joey hírneve elég kétes lábakon áll.
Joey új ügynöke eléggé hasonlít az előzőre, csak rendes szerepe van - no persze Stiffler Mamájának ez jár, és ezt mi nem is bánjuk, pont.
A Dögös Szomszéd Lány, aka. Barátnőjelölt házas. Ez érdekes kiindulópont, hiszen Joey esetében a barátnőjelölt is meglepő koncepció.
s01e02
Folytatódik az amerikai-olasz élet, valamint megtudjuk hogy DSzL házassága nem tökéletes.
s01e03
Kedvelem az átvezetéseket, dinamikussá teszik a sorozatot.
Jó érzés hogy folyamatosan megvan az önreflexió Joey ostobaságára. Egyébként megkapjuk az újabb állandó szereplőt: Howardot. Szánalmas alak, de jól összepasszol Joeyval.
Csodás befejezése a történetnek: "De hát szakításban voltunk!" Ez jelzi, hogy Ross és Récsöl kapcsolata NEM lesz boldog.
Ennek kapcsán vegyük is sorba ki hova jutott el:
- Joey állástalan színészből közepes sorozatszínész lett.
- Fíbí férhez ment. Házasságuk a 101 kiskutya párját idézi fel bennem: állástalan zenész és állástalan mit-is-csinál sok-sok számálával. Ez aztán az élet!
- Maunika főszakács lett, és legalább emberiességből megkapja a kettes-alát.
- Csendler megnősült, és olyat dolgozik amit szeret, és még elég jól is keres vele hogy fedezzék megszokott életszínvonalukat.
- Ross egy rohadék perverz paleontológus volt és lett. Szar alak, aki leránt magához mindenkit. Fejlődés: zéró.
- Récsöcs állástalan/rossz pincérnővolt, és lett. Mindegy mi volt közötte. Az Elnyomó Patriarchátus diadalmaskodott.
Amúgy Fíbí, a 8 általánosával, és laposföld-kreácionista-ezoterista életével mikoris tanult meg folyékonyan franciául, és mi-is-volt-az-a-másik-nyelv? Mondom én hogy kilóg a lóláb, csak a sok marhának nem esik le hogy titkosügynök, aki beszivárgott hogy megfigyelje potenciális-terrorista-sejtjüket.
Btw, Rachel Green NEM Récsel teljes neve.
s10e14
Banánhinta Consuela Hercegnő. Az. No comment.
s10e15
elkell a konzervnevetés, mert itt semmi nem vicces
Hogy Ross tönkreteszi Récsel karrierjét - na az vicces igazán!
A Joey-kérdést mindazonáltal ez gondolom nem érinti. A fickó 35 névnél tart, szóval nagyon belekéne húznia ha meg akarja ütni az 50-et.
s10e12
Nem a városházán lesz az esküvő?
Viszont szép esküvő volt. És hogy legalább felmerült a Városháza, legalább attól menti a sorozatot hogy bigott, prédikáló szar legyen. Szarnak szar, de legalább nem hittérítő.
Az egyik szemem sír, a másik nevet: örülök, hogy személyedben új rajongója lett a sorozatnak, másrészről meg már annyi idő eltelt, hogy kicsi az esély, hogy akár egy egész estés mozira összejöjjenek a jóbarátok :-(
Szögezzük le, a készítők is láthatták mekkora trágya ez az egész, ez az évad már nem is lett teljes, csak 18 részt forgattak hozzá a 24 helyett.
No és ez valójában még mindig az előző évad. Triplarész? És akkor csak 17 rész marad az évadban!
s10e02
Az idegösszeroppanás vicces?
s10e03
Nem bírom én ezt idegekkel. Előbb Maunika haja, most Ross barnítózik... Ezek a mélyenszántó, Wass Albertet megszégyenítő mélységű történetszálak... Amúgy Wass Albert valószínűleg szar, de tuti elég sznob az összehasonlításhoz!
Napi egy óra. Te vérhíradót nézel, én ezt. Szerintem én jártam jobban.
Amúgy elárulom, rajtam kívül senki nem szól ehhez, mert a sorozat mára TÖKÉLETESEN FELEJTŐS. Örülök hogy neked is elvettem a kedved :D
s09e22
Miért nem jó a sima mesterséges megtermékenyítés? Ott érdektelen Chandler spermáinak kitartása, és a méh problémáját jelentősen csökkenti hogy több petesejtet ültetnek be.
s09e23-24
Ross mindenkinél retardáltabb. És még Joeyt szidtátok.
Btw, ki a fene az a Diana Roß?
Amúgy a gyémántnak nincs tisztasági foka.
ÉS: micsoda történetszálak! Például Maunika haja begöndörödött a párától!
Pár napja újrakezdtem...nem tudtam, mi hiányzott. Mint amikor egy rég látott kedves ismerőssel ül le az ember beszélgetni. Még mindig olyan jó mint régen :-)
Valahol irigylem, hogy ennyi időd van. Nekem nem fér bele, hogy a hozzászólásaid között keresgéljem másokét, ezért számomra tönkretetted ezt a topikot.
Szerencsére nemsokára befejeződik számodra is a sorozat és talán az is, amit itt csinálsz.
Maunikák rájönnek miről beszéltek anno a banda akkoriban-szegényebb tagjai. Hogy nem lehet ész nélkül naponta étterembe járni, meg meccsekre az első sorban ülni...
s09e17
Egyszer rajzórán vmi pszichopógus-hallgatónak kellett rajzolnunk önképet. Na ott az egyik srác egy olyan képetrajzolt, hogy mindenki látta rajta a kőmerev péniszt. De mikor egy tahó kretén elkezdte berajzolni, már nem is volt vicces.
Na ez jutott eszembe az egyik jelenetnél.
Btw, itt tényleg nyúlták a Szellemírtókat?!?
s09e18
Ez a rész durva szerencsejáték-reklám. Vagy hamvába hal ugye. Tök ugyanaz a szitu mint a pokemonban: ha nyer az nem jó, ha nem nyer akkor megint csak az időnket vesztegették.
Amúgy már megint miért mondja mindenki, nem tudják mit csinál Bing? Fénymásoló-kezelő-segéd, ott mondja meg mindenkinek.
Viszont fix pont a Világegyetemben: Ross még mindig egy fasz.
PS: a végén az "Joey"-tól szerintem improv volt. #JoeyRulez
viszont írtak hozzá egy meglepő befejezést. Váratlan fordulat! De most komolyan: a fickó felsővezető. Az még csak nem is újságban keres munkát. Béna proli írók.
s09e11
Tényleg meglepődik valaki hogy amíg szülési szabadságon van, valaki más dolgozik helyette?
És még azt mondtátok, Joey idióta.
s09e12
Ráhel helyettesítője az új Joey?
Egy biztos: lehet hogy Joey jobbára hülye, de Phoebe mérföldeket ver rá azzal hogy patkányinváziót idézett elő a saját lakásában!
Mindössze 2 (kettő) dolgot kellene figyelembe venned (persze nem fogod).
Az egyik, hogy ez nem működik vígjátékként.
A másik, hogy ma is úgy hivatkoznak rá, mintha ez ma is a nonplusultra lenne, holott anno se volt elfogadható, de legalábbis nem ütötte meg a jó szintet. Ez egy pocsék sorozat, és mindigis az volt.
Ja, és három: nem veszed figyelembe hogy ezek a szösszenetek tőlem vicc. Persze azért még igazak. Sőt, attól vicces.
s09e07
"De hát éppen szakításban voltunk!" - Ross komolyan még mindig itt tart?
Csendlör meg mitől orrolt meg Ricsárdra?
s09e08
Récsöcs másik lánytestvére előkerült. Hát, legalább Christina Applegate az.
FíBí meg egy holdraszállás- és evolúciótagadó olyan-sátánista-akitől-a-nagy-sátánista-pánik-során-óvtak. Micsoda yo barát.
Mindössze 2 (kettő) dolgot kellene figyelembe venned (persze nem fogod).
Az egyik, hogy ez egy laza vígjátéksorozat volt. Ha hatalmas megfejtéseket, világmegváltó bölcsességeket akarsz, azokat nem ettől a sorozatból fogod megkapni. Nem is erre való, kár ilyet várni tőle.
A másik, hogy x évvel ezelőtt forgatták, lehet, hogy ami akkor friss volt, vagy poénos, vagy ha nem is tabudöntögető vagy bátor, legalábbis rendben lévő, az ma már cikinek vagy elcsépeltnek hat.
Ha annak nézed, ami: egy könnyed sitcom-nak, ami adott időben OK volt, és nem akart több lenni annál, mint ami, akkor teljesen nézhető ma is. De mivel előre elhatároztad, hogy csak rosszat írsz róla - ki tudja, kinek, miért, annyira nem nagy az olvasóközönséged, hogy ez releváns polgárpukkasztás legyen, meg azzal már el is késtél néhány évet -, ezért ezeket persze hiába mondom.
Amúgy értem én, talán: a sorozat kezdetén Récsöl futott egy házasságtól, a végén meg megérik rá. A gond: Ross nem fejlődött sehova. De: ez nem is számítana, hiszen a leendő vőlegény: #JoeyRulez
Ja, amúgy miért mondja a sorozat hogy a lányok nem maszturbálnak?
s08e12
Milyen egyetem ami nem tud munkát szervezni, és 15 perces órákat tart? És tudtommal az "olvassátok a könyvet" metódust általános iskola alsó osztálya után sehol nem alkalmazzák.
Komolyra fordítva: mi baja volt a sok lúzer bétának a Dzso(k)ey + Récsöl végkifejlettel?
Van hát olyan jelenet ami nem a felejthető kategória. Pl. mikor Joey papája zuhanyzik.
Vagy mikor azt mondják "Richardnak van egy sütije. // Nem is vagyok süti!"
Mikor Joey karaktere felébred a kómából.
Mikor Chandler mondja "miután összeházasodtunk, ugye az után is megtarthatom Joeyt?" (Hogy itt most kisállatként, vagy meleg szexpartnerként gondol rá, nem egyértelmű.)
Na és az Itchiban?
U2b-linkre meg minek kattintgassak, felütöttem a wikit, és megnéztem az első megjelenését a karakternek. Eddig nem volt neki.
s07e22
Rachel lop Rossztól - igazi Rossz-né, eh? Rossz meg hülye. Még én is t'ok annyit, ha a csaj rádmosolygott, MENJ ODA. És ha Rossz elment fésülködni MIÉRT ÁLL UGYANÚGY A HAJA a következő jelenetben? (Mert ez egy szarsorozat zéró kivitelezéssel, azért.)
Egyébként fel vagyok háborodva, hogy a nők ellopják a férfiak munkáját. Férfiakat játsszanak férfiak. És mutáns kiborgokat mutáns kiborgok!
s07e23
Kivel harcoltunk az 1. VH-ban? // Mexikóval." - Rachel, Phoebe, Maunika. És még Joeyra mondjátok hogy ostoba.
Továbbá mind a stáb, mind a rajongók miért dugdossák Maureent?
s07e24
Tegyünk fel egy kérdést: érdekel ezen a ponton még bárkit Récsöl? Mármint aki elméletileg a főszerepölő? Mármint persze mind tudjuk hogy Ross az, de értitek, na.
A (Jó)barátok kapcsán az apropó hogy messze túlértékelt sorozat, ami már már az anno a csillogástól elkábult agyú népeknek is kínos kell legyen, újranézésre semmi alap senkinél.
A vÉSZhelyzet ráadásul teljesen korrekt show volt. Nem mondom, voltak laposabb évadjai, különösen mikor Noé Vájling már mint mecénás járkált a kórházba, de amúgy jó sorozat, nem szégyen emlékezni hogy volt. A lezárás is jól sikerült, és volt pár tanulságos pillanat is, mint mikor a vörösszakállú fickót előléptetik osztályvezetővé-vagy-mivé, mert "bár orvosnak szar, kiváló az adminisztrációban". (Btw, van egy youtubecsati ami orvosos sorozatokat szed szét, elsősorban szakmai szemszögből közelítve ha érdekel, foglalkoztak az ER-rel is.)
Az Onejdün-család meg egy nő-regény, olyanhoz nem nyúlok, mert nem értek hozzá. Feltételezem semmi kínos nincs benne a célközönsége számára, mert ezek a nőregények (női célközönségű softpornók) mint minden softpornó elég időtlenek... Az Esernyő Protektorátus könyvsorozatot egészen élveztem is.
A Szomszédok meg egymilliószor szét lett szedve, közte saját maguk által is, semmi keresnivalóm ott.
A Couloumb-aú kapcsán amúgy meglepődtem hogy felhívásodra felcsaptam az imd-oldalát, és össze-vissza volt 2 évada, az összes azok után következőben "évadok" alig 3-3 részt raktak össze. Szánalmas.
Mivel emiatt kevés része van, talán. Hátha kiderül hogy Káoszbohóc megvesztegethető, lop, és úgy általában ott szeg törvényt ahol tud.
s07e19
A sorozat szerint a legtöbb amerikai "anatómiailag zsidó". Ezt most nem tudom eldönteni hogy a sorozat szerint jó, vagy rossz, de mindkét lehetőség problémás.
Viszont a vérfertőzés! A vérfertőzés az tök vicces!
Amúgy mégis mekkora Joey pénisze?
s07e20
Val Kilmer Batman-filmje egy rakás szar volt, nyugi CsendLaer.
Igaz. Egy rendkívül felejthető jelenete volt Csendőr anyjának az 1. évadban. De papus hol van? A sorozat annyira homofób, hogy még egy fotón se láthattuk.
Egy érdemtelen sorozat elsüllyed az ismeretlenségbe - csak teszem a dolgom :D
s07e04
Ezek szörnyű emberek. És szemben Al Bundyval, aki szörnyű ember volt, de nagy patrióta, és mindezt tudta magáról, és egész életében bűnhődött érte, és ezért szerettük, ez itt nem áll. Ezek rosszemberek, akikről azt hazudják hogy jó emberek, én meg nem hiszem el.
e07e05
Na ki kivel dug, és vajon Csendőrről mintázták-e a takarítónénit(?) a Gravity Fallsban?
Hé, senki nem mondta hogy a sorozat magas minőségű. De ki nem szarja le a kivitelezést, ha csaka sztori érdekel minket? Na ugye. Nem mondtam hogy jó a sorozat, magas lenne a "production value". Azt mondtam, van történet írva a szereplők alá. Itt-ott.
Joey amúgy NEM figyelemzavaros. Nincs neki semmi elmekórtana. Simán csak 80 körül van az IQ-ja. Amúgy teljesen egészséges.
Az igaz hogy ANNO, sok-sok évaddal korábban Chandler berakta adatfeldolgozónak, és azt elcseszte. Érdektelen, mert az akkor volt, most meg most van.
Ross viszont hol szerzett Joeynak munkát? Ez nálam nincs meg.
PS: a szőke-kékszemű Mike Günter az egyetlen német nevű karakter a sorozatban. Persze hogy viccből illik lenácizni, pláne egy olyan sorozatnál, ami piedesztálra emeli a kiskorúak megontását.
Persze mivel mint tudjuk szerinted vicces gyerekeket kúrni ... nyilván nem értesz egyet.
s06e23
Plot recycle. Meg gyűrűvásárlás.
s06e24
Hm. Phoebe alkoholista? Hm. Ez biztos vicces, különben miért lenne a részben?
Szerintem ne fáraszd magad vele. Már csak négy évad maradt, azt megnézi pár hét alatt, jól kielemzi pár english szóval megtámogatva, mert úgy királyabb, aztán szépen visszasüllyed a topik a téli álmába. Addig meg csak kihúzzuk valahogy. :)
A fickó gyakorlatilag mostanra éhezik (és eddig még nem hangzott el a "Joey doesn't share food!", ami tökre érthető most már számomra, nem tudom elítélni miatta a karaktert) - a "jó"barátai meg szarnak rája. GÜNTER, a szökött náci szerzett neki csak munkát a francba is!
Érted, írod, de sajnos egyáltalán nem érted.
Hogy Joey nem ad kaját, annak semmi köze ahhoz, hogy éhezik, ami olyannyira meg is látszik rajta, hogy 10 évad alatt vagy plusz 20 kilót éhezett magára.
Munkát szerzett neki Ross és Chandler is, de még Mónikánál is dolgozott, csak ő szarik le mindenkit, mert ő ilyen és ezért szeretni kell.
És nem arról van szó, hogy üres a feje, de amúgy értelmes lenne.
Egyszer megkérdezi Ross-t, hogy kivel szexelne inkább, Mónikával, vagy Rachellel?
És az már azért beletöltődött a fejébe, hogy Ross és Mónika testvérek, mégis kapcsol, hogy ja hát Rachellel jártatok, az fura lenne.
Alapvető logikai dolgokat sem képes megugrani. Nem üresfejű, vagy figyelemzavaros, ami mellesleg betegség és tőled tudjuk, hogy az nem vicces, hanem sötét, mint az éjszaka.
Ja, és Günter mitől is szökött náci?
Ezt poénnak szántad?
Azt már oda-vissza tudjuk, szerinted mi nem vicces.
Már korábban is írtam arról, hogy a karaktereknek - akik persze végig ugyanazok a karakterek maradnak - van fejlődése mind magánéletben, mind szakmailag.
Oké, mondjuk Ross nem fejlődik sehova - de ez megbocsátható, mivel ő a főszereplő. A személyisége viszont annyira aljas, hogy legalább az menthetné ha "annyira kevés agysejtje lenne hogy ha még kevesebb lenne, összeszarná a padlót".
És Phoebe - elismerem, ő is egy nagy nulla, annyira, hogy őt nem értem mit keres a sorozatban.
De Maunika először séf, majd kirúgják, hogy aztán főséf legyen, magánéletileg meg megházasodik (ami azért jelentős, mert önbizalomhiányos, erőszakos dagadék volt a háttértörténetében).
Chandler háttértörténete szerint Al Bundy, csak neki nagyon jól fizet a munkája. Nőkhöz nem ért, de mégis megházasodott. Ennek a fejlődési lehetősége hogy végül össze is házasodnak, és gyerekük is lesz.
Récsöcs gazdag volt, azt otthagyta, pincérnőnek állt, mostanra meg divatguru lett belőle, tehát van fejlődés. Szakmailag. Magánéletileg semmi, de mivel ő az áldozat, hát ezen nincs mit csodálkozni.
Joey fejlődik a legtöbbet. Aki szerint nem fejlődik, és ugyanolyan sötét végig, az nem figyelt oda. Joey ugyanis valójában nem ostoba. Csak üresfejű. Szó szerint üres a feje. Nincs benne tudás. Beletölthető a tudás, és ilyen időnként igenis történik.
Szakmailag pedig nagyon érdekes a karrierje, sőt, ő a (Jó)barátokban látszólag az ellenpontja többiekhez, akiknek a karrierje felfelé tart - Joeyé egyetlen felvillanástól eltekintve (Jake Ramoray) leszállóágban van. A fickó gyakorlatilag mostanra éhezik (és eddig még nem hangzott el a "Joey doesn't share food!", ami tökre érthető most már számomra, nem tudom elítélni miatta a karaktert) - a "jó"barátai meg szarnak rája. GÜNTER, a szökött náci szerzett neki csak munkát a francba is!
s06e20
Ez vmi rossz clipshow-epizód. A bevágásoknak semmi értelmük. Mármint papíron hogyne, de a képernyőn...
Amúgy, nos, ugye említettem hogy Joey közel áll a kilakoltatáshoz? Szóval Csend-laer kapja be.
Btw, ha jól nézem ez volt az első epizód, aminek egyetlen történetszála volt (ami persze Joeys).
s06e21
Leragadtunk annál hogy Ross gyerekekkel, Ráhel meg nagypapákkal szexel...
s06e22
Tévedtem. Ross fejlődik. Óvszer nélkül húzna meg egy kiskorút. Az mán valami.
Nekem van egy tényleg sérült ismerősöm, oxigén hiányos koraszülött, az IQ-ja kb. 70. De még ő sem ennyire hülye mint Joey.... és akkor még erre a gárgya karakterre külön sorozat is indult...
Szerintem a többi azért lényegesen összetettebb személyiség, mint ez a kettő, de persze egy sitcom-tól nem szabad túl sokat várni.
Mindenesetre minden karakter halad valahova, látszik a 10 év, ami eltelik.
Ez a kettő viszont az utolsó részben is ugyan olyan, mint az elsőben: hülye.
Phoebe-re még lehetne mondani, hogy hát végül is férjhez ment, de jobban bele gondolva az elején is volt már férje, csak senkinek sem mondta meg.
Joey karaktere viszont olyan sötét, hogy arra nincsenek szavak.
A kollégát ez szórakoztatja, miközben szerinte semmi más nem vicces, lehet...
Engem viszont fáraszt, hogy hajót vesz véletlenül, hogy összepakolt dobozokról próbálja elhitetni, hogy az egy Porsche, hogy azt gondolja, ha ő és Karl is fekete bőrdzsekit hord, akkor elhiszik róluk, hogy ikrek, hogy megtalálja a kézikertestvérét és ebből tervez meggazdagodni, hogy nem tudja, hogy létezik Hollandia, hogy kiraboltatja a lakásukat, hogy 30-asként 19-nek akarja eladni magát, hogy nem tudja, mikor kerül adásba a szilveszteri tánc-show, stb-stb-stb...
Nem egyszerűen elfelejti. Vagy háromszor szólnak neki hogy kotródjon már dolgozni, vigye ki azt rohadt kávét.
És ennek ellenére elfelejti. Holott kritikus neki hogy megtartsa a munkáját.
De a karakter figyelme ennyire másfelé irányul (és ettől üresfejű).
Így a poén értékelhető. Pluszban felhívtam rá a figyelmet hogy a poén Joey-hoz kötődik, akiről lentebb többen jelezték hogy ki nem állhatják. Ellenben kvázi ő az egyetlen poénforrás (az epizódot véletlenszerűen választottam részletezésre).
És mivel elméletileg ez egy komédia-sorozat, mégis nagyítóval kell keresni a humoros részeket, hát minden poént kimazsoláztam elrettentésképpen.
De ha nem értesz egyet, vedd elő a részt, és meséld el, te mit látsz. Mert panaszkodni könnyű, indokolni nehéz. Én megindokoltam miért panaszkodok.
Asszem kifogytak az ötletekből, és egy részt kihúztak ötre... De végre vége...?
s06e15-16
Érdektelen "What if" részek, amikben az egyetlen téma, ki kivel kúr. De a lényeg: a halál még mindig vicces!"
Nem tudom, hogy láttad-e már a sorozatot. Ha nem, akkor nagy elvárásaid ne legyenek innentől kezdve a végéig ez lesz a minimum színvonal, vagy ettől csak rosszabb.
10-45: Joey hajat vágatna, de szokás szerint nincs pénze. A poén itt asszem az, hogy azt hiszi, mivel egy picit ráfirkált az egyik begydollárosra, az már nem is használható. Még szomorúbb ha ténylegígy van, mert akkor még ez sem poén.
00:55-1:05: megtudjuk hogy Phoebe egykor koldulásra kényszerült. Har, har?
Közben többiek javasolják hogy keressen másodállást, sőt, még Ross (tök karakteridegen módon) azzal is bíztatja hogy biztos megkapja a következő szerepet amire jelentkezik. Joey viszont annyira padlón van hogy már ebben sem reménykedik. Har-har? Ha valaki csóró, az vicces? Biztos jövedelemnek ígérkezik viszont pl. vért adni. Milyen röhej már, vért adni. Még a The Satanic Church is szervezett véradó kampányt, mert az jó PR... De hát mit tudnak ők.
1:50-nél végre van egy poén, persze Joeytól: a kiviendő kávét,amiért komolyan rászóltak, megissza. #JoeyRulez 1:55-2:30: intro (ennyivel is kevesebb ugye a netto műsoridő
2:30-2:32: város-swank
-2:44: tökön rúgni pasikat - le az elnyomó patriarchátussal! De legalább Joey tol egy poént. #JoeyRulez
3:15: titledrop! Ez a rész nagyon kínos lesz, viszont a fizikai erőszak vicces?
3:28-3:32, 4:00-4:02: szivatják Rosst a hülyeségével. Elmegy.
-6:03: Maunika és Csend(l)őr most ünnepelnék a valentinnapot. Har-har? Közbenb megtudjuk hogy FíB ellopta Rachel egyik zokniját. A lopás viccesebb, vagy a titkos fétis?
-6:06: city-swank
-6:14: Csendlör pofákat vág. Díjat neki!
6:50: Maunika egy idióta hogy keresztbetesz saját magának, de ez inkább szomorú mint vicces. A potenciális humor nagyját/összességét kifogta hogy Chandlernek sincs ötlete. De nyilván a sorozat törzsközönségének minden tagja bármikor öt perc alatt előrukkol egy maga gyártotta ajándékkal...?
6:58-7:01: városkép
7:45-7:50: újabb Joey-poén. #JoeyRulez
-8:50: cringe
-8:55: átvezetőképsor
-9:10: poén Joeyval. #JoeyRulez
-9:18: padding
-9:25: belépés a következő színbe
9:33-9:39: cringe
10:20-10:25: egy értékelhető Ross/Chandler poén
-10:35: a fenti vicc túlragozása
-10:45: elfogadom
12:12: Csendler megkapja Maunikától a zokninyuszit, amit FíB csinált Récsöcs ellopott zoknijából ÉS AMIRŐL CSENDLER TUD, MERT OTT VOLT MIKOR FÍB MUTOGATTA. Vajon Maunika lopta a cuccost FíB-től?
12:30: cringe
13:20: jó Csendlernek, gondolom. Hát, legalább nem cringe. Bár zavar, hogy ez még csak a rész kétharmada.
13:30-13:50: pedofil poén?!?
14:10: ha Maunika nem lett terhes, akkor gyöngyöt a disznók elé.
-14:45: újabb Joey-poén. Joey ezek szerint mégis rájött a lehetőségére. Nem buta ő! #JoeyRulez
17:30: oké, kérdésem van. 1 főzés, és 1 sex járt a kaziért. Hogy lett belőle plusz egy kabát, még egy főzés, és ki tudja még mi?
18:25: végre kiderül a NYILVÁNVALÓ, hogy a kazi problémás.
18:45-50: város
19:00: ha ez egy nőknek tartott óra, és Ross is ott van, akkor ez egy b*zivicc?
19:20-20:00: Rossz szerez magának egy rendőrségi feljelentést, nyilvántartásba vételt mint erőszakos zaklató? Har-har?
20:50: az én kérdésem: miért megy még mindig Janice kazettája? És amúgyis már a valentin-napjuk MÁSNAPJA van - vagy csak ennyire pocsék még a vágó is? Nem volt anyag, ezért összeollóztak két különböző forgatókönyv-verziót?
21:01-21:03: sötét képernyő
21:03-21:06: city-swank
-vége: Rosst lecsukják végre?
s06e18
Elgondolkodtatok már, hogy ha Karl May az Máj Károly, és Jules Verne az Verne Gyula, akkor ezek kik?
Ráhel oké. József stimmt. Maunika pipa. Phoebos női változata - elmegy. Rossz - rezeg a léc. De kicsoda Chandler?
Fő, hogy homofóbia, pedofília, meg szakmai etika megsértése - csupa humoros dolog lesz ebben a részben!
Btw, sokan számítgatták, mennyivel lóghatott Joey Chandlernek. Itt konkrétan megadják. Persze hozzáadhatjuk a korábbi 1500$-t is.
Ross mit basztatja a jegyeket? Azon a kiíráson NINCS ALAPJA megváltoztatni a kiértékelést! Mármint visszaellenőrizhető hogy hasra ütve lerontott jegyeket, és ok is lesz visszaellenőrizni. Ross minimum fegyelmi tárgyalás, de lehet hogy egy sor per elé néz!
Rachelről kiderül hogy továbbra is lop a barátaitól. Hát nem JÓ barát az ilyen?
A tűz okát nem kérdezgetéssel derítik ki a tűzoltók.
Btw,feltánt nektek hogy ezek egyre kevesebbet randiznak? Ebben az évadban eddig Joey dugott egyszer, és Chandlerről derül ki most hogy egyszer dugott korábban.
FíB szaros bakanccsal a kanapén? És Maunika nem szól érte? WTF?
A "ki lakjon Maunikánál" nem működik, mert Récsöl már lakott ott, és fogaok Joey meghallgatásának se lesz meg a csattanója - azaz nem fogja a köv. részben megkapni a szerepet, sőt, említés se lesz az egészről.
Miért hiszi mindenki azt hogy Récsöl pincérnő volt a soriban, és miért nem tudja ezt mindenki Joeyról?
s06e14
"De nem feküdtem le vele, mert nem akartam hogy ne történhessen közöttünk semmi. // Nem is tudom mit mondhatnék." - Én tudom! TÁVOLTARTÁSI VÉGZÉST A DILINYÓS ELLEN!!!
s06e15-16
Érdektelen "What if" részek, amikben az egyetlen téma, ki kivel kúr. De a lényeg: a halál még mindig vicces!
Asszem kifogytak az ötletekből, és egy részt kihúztak ötre... De végre vége...?
s06e12
Az intro-jelenetnek köze van a rész címéhez. Tisztára csalódott vagyok a minőség ilyetén hanyatlása okán. Ha Sergey Vladimirovich Ilyushin is ílybé tett volna vala, hol tartanánk most?!
Chandler nálam egy üres papucs, így a vicceskedései tökéletesen felejthetőek. A másik fő jellemzője, hogy elképesztően sokat keres.
Mónika egy alamuszi, manipulatív, erőszakos kitörésekre hajlamos kényszerbeteg, menekülnék.
Ross egy segg. Önző, tehetségtelenül manipulatív, önhitt, szélsőségesen nárcisztikus. Minimum csoportterápiára kötelezném, de lehet beküldeném 28 napra megfigyelésre.
Rachel személyiség nélkülik, unalmas, ugyanakkor nem veszi figyelembe a körülötte lévőket. A valóságban gyanítom, távoltartási végzést szereznék ellene.
Phoebe igazából nincs a brancsban a partvonalról drukkol alkalmanként.
Joey az egyetlen akiben van lehetőség, mert valójában nem bárgyú. A figyelemterjedelme általában kb. a közmondásos aranyhalé, és nincs motivációja se, de ha egyszer van, akkor piszkosul turbózódik, l. a részt amiben vett egy kötet enciklopédiát, és mindent tudott és megértett belőle, csak mert az egyik szócikket elég mulatságosnak találta hogy megvegye miatta a kötetet (kiskutyák, vagy mi volt a szócikk).
"Emlékeztek a jósnőmre?" - NEM, MERT NEM VOLT RÓLA SZÓ SEM.
Amúgy új írójuk van, vagy a nagy számok törvénye, vagy úgy gondolták nem is kell "erőlködniük" ha már ismét sikerült legalább egy vonalon ellőni a "halál vicces" témát, hogy a rész egyébként vicces lett?
Áh, meglesz a titok nyitja: rasszizmus! Halál és rasszizmus - ez elrejti a sorozat általános színvonalának hirtelen javulását! És még pedofília is! Mamám!
s06e05
Miért nem mondták meg az igazat: beszámíthatatlan állapotban esküdtek.
Nos, legalább visszasüllyed a sorozat a középszerűség mocskába.
De, hm, talán megvan a sorozat vezérfonala? Rossz lehúzza magához Rachelt? Tehát a főszereplő Ross?
vmit elszámoztam, mert az s05e15 még csak most jön, duplarészként a 14-el. Az utolsó tartalom oda (#14) tartozik.
Ross kapcsolata Maunikával egészségtelen. Maunika egész szépen feljött az elmebeteg karakterből, de Rossz maradt ahol van.
Asszem a készítők már tudják hogy bajban vannak, nem fogják tudni összehozni FíBít és Dzsoít.
A #15 jó rész. Mind a három szál működik. Sőt, Ross végre meg merte csinálni amit én soha. Pedig kéne. Persze attól még útálom. A rész vége helyre is teszi a karaktert. Helyreállt a világ rendje.
s05e16
Ah. EZ volt amit lejjebb az s05e15 helyett néztem. Remek, mehetünk tovább.
s05e17
Curtny Koksz - mindig a Nirvanas fickót juttatja eszembe.
Amúgy ennek a résznek semmi értelme. Eddig Maunika volt a felnőtt, most meg ő az éretlen. Ez összezavarja a nézőt és ezzel elrontja a hangulatot.
Rossnak meg most a sorozat hirtelen jóváhagyja hogy "de hát szakításban voltunk!"? Csak 2-3 évadon át tolták az ellenkezőjét...
Rossnak amúgy mi a baja? Mondanám hogy súlyos autista de nem. Mondanám hogy durván szociopata, de nemi illik rá.Az biztos, hogy végletesen nárcisztikus személyiség, aki megenné a saját arcát, ha öt percet eltöltene Hannibal Lecterrel...
e05e18
Huh. Ross be sem mutatta eddig az új csaját, aki amúgy Joey Párhuzamos Dimenzióban Élő Szembenső Jócsaja, és Joeytól se jön erre semmiféle reakció, ráadásul felsem merül hogy Ross gyerekének anyja, vagy leszbikus élettársa mit is szólna ha a gyerek reklámban szerepelne...
Amúgy együttérzek Rachellel. És mikkor betiltották a cigit, áttértek a kávéra. #Összeesküvés #IlluminatiConfirmed #Illumati2BattleInSpace
Megjegyzem, mivel a HBO csinálta a szinkront, azaz egyszer már birtokolta a hogokat, esetleg alapban nála volt némelyik, az hogy most újra hozzájuk kerül, nem jelent semmit. Az, hogy egy olyan cég lemondott róluk ami a készítéskor még nem is létezett, az viszont nekem legalább annyit, mint hogy most hirtelen mindenki reviewzza az 1000 halott háza 1-2-t.
s05e10
Attól, hogy Rossz bukta a házasságát, miért lett egyúttal munkanéküli is? Bikóz plot?
Most már az állatokkal való fajtalankodást is propagálja a show?
Megjegyzem, Ross szart se pakolt. Egyetlen árva dobozt se emelt meg, mindent a többiek cipeltek! #MiVagyunkASokaságNemFelejtünk
Tudjátok mire várok amúgy? Günter bekattan, és elkezdi követni Récsölt.
Ez a rész amúgy azért vicces, mert Ross egy önző fasz. A show is tudja. Miért nem írják ki?
Áh. A végére egy homofób poén!
s05e08
Kövér Maunika = instant kacagás.
De Rachel fiatal-orra a maszkosok nagy teljesítménye, és már sokadszor.
Amúgy mi ez, az Az, hogy akkor kezdesz emlékezni ha szólnak róluk?
s05e09
Kit érdekel mi történt a részben (#JoeyRulez), idézzük inkább fel FíB terhességét.
A 4/10-ben karácsony van, a 4/11-ben lesz terhes, stb.
Időnként bemondja hány hónapos terhes, de FíB hazudik, meg elmebeteg, meg titkosügynök, tehát nem hiszünk neki.
A 4/19-ben nem csak arról értesülünk, hogy 1 hónap (30 nap) múlva lesz Rossz esküvője, ami alatt/közvetlen utána indul be a szülés, hanem arról is, hogy érvényes Nix-bérletet ajánlanak Joynek és Chandlernek a lakás visszacseréléséért. A Nix egy kosárlabdacsapat, a kosárlabdaszezon pedig április elején véget ér. Tehát Phoebe a sorozat állítása szerint mondjuk januárban lett terhes, majd legkésőbb májusban már szült is! Azok nem Fíbí tesójának gyerekei voltak, hanem FíB vér szerinti gyerekei! Talán Vince lehetett az apa, esetleg az a lengyel diplomata, vagy Robert, netána "zajos felső szomszéd". De nem a tesója.
Ross helyében én azon gondolkodnék: mit dolgoznék angliában? Nincs sok állás paleontológusoknak, szerintem.
Amúgy az egyetlen aki vmi újat tud felmutatni legalább 5 rész óta az Joey (#JoeyIsTheBest), amúgy meg mi van Maunika hajával?
s05e05
Récsöl kimondta a nyilvánvalót: mi a fenét keres itt FíB?
Te yoooo-ééég! Most esik le. Pheobe, ejts Fíbí -> l33t: FÍB, angolban nincs hosszú ékezet -> FIB -> FBI! Phoebe az FBI beépített embere! A belső titkosszolgálat, ami minden csoportosulásba beépíti az embereit! Ez magyarázza mitől képes a telepátiára!
Dzsoí visznt tovább fejlődik. Totál bunkóként kapott anno egy "minden napra egy szó"-wc-papírt, most meg egy egész enciklopédiát!
s04e04
Ha ezek után vki azt mondja, Joey a legnagyobb retardált, az szégyellje magát. Az ő története van ráadásul a legkomplexebben felépítve.
e04e05
Szóval, ketten is munkanélküliek. Mármint hárman. De Joey miatt annyira nem aggódok.
Fíbínek szabad egyáltalán énekelnie a Büdös Macskát?
Ross meg a gyerekét használja hogy dugjon, plusz alkoholt is visz a "randira"... Példamutató.
"Katy" meg olyan jó színésznő, hogy asszem kapisgálom már a sorozat vonzerejét ami nem szól semmiről, és nincsenek benne alakítások. Annyira természetes az egész, mintha valódi lenne, persze a konzervnevetést, és a lehetetlen "barátságot" leszámítva. Az emberek azért nézték ezt, mert képtelenek voltak valódi kapcsolatokat kialakítani, vagy egyszerűen könnyebb volt a tv-t bámulni mint valódi életet élni.
El is satnyult a társadalom. #FriendsKills #Friendmageddon
- Rossz: paleontológus és fasz, valamint homofób. Nem történt semmi változás.
- Chandler: adatfeldolgozó. Asszem osztályvezetővé léptették elő. Magánélete nem nagyon van, időnként Janice-t kúrja mint állandó pont.
- Maunika: szakács volt, kirúgták, pincérnő lett, majd megkúrt egy milliárdost egy főszakácsi posztért. Nem vagyok benne ezzel mi lett, elvégre a milliárdossal is úgy szakítottak hogy nem.
- Récsöl/Récsel: dobott egy milliárdost az oltárnál, mire a milliárdos családja jóformán kitagadta. Tehetségtelen pincérnőből kávéfőző titkárnő lett, majd beállt áruforgalminak egy divatboltba-vagy-mibe (nem tiszta hogy ez ruhabolt, előkelő divatbolt mint a Micsoda Nőben, vagy modellügynökség...). Legtöbbször Rosszt kúrogatja, és ez rossz neki. És ezen csodálkozik.
- ΦB: Néha gitározik a kávézóban, amúgy aromaterápiás masszázst végez. Albínó pasiktól és telepátiától eltekintve nem tudni miért van a sorozatban, története szerint az apját keresi... Vagy az anyját... Kit érdekel? Időnként ő is megkúr ezt-azt.
- Joey: színész akar lenni, de igazából fogalma sem volt mit csinál. Mostanra elérte, hogy "nem ő a legrosszabb a darabban" amiben fellép. Kiderült, hogy legalább elvben képes a szerelemre. #JoesIstheBest
Nem értem a részt. Egyfelől Rossz és Récsöcs maradtak ahogy voltak, 2 rész óta csak az időnket vesztegették. Fíbí is maradt ahogy volt, hótra nem érdekel melyik soselátott nő az anyja. Marad Csendlör és Maunika, akiknél Maunika haragszik Csődörre, mert az hajlandó volt pisiszexelni vele? :confused:
s04e02
Hirtelen nem tudják miből él Chandler. Bikóz dö forgatókönyv szez szó?
És: "Nem tudjátok hogy kell kivenni egy csibét a videoból?" - ez a mondat NEM Joey, hanem Chendler (Joey meleg élettársa, és kitartója) szájából hangzott el!
Récsöl törött bordája pedig sehova se vezetett. Ez jól jellemi a sorozat "minőségét".
s03e22
Van itt céltalan semmi, meg Joey épülő karrierje és magánélete.
Csináltam ennek apropóján táblázatot ki kivel dugott/smacizott, járt/akart járni. Elvégre ez egy szappanopera, amiben a fő kérdés, ki kit dug éppen.
Meglepő módon a táblázat máris félig teli. Most mondjátok, hogy nem vagyok optimista.
s03e07
Indulásnak lopják a Rém Rendes Család gimis rögbimérkőzésnézés poénját (ki mire gondol közben). Ott vicces volt, mert a karakterek sorban egyre kevésbé a játékkal törődtek. Itt csak random gondolatok egymás után.
Várj. Fíbí TELEPATA?!?
"együtt esznek Récsöl apjával - megint" - ez miféle plot?
Btw, ha ezek után vki azt mondja, Joey mennyivel idiótább minta többiek, nézze újra ezt a részt, konkrétan Ross jeleneteit.
Pláne hogy Joey viszont pozitívan hat mások életére.
"Hűha, van 2 óra szabadidőm, mit is csináljak? Sétáljak egyet? Megnézzem a kedvenc sorozatomat? Á, dehogy, inkább megnézek vagy 5 részt a Jóbarátokból, amit annyira utálok, aztán jól megkritizálom egy topikban, amit alig olvasnak."
Az ÁLLÍTÁSODAT vitatom. Nem fogadom el amíg nem látok erről vmi kivonatot.
Vmi dereng hogy a SZÍNÉSZEKNEK A GÁZSIJA akkor ugrik egy sorozatban érdemi szintre, de a sorozatok jövedelmezőségéről ilyet soha nem hallottam, így fenntartom a kételkedés jogát. Tehát: forrás?
Ismételten ragaszkodsz továbbá egy szalmabábhoz, miszerint "senki nem tervez két évadosra sorozatot. Persze, nem tervez. NA ÉS? Senki nem állította hogy a Joey-t 2 évadosra tervezték volna, még azt sem hogy előre megtertvezték volna a tartalmát (pedig utólag az is lehetne). Viszont a Joey sosem volt önálló sorozat, amit számítsába kell ám venni a dolgoknál, plusz összekevered a JÖVEDELMEZŐSÉGET a MINŐSÉGGEL.
Amúgy meredeken el vagy tájolva ott is, hogy ne lehetne jövedelmező egy ötnél kevesebb évados sorozat - l. pl. Hősök, vagy Lost. Amik amcsi sorozatok, és messze nem tervezték 5 évadosra őket. De nem tervezték 5+ évadosra az Elveszett Szobát sem, a 13 ok amiért...-et is 1 évadra tervezték, a Xéna 1-2 évadosra lett belőve (amiből 6 lett), és a Disney-Chanel akkor állításod szerint még soha nem produkált hasznot (1-3 évados minden tetves sorozatuk).
Másik oldalról a Lost ugyan meglett 5 évados, a Trónok Harca egyenesen 8-at, jövedelmezőek voltak mint a fene MÉGIS AKKORA BUKÁSOK MINT HÁROM HEGY.
A Joey viszont egy tökéletesen jól felépített show, mindegy mennyire nem tetszik ez a fajtádnak, akik Szart Warrsz 7-8-ra élveznek.
Kurvára nem az egyetlen faktor ki mennyi pénzt vágott zsebre. Kivéve egy pszichopatának.
s03e01
Nem kéne úgy tenni mintha itt bárminek lenne következménye...!
s03e02
Csendlör megbaszott egy (felfújható) bárányt? Hö, hö.
s03e03
Az egyetlen új történet Fíbíé. Egyébként Maunika továbbra is depressziós, kac, kac.
Egyébként elárulom, hogy nem tudom honnan szopod a hülyeséget hogy "3 évad alatt veszteséges minden sorozat". A britteknél ami több mint 2-4 évadot ér meg, az általában színvonaltalan fosként van értékelve. Teli vannak 1 évados sorikkal, és nem is kívánunk mást.
Tisztában vagyok azzal, hogy senki sem úgy születik, hogy mindent tud, az információkat innen-onnan csipegetjük fel.
Te például éppen most tudtál meg egy számodra eddig ismeretlen tényt.
Azt már rég nem várom el, hogy az Index fórumon ilyenkor bárki is megköszönje az információt, ami akárhonnan is nézzük: érték, de nagyképű hablatyolással válaszolni azért meglehetősen inadekvát reakció.
A brit televíziózást nem ismerem, de tudomásom szerint a Joey nem brit sitcom.
Az amerikai kereskedelmi televíziókban pedig senki, de senki sem csinál deklaráltan 2 évadra sorozatot. Az előfizetéses csatornáknál előfordulhat, de miért ne akarnák ők is eladni máshova, márpedig az csak akkor fog sikerülni, ha legalább 100 rész van az adott sorozatból.
A kulcsszó ugyanis és most megint beszólhatsz valami pikírtet, a szindikátusi sugárzás, amiből egyébként a Jóbarátok főszereplői a mai napig dollár milliókat kasszíroznak évente.
Úgyhogy az eredeti állításomat nem cáfolja, mondhatni tökéletesen irreleváns a kérdés eldöntését illetően az a véleményed, hogy a 2 évad Joey pont elég volt, vagy hogy szerinted méltóképpen lezárták Joey szálát.
2 évaddal megbukott, ez a tény, még ha neked nem is tetszik.
Egyébként arról is van kimutatás, hogy mekkora vagyonnal rendelkeznek ma a szereplők, ami megint nem valami nemzetközi sztenderd az illető tehetségét, általában más produkciókban való használhatóságát illetően, csak megint egy újabb jelzés.
Kitalálod, ki az utolsó? (Na, nem mintha nem verném a seggem a földhöz, ha annyi pénzem lenne, de ez megint csak másik kérdés)
Te yooo ég. Mi ez, Marvel-Kapitány? Disney-Szart Varrsz?
s02e20
Rossz jelenleg mennyi időt tölt a gyerekével? Mert most kéri a hétvégéket. És a gyereket nem nagyon láttuk eddig nála.
s02e21
Elgázolják Cujot. Oké, ez vhol azért vicces.
s02e22
Szóval minden ffi lúzer niemand (kivéve Joeyt, aki végtelenül kanos), míg a nők szerveznek, és úgy általában tökéletesek.
s02e23
Legalább látszik hogy az évadra költöttek. Ezek a cameok biztos nem voltak olcsók.
Viszont Fíbí skizofrén, Maunika neurotikus, Joey nimfomániás, Csendler kisebbrendű, Rossz meg egyszerűen rossz... Récsöl egyértelműen a főszereplő, nem is értem miért nem tolókocsis leszbikus muszlim a karakter.
Ja: a szinkron rosszul fordítja Csendlör beosztását. A fickó NEM programozó, hanem adatfeldolgozó. Ami után elmondhatjuk, a Barátok bírnák Orbániát. Egyedül Rossnak van diplomája/felsőfokú képzettsége, de őt így-is úgy-is útálják. A többiek mehetnek az auto-összeszerelő gépsorra.
A többi "jó"barát egyszerűen irígy volt Matt LeBlancra, és mivel a Joey észrevehetően más tónust ütött meg mint a Jóbarátok (azaz vicces volt, kikapcsoló, és okos), hát az eredeti sorozat nézőinek nyilván nem jött be. Így az imdb-pontszám nem szorul különösebb magyarázatra.
A "szőke szomszéd csaj" kulcsfigura volt Joey karakterének fejlődéséhez, magához a személyes vonal főszálához (mellette ugye volt a szakmai főszál), így egyáltalán nem lehetett volna kihagyni.
Egyébként elárulom, hogy nem tudom honnan szopod a hülyeséget hogy "3 évad alatt veszteséges minden sorozat". A britteknél ami több mint 2-4 évadot ér meg, az általában színvonaltalan fosként van értékelve. Teli vannak 1 évados sorikkal, és nem is kívánunk mást.
Az meg nem érdekel hány évadra terveztek, 2 évad alatt, ami amcsi spinoff-shownál nem is rossz, egyáltalán, lezárták kerek egészben a TÖRTÉNETET. Persze egy Jóbarátokhoz (ami ismét a magyar szinkron szégyene, eredetileg a sorozat címe mindössze Barátok, sehol semmi jóság) szokott agyakban nyilván fel sem ötlik, hogy egy sorozatnak története is lehet...
Btw, tudod hány templomban nyomják a kereszténységet csak ma, Orbániában? És hányban nyomják az ateizmust? Oszt melyik a jobb? Na ugye.
s02e11
Szerintem el se kellett később perelni Rossz gyerekét. Elég lehetett rájönnie, hogy a gyerekét Fíbíről nevezték el. Aki nő. A gyereke meg fiú. Rossz meg homofób. Utóbbi tök vicces. Ugye.
s02e12-13
Na, ez rendes duplarész. A második rész jobban üt (kezdve azért mert nincs benne bi-fób poénkodás), pl. mert olyan intelligensen van rendezve, hogy azt hisszük Van Dame (szóval "a híres színész" az epizód szerint) csak névben van jelen - de aztán nem, tényleg ott cameozik!
És ez még akkor is igaz, ha általános iskolás szintre süllyed a végére a rész.
Bár a stáblista-jelenet azért visszahozza. És tudom hogy Joey tehetségtelenségére és agyatlanságára épül, de attól még vicces!
Plusz hogy kivágta azt a hangot Joey/LeBlanc!
s02e14
Ha-ha-ha, Maunika kövér volt, har-har-har.
s02e15
No, most már mindegyikük vezetéknevét ismerjük.
Ellentmondás: Joey 4 epizódra kapott szerepet - akkor mire költekezik?
Amúgy ha-ha, ezek járnak! Az vicces! Két szerelmes pár, mindegy együtt jár... Har-har-har!
s02e16
Számoljunk csak! Maunika és Magnum között 21 év van. Magnum nagypapa, akinek az unokája 2 éves. Ez hagy 19 évet arra, hogy Magnum gyereket nemzzen. Tegyük fel az évek egyenlő arányban oszlanak meg, akkor azt kapjuk, 10-és-fél évesen lett gyereke Magmunak, és Magnum gyerekének is!
Hát ebben a sorozatban valóban nem vagyok annyira otthon, de azért hellyel-közzel szerintem az összes részt láttam és eléggé untam.
Az IMDB-n ez 5,9-es átlaggal szerepel, míg a Jóbarátok 8,9-cel, tehát a szélesebb közönség megítélése sem tér el az enyémtől.
Ez persze nem abszolut értékmérő, csak egy jelzés.
Valójában Joey karaktere engem már a Jóbarátokban is idegesített, de a másik 5 karakter, akik szintén defektesek valamilyen, de különböző módon, elvitték a sorozatot. Itt azonban Joey mellé harmatgyenge karaktereket állítottak, a szőke szomszéd csajt például teljesen kihagyhatták volna, senki észre se vette volna, Joey permanens debilitása pedig fajsúlyos ellenpont nélkül teljesen egyoldalúvá és unalmassá tette az egészet. Számomra.
Mert én 10 évadon keresztül néztem, hogy nem tudja, hogy létezik olyan, hogy Hollandia, meg vajon mikor megy adásba a szilveszteri táncos műsor, de szinte minden részben van olyan jelenet, amikor rácsodálkozik valami egészen nyilvánvalóra.
Azt pedig talán te sem gondolod komolyan, hogy eleve 2 évadra tervezték...
Az első 3 évad minden sorozat esetében masszívan veszteséges, 100 rész alatt pedig ha nem is biztosan bukás, de sikeresnek semmi esetre sem nevezhető.
A Jóbarátok jelenleg csak Magyarországon 2 csatornán megy.
Neked fegyvert fognak a fejedhez, hogy nézzed a Jóbarátokat? Fel nem foghatom, hogy mire jó ez amit csinálsz, egy szinte kihalt topikban. Ha ennyire utálod, akkor mi a halálnak nézed?
Amúgy meg mi durranás van abban, hogy vki vesz egy számítógépet?
s02e09
Miért nem jegyzi még a sorozat saját wikije sem, hogy Günter másik neve Mike? Lúzer rajongók. Látták egyáltalán a sorozatukat, vagy olyan a viszonyuk mint a jehovistáknak a Bibliához?
Btw, mi lett azzal, hogy Récsöl sosem csinálna olyan listát?
A poén pedig, ami felett mindenki elsiklott (garantálom), hogy egyedül Joeynak sikerül a többieknek valódi karácsonyi ajándékot adnia. Ami ráadásul fejleszti a karakterét, mert az apja csőszerelő, ugyebár.
#JoeyALegjobb
s02e10
Ha nem hiszitek hogy #JoeyALegjobb, tekintsük át a többiek "fejlődését": Csendlört az előző évadban előléptették osztályvezetővé-vagy-mivé, és ezzel ki is fújt ha yol sejtem. Maunika szakács. Néha előléptetik főszakáccsá, néha kirúgják. Kit érdekel. Rossz az paleontológus-vagy-mi-horty-horty. Récsöl marad kirúgásra váró pincérnő.
Joseph az egyetlen akinek van életútja!
Az írás minőségét amúgy remekül mutatja Russ karaktere. Aki szimplán Bárgyú Bobby klónja.
A Volt egyszer egy Hollywood-ban DiCaprionak van egy közös jelenete (film a filmben) egy 8 éves kislánnyal. A jelenet előtt beszélgetnek, és DiCaprio teljesen ledöbben a kiscsaj felnőttes gondolkodásán. Nem ismerős szitu ez? :)
Ja, és a filmben játszik még Dakota Fanning is :-)
Amúgy már a 2. évadnál tartunk, és szerintem még ez se lesz az igazi, bár meglátjuk mire fut ki az évad vége. Szóval első-évad-Joy (nem Joey a magyar szinkronban!) nem azonos második-évad-Joeyval.
Röviden a Joey-ról: aki azt mondja "instant beleállt a földbe", az nem ismerős a sorozattal kicsit sem. A spinoff-sorozat ugyanis teljesen és tökéletesen hozta amit vállalt, lezárta Joey történetét, miközben tökéletesen bemutatta milyen hollywoodi színésznek lenni. Ezzel masszívan a legjobb sitcomok közé tartozik, még ha vkinek a humora nem is jön be. Ez ugyanis objektív tény, függetlenül az ízléstől.
Abban egyetértek, hogy különösen a s01e21-ben a karakter kínosan gyopár. De ez nem változtat azon hogy ő az egyetlen jó barát a jóbarátokból. Ő az aki képes együttérzésre, és próbál jót tenni, nem csak fizikailag és lelkileg terrorizálni a népességet. Nyilván emiatt is működnek a ráírt poénok (l. pl. az egész Hombre-rész).
Phoebe... ő most vagy tényleg skizó, vagy csak tetteti, fontosabb kérdés - mi a szerepe a sorozatban? Mert szerintem nem sok. Még Csendlör is legalább aktívan jelen van, de mit tud Fíbí Büfé? Mer' egyébként Ross kúrogatja Récsölt és Maunikát, szóval őket értem.
Jól sejtem hogy ezt olyanok nézték, és az ilyeneket olyanok nézik akiknek nincs saját élete, nincsenek barátai stb., és ezzel próbálják betölteni a hiányt?
Biztos jól sejted, de ezt neked kell a legjobban tudnod, aki éppen darálja az epizódokat.
Akarsz róla beszélni?
Amúgy ahogy olvastam a hírt, kicsit megijedtem, hogy nem folytatod:
Olyan hihetetlenül elmés témákkal van itt dolgunk kérem, mint hogy Csendler Bingsnek 3 mellbimbója van.
Joey szála legalább vicces.
Viszont most már komolyan felvetődik a kérdés: poénnak jó volt ugyan hogy fordult a kocka, és most Récsöl, de ez önmagában nem tart ki. Min alapul vonzalma a Rossz iránt? Mert leginkább a semmin, és ettől az egész hiteltelen. Esetleg masszív önzésen, amitől viszont antipatikus. Meg ne kérdezzétek mi baja a patikusokkal!
s02e05
Joey a legőszintébb, legkedvesebb, és legcsóróbb karakter a soriban.
s02e06
Matt LeBlanc simán lejátssza Matthew Perryt, és van 1, azaz egy darab jó vágás Fíbí szálán (ami nem vicces, mert tényleg szörnyű).
A rész tényleg jó poénja amúgy hogy KÉT bébit hagytak aznap a BKK-n.
Ééés rögtön tudtam hogy az óvszeres srác Giovanni Rizibizi!
Oké, ez jobb, de ezek még mindig seggfejek. Kivéve Joeyt.
s02e02
Lássuk be, nem véletlen hogy egyedül Joey kapott saját plusz évadokat.
Amúgy ez a női nyavajgás teszi tönkre a szórakoztatóipart. A nőket egyszerűen nem érdekli a történetvezetés, logika, bármi amihez értelem kell, nekik az kell hogy érett-e már a csipkebogyó, amiből lett a cukicicás facebookposztok dömpingje, amivel nincs is baj, de aztán ez beszivárgott a történetmesélő munkakörbe, ahol nincsen helye. És mostanra itt az Emoji Múví, a Szarrt Varrsz 7-8-9, meg a Mardel Kapitány, a Ki Vagy Doktornő...
s02e03
Majdnem azt mondtam, ez egy jó, bár újrahasznosított rész volt, de akkor megmentett a végére beszorított fat-shaming.
Jól sejtem hogy ezt olyanok nézték, és az ilyeneket olyanok nézik akiknek nincs saját élete, nincsenek barátai stb., és ezzel próbálják betölteni a hiányt? Talán az elvárosiasodás az oka az egésznek, viszont hogy felpontozták ezt az érzelmi pótlékot, oda vezet hogy a problémájukat csak még súlyosabbá tette.
Hm, Maunika meg akarja dugni az apját. És nem érdekel hogy ez "tipikus freudi komplexus"-nak számít. Az a fickó annyi kokaint szippantott amennyi megölt volna egy lovat!
Btw, van egy érzésem, hogy mint az Így Jártam Anyátokkalt, ezt se tervezték túl hosszúra.
Mégis ki öltöztette Annistont? Dzsoj felelősségteljesebb mint Csendler - ki írta ezt? És ha mindenki útálta a stábból a majmot, minek mentik meg folyton?
Tipikus példája hogy meg kéne mutatni a dolgokat, nem elmondani. Egyszóval gáz.
"Tudósok kimutatták hogy mosószerrel kell fogatmosni?" - ez mi akart lenni?
Plusz rossz az egész felépítése. Vissza kellett tekernem, mert evidensnek tűnt, hogy RécsÖl nem volt ott a pókernagyival. De mégis. Sikerült neki egyszerre két helyen lennie: pókernagyival, és állásinterjún.
A készítők amúgy nem tudnak pókerezni, hiszen hogyan is nyerte el Fiú1 Lány1 pénzét, Fiú2 Lány2 pénzét stb.?
Plusz a rész felépítése sem stimmel. A 3. alkalommal mitől táltosodtak meg a lyányok?
Sajnos abban a részben nem volt poén, se történet, se semmi. Az a rész egy semmi.
Legalább egy kövér nő bemehetett volna a cipőboltba, vagy a szomszédban lakó pincérlány megoldhatta volna a tudósok nagy egyenlet-problémáját, vagy Will Smith rappelhetett volna egyet, vagy megdughatták volna a dadust - de semmi.
Igazán jó sitcomokat - Csengetett Mylord, Joey - meg említeni se érdemes itt.
s01e17
Az előző post az e16 volt természetesen.
Na de, kívánságra:
- kifenét érdekel mi történt az előző részben Ursula nővér és Joy között, ha mindössze annyi az átkötés, hogy Récsel balesetet szenvedett?
- oké, kórház, papírok kitöltése - ez így megy, ennyi. Semmi vicces nincs abban ha vkinek nincs biztosítása. Amit amúgy erősen kétlek hogy apuci ne kötött volna Récselre, ha már a síelését, egyebeket továbbra is ő fizeti. Egyáltalán, mikor jár le egy amcsi biztosítás? És ha Récsel tudta hogy a dolog létezik, miért nem kötötte meg? Gyenge írás.
- Rossz meg South-Park focizik a gyerekével. https://www.youtube.com/watch?v=zkcNLtn2gtk A South Parkban vicces volt (mert az rajzfilm, így úgyse esik baja), itt nem. De hát egyértelmű hogy Ross rossz apa. Ami tökre indokolja hogy szurkoljak hogy behálózza Récselt - NEM. (Joey mondjuk próbálkozik a jelenet alatt - legalább ő)
- Ez milyen pojén má': "Maga nem túl fijatal hodj doktór legyen?" Röhög a vakbelem.
- Kik azok az embörök a lakásban Fíbí szülinapján? Az egyikük mintha a későbbi Günter lenne. Ezeknek ennyire nincs ismerősük, de ennyire ragaszkodnak hozzá hogy úgy tegyenek mintha volna?
Megjegyzem szerintem Maunikának van tortadíszítő szerszáma, Mr. Ross.
- Ross és az apukája jelenete egész jó
- a Vészhelyzet-crossover csak egy hivatkozás, nem poén. A lakásban játszódó jelenetbén amúgy még mindig ők ketten (Ross(z) Doktor és Nem-Indiana-Jones) a valamennyire értékelhetőek, a lányok mondatai puszta padding. Egészen addig, míg el nem kezdik ócsárolni egymást, ami nem vicces, hanem gonosz, másrészről pedig elkeserítő, hiszen a cél a pasiszerzés lenne, ám arra kísérlet sem történik. Tudom hogy ezek akkora kurvák hogy minden részben simán találnak új baszhatót, de a valóság azért más.
- a Fíbí/Ursula vonal csak az amúgy filler Maunika/Részel vonal miatt értékelhető
- a stáblista egyszeri poénnak jó volt. Remélem leszállnak erről a témáról viszont.
És Csendlert melegnek nézik. Ezzel egyel több plot van máris mint az előző részben, ahol annyi volt hogy Csendler beragadt egy modellel áramszünet alatt - és még csak nem is beszélgetnek.
Viszont ez a Csendler-történetszál ("nem vagytok egy súlycsoportban hogy járjatok) újrahasznosítása a kettővel ezelőtti részből, ahol Joy színészkedett.
PS: ott volt a lehetőség. Eltemetni Rosst, amitől mérföldeket javult volna a sorozat. Bár végtelenszer 0 is 0...
PPS: A kuki-puni poénkodás természetesen nem maradhatott el.
Pisi-kaki viccel indítunk, majd megtudjuk hogy minden pasi kanos 15-éves, és sose nő föl, míg minden nő romantikus alkat (az epizód végére kiderül hogy ez pont fordítva van). Aminek persze ellentmond, hogy eddig mindenkinek volt 1-2 kapcsolata, kivéve Maunikát, aki egy kurva a 4 pasijával.
Btw, a show gyáva kukac, a zsidót nem meri zsidónak hívni, átnevezték olasznak. Mert az olaszok rohangásznak lövöldözve a Közel-Keleten, mi?
Szerintem ne kínozd magad ezzel a huszonöt éves sorozattal, amit alig tíz évad után el is kaszáltak, mert láthatóan senkinek sem tetszett, Golden Globe-ot is csak egyet sikerült nyernie, a 71 másik díját a kutya se jegyzi (Emmy, BAFTA, whatever), a maradék 211 ilyen-olyan jelölést lazán elbukta, az IMDB-n pedig alulról súrolja a 9-et a tetszési indexe. Hagyd rá arra a pár nem létező hülyére, akik kifacsart ízlésükkel ezeket a sz*r poénokat valamiért viccesnek találják. Ha ők is el nem gondolkodnak, mert végül is, kis ésszel simán belátható, hogy ugyanaz a poén az egyik sitcomban vicces, ebben viszont, lévén tök más műfaj, baromira nem.
Egy barátnőm mondta mindig: ízlésedért pofonok... :)
Egy perc megy el arra a "poén"-ra, hogy Rossz egy idióta, akinek most magyarázzák el, hogy megdöglött a gyerekkori kutyája.
Ez a realizálás 20 további másodperig tart, majd jön 30 mp főcím, és 10 mp utcakép.
45 mp telik el azzal a "nagyszerű poénnal", hogy Joey nem dohányzik. 30 mp cigarettareklám következik, majd 20 mp elmegy arra a (nyilván vicces) tényre hogy Csendler leszokott a cigarettáról.
5 mp utcakép.
15 mp arra, hogy Joeynak kicsi a pénisze, 5 mp hogy Ross idióta.
30 mp arra, hogy Récsel is idióta, legalábbis pincérnek eléggé alkalmatlan. Ez azért vicces, mert...?
40 mp elmegy rá hogy közöljék, Fíbínek tévesen utalt a bankja 500$-t. Oké, itt Récsel mond egy poént (amivel lopásra buzdít, har, har, én hősöm).
20 mp megy hogy Fíbínek tablettát kéne szedni kisebb elmezavarra.
20 mp hogy kiderül, Csendler megint cigizik. Ez vicces, mert...?
Újabb 20 mp hogy Csóró Fíbi teáját Csendler elcseszi. Miért is kéne érdekeljen Csendler, a Paraszt?
40 mp eltelik azzal, hogy megtudjuk, a Jóbarátok egy rakás gyerekes seggfej, akik elútálják egymás barátját/barátnőjét, és ez SZERINTÜK vicces. Szerintem meg nem.
Úgy 70 mp eltelik hogy nem történik semmi, a végén látjuk hogy kizárták az esőbe Csendlert mert bagózott.
20 mp elmegy hogy Fíbínek a bankja még több pénzt utalt, ami elismerem humoros.
40 mp hogy kiröhögik Maunika legújabb barátját (is), miután megígérték hogy nem teszik. Miért is járnak ezek össze? Mindenki más kiútálta már őket, vagy mi?
1:30 hogy mégis bírják Allant, Fíbi valószínűleg skizofrén, Ross meg önző.
10 mp színváltás.
60 mp mire kiderül, Maunikának mégse tetszik Elen. Gondolom ez lehetne szituációs humor - csak rohadtul nem érdekel se Maunika, se a többiek.
55 mp mondjuk vicces, már ha az elmebetegség vicces. Eza majdnem-egy-perc arról szól, hogy egy nyilvánvalóan elmebeteg hajléktalan elmebetegnek tartja Fíbít.
5 mp színváltás.
50 mp hogy Csendler tovább cigizik stikában. Feltehetően nemdohányzó munkahelye van, ami ritka különleges dolog lehetett a '90-es években!
30 mp hogy Fíbí talál egy hüvelykujjat a Cola-jában. Ez nyilván a rész tetőpontja, alapvetően vicces egy levágott hüvelykujj - NEM.
30 mp hogy Csendler sértegeti a többieket.
10 mp néma csend.
1:10 hogy sértegetik egymást, ami az Egy Rém Rendes Családban vicces volt - itt nem.
1 perc elmegy arra, hogy egy vágás-poént illesszenek be. Fárasztó, és nem az igazi így.
1 újabb perc elmegy valamire, ami majdnem egy jó poén volt - de nem, Alan nem szakít Csendlerrel, simán csak lebeszéli a dohányzásról. Hol itt a poén?
20 mp Csendler elvonási tüneteire, majd 20 mp hogy Csendler azt mondja "Hol van Joey? Megette az utolsó rágómat, ezért MEGÖLTEM!". Ez mindenképpen rossz vicc, de még meg sincs alapozva, hiszen a "Joey doesn't share food" gag még egyszer sem jelent meg.
20 mp ami alatt nem történik semmi.
10 mp hogy Fíbí azon problémázik, kártérítést kapott a talált ujjért. És ez valahogy ugyanaz a kategória mint belelépni egy rágóba. Az író be volt lőve valamivel, vagy megkaparintottak egy majmot a Shakespeare-kísérletből?
30 mp arra, hogy Joeyn nincs alsógatya.
2 perc arra, hogy Maunika elmondja a többieknek, hogy szakított Elennel, és ez sitcom-szinten vicces éppen, de ugyanakkor azt is megtudjuk, ezek vmi kommunában élnek, amiben barátkozni a kommunán kívül tilos. Ez viszont szomorú/félelmetes.
15 mp hogy Elen bevallja, ijesztőnek találja a Jóbarátokat. Nem vagyok benne biztos ő miért gondolja így.
A stáblista-jelenet... Elég okésan van összerakva, de Fíbí hogyan él? Ő vezeti a Harcosok Klubbját hogy megveti a (ráadásul legális) pénzt?
Nagyszerű, az intróban kideürl hogy a) Joey tényleg kanos b) ő IS idióta. Hány idiótánk is van eddig? Maunika, aki nem jön rá hogy ki is zárhatná az élettapasztalattal egyáltalán nem rendelkező Récsölt, Dzsoj (Joey, ahogy a nevét a narrátornő ejti), Fíbí - szóval legalább a társaság fele. Csodás. Röhögjünk a leszázalékoltakon, miért is ne.
Rossz a neurózisát vmi beosztottján éli ki, követelve tőle hogy egy egymilliós kiállítási babát öntsenek újra, mert neki fóbiája van most a nőktől, vagy valami. Har-har.
Btw, lesz más is mint gyerekes kuki-punci viccek, vagy ennyi? Ha ennyi, az sokat elmond a nézők színvonaláról...
Maunikára térünk - kiderül ő totál elmebeteg, pirulákat kéne szednie.
Rossz egy önző seggfej, Maunika szülei kivételezősek a gyerekeikkel (igazi keresztény családnak tűnnek)...
A csúcs, hogy a részben kísérletet sem tesznek egyetlen poénra sem, mégis folyamatosan szól a konzervnevetés. Na jó 1 harmatos poén becsúszott, az is csak a stáblista alatt, Fíbítől.
Viszont TRécsel karaktere máris következetlen: most a szerelem mindenekfelett, vagy BOSSZÚ (Skandar Graun TM)?
1:20 eltelik azzal, hogy óvodás szinten csúfolják Maunikát, mert annak randija lesz.
A következő "poén" arról szól hogy Chandlert rajtakapja az anyja önkielégítés közben. De ez mitől vicces? Sőt, kifejezetten szomorú hogy nem tartják egymással a kapcsolatot.
Megjön Rossz, és egyet kell értenek Joeyval: "Mior megjön, engem az öngyilkosság kerülget".
Azon nyavajog hogy elhagyta a nője. Ezzel elmegy úgy 2 újabb perc. De ez miért vicces?
A "csattanó" az lenne, hogy bejön egy menyasszonyiruhás Récsöl - de ez nem az Így jártam anyátokkal, ugyebár.
Majd Récsöl elmondja, hogy "Berri mindigis arra a nagyfejű pasira emlékeztetett a tévéből". És ezerrel jön a konzervnevetés. MIÉRT? Mi a poén itt?
Majd egy spanyol sorozatot néznek, anélkül hogy bármelyikük értene spanyolul. És ez vicces, mert a spanyolok viccesek, mert érthetetlenül beszélnek, éljen a rasszizmus?
Közben látjuk végre milyen emberek is ezek: "Lökd le a lépcsőn, lökd le a lépcsőn!" - hát ilyenek.
Maunika amúgy idióta? Miért nem dobja ki a rákba Récsölt? Ha-ha, vicces, mert Maunika értelmi fogyatékos?
Fíbí egy tökkelütött idióta, aki valószínűleg Lapos Föld Hívő.
Btw, Ross az Maunika pasija, aki cuckold? (azt élvezi ha másokkal szexel a párja)
Csendlernek amúgy mi baja Póllal?
Az is roppant "vicces" hogy Fíbí, bár megkérik rá, nem hajlandó segíteni bútort összerakni. Halálos poén a konzervnevetés alapján.
"A bátyád (Rossz és Maunika tesók? Hajaj) megpróbálhatná eltörni a csaj valamijét. // A lábát?" - Kacag a májam.
Fíbí rokonai és egyéb ismerősei pedig öngyilkosok és bűnözők voltak. Megszakadok a röhögéstől.
Az epizód stáblistapoénja pedig hogy Csendler transszexuálisnak álmodta magát? Ez vmi homofób vicc?
Játszik valaki a Comedy Central Family Friends-játákával? Én jól lemaradtam róla. Mindennap 3 idézetet írnak ki az epizódok vetítése alatt május 20-31 között. Ha jól válaszol a játékos , akkor a fődíj 2 személyes , 4 napos londoni út a Friends Festre! Basszus!
Most néztem meg végig 1 hét alatt, és kezdem nézni angolul.
Nagyon tetszik.
Biztos kiveséztétek már de tele van fordítási hibákkal, pl. 2/14: youre welcome-szívesen
Meg az előtte lévő P résznél a 11 órát időpontnak fordítja irány helyett és az egész szitu poénja veszik el, hogy P úgy viselkedik, mint egy férfi, ezért is mondja, hogy lehetne akár pénisze is.
Az én hibám helyett - én ágyam. stb.
Beleolvastam a fórum elejébe, amikor 1 jó honlapról beszéltetek, az meg van még?
Ahogy Pennynek és Leonardnak sem az Agymenőkben, úgy nekik sem jósolnék hosszú időt. Rachel és Joey olyan jól elvihogtak Ross előadásán (Homo...). Az érzelmeket és intellektust tekintve viszont Rachel magasan Joey felett áll, akihez lehet, hogy inkább a tényleg csak a csirkecuppogtatós csajszi illene. Vagy valamelyik húga >:>
Szóval mindenki tudja az első epizódtól kezdve, hogy össze fognak jönni a végére (de lehet, hogy ezt már csak én gondolom bele), viszont elfogy a beszédtéma és jó eséllyel az intelligensebb fél egyszerűsödik le partneréhez, ha nem akarja őt elveszíteni vagy megbántani...nem tudom, csak magamból indulok ki. Tud az ember alkalmazkodni ezekhez a helyzetekhez alkalomszerűen; magam pl. ha hozzácsapódok a gyerekkori haverjaimhoz kocsmázni, ők utána jellemzően mennek meccsre, egészen más témák jönnek fel, kis szúrkálódások, beszólás, körök a lerészegedésig, egyszerűbb témák és nyelvezet, míg a jelenlegi és volt kollégáimmal és más társaságbéli barátokkal ha találkozom, gyökeresen más élmény.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy a más érdeklődésből adódó helyzetek (fent említett "homo" előadás, vagy Ross elalvása a divatelőadáson) nem tűnnek hosszú távú, tervezhető és kielégítő életnek. Szerintem Rachelnek a két karakter intellektusa között lenne valahol az ideális jelöltje. De mivel régre nyúló közös múltjuk van, ez talán elhomályosul és valóban ők illenek össze. Ezt ugye már fogjuk megtudni :-)
Nekik össze kellett jönniük, enélkül hogy lett volna happy end?
Meg amúgyis, Joey egy hosszútávú kapcsolatban? Nehezen hihető, hiszen minden nőneműt meg.... :)
Nekem érdekesebb ötlet, hogy az egész sorozat csak a drogos Phoebe képzelgése. Sok mindent megmagyarázna, pl. szellemeket lát, hogy tudnak egész nap a kávézóban lötyögni stb. :)
Mike Barbadoson kavar Phoebe-vel és hazafelé a repülőn eszébe jut, hogy randija van a barátnőjével, Cukikával (Anne Dudek), akivel a Phoebe-vel való szakítás után jött össze. Ugye Phobe és Mike eljegyzik egymást. Mike az étteremben vár, Cukika Mike lakására megy, ahol Phoebe közli vele, hogy Mike szakított vele, mire Cukika kifakad, hogy pont a szülinapján.
Két év eltelik.
Cukika immár az Így jártam anyátokkal főhősével (Teddel) jár újfent, mivel ők is szakítottak előzőleg, de Ted könyörgésére újra megpróbálják. Ted másodjára sem bírja sokáig (a Belle and Sebastian-t is itt kedveltem meg :-) és újra szakítani akar. Ez meg is történik. Akárcsak Mike-kal a Jóbarikban, vagy Teddel elsőként, most is (Teddel másodszorra) Cukika (itt Natalie) szülinapján szakítanak.
És biztos voltak még áthallások, én pl. most felugrottam az ágyból, amikor meghallottam :-))
Meg kell a szívnek szakadni. Bei mir ein Antisemit soll cselekmény haben. Phobe megpróbálja felvidítani a depressziós Joeyt a világ legvidámabb kutyájával. Ross bevallja Monának, hogy Rachel odaköltözött hozzá. Monica és Chandler Valentin-napi románcát megzavarja egy videokazetta, amelyen Phoebe egyik barátnője szül...
Egy kis fejtörő, egy drámából származik az alábbi idézet (majd bővítem, ha nem megy, de úgy könnyű lenne):
...Phobe megpróbálja felvidítani a depressziós Joeyt a világ legvidámabb kutyájával. Ross bevallja Monának, hogy Rachel odaköltözött hozzá. Monica és Chandler Valentin-napi románcát megzavarja egy videokazetta, amelyen Phoebe egyik barátnője szül...
Tegnap volt szerencsém látni Perryt az általa írt darabjában, hihetetlen élmény volt, csak kicsit furcsa volt, hogy nem SVA hangján beszélt :) (eléggé meg van öregedve, le is pukkant - kérdés, hogy ebből menyi a figura - merthogy egy alkoholistát játszik - és megállapítottam, hogy a bemutató óta jól kihízta a jelmez ingeit, mert mindegyiknek az alsó gombja ki volt gombolódva :) )
Nekem nagyon bejött, de csak angolul nézem. Annak idején volt egy "Lököttek" c. film (Crazy People), az is tetszett (ott reklámokat írtak a "dinkák" a diliházban...
Hát én állatira szégyellem, mivel ő volt a kedvencem a Jóbarikban, de itt, nem tudom megszokni, állati sótlan, lehet, hogy csak SVA nem hozta eléggé, de szerintem már annyira belém (belénk?) égett az eredeti szinkron, a húsz évvel ezelőtti magyar hangokból, hogy nem lesz olyan. Hiába, repülnek az évek, új bálványt kell keresni :-)
Ja és ha jól látom, már el is kaszálták?... Azok miatt sajnálom, akiknek tetszett :-(
Belenéztem a Go On / Csoportban marad első 5 percébe... EZ NAGYON JÓÓÓÓÓÓ! nem tudom később milyen lesz, de nagyon ajánlom mindenkinek, aki kicsit is bírja MP-t.
Ó te jó ég! Chandler nagyon sokat változott, a többiek talán kevésbé, bár Joey-t el tudnám képzelni Marlon Brando helyett egy új Keresztapa remake-ben :-)
Véletlenszerűen elkezdtem nézegetni részeket, belecsattantam a 6. évadba, egy perc sem volt ismerős a részből. megnézem a 06-01-et, az sem ismerős. 05-utolsó résznek csak az első felét láttam idáig. No elkezdem nézni a 6. évadot, és leesik, hogy ebből az egészből egy percet nem láttam még...
Szóval 2015-ben számomra vadi új Jóbarátok részeket nézhetek...
Phoebe a kispesti Lidl-ben dolgozik pénztárosként. Tegnap este jártam ott és ledöbbentem, végig az arcát bámultam és nem akartam elhinni. Na jó, persze nem ő, de elképesztő a hasonlóság :-)
Most nézem a Furcsa pár (The Odd Couple) című filmet s az elején, ami szól zene, az az, amit az egyik epizód elején játszanak a Jóbarátok. Nagy fless volt :-)
Kicsit kínos volt, de biztos akad, aki értékeli Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow és Jimmy Kimmel pár perces Jóbarátok-nosztalgiázását. Idén szeptemberben lesz 20. éve, hogy a sorozatot bemutatták, azért a felhajtás.
Tovább »
OFF Nemrégen kaptam új autót a cégnél, kollégám 2 hónappal később ugyanazt a típust, mint én. Az enyémben angolul beszél a beépített GPS, az övében már magyarul, a férfihang pedig...
On Galamb! (Ross magyar hangja) Azt hittem kiesek az autóból. Én is azt akarom! Nagyon kúl.
természetesen én is rajongó vagyok, de az idő nem áll meg, sorra készülnek az újabb és újabb Jóbarátok-aspiránsok. Változó gyakorisággal persze, mert a haverszitkomok most éppen nem annyira divatosak valamiért, amire szegény Happy Endings kasza is rátett egy lapáttal.
Mindenesetre itt van egy újabb versenyző, ami alapfelállásában egész reményteljes. Midseasonben kezdték el, a nézettség sem az igazi, a kritikák sem kapták fel - de indult már így sok sikersorozat. Nézzetek bele, hátha bejön másnak is.
Igen, egyszer érdemes megnézni, de azért ne várj túl sokat. Színészileg lényegesen gyengébb, és kiegyensúlyozottlanabb, mint a Jóbarik. Szinkronja meg egyenesen pocsék, eredetiben nézd inkább.
Szerintem az első pár évadja jó, és csak szinkron nélkül. Kb. a 4. évadtól elindul lefelé a lejtőn (illetve elindult, mert múlt hónapban ment le a finálé), és nem áll meg. Szóval 10 stabilan jó évadot nem lehet tőle várni, mint a Jóbarátokból.
Nekem a kedvenc Jóbarátok-pótlékom a Happy Endings, de azt tudni kell róla, hogy nagyon megosztotta a nézőket - volt, aki rajongott érte, volt, aki utálta. Nem is ért meg többet három évadnál. A szinkronos változatát nem láttam, de nehezen tudom elképzelni, hogy igazán jó lenne.
váá, bő egy hónapja nem néztem meg egy részt sem és most nyilalt belém, megvilágosodott az elmém, hogy A Sorozat hiányzik, méghozzá az a rész, amikor Chandler megkapja a fénymásoló-kezelő segéd állást :) 9. évad, aszongya hanyadik rész... aaa Lottóőrület ... uuu, de megnyugtatóak ezek a hangok :)
Most néztem újra a 20 évvel ezelőtti HBO-sorozatot, a Bír-Lakot. Már rég elfelejtettem, hogy mik voltak benne, de meglepően sok dolgot lopott belőle a Jóbarátok. Tudom, hogy a komédia sorozatoknak is megvan a maga sablonja, hogy mi az, ami biztosan működik, és használni kell, de akkor is meglepően sok volt az azonosság. A főszereplő tisztaság, vagy takarítás mániáján kezdve a majom vendégállaton, a küszködő művészen át még rengeteg egyéb egyezés volt benne. :-)
Hű, én is sokszor gondolok ilyen szempontból a Jóbarátokra. Pl. Mr. Treeger a Brooklyn 99 című új vígjátéksorozatban bukkant föl, Janice a Kaliforgia legutóbbi évadában alakított egy elég beteg szerepet, Heckles a Breaking Bad egyik kultikus jelenetében került képernyőre nem olyan rég, stb.
Ki látta a Családi zűrök című filmet (eng.: We're the Millers)? Jennifer Aniston is játszik benne, de ami igazán poén, az a szereposztás alatt jön... :-))
Nem lehet ugyan semmit sem megtudni belőle, de azért kiírom: SPOILER következik!
Na ez is komoly, most már 2 egész évad kimarad a Viasaton. Tegnap még azt hittem csak a szokásos "felcserélgetjük a részeket" dolog van, de nem. Ezt így tervezték. Vajon lejárt 2 évad vetítési joga, vagy mi a fene lehet?
Nekem az Episodes nagyon tetszett (ebben ugye Matt LeBlanc Matt LeBlancot játssza), ennek az kmdb szerint lesz 3.évada is nemsokàra. Viszont feliratosan élvezhető csak, mert nagyon elcseszték a szinkronjàt.
Hát igen. Azt nem mondom, hogy végigszenvedtem, de nem volt valami kiugró alkotás. Tudom, nem kellene összehasonlítani, de ha már Joey játszik benne ezzel a névvel, akkor csak van folytonosság. Őszintén szólva a sztori(k)ra sem emlékszem. Mondjuk ha többet nosztalgiázott volna Joey, akkor talán...még FÁJÓbb lenne.
Nem érdemlem meg a gratulációt. Itt van letöltve az összes rész felirata. A 'menj oda' szövegre keresésre két részt hozott ki:A fenekes karrirert és A szuper kupa után kettőt.
Biztos volt ilyen, nekem is rémlik. Először a "Fenekes karrier" epizód ugrott be, de nem ott hangzik el, bár a szituáció hasonló:-) És talán mintha Ross mondta volna.
Hejhó! Lehet, hogy nem is a Jóbarátokban hangzik el, de azért megkérdezem :-)
Nem tudjátok véletlenül, melyik epizódban van az, amikor valakinek (Chandlernek?) tetszik egy lány és valaki kérdezi tőle, hogy miért nem mondja el neki, mire a válasz: mert meghallhatja.
Viszont én egyenként olvasom a hozzászólásokat és akkor írok ... :-)
Hogy ON is legyek:
A napokban valaki MEGETTE A HIDRATÁLÓS szendvicsemet ... AZ ÉÉÉÉNN SZENDVICSEMMMEEEEEEEEEEET!!!! Jó fél pecsenyezsíros szendvicset vittem uzsira, és tényleg lábakelt a konyhából ... igaz, nem írtam rá, hogy Coke Girl szendvicse, senki ne merjen hozzányúlni ... de komolyan ... méghogy a művészet csak utánozza a életet!! A művészet kérem MEGJÓSOLJA!!!! az élet fontos történéseit!!! :-) ... illetve :-( ... mert tényleg nagyon finom .... :-(
Valamelyik nap eszembe jutott egy rész, de nem tom melyik évadba van azt meg végképp nem hogy melyik rész (már annyiszor láttam hogy összekavarodnak) :)
A jelenet: Joey és Chandler lakása: Joey épp akkor ér haza gondoom egy forgatásról és a konyhapultra könyököl majd így szól: Juice-t! :D Chandler odalök neki egy pohár juice-t valamit beszélgetnek közbe, visszalöki Joey az üres poharat, chandler meg törölgeti egy ronggyal a poharat (mint egy kocsmáros) majd így Joey-hoz, hogy : "menj a félszemű kittihez, kapsz nála egy csini ribancot!"
Hatalmas jelenet! :D Melyik rész ez megtudná valaki mondani?
Most láttam a Terminál című filmet és van benne utalás a Jóbarátkora. Egy NY-i turistakönyv angol/orosz példányából tanulja a nyelvet a főhős és éppen ott tart, ahol hivatkoznak a sorozatra :-)
Napokban együtt ebédeltünk a kollegákkal (mondjuk, ez rendszeres) és egymástól teljesen függetlenül eszünkbe jutott egy szituációról a "Joey DOESN'T share foooood!" ... akkorát röhögtünk ... kiderült, mindenki Jóbari rajongó, és bár vittem a pálmát, azért sokan sok mindent tudnak idézni ...
Én nekem mindig olyan érzésem van, amikor belefutok valahol a csatornák között, hogy "kell még kell még kell még" ... akárhányadszorra látom őket. Bármikor, bármilyen egyéb műsor mellett képes vagyok ottragadni ... :-)
Lehet, hogy ez már szakember segítségét igényli??? ;-)
Klasszikus, minden pillanata... Képzeld, hosszú időt kihagytam és most majdnem olyan, mintha elsőnek kb. harmadikra nézném :-) Most is muszáj 6-8 epizódot 'lezavarni' amikor hazaérek a munkából :o)
Magam is innen nézem egyébként. Több mint egy évet kihagytam, ó te jó ég :-)
Más. Ki fogtok nevetni, de ahogy öregszem (lassan 37 leszek :-) csinosabbnak látok egyes csajokat; pld. Carol, Susan és Mindy az első évadból egész helyesek, Janice pedig régebben is bejött :o)
hmm, ez is egy megoldás, csak azt az érzést kéne levetkőznöm, hogy jobb szeretném fizikailag is tulajdonomban tudni a egy lemezen a részeket...
megnéztem most az indavideón az első részt, a 7. és a 9. évad után természetes, hogy fura, Phoebe farmeringje Joey haja és Monica nadrágja... hááát nem semmmmmmi :):):):):):):)
Csak egy része eredeti, illetve a régebbi magyar DVD kiadás biztonsági másolatai vannak. Az eredetiket bullseye kolléga őrzi. Hála neki. Én ezt szívesen odaadnám kölcsön (mármint nem bullseye-ét), de meg kell keresnem őket, mert le vannak fűzve valahová nagyon elrakva és igazából ez az a rész amit szívesen, de nem akarom a 3 nagyon kiskorú mellett.... Avi-ban csak az USA adások vannak, felirat nélkül, szerintem az sem az összes (amit az icq-n sugároztak...) Ha nem túl sok, írd meg külön pontosan melyik kell, megnézem a könyvtárakban (ezt már ne itt intézzük).
Kökényessy Ágit már láttam színházban, de Nyírő Beát és Kiss Erikát szerintem még nem is, a riport maga szokás szerint semmit nem ért, de jópofa volt látni őket így együtt. :)
Kiss Erika - Nyírő Bea - Kökényessy Ági Fárbynál, de szörnyűségesen ócska a Fábry vagy a szerkesztője, hogy úgy műsorba küld vendégeket, hogy nem tud a közös szerepükről semmit. Ez otrombán megalázó, én a hölgyek helyében otthagytam volna a stúdiót...
Erre csak Phoebe-t tudom idézni, remélem nem haragszol meg és találsz megoldást (vagy ismerőst, aki a net sötét bugyraiból kikölcsönzi neked): "Szívesen segítenék, de nem akarok." Kösz a megértést
hüü lehet,mert az elejénéppen csak kiderül, hogy Carol terhes...
Az sem semmi, amikor Carol - Susan - Ross tágyalják mi legyen majd a neve a gyereknek és a vezetéknevekbe gabalyodnak, és mondják Rossnak, hogy Davies - Bunch ( vagy mi ) lesz, aztán R kiakad, hogy hol marad a Geller ? :)
Egyébként nézve szinte az összes rész ( már ami megvan ) poénjait tudom előre, de idézni csak ezt a bohócfejest, meg a Joe Stalin - os szivatást tudom :):)
Nem tudom, hogy illik-e itt börzézni, de nekem elég sok rész megvan ( mondjuk a 70 % ) Ha valakinek megvan minden, vagy csak pont a maradék 30% lehetne csereberélni / megírogatni egymásank valami sima AVI vagy ilyesmi formátumban?
( nekem amikor elveszti J és C Bent, mennek a talált tárgyak osztályára, de nem tudják, hogy a bohóc, vagy a kakas jelű gyereket vigyék. J mondja, hogy vigyék a kakas jelű gyereket, mert a kakasnak van feje.
C : Te milyen bohócokkal találkoztál gyerekkorodban ??? )
1 évad befejezve (BluRay és bővített DVD változat összehasonlítás):
- néhány dolog kimaradt és más, pld. Estelle (Joey ügynökeként csak a bővítettben tűnik fel itt, gondolom ezért is lehetett a szülésznő/nővér is ugyanaz a színésznő Ben születésekor)
- a részek 3/4-e ugyanaz, sőt van néhány, ahol a BD TV-s változat hosszabb 10-15 mp-cel
- szerintem kb. 10-edszer néztem, feleségem (nem hívnám rajongónak) 3-4x, de idézem őt: azért ez még mindig nagyon jó (1994-es epizódokról beszélünk!)
:-)))
Off: Most a Lost-ot kezdtem el, kölcsönkaptam az egészet BluRay-en... On
Megtettem... Megnéztem a pilot epizódot 3x... (Angolul)
1/ 15 éves jubileumi DVD kiadás, majdnem 30 perces bővített változat
2/ Ugyanez a producerek kommentárjával
3/ BluRay változat, 16:9, 1080p, 5.1 hang
Győztes a kommentáros változat, nagyon érdekes dolgokat mesélnek. A bővített bővítéseit hiányolom a BluRay változatból, de sajnos bár a DVD lejátszóm felkonvertál full HD-re, a BluRay változat annyira szuper képű és hangú, hogy meg kell néznem majd azt is...
Elvileg a 16:9 arány miatt többet kellett volna látnom, mint a 4:3 TV változatból, de annyira nagy különbséget nem éreztem, sőt volt olyan kamera állás, amikor szerintem egyértelmű, hogy bár szélesvászonra forgattak, de TV arányban gondolkoztak. De akkor is, a minőség, az nagyon brutális, pedig csak 2-3 GB mkv.
Az aki folyton jókedvű volt és egyfolytában beszélt? Fibi pedig azt mondta neki, hogy az nyer, aki tovább tud csendben maradni, mire kb. öt másodperc múlva közölte, hogy na jó, vesztettem. :-D
Asszem ő volt az, akit a tisztítóban ismert meg, amikor Monicát elkísérte, de a nevére nem emlékszem. Lehet, hogy Steve volt.
naneeee , még Chandler is utánozta . Lehet rosszul emlékszem ?! De az tény hogy volt Phoebenek Steve nevű barátja vagy valami . Ez biztos . de majd megnézem
Phoebe pösze-Steve barátját nem láttuk, hanem Monica jófej-Steve barátja volt az, aki utánozta őt. A legelső évad elején, valahol az első 5 rész között volt.
Phoebe barátja a pszihológus volt, akit rajta kívül senki nem szeretett a bandából. Pont ellentéte Steve-nek, mert őt meg mindenki szerette, csak Monica nem tudott odalenni érte.
Tud valaki segíteni , hogy melyik részben volt Phoebenek egy pösze azt hiszem Steve nevű barátja . A másik kérdés ez az angol verzióban is volt vagy csak a magyar szinkronosban ?
November 13.-tól USA/UK, Magyarországról nem tudok... De most nagyon kedvezően meg lehet venni a magyar DVD gyűjteményt, amely már az extrákat is tartalmazza. Persze a Blu_ray változaton is lesz új extra anyag...
Sziasztok, örülök hogy van ilyen fórum is :) Életem kedvenc sorozata, már 7 éve nézem a sorozatot újra és újra imádom. Az lenne a kérdésem hogy valahol meglehet venni HD-be?
Az utolsó mondatot ajánlom az érdeklődők figyelmébe:
The rest is TV history, and part of the "Friends: The Complete Series Collection" Blu-ray box set, which will be released on Warner Bros. Home Entertainment on Nov. 13.
Üdv.! A Jóbarátok könyvet keresem (Jóbarátok Tíz év története a kezdetektől, míg legördül a függöny) Nagyon régóta keresem, és sehol nem lehet már kapni. Ha esetleg valakinek megvan és eladná nekem, nagyon megköszönném. Ide írjatok: sandor.soma29@gmail.com Előre is köszönöm :)
Nagyobb azért tényleg, csak nem annyira látványosan. Ha választanom kéne, én is biztos Monicáét választanám, már csak a terasz miatt is. És a másikban lomtár sincs. :-)
Én még nem láttam, nagyon érdekes. Chandler-ék lakását más elrendezésűnek képzeltem és sokkal kisebbnek, mint Monicáét. Ezen a képen viszont a két lakás nagyjából ugyanakkora, pedig a sorozatban is utalnak rá, hogy Monicáé a "nagy lakás", a másik meg a kicsi. Ezért örülnek Chandlerék annyira, amikor megnyerik a kvízen a másik lakást és egy időre cserélnek.
Ami még feltűnt nekem, hogy amikor Rachel beköltözik Emmával Joey-hoz, akkor mintha megjelenne egy másik, hátsó szoba, nem a másik szoba mellett, hanem külön, a fürdőszobához közel. De nekem Joey-ék lakásának elrendezése sose volt egészen tiszta. Monicáékét viszont pont olyannak gondoltam, amilyen a rajzon.
az epizódok a rövidebb, tévében már látottak lesznek.
számomra ez elfogadhatatlan, így asszem mégis maradok a DVD-kiadásnál, ami jóval többet nyújt a BD-kiadásnál. (a HD minőséget meg megnézem, ha majd abban sugározzák a tévében, ahogy külföldön már egy ideje.)
úristen, hány éve várom már, jesszus, 2011. januárja óta önkéntes Jóbarátok-száműzetésben vagyok, hogy a BD megjelenésekor ne csak a szebb képnek és a hosszabb részeknek, de magának a sorozatnak is (újra) örvendezzek!
(az összes epizód az extended cut lesz, nem az aired version, right?)
>Akkor most adjam el ezt: Friends - Season 1-10 Complete Collection (15th Anniversary) [DVD] - még végig se néztem...
én ezért nem vettem meg!!
pedig atyám, hányszor kapartam a falat érte...!
(no persze megvan a sima magyar kiadás a rövidebb részekkel, meg egy külföldi kiadás, amin bizonyos évadokból már a hosszabb részek szerepelnek, szóval engem se kell félteni elvakultság terén..)
Ezután abbahagyom... (USA-ban Nov.13.-án jelenik meg, 3 óra teljesen új bonus anyag (totál 20 óra), a részek full HD video, 5.1 valószínűleg DTS-HD audio...)
Rather than dink around with individual season box set releases, Warner has announced a November 13, 2012 release date for Friends: The Complete Series on Blu-ray. The 21-disc set will include all 236 original broadcast episodes and 20 hours of bonus features - three of which are all-new and exclusive to this set.
The new bonus features include a "retrospective documentary with new interviews looking back at the influential 10 years of the series, never-before-released cast appearances, un-aired footage, a new gag reel and more." Packaging will consist of a lenticular box cover that houses the discs in a hardcover book, as well as a 32-page episode guide.
Here is a more robust breakdown of the all-new bonus features:
True Friends: Documentaries: Retrospective documentaries with new interviews looking at the influential 10 years of the show and how it changed the cultural landscape of the 90's and first half of the new millennium
Friends From the Start: Learn how the show was created and the challenges of finding the perfect cast and capturing "lightening in a bottle"
When Friends Become Family: Enter the Writers Room and hear about the inspiration and development of some of the most iconic episodes and favorite moments from various seasons
Legacy of Friends: Learn why the show had to come to an end, its influence on pop culture, and the legacy that it left behind
The Original Producer's Cut for 'The One Where Rachel Tells Ross': 'The One Where Rachel Tells Ross' is re-assembled back to its original form. An introduction by Kevin Bright will set up the episode and explain why it was ultimately edited before air.
The Original Script for 'The One Where Rachel Tells Ross'
Friends On The Tonight Show with Jay Leno (2005)
Friends Visit The Ellen DeGeneres Show (2004)
The Ones With More Friends: The original extended broadcast episodes
The One with the Never-Before-Seen Gags: Originally for the cast and crew, this never-before-seen gag reel has all the laughs that were too funny to include on the DVD
The Rembrandts - "I'll Be There For You": Official music video featuring the cast of Friends
Every episode of Friends: The Complete Series will be presented on Blu-ray in 1080p 1.78:1 1080p video and 5.1 audio (presumably DTS-HD Master Audio).
Akkor most adjam el ezt: Friends - Season 1-10 Complete Collection (15th Anniversary) [DVD] - még végig se néztem...
Lehet gyűjtögetni... a lényeg a november 12-i megjelenés és alább egy magyarázat, hogy miért is lesz ez jobb minőségű ill. 16:9 képarányú stb. (HD-ben forgatták)
Okay, first, before all of you `know it alls' start saying: "But Friends was filmed in SD and is 4:3 and would look awful on blu-ray, there's no point" Well, you are wrong, Friends wasn't shot on standard video. Unlike most other sitcoms of it's time, it was filmed in HD in widescreen on 35mm film (the same film used for todays blockbuster movies) but it was then edited on video, meaning it would be standard definition, and not widescreen (which was basically the same as every television at the time)
So, what would be needed to pull off a task as putting Friends on blu-ray would be to go through all the original footage and re-edit using the original editors notes. Now, FOX stated that Friends will be on blu-ray in the future. And... on the bbfc website (ratings) all the early episodes of Friends(first few seasons) have been re-rated for a future release (obviously the widescreen releases!)
So, definitely before the year is out, we will have the first (if not first few) seasons of Friends in HD in 16:9 on blu-ray!
EDIT (4/4/11):
Take a look at these two screenshots.
DVD (SD, 4:3) [...] TNT (HD, 16:9) [...]
One is from the DVD, the other is from TNT:HD. As you can see, the TNT:HD screenshot has been widened, and the original image is not cropped at all. We get extra information on this sides, and even a little bit extra on the top and bottom. The quality can not be a representative of what the blu-ray will be as it is in 720p, but rest assured it is clearly a remaster of the original source material and I'm sure that either this year or early next we will have at least the first season on blu-ray! This is also coupled with this report: [...]
So, it looks like Friends definitely will be coming to blu-ray, and not cropped at all as it has been widened to 16:9, and not upscaled from SD as it has been clearly remastered from the original source material. This is incredibly exciting news for everyone and all I can say is: I was right!!!
Eszembe jutott mostanság az a fénymásolós csaj, mert nemrég volt újra a Viasaton az a rész, amikor Chandler Tulsa-ban marad Karácsonykor és csak egy Wendy nevű nő marad bent vele az irodában, akire Monica persze féltékeny. Mintha a fénymásolós lányt is Wendy-nek hívták volna, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
Meg Rachel új munkatársa, Gavin, aki elfoglalta Rachel irodáját, amíg ő otthon volt Emmával. Úgy emlékszem, hogy Chandler folyosói haverja, aki valami más néven szólította mindig, az volt Gavin. Lehet, hogy újrahasznosítják a mellékszereplők neveit? Na persze, miért ne hívhatnának két szereplőt egyformán.
A mellékszereplők szinkronhangjait pedig tényleg időnként újrahasznosítják, de erre csak a sokadik újranézésnél jöttem rá és persze csak azért, mert naponta leadnak egy részt. Már nem is emlékszem pontosan, de Rachel szülészorvosának a hangja korábban már volt valakié, meg annak a nőnek a hangja is, aki a főzőtanfolyamot tartotta, amire Joey és Monica belógott, meg a kurva, akit megvádoltak, hogy ellopta Ross eljegyzési gyűrűjét. Azok a szinkronhangok többször, több mellékszerepben visszatértek.
Valaki linkelt nemrég (néhány hónapja) egy ilyen szuvenírekkel teli boltot :-)
Egyébként szerintem szakításban voltak, csak nem kellett volna rejtegetni a xeroxos lányt. Szóval Ross részéről elfogadható volt a tett és Rachel részéről azonnal meg kellett volna bocsátani.